bizimkiler anca kasıp kasıp bırakıolar baska yaptıkları bıse yok zaten. bel agrısıyla kasık agrısı bıkac gundur bende de var ama yalancı agrı hepsıı bız daha cok beklıcez anlasılan.vajına agrısı ara sıra bende de oluo ama gecıo sonra
herkes doğum hikayesini yazıyor ben de doktora gitme hikayemi yazayım uzun uzadıya bari :):):
gece allahım bu gece bana doğum sancılarını gönder yarabbim diye diye dua ede ede uyudum. Tabi 5 kere falan uyanıp tuvalete gittim ama ne ağrı ne sızı
Sabah 9 da doktora gittik. Hemen muayeneye aldıbu arada ben güya doğum ağdamı yaptırmıştım çatı muayenesi için ama benim tekrar ağda yaptırmam lazım :) 2 kere doğum ağdası yaptıranbir ben varımdır. Doktor vajinal muayene deyince utandım azıcık
neyse artık, yine çatı muayenesi yaptı ve " o gün bugün değil gemifree" dedi yıkıldım tabiki... neyse kalp atışına, göbek kordonundaki kan akışına ve suyuna baktı. Suyu yeterli doppleri iyi nst de iyi çıkarsa pazartesinibekleriz dedi.
Ben hayatımda ilk sefer girdim nstye.. burda okuduğum kadarı ile sancılar 20 lerde 80 90 larda falan yazıyordu kızlar.. ekranda iki akam var biri kırmızı biri yeşil... kendi kendime yeşil nabız kırmızı sancıdır dedim. oooohh kırmızılar 160 lara çıkıyo oh be dedim sancım var herhlde :) eşim de bir heyecan bir heyecan sormayı gitsin... Hemşire geldi sonra sorduk o bebeğin kalp atışıymış... Diğeri sancıymış.cehalet işte
O da 8 lerde en fazla 24 gördüm... bizim surat düştü tabi :)
Neyse en azından her seferinden farklı olarak rahimin yumuşamış, pazartesi görüşelim dedi :) doğum yolların kapalı diye üzülme bunu gerilmiş bir ok olarak düşün, ok yaydan her an fırlayabilir dedi...
İşte arkadaşlar benim bugün doğuramama hikayem böyle :):)
bende bel ağrısı kasık ağrısı hiç yok sadece kasılmalarda bazen vajinamda sancı oluor bir de bugün yürüyemedi hiç c
çok canım yandı ama hepsi herzamanki gibi geçtibiz beklicez de doktor beklicek mi :)
canım yaa cok cahilce olacak ama ben bir soru soracağım. Benim kasılmalarım çok fazla oluyor, ve birkaç gündür kasılma olunca hepsinde değil ama bazı kasılmalarda vajinamda bir sancı da oluyor. Hatta salı temizlik yaptık gece 1 saat boyunca arka arkaya 5 kez falan olmuştu. Doğum sancısı öyle mi olur sence yoksa illa adet sancısı bel ağrısı da olmalı mı acaba ??? sancın gelirse 5dk da bir gel diyor doktor ama sancı nasıl gelecek onu da bilmiyorum ki :)
benimde karnımda ağrı var böyle hafif hafif adet ağrısı gibi.. birde karnım bir sertleşiyor ki sorma gitsin onlar kasılmaymış işte.. gercek adet ağrısı belden kasıklara dağılıyormuş canım.. yalancı ağrılarda karnın ağrıyormuş.. bu arada kızlar bende gebe okuluna gidiyorum devlet hastanesinde oluyor bütün her yerde oluyor artık bilginiz varmı bilmiyorum.. orda bu gün bu konuları işledik...
ay canım yaa alemsin valla :)) ah ah 2 hafta önce ev temizliğimi yaptırdım, komple ağda yaptırdım artık gelsin dedim ama nerdeee.. bir daha ağda gerekmeden doğsa bari yaaa belirsizlik ne kötü şey püffff....
evet canım agrı belden başlayıp kasıklara dogru yayılırsa ve bu duzenlı bır sekılde devam ederse gercek agrı oluo dıgerlerı yalancı agrı.gercek agrılar yuruyunce hafıfler ve burundan nefes alıp agızdan verınce dha az hıssedılır bunu dogumhanede mutlaka agrı sırasında yapın.ben ebelık mezunuyum unıversıtn ama ılk gebelıgm oldugu ıcın terzı kendı sokugunu dıkemez hesabına gelıyorumm
ben de doğum ağdası yaptırmıştım ama yarın ya da pazar günü tekrar yaptıracağım maalesefff :) ve geçtiğimiz salı günü 3. bebek temizliğini yaptık. yemin ediyorum halılarımı yıkattım kirlendiler resmen...
vala yarın gıttıgmde hadı alalım dese hemen yatarım masaya okadr daraldımm strestennn
benimde karnımda ağrı var böyle hafif hafif adet ağrısı gibi.. birde karnım bir sertleşiyor ki sorma gitsin onlar kasılmaymış işte.. gercek adet ağrısı belden kasıklara dağılıyormuş canım.. yalancı ağrılarda karnın ağrıyormuş.. bu arada kızlar bende gebe okuluna gidiyorum devlet hastanesinde oluyor bütün her yerde oluyor artık bilginiz varmı bilmiyorum.. orda bu gün bu konuları işledik...
evet canım agrı belden başlayıp kasıklara dogru yayılırsa ve bu duzenlı bır sekılde devam ederse gercek agrı oluo dıgerlerı yalancı agrı.gercek agrılar yuruyunce hafıfler ve burundan nefes alıp agızdan verınce dha az hıssedılır bunu dogumhanede mutlaka agrı sırasında yapın.ben ebelık mezunuyum unıversıtn ama ılk gebelıgm oldugu ıcın terzı kendı sokugunu dıkemez hesabına gelıyorumm
bunu demeyeydin senin için iyiydi şimdi doktor görmüş yaşlı teyzeler gibi sana soru sorarım müsade olursa
ay cokk guldumm aksam aksamm sorabılırsın tabı canım
vay beee ebesin demek dediklerin aklıma gelirse yapıcam... tabi o günleri görebilisek ::)
canım ben bugün idrar tahlili yaptırdım lökosit çıktı idrarda bu bebeğe zararlı mı acaba bu yüzden doktor doğumu başlatırmı dersin
genelde gebelerde yukselıgı zaten canım bende de cıkmıstı en son tahlılımde doktor bol su ıc demıstı banada cunku yıne su ıcıp ıdrarla atılıo sana da ole der buyuk ıhtımal
ben geldım kızlar
hoşgeldin nasılsın
cnm oyle sancımı beklıyorum o da yok hep merak etmıştım suyum gelsın dıye ama hayal oldu kuzum yaaa
ay onu ben de hep merak etmiş ve istemişimdir ama dediğin gibi hayal oldu