kızlar uçmuş gitmişsiniz yine, bir kaç zamandır giremiyorum geçmiş okunacak gibi değil :) en çok 10 sayfa geri gidebiliyorum.
Pişik kremi olarak sudocream aldım bugün sizler ne aldınız ???
bugün 1.5 saat yürüdüm, ara ara pelvisde sancılarım oldu ama başka bişi yok, cuma tekrar doktora gideceğim bakalım bayramda doğum gözüküyor mu açıklık var mı bakacağız... Bayram şekerim olsun minik oğlum
, pazartesi geliversin diye dua ediyorum :)
canım kilo vermen doğumun yaklaşması anlamına geliyormuş. Doğum yaklaşınca bazı kişilerin vücudu ödemi atıyormuş bu da kilo kaybına sebep oluyormuş. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabında okudum.
Looricim benim okuduğum kitaplara göre doğum yakınken sıcak suya uzanmak hijyen açısından pek tavsiye edilmiyor hele ki açılman varsa. Ne kadar temizlersek temizleyelim küvette bakteriler oluyormuş ve sıcak su onlara daha hızlı üreme ortamı yaratıyormuş. Sen de o suyun içine giriyorsun, hem de açılman var... Bence yapma...
geçmiş olsun canımmm... herşey gönlünce olsun.. 38+3 den sonrası bebeğin olgunluk evresi oluyormuş, ben o zamana kadar durmasını istiyorum. O da arefeye denk geliyor, doktor da bayramda buralardayım dediği için içim rahat. Senin de doktorun buradaysa 38+3 ü bitirmek için dua et... Biliyorum çok zor, ayağa kalkmak sağa sola dönmek eziyet ama en güzeli bebeğin olgunluk evresinde doğmasıymış...
Braxton Hicks kasılmaları oluyor ya hani hazırlık kasılmaları dediğimiz, hani karnımızı kare şekline sokan kasılmalar. İşte o kasılmaların bazılarında benim de nefesim kesiliyor. Çünkü bebeğin ayakları sağ tarafımdan kaburgalarıma baskı yapıyor. 1'den 20 ye kadar sayarak diyafram nefesi alıp 1'den 20 ye kadar sayarak bunu veriyorum. Daha çabuk geçiyor. Bu nefesi doğum sancılarını karşılarken de alabilirsin, daha çabuk gevşemeni sağlıyormuş ama ağızdan değil burnundan alacaksın ve göğsun değil gobeğin şişip inecek...