ben göğüs ucu kremine falan başlamadım hatta almadım, göğüs uçlarım çok büyük problem olmaz die düşünüyorum..
ama 50 cm prematüre bebek ölçüsü canım ya.. belki giyer de çok kısa bi süre giyer..
arkadaşlarımınkiler 48-49 doğunca ben de öyle aldım,hani hastanede foto falan çekiliyor,fazla da büyük olsun üstünde emanet gibi dursun istemedim...cici cici şeyler almıştım ilk günler için...elimde büyük boylar var ama,ben o ilkleri süslü püslü seçmiştim...
ben doğumdan çok göğüslerimin yara olmasından korkuyorum açıkçası...ağlaya ağlaya emzirenler biliyorum,kanayarak emzirenler falan,en büyük korkum emzirememek...kuru soğan falan diyorlar ama ben yurtdışındayım,öyle bişey yapamam burda...
gerek yok cnm, emzirme ile ilgili bi kitap okuyorum (prof dr yazdığı bir kitap), kullandığımız kremleri bile tavsiye etmiyorlar. her emzirmeden sonra azıcık sütünü sağıp, göğsünün tüm kahvelik bölümüne (sadece ucuna değil) sürüp, kurutmak gerekliymiş, bide temizlemek için özel göğüs ucu mendilleri falan varmış onlar kesinlikle tavsiye edilmiyor. Göğüs ucuna sabun, ıslak mendil vs. de yasak sadece duru su ile yıkamak yeterliymiş. Bi de hepimizin aldığı göğüs pedlerinide tavsiye etmiyorlar,pamuk bazlı olduklarından akan süt nedeniyle sürekli göğüs uçlarını nemli tuttuğundan göğüs mantarına yol açıyormuş. Birde ilk emzirmeden önce gelen ilk sütü (ağız sütü denen sarı su) ile göğsüne sürmek ve emzirme tekniklerini doğru öğrenip, doğru emzirmede göğüs ucu yaralarının oluşmasını engelliyormuş.
Biraz uzun oldu sanırım :)