• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

Dr. um embriyoları yerleştirince hemen ultrasonda bana göstermişti. bak buradalar diye. aktardıkları sıvı içindeydiler ve sıvı sanki parıldıyordu . sizlere de gösterdiler mi ?

evet tüm transferi izledim. eşime de ışığımı aldım geldim dedim; ışık derken demişti :D

Aynen beneklicim ya, ben de her bişey yaptım, hatta fazlasını... İlk gün tutu hapşuruk krizlerim.

Doktorunun sana dediğini bana da benim doktorum dedi. Transfer esnasında rahim ağzında kalan 1-2 damla kan dedi. Tutunma kanaması da olur aslında. Ama bunların her ikisi de ilk 3 gün olur. Neyse senin mangal nasıldı bakalım? Havuza neyim girmeye kalkmadın demi:))

Valla anacım havuzada girersem hepinizin efsanesi olacadım ama dedim bu kadarınıda yapmasam ii :9::9::9:fil kadar yedim herkes şoka uğradı dahada olsa yerim hatta o kadar iştahlıyım milletin midesi bulanır iştahı kesilir ben fil oldum alın size belirti ahahahaha:56::56::56:senin kahverengi bence o kalanların jel yüzünden gelmesitydi adet olsa bugunde gelirdi iyi biy bence p yüzden sıkıntı yok:32::32: sen bi daha çukurlara gir bende havuza girecem anasını satayımmmm:47::47::47:

amin tatlım da hayırdır noldu niye ağlıyon bakiyim... her gün bi ağlak buluyoz topik olarak zaten :)

Ağlamak yok demedim ben bugun aaaaaaaaa hiç laf söz dinlemiosunuz arkadaşşşşşşş:19::19::20::16:

offf, bu kabızlık ile ne yapayım bilmiyorum. bütün gün tuvalete çıkamadım,demin girdim maalesef ıkındım, şimdi hafif bir ağrı var, moralim bozuldu. o kadar incir, kayısı yiyorum gene kabızım. ıkınınca bir şey olur mu acaba

Ikınmamak için tuvaletini yaparken derin derin nefes alıyorum ben güzel taktik sende dene bak çok işe yarıyor:34:ben su süt katısı incir aynı anda yiyorum öle anca fayda ediyor

izmir den olan kac kısı var acaba ya merak ettım :) kendıme yoldasmı aradım ne :)

Ben karşıyakalıyımmmmmmm sayılır mı:16:

Bana geçen seferkinde duphalac diye bir ilaç vermişlerdi. Bu defa birşey vermediler. Sor istersen ilaç kullanıp kullanamayacağını. Herşeyden şüphelenir olduk artık:)

Bana onuda vermediler tabiki ahahahahahah:52:ama içebilirsin diye biliom gebelerede onu veriolar çünküüüü

bana da DUPHALAC kullanabilirsin dendi ama daha fazla kimyasal almıyayım dedim ama sonuç bu oldu. salaklığıma yanıyorum

Yok artık takılma boşver allahın izniyle bişiy olmaz inş:34:

Acaba bebişleri ultrasonda görebiliyorlar mı? Eğer görebiliyorlarsa neden biz bekleme eziyetini yaşıyoruz? Göremiyorlarsa neden tıp o kadar da ileri değil? İlerlesin bu tıp. Her gün gidip ultrasona girelim, görelim ne durumda sevgili embriyolarımız.

Süper olurdu vallahi ;) 3 gunden sonra miki miki demezdik onumuzu gorurduk şahane olurdu ama adamlar kan testi bile yapmamiza bile izin vermiyorlar ;) göbeğim kaşıniyor acaba yatmaktan kilo almaktan mi

yurtdışında bi arkadaşım dedi ki, eşi de çocuk doktoru.... en fazla 4 kez ultrasona sokarlarmış gebelikte. tamam ışınlar zararlı değil ama, o sinyaller uyuyan bebeği uyandırıyor, dürtüyor... vs. buda bebeğin agresif, hiperaktif olmasında etkenmiş. ama bakın bizim ülkemizde her ay her kontrolde ultrasonla bakılır. bi de yeni nesil çocuklara bakın..... sen bide hergün diyosun; oldu csanım var mı başka bi arzun :D

Bu durumda nasıl olsa hiperaktif olacaklar, ha biraz az ha biraz çok:))

Amayacım ıkınmak öksürük hapşurmaktan gibi değil, ıkınmayaya dikkat lütfen... Lütfeeennnnn :(
tamam canım ya, dedim ya ben bilmediğimden.... sabah kalktığım gibi iki bardak ılık su içiyorum ben, gün içinde de çok u içerim zaten normalde ve daha önce de dediğim gibi Allaha çok şükür hiç sıkıntı çekmedim.

Ay çok özür dilerim görmedim tatlım ya:(

Doktorun Mustafa bahçeci mi?

Süreçte herhangi bir değişiklik yok. Yumurta toplama ve dölleme kısmı yapılıyor. Sadece cgh için 5. Gün embriyosu olması gerekiyor. Çünkü 3. Güm embriyo 8 hücreli olur, 4. Gün morula ve 5. Gün blast olur. Blast çok hücreli demektir. Yanılmıyorsam 140 hücre filan.

5. günde Embriyonun zarından minik bir delik açılıyor ve o delikten dışarı çıkan 4-5 hücre alınıp embriyo hemen donduruluyor. O alınan 4-5 hücre de Amerika'ya gönderiliyor. Yani senin tedavi sürecinde hiç bir fark yok. Sadece 5. Günden sonra test sonucunu bekliyorsun transfer için. Bir sonraki Redlinde çağırıyor seni ve rahim içi duvarı için bazı ilaçlar veriyor. Duvar kalınlığı uygunsa transfer yapıyor.

Bizim durumumuz o kadar vahim ki doktor bir de gebelik aşısı yaptı transfer öncesi.

İnşallah istediğin gibi olur bu sefer, ama bu test tutunma ihtimalini artırıyor diye yazıyor her yerde. Bana pek işlemiyor böyle şeyler, bir şekilde vücudum reddediyor ama tıbbın elinde olan her şeyi imkanlarımız dahilinde yapmamız gerek. Allah hepimiz için hayırlı bebekler versin inşallah.
evet canım doktorum Mustafa Bahçeci. sen memnun musun merkezden ve mustafa beyden. ben bikez gittim şu ana kadar. kist çıktı bu ay başlayamadık. yumurtalar topandıktan sonra adet oluyorsun ya hemen başlanabiliyor mu transfere ilk adetle. sonuçlar kaç günde çıkıyor.

[QUOTE=BenekliBonibon;319403
Ben karşıyakalıyımmmmmmm sayılır mı:16:

sayılır tabı cnm sayılmazmıı karsıyakadamı yasıyosun pekı? bende bornovadayım

Evet, şu anda görebiliyorlar mı merak ediyorum. Süper olmaz mı? Görür rahatlarız.

iyi olurdu valla içerde ne ediyon sen hesabı:1::1: ama zaten onlar gömüldü biryere yuva yapıyor okadar içinide görmez ultrasyon güzel güzel keseyi oluştursun büyüdükçe çıkar ortaya keseyi buzdolabına asıp günlerce sevdigimi bilirim:16::16: inş bu kez sımsıkı tutunur terketmez beni:49::49:

Yerleştirirken gösteriyorlar. Çok hoşuma gitmişti o ışık.

Benim yattigim yere nasil embiryolari getirdiler nasil içeri attilar goremedim tek gördüğüm ultrasona bakiyordum sirayla kaydiklarini gördüm hatta eşime sanki parktaki kaydiraktan kayiyolarmis gibi dedim ;) hic gözümün önünden gitmiyor o görüntü

Acaba bebişleri ultrasonda görebiliyorlar mı? Eğer görebiliyorlarsa neden biz bekleme eziyetini yaşıyoruz? Göremiyorlarsa neden tıp o kadar da ileri değil? İlerlesin bu tıp. Her gün gidip ultrasona girelim, görelim ne durumda sevgili embriyolarımız.
Tıbbın ileripiyle değil kuzum bhcg değeri 1000 olmadan embiryo kese yapmıooo o ışığıda görsen ne işe yaricak tıtup tutmadı görünmez o yüzdennnn n

Şstanbuldayım ama ailem izmirde doğma büyüme karşıyakalım :34:

ahh canımmcımm ben o evreye gelemedım daha adet olcam ınsallah ekımde bızım tup ınsallah banada gosterırler ama cok merak edıyorum cunku yumurta toplama ıslemınde acı yada sonrasında agrın oldumu senın

yumurta toplama işleminde anestezi altında oluyorsun, çıkınca anestezi geçene kadar sorun yok sonra hangi taraftan çok toplamışsa orası daha yoğun ağrıyor. ama ağrı kesik kesik geliyor ve adet sancısı gibi .ben ultrasonda bebişlerin hemen görülmediğini biliyorum dediğim gibi onların içinde bulunduğu bir jel var onu yerleştiriyorlar o jel ultrasonda parlak görünüyor, bulut gibi, onu hemen gösterdiler .inşallah o günleride görürsün. kaç yaşındasın?

Al işte doktoruma gene gıcık oldummmmmm bana göstermedi bişiy
Bide benim iki tanesini aynı anda verdi ayrı ayrı değil hatta ben şüphelenip sordum iki tane mi diye eveeeeeeet dediker uyuzlarrr

tamam canım ya, dedim ya ben bilmediğimden.... sabah kalktığım gibi iki bardak ılık su içiyorum ben, gün içinde de çok u içerim zaten normalde ve daha önce de dediğim gibi Allaha çok şükür hiç sıkıntı çekmedim.

Aman öyle olsun, bak yeğenime bişe olursa sorarım hesabını, o benim tatlı yeğenim :)

Bana embriyoloğum transfere almadan önce " yarın öğlene kadar tutunur" demişti :)
Transfer günüm 23' ü... Daha 6 asır var:) Pek de yakın değil aslında...

evet canım doktorum Mustafa Bahçeci. sen memnun musun merkezden ve mustafa beyden. ben bikez gittim şu ana kadar. kist çıktı bu ay başlayamadık. yumurtalar topandıktan sonra adet oluyorsun ya hemen başlanabiliyor mu transfere ilk adetle. sonuçlar kaç günde çıkıyor.

kızlar bugün hastaneye gittim tedavie başlamak için..ama progesteron değerim 2,36 doktor yüksek dedi.. adetimin 2, günüydü tüp bebek tedavi süresince kaç olmalı lütfen acil yardım edin!!!! belki de yine tedavi başlamadan yarım kalacakkkk:14::14::14:

Back
X