2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
konustun mu hic bu konuyu doktorunla. benim dr hamile kalmis olman senin icin avantaj dedi, eger catiya izin vermezsen mecburen sezeryan olucaksin, rahat olursa cati muayenen,normal dogum senin icin super olur dedi. ama saglik ocagindaki ebeyle konustum kesinlikle ne sen ne drun nede baska biri bu konuda israr etmesin. bu durumu atlatmadan n.dogum senin icin buyuk bi travma olur dedi. gelde simdi karar ver puuuufff :(

ben de doktoruma sordum,son haftalarda konuşucaz onu dedi,sanırım o da çatı muayenesinde karar vericek,aslında düşünüyorum belki de normal doğumun bize yararı olur,korkumuzu tamamen atlatırız..Allah bilir..ben düşünmeyi bıraktım doktoruma bırakıcam herşeyi o ne derse o..ama tebi seninle kontağı bırakmayalım doktorlarımızın yorumlarını birbirimize aktaralım..bi de böle bi durumdayken doğum yapmış kimse varmıdırki? bi bulsak?

aynı durumdaydım ben yenip hamile kaldım ama normal doğum tetikler dedi doktorum eskiye dönmektense sezeryan olmayı tercih ederim normal yapcaktım ama zaten büyük ihtimal erken doğum olacağından seçim sanşım kalmadı

hmm tetiklermi dedi,ozaman pek mantıklı değil bizim de normal yapmamız..neyse bakalım neler olcak? :/

alik kullanıcısından alıntı

arkadaslar 36+2 gunlugum. stres oldum sizi uzmek istemedigimden bahsetmedim hic. ben vajinismusu yenmeden hamile kaldim. normal dogum yapmak istiyorum ama hem dogum sirasinda hemde sonrasinda sorun yasarmiyim die korkuyorum. drmla konustum cati muayenesi yaparim kaslarin izin verirse normal olur dedi ama ben cati adini duyunca stres oluyorum. cok arastirdim kafam allak bullak. bebegim pozisyonu nerdeyse 28 haftalikken falan aldi, hersey yolunda gibi. korktugum iki sey dogum sirasinda bebegime zarar gelirmi? n.dogumdan sonra vajinismus olayi dahada kabus olur mu? ufff bosu bosuna sezeryan olmak istemiyorum. Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin insallah. bilgisi olan, fikri olan, ne bileyim bi teselli istiyorum :/

ben de bu yazdıklarına 4 gözle cvp bekliorum,biz napıcaz:)

bize cvp verebilecek biri, varmı???? fikriniz varmı??? belki duyumunuz vardır???

doğru mu alıntı v yaptm bilmiorm..
ben kurtuldum vajıden ben bile alttan muayineye dayanamıorm
sezeryan olsan nolcak
mühim olan en sağlıklı şekliile kurtulmak..

bu arada yeni doktordan geldim. çok şükür bebeğim bu hafta da iyi kilo almış. 2800 gr olmuş. ama suyum azalmış. doktorum 38i görelim sonra hemen doğurtucam dedi. ben de zaten fazla beklemek istemiyorum. suni sancıyla doğumu başlatmak istiyordum. doktorum da aynı şeyi düşünüyor sevindim buna.. suyun bitene kadar bekleriz de dedi.
ayrıca ilk kızımı 2009 nisanda 2720 gr ve boyu 48 cm ile dünyaya getirmiştim. şimdi 4 yaş 4 aylık ve boyu uzun, kilosu yerinde maşaallah. görenler 6 yaşında filan zannediyor. yani bebeğin anne karnında kilo alıp almaması hiç önemli değil. sağlıklı doğsunlar yeter. 2 yaşına kadar anne sütü verdim. çikolata, cips, hazır yoğurt (meyveli yoğurtlar kesinlikle zararlı), hazır gıda gibi alışkanlıkları olmamasına dikkat ettim.
kiloya fazla takılmayın diye paylaşmak istedim sadece..
Maasallah bebeğine. Aynı günlerimiz. Ama sen erken doğuracaksın sanırım :) bende daha hic sancı falan da yok. Bebgim 2500.
Dediğin gibi sonrasi onemli. Kızın ne guzel gelişmiş. Ben şimdi bile yiyorum çips, çikolata falan :(
Yememrk mı lazım. Emzirirken de hic yemedin mı?
Evet canım zaten ben acıkır acıkmaz öğürmeye başlıyorum:1: Hıc dayanamıyorum açlığa bebişlerimizde acıkıyor demekkı . Maşallah bu arada bebişine:nazar::nazar::nazar:
Evet ya açıkinca hemen yemeli. Hatta acikmadan bile alıştırmalıyız.
benım kı poz vermıyor resım cektrımeyı sevmıcek demekkı :1: benım de dun kontrolum vardı bebegım daha donmemıs ve boynunda kordon varmıs kordon donmesını engelleyebılır dedı bırde suyum azmıs ama ıdare edermıs bol su içmemi soyledi 2 gun sonra tekrar cagırdı nst ıcın dun gırdım nst ye ama bişi demedi.bebegın hareketlerıne cok dıkkat etmemi soyledi.Bana nst de bebek hareket ettıkce dugmeye bascaksın demedıler öylece yattım uykum geldi uyuyucam sandım bian benım oglusum da mınyonmuş kılosu 2300gr masallah senınkıne hayırlısı ıle bi dogsunlar inş.

Bol bol su içmeyi unutma. Al yanına sürahiyi doldur doldur iç :)
Hayırlısı olsun. Kordon rahatsızlık vermesin de. Donmezse de sezeryan olur canım. Hic takmayalım kafaya. Hayırlısı ile doğsunlar. Seninki de iyi maasallah.

hmm tetiklermi dedi,ozaman pek mantıklı değil bizim de normal yapmamız..neyse bakalım neler olcak? :/

doğum esnasında stres olursan bebek stres olur kalp atışı nabzını etkiler..bu da bebek için sakıncalı..sancın bile gidebilir stresten dedi..doktorum sezeryanı pek sevmez ama bu durumlarda doğum sonrası tekrar ortaya çıkabiliyor dedi..hoş benim seçim şansım kalmadı ama olsa da sezeryan derdim altı da kesiyorlar artık ha ordan ha burdan kesmişler bana göre..

Maasallah bebeğine. Aynı günlerimiz. Ama sen erken doğuracaksın sanırım :) bende daha hic sancı falan da yok. Bebgim 2500.
Dediğin gibi sonrasi onemli. Kızın ne guzel gelişmiş. Ben şimdi bile yiyorum çips, çikolata falan :(
Yememrk mı lazım. Emzirirken de hic yemedin mı?

Evet ya açıkinca hemen yemeli. Hatta acikmadan bile alıştırmalıyız.

Bol bol su içmeyi unutma. Al yanına sürahiyi doldur doldur iç :)
Hayırlısı olsun. Kordon rahatsızlık vermesin de. Donmezse de sezeryan olur canım. Hic takmayalım kafaya. Hayırlısı ile doğsunlar. Seninki de iyi maasallah.

Su içiyorum canım zorlada olsa , inş sıkıntı vermez ne olursa olsun dogum şekli yeterkı saglıklı dogsun gönul ısterkı normal ama donmezse mecbur sezeryan teşekkurler doktorum mınyon dedı bende olsun cıkması kolay olur dedım :9:

Evet ıdrar enfeksıyonu kullanayım bari umarım sıkıntı yaşamam

yok canım korkma cok ıyı gelmıstı bana benım enfeksıyon ılerledıgı ıcın bırde fıtıl vermıstı geçmiş olsun.

doğru mu alıntı v yaptm bilmiorm..
ben kurtuldum vajıden ben bile alttan muayineye dayanamıorm
sezeryan olsan nolcak
mühim olan en sağlıklı şekliile kurtulmak..

haklisin, o kadar kisi sezeryan oldu da biseymi oldu sanki. ama iste ne bilim epiduralde bel agrisi kaliyo,genel anesteziyi de drum yapmiyo. drumada guveniyorum acikcasi memleketin en iyi drlarindan. bakalim Allah hepimizi en skintisiz saglikli, hayirli bi sekilde kurtarsin. bide su vaji belasindan :(

selam kızlar, şimdi geldik doktordan.. nst de sancı çıktı yine:( istirahat verdi doktor haftaya yine çıkarsa magnezyum falan yazarız dedi.. 3 hafta daha dayanmalısın, 3 haftadan önce gelmese iyi olur bebiş dedi :( inşallah anası gibi sabırsız olmaz benim kuzum..

doğum şekli hakkında konuştuk biraz, tabiki şimdiden belli olamayacığını söyledi ama bu sancılar erken doğumu tetiklerse, plasentanın aşağıda olduğu göz önüne alınırsa ve de bebişin şimdiden 2770gr olduğu düşünülürse sezeryan ihtimalin yüksek dedi..

bende hamilelik şekeri var diyet yaptığım halde bebiş bu kiloda yapmasan 7 kilo doğar dedi doktor ya :) meşhur olursun televizyonlara çıkarsın diye de takıldı..

muhtemel doğum tarhilerimiz aynı,bende de şeker var,ve bebeğim iri,onun için değerlerimzi karşılaştıralım seninle,ben de şekeri olan biri,yle konuşmak istiyorum,insülin kullanıomusun? ben hala takipteyim insüline başlamadılar ama yüksek çıkıo diyet yaptığım halde :( bebeğimde 33. haftada 2200dü

muhtemel doğum tarhilerimiz aynı,bende de şeker var,ve bebeğim iri,onun için değerlerimzi karşılaştıralım seninle,ben de şekeri olan biri,yle konuşmak istiyorum,insülin kullanıomusun? ben hala takipteyim insüline başlamadılar ama yüksek çıkıo diyet yaptığım halde :( bebeğimde 33. haftada 2200dü

cnm benim bebek 33. haftada 2.450 idi..bu bebeğin iri olacağını göstermezki..son haftalarda belli olur dün 34+2 iken 2700 dü. maaşallah iyi ama artık daha yavaş kilo alıcak dedi doktorum.yani doktorların hemen yorum yapmasına şaşıyorum bu konuda
haklisin, o kadar kisi sezeryan oldu da biseymi oldu sanki. ama iste ne bilim epiduralde bel agrisi kaliyo,genel anesteziyi de drum yapmiyo. drumada guveniyorum acikcasi memleketin en iyi drlarindan. bakalim Allah hepimizi en skintisiz saglikli, hayirli bi sekilde kurtarsin. bide su vaji belasindan :(

epidural sezeryan olucam inşallah..olanlar da memnun tavsiye ederim

spinall çok ii diolar benim doktorda genel yapmıo ama uyanıkken nasıl olcak bilmiorm

Su içiyorum canım zorlada olsa , inş sıkıntı vermez ne olursa olsun dogum şekli yeterkı saglıklı dogsun gönul ısterkı normal ama donmezse mecbur sezeryan teşekkurler doktorum mınyon dedı bende olsun cıkması kolay olur dedım :9:

yok canım korkma cok ıyı gelmıstı bana benım enfeksıyon ılerledıgı ıcın bırde fıtıl vermıstı geçmiş olsun.

Bol bol da su ıcıyorum akşama alayım bari ilacı cnm saolasın

kızlar vajınısmus hakkında bılgım yok ama nette bu yazıyı gordum sızde okuyun ıstersenız normal dogum yapıp yapmamak sızın elınızde bence tamamen psıkılojık kafanızda tamamen yenmıs olmanız gerek.

Vajinismus normal doğuma engel mi?

Vajinismus problemini yaşarken gebe kalmak çok düşük bir ihtimalde olsa bazen penisin sınırlı girişi veya üstüne boşalma diye tabir ettiğimiz durumlarda ortaya çıkabilir. Gebelik oluşur ise vajinismus tedavisi doğum sonrasına ertelenmelidir. Gebelik sırasında vajinismus tedavisi uygulamak hamile anneye ekstra bir duygusal yük yaratır. Enfeksiyon riski nedeniyle vajinal giriş egzersizleri, parmak egzersizleri, dilatörler kullanılmamalıdır.

Tedavi edilmemiş bir vajinismus hastasını normal doğum yapmaya zorlamak kendi deneyimlerine dayanarak söyleyebilirim ki kesinlikle doğru değildir.Çünkü bazen normal doğum yapınca vajinismus geçer diye düşünülebilir.Doğum süreci içindeki vajinal muayene girişimleri ve rahatsızlık hissi var olan vajinismus tablosunu daha da ağırlaştırır.Gebelik öncesi vajinismus sorunu olan bir kadın normal doğum yapmaya zorlanmamalıdır. Çünkü ilişkiye girmek ile doğum yapmak aynı değildir.

Doğum sırasında vajinal kaslar bebeği dışarı atmak ile görevlidir. Ayrıca doğuma özel hormonlar da bu fonksiyonlara yardımcı olur. Vajinal kaslar ilişkiye girerken ya da tampon kullanırken bir şeyi içeri almak üzere çalışırlar. Kullanılan kaslar aynı olsa da kullanım şekilleri farklıdır.

Doğum vajinal kasları bir miktar gevşemekle birlikte vajinismus normal doğum ile iyileşmez. Vajinismusta kasılan vajina değil beyindir. Zihindeki sorun geçmeden vajinismus iyileşmez. Ancak gebe kalmadan önce vajinismus tedavisi almış ve iyileşmiş olan bir anne adayı eğer doğru ve bilinçli bir şekilde tedavi edilmiş ise rahatlıkla normal doğum yapabilir.

Hatta vajinismus sorununu yaşadığı dönemde genellikle ‘ben asla normal doğum yapamam ‘diyen bir çok hastam tedavi sonrası bu fikirlerinde de bir değişim yaşayarak, vajinismus sorunu olmayan kadınlara göre daha rahat ve korkusuz normal doğumlar yapmışlardır. Vajinismus tedavisi olmak normal doğum yapma oranlarında belirgin artışa neden olmuştur. Vajinismus tedavisi olduktan sonra daha bilgili, daha farkında ve daha kendine güvenen bireyler haline dönüşmenin bunda ciddi bir katkısı olduğu düşüncesindeyim.

Yazan: Op. Dr. Yasemin Yıldız

ALINTIDIR.

spinall çok ii diolar benim doktorda genel yapmıo ama uyanıkken nasıl olcak bilmiorm
bi cok tanidigim uyanik olmak istedi, bebegi gormek icin, bende oyle istiyodum. ama tavsiye etmediler heyecandan falan mi ne tansiyonda oynama olmus hemen genele gecmisler. bilemiyorum ya herkes bisi soyluyo. en iyisi dra birakmak.

Back
X