• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
canım yarın doğumun varmış çok sevindim inşallah alacaksın bebişini sağ salim kucağına.RABBİM acısız doğum nasip etsin inş. hemen ayaklanırsın canım.inşallah henüz doğurmamış tüm arkadaşlarımızın doğumu bi avazda acısız sancısız en rahat şekilde olur.canım bizim içinde dua et doğuma girdiğinde.hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah bebişlerimize:16:

Kusura bakma yazyagmuru moralim bozuk oldugu icin yanlis ifade ediyorum kelimeleri :6::6: yuru bakalimm ben o kadar yurudum acilma hala aynii gelde deli olma:23:
yok kıs estfrllh..
Bnm daha 17 gün olmasına rağmen seni çok iyi anlıyorum. bende de açılma felan yok, sancılarım vardı onlarda yok artık. nişan desen o da gelmiyo. Allah'ın bi bildiği mutlaka vardır ama 29 ekimde doğum yapcak arkadaşım bile doğurdu, gördükçe deliriyorum. doktorum ayın 18inden sonra izne ayrılıyo, son haftaya kalırsam b, de onun endişesi var. Artık moralim sıfırlarda... sana yürüyüş fayda etmedi, banada 2 gün boyunca uğraştığımız oda değiştirme işleri. 0rdan ora ordan ora eşya aktarıp durdu kv tek basına, bende o iş yaparken ayakta kaldım, ufak tefek seyler tasıdım ama yok yok yok.. Hayırlısı yaa gerildim iyice.. :41:

kızlar ya artık sona doğru yaklaştıkça hepimizi aldı bi sıkıntı :31: benim de en büyük korkum bayrama denk gelmesi ne yazık ki doktorum yok ve korktuğum başıma gelir benim hep ben başka bi doktorun doğuma girmesini istemiyorum ama kendimi de şartlandırmak istemiyorum hayırlısı olsun diye avutmaya çalışıyorum kendimi:18:

Bende bugun 38 oldum.38+3 te bende spinal olucam..cnm sen benden once girceksin.bana mutlaka yazabilirsen dogum hakkinda biseyler yaz cnm.tabi girebilirsen nete.

Tabi cnm yazarım girebilirsem...ama sende sondayi ameliyatta taktir cok acıyor dediler bana...ameliyat ta 30 dk falan sürüyormuş ..sonrada mutlaka kafeinli icecek almak gerekiyomus bas ağrısını azaltıyormuş ..tabi yasamadan bilemeyiz ins tansiyonn düşüklüğü falan olmazda rahat geçiririz cnm...

kızlar uçmuş gitmişsiniz yine, bir kaç zamandır giremiyorum geçmiş okunacak gibi değil :) en çok 10 sayfa geri gidebiliyorum.

Pişik kremi olarak sudocream aldım bugün sizler ne aldınız ???

bugün 1.5 saat yürüdüm, ara ara pelvisde sancılarım oldu ama başka bişi yok, cuma tekrar doktora gideceğim bakalım bayramda doğum gözüküyor mu açıklık var mı bakacağız... Bayram şekerim olsun minik oğlum :16::16::71::71:, pazartesi geliversin diye dua ediyorum :)

Drdan yeni geldim kizlar bildiginiz uzere ultrason yapmiyo sadece alttan bakiyo nts fln yapiyo dr ntsde hersey normal sanci fln hic bisey yok bebek kafasini asagiya iyice yerlestirmis ve baski uyguluyomus su kesesini patlatabilir dedi bide hafif aciklik var dedi deli olucam hafif ne kadar hafif nasil bisey anlayamadim sinir oldum haftaya sali tahmini dogum tarihi o zamana kadar gelebilirde gelmeyebilirde dedi gelmezse o gun gidicez sonra her 2.gun.. bu arada kilo vermisim oysaki yiyorum da neyse iyi olmus :9: benden bu kadar suanda da agrim var bakalim hayirlisi Allahtan:16:

canım kilo vermen doğumun yaklaşması anlamına geliyormuş. Doğum yaklaşınca bazı kişilerin vücudu ödemi atıyormuş bu da kilo kaybına sebep oluyormuş. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabında okudum.

42 haftaya kadar bekleyebilirim gelmedigi surece eger hala gelmezse sezaryen yapiliyo.. yuvarlak konusuyo oda bilmiyo heran olabilir diyo baskada bisey demiyo bende bekliyorum iste... hafif kaynar suyun icinde yatmak acikligi arttiriyomus bilginiz varmi hemen uyguliyimm :27::27:

Looricim benim okuduğum kitaplara göre doğum yakınken sıcak suya uzanmak hijyen açısından pek tavsiye edilmiyor hele ki açılman varsa. Ne kadar temizlersek temizleyelim küvette bakteriler oluyormuş ve sıcak su onlara daha hızlı üreme ortamı yaratıyormuş. Sen de o suyun içine giriyorsun, hem de açılman var... Bence yapma...

ne güzel canım ya, sağlıcakla kavusun insallah :)
beni dün dr çağırdı sızıntıdan dolayı. bebeğin suyu değilmiş, tek kullanımlık bi fitil verdi..
alttan muayenede açıklık çıkmadı, rahim ağzı çarşamba günü usgde 27 mm di şimdi 26 mm oldu. Bebiş biraz daha yerleşmiş dedi.2 3 gün içinde doğumun hızlanabilir merkezde akrabanız varsa kalın takip edelim gel git olmasın sana dedi ama biz eve geldik. Acil bişey olursa yine gidicez. 0lmazsa pzts kontrol var.. Şimdilik bi belirti yok, bu kez olsun diye dua ediyorum, acele etmek değil ama sende bilirsin ki artık hayırlısıyla kucağıma almak istiyorum :(

geçmiş olsun canımmm... herşey gönlünce olsun.. 38+3 den sonrası bebeğin olgunluk evresi oluyormuş, ben o zamana kadar durmasını istiyorum. O da arefeye denk geliyor, doktor da bayramda buralardayım dediği için içim rahat. Senin de doktorun buradaysa 38+3 ü bitirmek için dua et... Biliyorum çok zor, ayağa kalkmak sağa sola dönmek eziyet ama en güzeli bebeğin olgunluk evresinde doğmasıymış...

aynen canım ya, beni bi de bu ara nefes darlığı zorluyo. sanki üstmde bi yük varmış gibi kalbim küt küt çarpıyo. bebiş daha yeni inmeye başladığından mıdır nedir anlamadım. dr.a da telaşemden sormayı unutmuşum. senin bi bilgin var mı ?

Braxton Hicks kasılmaları oluyor ya hani hazırlık kasılmaları dediğimiz, hani karnımızı kare şekline sokan kasılmalar. İşte o kasılmaların bazılarında benim de nefesim kesiliyor. Çünkü bebeğin ayakları sağ tarafımdan kaburgalarıma baskı yapıyor. 1'den 20 ye kadar sayarak diyafram nefesi alıp 1'den 20 ye kadar sayarak bunu veriyorum. Daha çabuk geçiyor. Bu nefesi doğum sancılarını karşılarken de alabilirsin, daha çabuk gevşemeni sağlıyormuş ama ağızdan değil burnundan alacaksın ve göğsun değil gobeğin şişip inecek...

yok kıs estfrllh..
Bnm daha 17 gün olmasına rağmen seni çok iyi anlıyorum. bende de açılma felan yok, sancılarım vardı onlarda yok artık. nişan desen o da gelmiyo. Allah'ın bi bildiği mutlaka vardır ama 29 ekimde doğum yapcak arkadaşım bile doğurdu, gördükçe deliriyorum. doktorum ayın 18inden sonra izne ayrılıyo, son haftaya kalırsam b, de onun endişesi var. Artık moralim sıfırlarda... sana yürüyüş fayda etmedi, banada 2 gün boyunca uğraştığımız oda değiştirme işleri. 0rdan ora ordan ora eşya aktarıp durdu kv tek basına, bende o iş yaparken ayakta kaldım, ufak tefek seyler tasıdım ama yok yok yok.. Hayırlısı yaa gerildim iyice.. :41:

ben sunu ogrendim ne yaparsan yap gelmeyince gelmiyo iste ictigim bitki caylarida cabasi ama yok yok :4::4: hakkimizda hayirlisi

kızlar uçmuş gitmişsiniz yine, bir kaç zamandır giremiyorum geçmiş okunacak gibi değil :) en çok 10 sayfa geri gidebiliyorum.

Pişik kremi olarak sudocream aldım bugün sizler ne aldınız ???

bugün 1.5 saat yürüdüm, ara ara pelvisde sancılarım oldu ama başka bişi yok, cuma tekrar doktora gideceğim bakalım bayramda doğum gözüküyor mu açıklık var mı bakacağız... Bayram şekerim olsun minik oğlum :16::16::71::71:, pazartesi geliversin diye dua ediyorum :)

canım kilo vermen doğumun yaklaşması anlamına geliyormuş. Doğum yaklaşınca bazı kişilerin vücudu ödemi atıyormuş bu da kilo kaybına sebep oluyormuş. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler kitabında okudum.

Looricim benim okuduğum kitaplara göre doğum yakınken sıcak suya uzanmak hijyen açısından pek tavsiye edilmiyor hele ki açılman varsa. Ne kadar temizlersek temizleyelim küvette bakteriler oluyormuş ve sıcak su onlara daha hızlı üreme ortamı yaratıyormuş. Sen de o suyun içine giriyorsun, hem de açılman var... Bence yapma...

geçmiş olsun canımmm... herşey gönlünce olsun.. 38+3 den sonrası bebeğin olgunluk evresi oluyormuş, ben o zamana kadar durmasını istiyorum. O da arefeye denk geliyor, doktor da bayramda buralardayım dediği için içim rahat. Senin de doktorun buradaysa 38+3 ü bitirmek için dua et... Biliyorum çok zor, ayağa kalkmak sağa sola dönmek eziyet ama en güzeli bebeğin olgunluk evresinde doğmasıymış...

Braxton Hicks kasılmaları oluyor ya hani hazırlık kasılmaları dediğimiz, hani karnımızı kare şekline sokan kasılmalar. İşte o kasılmaların bazılarında benim de nefesim kesiliyor. Çünkü bebeğin ayakları sağ tarafımdan kaburgalarıma baskı yapıyor. 1'den 20 ye kadar sayarak diyafram nefesi alıp 1'den 20 ye kadar sayarak bunu veriyorum. Daha çabuk geçiyor. Bu nefesi doğum sancılarını karşılarken de alabilirsin, daha çabuk gevşemeni sağlıyormuş ama ağızdan değil burnundan alacaksın ve göğsun değil gobeğin şişip inecek...

hadi ya simdi seviniyim ben kilo verdimm diyee :52::52::52:

canım yarın doğumun varmış çok sevindim inşallah alacaksın bebişini sağ salim kucağına.RABBİM acısız doğum nasip etsin inş. hemen ayaklanırsın canım.inşallah henüz doğurmamış tüm arkadaşlarımızın doğumu bi avazda acısız sancısız en rahat şekilde olur.canım bizim içinde dua et doğuma girdiğinde.hepimiz sağlıkla kavuşuruz inşallah bebişlerimize:16:
amin canım amin, tez zamanda hayırlısıyla sağ salim kavustursun Allahım hepimiziiiiiiiii........
kızlar ya artık sona doğru yaklaştıkça hepimizi aldı bi sıkıntı :31: benim de en büyük korkum bayrama denk gelmesi ne yazık ki doktorum yok ve korktuğum başıma gelir benim hep ben başka bi doktorun doğuma girmesini istemiyorum ama kendimi de şartlandırmak istemiyorum hayırlısı olsun diye avutmaya çalışıyorum kendimi:18:
valla bu nasıl bi bekleyiştir, nasıl bi sabırdır.. Bebişlerin de geleceği vakti saati belli ama gel gör ki insan kendine söz geçiremiyo.. Senin korkun bayrama denk gelmesi benimkide tam tersi. İnsanı iyice geriyo yaa. Ayın 18inde dr izne çıkcak ben ise 18inde 40. haftama yeni girmiş olcam. Bebiş vaktini beklerse kendi dr.um olmıcak. pofff hayırlısı Rabbim hayırlısııı..

aramiza hosgeldin tatlım aynı korku endişe
bizdede var doguramadik gitti:43:

Ay insan cok heyecanlaniyor kendinde. Çünkü beklemediğin bir anda geliyor. Ben sabah hic beklemiyordum. Buyuk tuvaletim geldi bir de baktım silerken pembe kırmızıya yakın birsey. Hemen esime seslendim. Ay nasıl bir heyecan oldu :)

ay düşünemiyorum zaten nasıl bir heyecandır kim bilir...bakalım benimki sezeryan ya içeri girince ben nasıl olacağım bilmiyorum...

Ben cikiyorum kizlarrr kaburgalarim agriyo uzaniyim biraz gorusuruzz :16::16:

bayramda doktorum burda cnm ama doğuma dair hiçbir belirti yok, bu bikaç gün içinde rahim ağzı uzunluğu kısalmaya devam ederse doğum hızlanırmış ama içerde ne oluyo ne bitiyo bilmiyorum, ağrı sancıda yok, sadece nefesim daralıyo. belkide çok taktım kafaya ondan öyle oluyo bilmiyorum ama üzerimde biri oturuyo gibi. Kasılma hissetmediğim zamanlarda da oluyo, dr.a da sormayı unuttum. Endişeleniyorum ister istemez.
doğum öncesi ve doğum sırasında yapılması gereken nefes egzersizlerini internetten öğrendim bende. Ara ara deniyorum kendimi alıştırıyorum. Hayırlısı olsun artıkın ama çok gerildim ya :(
Sen nasılsın ? Bi yaramazlık yoktur insallah..

ben sunu ogrendim ne yaparsan yap gelmeyince gelmiyo iste ictigim bitki caylarida cabasi ama yok yok :4::4: hakkimizda hayirlisi
Allahın işi loorimm vakti saati dolmayınca olmuyo napalım :( bizede sağlıcakla bi avazda kavusalım demekten baska care kalmıyo..

Demin tatlı bişiler istedi canım, şimdide midem bulanıyo yine yaaaa :52:
yesen bi türlü yemesen bi türlü üfffffff........ :47:
Ben çıkıyorum artıkın canlar, kociş gelir yarım saate. yemeği hazırlayım yavaş yavaş..
Kendinize dikkat edin emi hayırlı aksamlar :54:

Back