• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

tatlım, hemşire arkadaşıma sordum, İĞNE SİYATİK SİNİRİNE denk gelmiş olabilir, o zaman çok şiddetli ağrı yapar, biz iğne yapılacak kalçayı kafamızda 4 e bölüp, sağ yada sol üst kısma sadece yapıyoruz dedi.

Ben orasını çok iyi biliyorum ve hep dikkat ederim. Ama bu iyne başka bir şey ya. Siniri arayıp kendisi buluyor qaliba.

Geçmiş olsun. Ben o iyneden çok yediyim için her halini bilirim. İlk tedavimde iki kez çok şiddetli ağrısı olmuştu. Ağrıya baya dayanıklıyım, ama o ağrı dayanılıcak gibi değildi. Her ikisi de vurulduktan sonra bilmediğim için yatmıştım. Benim bildiğim en etkili yöntem iyne vurulduktan sonra bir süre gezmek. Mümkünse merdiven çıkmak. Ben bir yere gideceksem iyneni o zaman vurduruyordum. Ne kadar bacak haraket ederse o kadar az ağrı yapıyor. Bir de arada bacağa vurmak iyi geliyor. Ben iki kalça bir bacak vuruyordum. O yüzden uzun süre kullana bildim. Tam 6 hafta. Ama bacak popodan daha fazla acıyor. İyne üst-üste aynı tarafa vurulduğunda daha fazla ağrı yapıyor.

Ve başka başka hastane doktorlarından duyduğum kadarıyla isti uyguama deyil soğuk uygulama iyi geliyor. Vurulduktan 1 saat sonra buz koyulmasını öneriyolar. Ben onu az denedim, haraket edince gerekli olmuyor.
canım benm cok güzel anlatmıssın aazına bilgine sağlık:16:
bende ekd ye aynısı söylücektim hatta bütün kızlara:34:

Sağ bacağım ayak bileğime kadar o kadar şiddetli ağrıdı ki şu saat oldu daha gözüme uyku girmedi. Annem ve eşim ağlamama uyandılar. Bir ara ben daha fazla tedavi istemiyorum diye duvarları yumrukladım. Canım annem havluyu ısıttı, bacağıma sardı birkaç kez. Bir de masaj yaptı. Şimdi ben uyumuyorum, o da oturuyor yanımda, yatmaya ikna edemedim. Acaba ben onun kadar müşfik bir anne olamam diye mi bir türlü evlat sahibi olamıyorum? Bu geceki ağrı ve ağrıya verdiğim tepkiyle bebeklerim hala benimleler midir çok merak ediyorum.

cnm ben ümitlendrmek istemem ama bu hamilellik belirtisi diye biliyorummm kıamam sana allah şifanı versn yeterki bebeklermz bzmle olsun biz bunlara katlanırız deme

Sağ bacağım ayak bileğime kadar o kadar şiddetli ağrıdı ki şu saat oldu daha gözüme uyku girmedi. Annem ve eşim ağlamama uyandılar. Bir ara ben daha fazla tedavi istemiyorum diye duvarları yumrukladım. Canım annem havluyu ısıttı, bacağıma sardı birkaç kez. Bir de masaj yaptı. Şimdi ben uyumuyorum, o da oturuyor yanımda, yatmaya ikna edemedim. Acaba ben onun kadar müşfik bir anne olamam diye mi bir türlü evlat sahibi olamıyorum? Bu geceki ağrı ve ağrıya verdiğim tepkiyle bebeklerim hala benimleler midir çok merak ediyorum.

canım benim, asla müşfik bir anne olamam diye düşünme, elbette ki olursun, bana kızım doğduğunda denmişti ki ''sevgi gün ipliği ile dokunur'' yani bebeğinle gün be gün, aranızdaki iletişim arttıkça bağınız artıcak. iletişim kurmak deyince, meme vermek, onun ağlaması, sen göğsüne yaslayınca uykuya dalması, uyurken yastığın hep senden olan tarafa dönmesi gibi ufak şeyler. bir gün bakacaksın ki çok müşfik ve güzel bir anne olmuşsun. en güzeli de bunu onun ağzından duyacaksın. o günleri göreceksin inşallah.

tatlım, hemşire arkadaşıma sordum, İĞNE SİYATİK SİNİRİNE denk gelmiş olabilir, o zaman çok şiddetli ağrı yapar, biz iğne yapılacak kalçayı kafamızda 4 e bölüp, sağ yada sol üst kısma sadece yapıyoruz dedi.

Siyatik sinire denk geldiyse sakat bırakır Allah muhafaza. İlk anlarda fazla birşey hissetmiyorum. Geziyorum yapıldıktan sonra, pomat sürüyorum. Soğuk uygulama yapıyırum. Ama gece 12 gibi başlıyor bütün bacak ağrımaya ki ne ağrı! Bugün işe gidemedim, zira çok uykusuzum. Öğleden sonra doktoruma gideyim diyorum. Teşekkürler canım ilgine.

canım benim, asla müşfik bir anne olamam diye düşünme, elbette ki olursun, bana kızım doğduğunda denmişti ki ''sevgi gün ipliği ile dokunur'' yani bebeğinle gün be gün, aranızdaki iletişim arttıkça bağınız artıcak. iletişim kurmak deyince, meme vermek, onun ağlaması, sen göğsüne yaslayınca uykuya dalması, uyurken yastığın hep senden olan tarafa dönmesi gibi ufak şeyler. bir gün bakacaksın ki çok müşfik ve güzel bir anne olmuşsun. en güzeli de bunu onun ağzından duyacaksın. o günleri göreceksin inşallah.

İnşallah canım ya. Ben de seninle aynı yaştayım. Bu bizim son denememiz. İnşallah Allah yüzümüzü güldürür. Akşam nasıl kötüydüm anlatanam, duvarları yumruklaya yumruklaya ağladım. Şimdi de ağlıyorum. 3 tüp, 2 aşılama oldum, en ağırı bu geldi. Acaba Allah'ın vermediğini bu kadar ısrarla istiyorum diye cezalandırılıyor muyum diye de düşünüyorum.

Siyatik sinire denk geldiyse sakat bırakır Allah muhafaza. İlk anlarda fazla birşey hissetmiyorum. Geziyorum yapıldıktan sonra, pomat sürüyorum. Soğuk uygulama yapıyırum. Ama gece 12 gibi başlıyor bütün bacak ağrımaya ki ne ağrı! Bugün işe gidemedim, zira çok uykusuzum. Öğleden sonra doktoruma gideyim diyorum. Teşekkürler canım ilgine.

git güzelim bence de, sonuçta burada doktor değiliz hiçbirimiz, ancak el yordamı tavsiyelerle yardımcı olabiliriz. en doğrusunu öğren. çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Ben o iyneden çok yediyim için her halini bilirim. İlk tedavimde iki kez çok şiddetli ağrısı olmuştu. Ağrıya baya dayanıklıyım, ama o ağrı dayanılıcak gibi değildi. Her ikisi de vurulduktan sonra bilmediğim için yatmıştım. Benim bildiğim en etkili yöntem iyne vurulduktan sonra bir süre gezmek. Mümkünse merdiven çıkmak. Ben bir yere gideceksem iyneni o zaman vurduruyordum. Ne kadar bacak haraket ederse o kadar az ağrı yapıyor. Bir de arada bacağa vurmak iyi geliyor. Ben iki kalça bir bacak vuruyordum. (O yüzden uzun süre kullana bildim. Son tedavide tam 6 hafta, ilk tedavide test gününe kadar bile zor gelmiştim). Ama bacak popodan daha fazla acıyor. İyne üst-üste aynı tarafa vurulduğunda daha fazla ağrı yapıyor.

Ve başka başka hastane doktorlarından duyduğum kadarıyla isti uyguama deyil soğuk uygulama iyi geliyor. Vurulduktan 1 saat sonra buz koyulmasını öneriyolar. Ben onu az denedim, haraket edince gerekli olmuyor.

Canım teşekkür ederim ilgine. Yazdıklarının hepsini yaptım, yapıyorum. Geçen denemede ayak bileğime kadar inmiyordu, bu defa bacak kasım boydan boya ağrıyor. Sadece popom olsa sorun değil, simit aldı eşim ona oturuyorum, iyi geliyor. Ama bacağa ne yapılır bilemedik.

İnşallah canım ya. Ben de seninle aynı yaştayım. Bu bizim son denememiz. İnşallah Allah yüzümüzü güldürür. Akşam nasıl kötüydüm anlatanam, duvarları yumruklaya yumruklaya ağladım. Şimdi de ağlıyorum. 3 tüp, 2 aşılama oldum, en ağırı bu geldi. Acaba Allah'ın vermediğini bu kadar ısrarla istiyorum diye cezalandırılıyor muyum diye de düşünüyorum.

ben öyle düşünmüyorum, Allahın vermediği değil, cezalandırma da değil, bazen zamanı gelmez, biz o zamanı bilemeyiz ama Allah bilir. çünkü o geleceğimizide bilir. ve istediğimizi bizim için en olması gereken zamanda verir. bazen başımıza kötü şeyler gelir ve üzülürüz ama 1+2 sene sonra bakınca, iyi ki olmuş, bak şimdi böyle olmazdı deriz, işte bu bebek işi de aynı böyle bir olay. bilemeyiz bugünden ilerisini. üzülme. bacağına sürekli masaj yaptır. alkol veya kolonya ile ovdur. bir arkadaş yürü açılır demiş, onu da dene. Sakın üzülme, annelik senin de en doğal hakkın, bunu da Allahtan isteyeceksin. korkma, burada bu kadar insan senin için üzülüyor ve birbirinin acısına derman olmaya çalışıyor. ortaya çıkan enerjiyi ve gücü düşünebiliyormusun. bu yakarışlar değil dünyanın, evrenin her yerine ulaşır,sesimiz her yerde yankılanır. korkma.....

Canım günde 3 defa iç dediler. Ben de 24 saati üçe böldüm. 8-16-24'te içiyorum. Benim şahsi manyaklığım olabilir yani bu durum :)))

günaydınnnn canlarrr......

yok canım o senin şahsi manyaklığın değil; bana da aynı saatleri verdiler. ben tele 3 alarm kurdum.... unutkanım da :)

kızımı sınava götürüyorum, şimdi öğrendim ki hanımefendi arkadaşları ile buluşup beni ekecek. istanbul üniversitenin önünde duran sarışın benim :-)

Canım teşekkür ederim ilgine. Yazdıklarının hepsini yaptım, yapıyorum. Geçen denemede ayak bileğime kadar inmiyordu, bu defa bacak kasım boydan boya ağrıyor. Sadece popom olsa sorun değil, simit aldı eşim ona oturuyorum, iyi geliyor. Ama bacağa ne yapılır bilemedik.

Bena da aynı şekilde oluşdu. Tüm bacağa vuruyordu. Parmaklarıma kadar inmişti. Hatta acıdan ateşim bile çıkıyordu . Resmen sakat gibi olmuştum. Ne otura biliyordum ne de kalka. Hiç bir pozisyonda az da olsa rahatlayamıyordum. Ağrı sürekli bir şekilde devam ediyordu. Şimdi senin ağrın da öğleden sonra anca azalır. İyneler gün geçdikce daha fazla ağrı yapyor. Benim dediğim iyneden hemen sonra yürümek. Ağrıdıktan sonra yürümek bir işe yaramıyor. Yerine olsam iyneyi sabaha geçirirdim. Allah yardımcın olsun. Ben o ağrıları bile seviyordum. Hem inliyordum hem de leziz bir ağrı diyordum. Ateşim çıkınca parol tablet (dr içe bilirsin demişdi) içmiştim, ağrıya da iyi gelmişti. İnan bana hepsi unutuluyor. O kadar ağrıdan geri hiç bir şey kalmıyor. Yeter ki ağrı kalpde olmasın. Bebişin bir gelsin her şeye değdiyini görüceksin. Bunu atlatmanda Allah yardımcın olsun.

Ayrıca Allah sevdiğini sınağa çeker.

Ağrı yapmamasını nasıl başarıyorsun? Şu an ne duysam yapabilecek durumdayım.

aslında özel bişi yapmıyorum, ama özellikle iğne yapıldıktan sonra yürümek çok iyi geliyor bacağım açılıyor resmen. gün içerisinde de popomun acıdığını hissettiğim an kalkıp bir yürüyüş yapıyorum ofiste bakkala filan gidiyorum

bir de iğne yerlerimin üstüne sabahları lasonil sürüyorum, iyi geliyor. Benim artık derim tahriş olduğundan dolayı hemşire alkol sürme dedi.

Back
X