2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
kızlar vajınısmus hakkında bılgım yok ama nette bu yazıyı gordum sızde okuyun ıstersenız normal dogum yapıp yapmamak sızın elınızde bence tamamen psıkılojık kafanızda tamamen yenmıs olmanız gerek.

Vajinismus normal doğuma engel mi?

Vajinismus problemini yaşarken gebe kalmak çok düşük bir ihtimalde olsa bazen penisin sınırlı girişi veya üstüne boşalma diye tabir ettiğimiz durumlarda ortaya çıkabilir. Gebelik oluşur ise vajinismus tedavisi doğum sonrasına ertelenmelidir. Gebelik sırasında vajinismus tedavisi uygulamak hamile anneye ekstra bir duygusal yük yaratır. Enfeksiyon riski nedeniyle vajinal giriş egzersizleri, parmak egzersizleri, dilatörler kullanılmamalıdır.

Tedavi edilmemiş bir vajinismus hastasını normal doğum yapmaya zorlamak kendi deneyimlerine dayanarak söyleyebilirim ki kesinlikle doğru değildir.Çünkü bazen normal doğum yapınca vajinismus geçer diye düşünülebilir.Doğum süreci içindeki vajinal muayene girişimleri ve rahatsızlık hissi var olan vajinismus tablosunu daha da ağırlaştırır.Gebelik öncesi vajinismus sorunu olan bir kadın normal doğum yapmaya zorlanmamalıdır. Çünkü ilişkiye girmek ile doğum yapmak aynı değildir.

Doğum sırasında vajinal kaslar bebeği dışarı atmak ile görevlidir. Ayrıca doğuma özel hormonlar da bu fonksiyonlara yardımcı olur. Vajinal kaslar ilişkiye girerken ya da tampon kullanırken bir şeyi içeri almak üzere çalışırlar. Kullanılan kaslar aynı olsa da kullanım şekilleri farklıdır.

Doğum vajinal kasları bir miktar gevşemekle birlikte vajinismus normal doğum ile iyileşmez. Vajinismusta kasılan vajina değil beyindir. Zihindeki sorun geçmeden vajinismus iyileşmez. Ancak gebe kalmadan önce vajinismus tedavisi almış ve iyileşmiş olan bir anne adayı eğer doğru ve bilinçli bir şekilde tedavi edilmiş ise rahatlıkla normal doğum yapabilir.

Hatta vajinismus sorununu yaşadığı dönemde genellikle ‘ben asla normal doğum yapamam ‘diyen bir çok hastam tedavi sonrası bu fikirlerinde de bir değişim yaşayarak, vajinismus sorunu olmayan kadınlara göre daha rahat ve korkusuz normal doğumlar yapmışlardır. Vajinismus tedavisi olmak normal doğum yapma oranlarında belirgin artışa neden olmuştur. Vajinismus tedavisi olduktan sonra daha bilgili, daha farkında ve daha kendine güvenen bireyler haline dönüşmenin bunda ciddi bir katkısı olduğu düşüncesindeyim.

Yazan: Op. Dr. Yasemin Yıldız

ALINTIDIR.

ankarada vajinusmus tedavisi görürken 2 çocuğunu da normal dünyaya getiren bir kadınla tanıştım doğumdan sonra çok daha kötü olduğunu söylemişti hatta şaşırmıştım doktora sormuştum o da bana normal doğumun bir travma olduğunu söylemişti..ben de bir daha normal düşünmedim zaten doktorum da önermedi

kızlar vajınısmus hakkında bılgım yok ama nette bu yazıyı gordum sızde okuyun ıstersenız normal dogum yapıp yapmamak sızın elınızde bence tamamen psıkılojık kafanızda tamamen yenmıs olmanız gerek.

tesekkur ederim :) okudum daha once bu yaziyi, sanirim en iyisi sezeryan bu durumda.

bi cok tanidigim uyanik olmak istedi, bebegi gormek icin, bende oyle istiyodum. ama tavsiye etmediler heyecandan falan mi ne tansiyonda oynama olmus hemen genele gecmisler. bilemiyorum ya herkes bisi soyluyo. en iyisi dra birakmak.

cnm etrafımda çoğu insan uyanık yaptırdı genel anesteziden sonra bebek de sen de uyuşuk oluyorsun herkes memnun spinalden..hiç sorun yaşayanı duymadım

ankarada vajinusmus tedavisi görürken 2 çocuğunu da normal dünyaya getiren bir kadınla tanıştım doğumdan sonra çok daha kötü olduğunu söylemişti hatta şaşırmıştım doktora sormuştum o da bana normal doğumun bir travma olduğunu söylemişti..ben de bir daha normal düşünmedim zaten doktorum da önermedi

Maşallah yıne 2 dogum yapmıs.Allah yardımcınız olsun , tabı ki rıske atmamak gerek zaten yazıda da normal doguma zorlanılmamalı yazıyor.

tesekkur ederim :) okudum daha once bu yaziyi, sanirim en iyisi sezeryan bu durumda.

rica ederim :) sıkıntı yapmayın canım doktorunuz sızı yonlendırır zaten gercekten hazır hıssetmıyorsanız normal doguma sezeryan olsun allahın ıznıyle saglıklı olsunlarda önemli olan o.

Merhaba kızlar, şimdi dr'dan çıktım. Bir Cafe'ye oturdum birşeyler atıştırmaya.
Dr'um once ultrasonda muayene etti. Oğlum bugun foto verdi be cok komik ayağı ağzınin yanında :) Dr diyor cok akrobatik bir çocuk :))
Sonra nst'ye gittim.
Nst de hareket olunca bas diyorlar ya, benim bebiş pek hareket etmedi. Sonra arada hemsire geldi ac mısın dedi. Dra girmeden 1bucuk dilim ekmek ve biraz peynir yemiştim. Biradan meyve suyu içmiştim.
Ac sayılırsın dedi hemsire, sen ac olursan bebek de ac olur dedi. Uyku halinde su an dedi. Devretmez nst'yi uyandırmaya çalışalım dedi.
Yan yariyordum sırt ustu yatırdı ve salladı göbeğimi. Sonra tekrar yan yattım. Yavaş yavaş hareketlenmeye başlığı sonradan.
Dr'um da beğendi nst'yi.
Bende hic sancı yok. Dr'uma sordum iyi birsey mı, kimisinin erkenden başlıyor sancıları dedim.
Eğer normal istiyorsan yavaş yavaş başlamalı sancılar dedi.
Haftaya gideceğim gene. Artık haftadan sonra bol bol yuruyus yaptıracağım dedi.
Kilosu 2500 olmus. 100gr almış bir haftada. İyi mı dedim. Cok iyi dedi ne az ne fazla.
Simdi ben de oğlumu doyuruyorum.
Ona gore kızlar, biz yiyelim ki bebrklerimizi de doyuralım.
Bugun bunun daha bir farkına vardım.

ben gecen hafta sabah kahvalt yapmadan gıtmiştım ama nasıl hareketlıydı vurdukça ses gelıyodu pat pat dıye nst den benımkı ac tok farkeetmıyo kı canımm hep hareketlı hep hareketlı hareketınden hemsıre nst yı baglayamadı durmadıkı daha 3 aylıkken demıişti dr cok hareketlı dıye bana cekmiş benımkı normal ıstıyosun değil mi sen canım

Slm kızlar.bende Dr son konuşmamda sezaryen demişti.25-30 arası tam tarih ayarlamadık.şimdi belden iğne oluyoruz ya spinal ya da epidural.ben normalde kalçamdan iğne olurken huylanıyorum.yani iğne girince kendimi bi tık içeri çekiyorum:9:zaten belimden de hep huylanırım.ya o iğne de kıpırdarsam :18::18:çok korkuyorum yaa.ya komple de uyuşturulmak istemiyorum.:14::14:korkmaya başladım:18::18:

kizlar yinede siz bilirsiniz ama o belden yapilan igneleri tavsiye etmiyorum ben o igneden yaptiran tanidiklarim var dogumdan sonra bel agrilari oldu ve gecmiyo bilginiz olsun istedim mecbur kalmadikca yaptirmayalim

senin doğumun benden önce muhtemelen bakalım neler olacak :) mutlaka yaz burdan ;)

Maşallah yıne 2 dogum yapmıs.Allah yardımcınız olsun , tabı ki rıske atmamak gerek zaten yazıda da normal doguma zorlanılmamalı yazıyor.

inşallah ben her çileye razıyım da,bebeğime zarar vermekten korkuyorum işte..

ben 27. haftadan beri kasılmalar sancılar yaşıyorum ve anca 34 e gelebildim doğum sancıları bile çekiyorum bazen..bir de doğum stresi yaşamak istemiyorum artık tek kucağıma alayım sağlıcakla başka da bişey istemem

kizlar yinede siz bilirsiniz ama o belden yapilan igneleri tavsiye etmiyorum ben o igneden yaptiran tanidiklarim var dogumdan sonra bel agrilari oldu ve gecmiyo bilginiz olsun istedim mecbur kalmadikca yaptirmayalim

canım o bel ağrılarının çoğu hamilelikten kaynaklanan ağrılar..bebeği taşımaktan oysaki iğneden diye konuşup herkesi yanıltıyorlar kaç doktora sordum öyle birşey yok dedi sadece baş ağrısı yapabiliyormuş o kadar bel ağrısını da spinal sezeryan olan hiçbir arkadaşımdan işitmedim heleki bi tanesi öve öve bitiremedi sonrasında bile acı çekmedim diye..:49:

herkese merhabalar....nasilsiniz bakalim..bizim yari son is gunumuz insallah.aslinda bir hafta daha calismam lazim ama rapor alicam artik.bugun oglusumu gordum.masallah 10 ginde 400 gr almis.2744 olmus.nst ye baglandim.iyi cikti.bu oglusum gibi erkenci olmayacak galiba.rahati yerinde.cok hickiriyor sizde de oylemi....

senin doğumun benden önce muhtemelen bakalım neler olacak :) mutlaka yaz burdan ;)

inş yazmazmıyım yazarım tabi saglıkla kucagıma alayım allahın ıznıyle:)

ben 27. haftadan beri kasılmalar sancılar yaşıyorum ve anca 34 e gelebildim doğum sancıları bile çekiyorum bazen..bir de doğum stresi yaşamak istemiyorum artık tek kucağıma alayım sağlıcakla başka da bişey istemem

Haklısın canım önemli olan saglıklıca kucagına almak az kalmıs dayanın:)

Slm kızlar.bende Dr son konuşmamda sezaryen demişti.25-30 arası tam tarih ayarlamadık.şimdi belden iğne oluyoruz ya spinal ya da epidural.ben normalde kalçamdan iğne olurken huylanıyorum.yani iğne girince kendimi bi tık içeri çekiyorum:9:zaten belimden de hep huylanırım.ya o iğne de kıpırdarsam :18::18:çok korkuyorum yaa.ya komple de uyuşturulmak istemiyorum.:14::14:korkmaya başladım:18::18:

paposoner mrb o ıgne olurken hıc korkma senın kıpırdama gıbı bır luksun pek fazla olmayacak kollarını baglar sekılde oturuyorsun o ıgne teldende ınce sana vurduklarını sen hıc anlamıyorsun işlem oluyor bıtıyor sen hala beklıyorsun ne zaman olacak dıye sen nerden bılıyorsun dersen ben hastanede calıstıgım ıcın bızzat gozumlede sahıt oldum canım hıc korkma bırkaç sanıyelık olay

muhtemel doğum tarhilerimiz aynı,bende de şeker var,ve bebeğim iri,onun için değerlerimzi karşılaştıralım seninle,ben de şekeri olan biri,yle konuşmak istiyorum,insülin kullanıomusun? ben hala takipteyim insüline başlamadılar ama yüksek çıkıo diyet yaptığım halde :( bebeğimde 33. haftada 2200dü

benim 3.hamileliğim hepsindede şeker çıktı.2.hamileliğimde son üç ay düşük dozda insülin kullandım.ama bu hamileliğimde diyet verdi bende tiroidde var ilaç kullanıyorum şeker içinde yediklerime dikkat ediyorum kontrole gitmedim şeker için.tatlı zaten hiç yemem.beni ekmek ve pirinç mahvediyor.kepek ekmeği çavdar ekmeği yiyorum arada kaçamak oluyor ama az. bazen korkuyorum bebek iyimidir şekerim çıkmışmıdır diye hemen şekerimi ölçüyorum.tiroid ve şeker yüzünden şimdiden 15 kilo aldım allahın izniyle bişey olmaz inşallah.

herkese merhabalar....nasilsiniz bakalim..bizim yari son is gunumuz insallah.aslinda bir hafta daha calismam lazim ama rapor alicam artik.bugun oglusumu gordum.masallah 10 ginde 400 gr almis.2744 olmus.nst ye baglandim.iyi cikti.bu oglusum gibi erkenci olmayacak galiba.rahati yerinde.cok hickiriyor sizde de oylemi....

Selam hoşgeldın maşallah bebegıne kaç haftalık? Benım kız da hıckırıyor gunde 2 kez 3 kez falan cnm

Back
X