2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
o değilde şimdi böyle bekliyoruz acaba kasıma kalırmıyım diye ödüm kopuyor :KK43: 42 haftalık falan doğar diye deli oluyorum.

selam kızlar doğurmayan çok az kişi kaldık sanırım canım aynı korku bendede var perşembe kontrole gittim ilk defa nst ye girdim 1 tane ağrım çıktı benimde kasıma kalabilirmiş gibi geliyor doktor da hiçbişey söylemiyor:26::26::26:

bende öyle düşündüm canım ama emin olamadım acaba yanılıyo muyum ya da baska sebep olabilir mi diye de geçti aklımdan.
Şimdi doğumla alakalı bi yazı okuyodum, yaklaşan doğumun belirtileriyle alakalı, bende var diyorum ama gelen yok.
Burdaki yazılanlara bakılırsa benim oğlanın bugün yarın gelmesi lazım :KK1: ama bende umut kalmadı neredeyse, son günü beklicek kadar oldum :KK5:

oooo bende ne zamandır belirtiler var ama bebiş hala içeride garibim kıyamam hıçkırıp duruyor gelmeye niyeti yok cnm ümidi keselim artık:KK37:bu belirtilere kalsaydık çoktan doğurmuş olmamız gerek:KK1:resmen bacaklarımı kapatamıyorum arasında yatıyor :KK1:amann salla gitsin şekerim doğuracağımız yok:KK1:

bende öyle düşündüm canım ama emin olamadım acaba yanılıyo muyum ya da baska sebep olabilir mi diye de geçti aklımdan.
Şimdi doğumla alakalı bi yazı okuyodum, yaklaşan doğumun belirtileriyle alakalı, bende var diyorum ama gelen yok.
Burdaki yazılanlara bakılırsa benim oğlanın bugün yarın gelmesi lazım :KK1: ama bende umut kalmadı neredeyse, son günü beklicek kadar oldum :KK5:

canım ne tür belirtiler oluyormuş yaklaşınca

oooo bende ne zamandır belirtiler var ama bebiş hala içeride garibim kıyamam hıçkırıp duruyor gelmeye niyeti yok cnm ümidi keselim artık:KK37:bu belirtilere kalsaydık çoktan doğurmuş olmamız gerek:KK1:resmen bacaklarımı kapatamıyorum arasında yatıyor :KK1:amann salla gitsin şekerim doğuracağımız yok:KK1:
bencede kapatalım doğurma konusunu. gidişatımız tımarhaneyi göstericek yoksa :KK1::KK1:
hem belirti de neymiş, eskiden belirti mi biliyodu millet aaa :KK9:

canım ne tür belirtiler oluyormuş yaklaşınca
paylaşıyım hemen ama ben bunları normal kabul etmeye başladım artık çünkü devamı gelmiyoo :KK1:

DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCE
En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. İlk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir,süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.
DOĞUMDAN ÖNCEKİ GÜNLER
Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kad-dın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyle annenin idrar kesesine basınç yapar.
DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE
Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "İşaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. İki ağrı arasındaki süre uzundur.
DOĞUM BAŞLIYOR
Birdoğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. İlk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir,
(alıntıdır)

bencede kapatalım doğurma konusunu. gidişatımız tımarhaneyi göstericek yoksa :KK1::KK1:

canimmm naber? benim ebe ile randevum vardi ebe doktordan da almis. Eliyle bakti acilma var dedi ama cm olmamis. Bu hafta acilmasi icin ugras bebek kilollanmaya basliyor dedi. Ne yapicam acilma icin dedim, seks dedi. Bende esimde yapamayiz cok etkileniriz. Baska cözüm ariyorum:))

DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR

1-bademball.................... 61-asiasli
2-piskolata...................... 62-fasulye-06
3-greathopes................... 63-mercanne
4-aereninannesi............... 64-naciss
5-nurberra .................... 65-bigudi
6-neslihakan .................. 66-Ferda_07
7-mexx........................... 67-aedk
8-sertkaya07................... 68-hendi
9-orlic ........................... 69-neserkan
10-sdf82........................ 70-bdroner
11-ilaydahey ................ 71-yakamoz_35
12-busra00.................... 72-Als17
13-kishaji ..................... 73-sentepe
14-adig-e....................... 74-kontes203
15-blk10........................ 75-onlyliz
16-yacem ...................... 76-fk3009
17-ozgurum42................ 77-panikli54
18-zehra26..................... 78- derin35
19-tılsım........................ 79-masal_sara
20-waves....................... 80-serap_serap
21-bebeğininannesi...... 81-fnha
22-cullucan................... 82-tunazelhan
23-pavli ........................ 83-pissa
24-papasoner............... 84-sunagokan
25-takase ..................... 85-almira27
26-gamzesena.............. 86-mf.ayşegül
27-graize...................... 87-babyed
28-nlgm........................ 88-zulalb
29-fertu77.................... 89-niet
30-selencelk................. 90-gülücük45
31-dadasim ................. 91-jasemin
32-haziran-gecesi.......... 92-beneess
33fb_girl...................... 93-
34-pembetavsan........... 94-
35-ceren_07................. 95-
36-fotonur ................... 96-
37-ezine
38-bengisu42
39-alik
40-adamelek123
42-pink8
43-bozem
44-yoladevam
45-elmadas
46-sezin61
47-misafir20
48-adaderenim
49-tavuklumakarna
50-ustung
51-yağmurcamelek
52-Nurcan-odtu
53-smraca
54-rabit
55-tugbacuneyt
56-tugbaaksoy
57-hly27
58-sezey
59-pinokyo55
60-feyzaaa

canimmm naber? benim ebe ile randevum vardi ebe doktordan da almis. Eliyle bakti acilma var dedi ama cm olmamis. Bu hafta acilmasi icin ugras bebek kilollanmaya basliyor dedi. Ne yapicam acilma icin dedim, seks dedi. Bende esimde yapamayiz cok etkileniriz. Baska cözüm ariyorum:))
ayyy çok güzel bi haber buu ablammm :)
eşinle birlikte olman en güzeli çünkü suni sancı da bile verilen hormon o meni içerisinde var. dikkat ederek yaparsınız, hem ebe de uygun gördüyse sorun olmaz. sonucta bebisin gelmesi icin en fix yollardan biri bu :) bu arada kadının orgazm olmasıda doğumu tetikler son haftalarda diye okumuştum ama doğruluk payı varmıdır bilmem :26:
benim doktorum tam tersine geçen hafta yasakladı ne alakaysa :)))) yoksa bu sabırsızlıkla denerdim :))
bu arada bebis ne kadar olmus ?

paylaşıyım hemen ama ben bunları normal kabul etmeye başladım artık çünkü devamı gelmiyoo :KK1:

DOĞUMDAN 4 HAFTA ÖNCE
En önemli ve kesin belirti, karnın hafifçe aşağı sarkması ve ön tarafının sivrileşmesidir. Hamile kadın, artık daha rahat nefes almakta, elbiseleri vücudunu daha az sıkmaktadır. Nedeni de, ana rahmindeki bebeğin, doğuma uygun şeklini alması, başının aşağı gelecek şekilde dönmesidir. İlk çocuğunu bekleyen kadın, artık ortalama 4 hafta sonra doğumun olacağını anlamalıdır. Daha önce doğum yapmış kadında bu süre, daha da kısalabilir. Karnın aşağı sarkmasından kısa bir,süre sonra göbek düzleşir, hafif çökük bir şekil alır.
DOĞUMDAN ÖNCEKİ GÜNLER
Hamileliğin son aylarında, kadınların büyük çoğunluğunda artık kilo artışı görülmez. Aksine, doğumdan önceki birkaç gün içinde, yarım ile bir kilo arası kilo kaybı bile görülür. Bunun nedeni, vücudun su atmaya başlamasıdır. Kadın karnının dakikalarca veya bazen daha uzun bir süre sertleştiğini hissedecektir.
Yine bu devrede hamile kad-dın, daha sık aralıklarla tuvalete gitme zorunluluğu duyacaktır. Çünkü bebek, başıyle annenin idrar kesesine basınç yapar.
DOĞUMDAN 48-24 SAAT ÖNCE
Doğumun gerçekten çok yaklaştığı hususunda en kesin belirti, o zamana kadar rahim ağ-7inı kapalı tutan sümüksel dokudan (mukoza) oluşan tamponun gevşeyerek akmasıdır. Halk arasında buna "İşaret geldi" derler. Bu akıntı kırmızı renktedir. Bu arada ön ağrılar daha kuvvetle hissedilmeye başlanır. İki ağrı arasındaki süre uzundur.
DOĞUM BAŞLIYOR
Birdoğumun en önemli belirtisi, ilk açıcı sancılardır. Kuyruk sokumundan başlayan bu ağrılar, karın bölgesine doğru yayılır, bir kuşak gibi hamile kadının bedenini sarar. İlk sancı 20-30 saniye kadar sürer. Sonra gittikçe daha sık ve daha güçlü olarak duyulur. Sancılar arasındaki süreler düzenli olmaya başladığı zaman (her 10 dakikada bir) artık hastaneye gitmenin vakti gelmiş demektir. Doğumun başladığını gösteren en kesin belirti, rahim boynunun aralanmasıdır. Eğer su kesesi patlamışsa, sancılar olmasa bile, doğum başlamış demektir. Bu durumda yapılacak en doğru hareket, en kısa zamanda hastaneye gitmektir,
(alıntıdır)

teşekkür ederim canım dediğin gibi bunlara çok kafayı takmamak gerekiyor sanırım düşün düşün strese giriyorsun en iyisi düşünmemek te bunu bir başarabilsek

Kızlar ben geldim canım vokal sıkkın
sebebini bilmiyorum off ne oluyor
anlamiyorum bu hormonlar beni delirtecek :KK47:
karnım ve belime ağrıyor ama artık bana normal
geliyor

hahaha aynen şeker eski insanlar geldimi barış çağrış aa bir bakmışsın bebişleri kucağında biz kurcalrken sancımızı belkide kesiyoruz :KK1:ama yaaa kurcalamadan da olmuyor napıcaz :KK1:

geliyor

hoşgeldin canm o can sıkıntısı dün bendede vardı bugün biraz yürüyüş yapınca geçti senin çok az kalmış biraz daha sabır doktorun ne diyor

geliyor

aynen cnm benimde canım sıkkın.benimde adet sancıları gii var bazen ama bana normal geliyor:KK1:ben kuzenimi arayım sorayım bakalım nasıl başlamış sancıları nasıl birşey olmuş o akşam yazarım buraya kızlar:KK16:

selam kızlar doğurmayan çok az kişi kaldık sanırım canım aynı korku bendede var perşembe kontrole gittim ilk defa nst ye girdim 1 tane ağrım çıktı benimde kasıma kalabilirmiş gibi geliyor doktor da hiçbişey söylemiyor:26::26::26:
evet canım bende geçen ilk kez girdim ntsye hafif ağrı çıkmış ama çok değilmiş. dediğin gibi doktorlarda hiç bişey söylemiyor rahatlatmıyor insanı :KK43:

hoşgeldin canm o can sıkıntısı dün bendede vardı bugün biraz yürüyüş yapınca geçti senin çok az kalmış biraz daha sabır doktorun ne diyor

Hosbulduk Cnm ben de yürüyüş yaptım ama gecmiyor
bu sıkıntı çok az kaldı Cnm zaten o yüzden stres arttı.dr sancı
acilma yok diyor..günümüz dolunca herşey yolundaysa
1 hafta daha beklicez :KK31:

sexs mi açılması için doğru birşey mi ki :KK1:yapsak mı ki ama eşim yanaşmaz korkuyor oğluşu kıymetli ama rica ederim artık:KK37::KK1::KK1::KK1:

kızlar doğum niye başlamıyo diye sakın endişe yapmayın.ben öyle yaptım hatta eşime sabah mesaj attım bugünde doğurmicam diye.sonra öğleden sonra kanamam oldu çok mutlu bir şekilde hastaneye gittim kordon dolandığı için sezeryan oldu.benim artık normal doğurma şansım kalamadı buna çok üzülüyorum tek tesellim bebişimin sağlıklı olması.Allah tan en hayırlı zamanı ve en hayırlı doğum şeklini isteyin.ben illede normal doğuracam diyodum ağlaya ağlaya sezeryana girdim.Rabbim hepinizin gönlüne göre versin.Rabbim yardımcınız olsun dualarım sizinle.

aynen cnm benimde canım sıkkın.benimde adet sancıları gii var bazen ama bana normal geliyor:KK1:ben kuzenimi arayım sorayım bakalım nasıl başlamış sancıları nasıl birşey olmuş o akşam yazarım buraya kızlar:KK16:

Artık garip bir hal aldı bu hamilelik :KK37:
Kız iyice ümidimi yitirdim az önce bir abla
kaç ayın kaldı diyor ne ayı dedim 3 günüm
kaldı dedim abla şaşırdı en fazla 6 aylık gibi
duruyormusum

teşekkür ederim canım dediğin gibi bunlara çok kafayı takmamak gerekiyor sanırım düşün düşün strese giriyorsun en iyisi düşünmemek te bunu bir başarabilsek
aynen öyle canım, düşünmek istemedikçe daha fazla düşünüyo insan, nasıl bişeyse :KK43:

geliyor
çok stres yüklendin zullum normal o sıkıntı. bende kafaya taktıkca içim sıkılıyo :KK43:

hahaha aynen şeker eski insanlar geldimi barış çağrış aa bir bakmışsın bebişleri kucağında biz kurcalrken sancımızı belkide kesiyoruz :KK1:ama yaaa kurcalamadan da olmuyor napıcaz :KK1:
kesin öyledir yaaa, bişeyi 40 sefer sölersen olur derler 400 kere sölesekte olmuyo. demekki ısrar etmemek lazım ama nasıll nasıl nasılllllllllllllllllllllllll:KK1: gel de bunu kendine anlat :KK1:

evet canım bende geçen ilk kez girdim ntsye hafif ağrı çıkmış ama çok değilmiş. dediğin gibi doktorlarda hiç bişey söylemiyor rahatlatmıyor insanı :KK43:

aynen cnm benimde 2 tane sancım çıktı ama onları pek önemsemiyorlar çünkü aralıkları düzenli olması gerek bu yüzden birşey demiyorlar pek:44:

X