• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
ben göğüs ucu kremine falan başlamadım hatta almadım, göğüs uçlarım çok büyük problem olmaz die düşünüyorum..
ama 50 cm prematüre bebek ölçüsü canım ya.. belki giyer de çok kısa bi süre giyer..

arkadaşlarımınkiler 48-49 doğunca ben de öyle aldım,hani hastanede foto falan çekiliyor,fazla da büyük olsun üstünde emanet gibi dursun istemedim...cici cici şeyler almıştım ilk günler için...elimde büyük boylar var ama,ben o ilkleri süslü püslü seçmiştim...
ben doğumdan çok göğüslerimin yara olmasından korkuyorum açıkçası...ağlaya ağlaya emzirenler biliyorum,kanayarak emzirenler falan,en büyük korkum emzirememek...kuru soğan falan diyorlar ama ben yurtdışındayım,öyle bişey yapamam burda...

gerek yok cnm, emzirme ile ilgili bi kitap okuyorum (prof dr yazdığı bir kitap), kullandığımız kremleri bile tavsiye etmiyorlar. her emzirmeden sonra azıcık sütünü sağıp, göğsünün tüm kahvelik bölümüne (sadece ucuna değil) sürüp, kurutmak gerekliymiş, bide temizlemek için özel göğüs ucu mendilleri falan varmış onlar kesinlikle tavsiye edilmiyor. Göğüs ucuna sabun, ıslak mendil vs. de yasak sadece duru su ile yıkamak yeterliymiş. Bi de hepimizin aldığı göğüs pedlerinide tavsiye etmiyorlar,pamuk bazlı olduklarından akan süt nedeniyle sürekli göğüs uçlarını nemli tuttuğundan göğüs mantarına yol açıyormuş. Birde ilk emzirmeden önce gelen ilk sütü (ağız sütü denen sarı su) ile göğsüne sürmek ve emzirme tekniklerini doğru öğrenip, doğru emzirmede göğüs ucu yaralarının oluşmasını engelliyormuş.
Biraz uzun oldu sanırım :)

cnm valla ben öle almadım :) pazardan ucuz pamuklu iç çamaşırlarından aldım, yıkadım içime de sindi, kullan at çamaşırların 3 tanesi 10 tl eminönünde ve bebek mağazalarında satılıyor. ama onlar böle kağıt gibi pek hoşluma gitmedi açıcası ...

canım treabzondayım boyle pazar felan yok burda oyle ucuza cmasr bulamadım benım toto buyuk bedenlı külot aldım hamılelıgımde hem bedenlıler de pahalı bırbucuk lırayada var çmasrcılarda ama standart beden gırmıyo onlarda bana oyuzden mrerak ettım nasıl bişi dıye

Merhaba ekim anneleri biz de yeni kontrolden geldik, herşey yolunda dedi dr.umuz hatta ultrasonda dr.un gözleri yuvalarından fırlayacaktı o tepkisine çok gülüştük yanımda eşim, görümcem ve bir arkadaşımız vardı bayağı güldük yani çünküüü bebeğim hep geriden takip ediyordu 2 hafta gerideydik bu son 10 günde 600 gr. almış fena fark attı, dr.un da benimde pek umudumuz yoktu bir dahaki randevuda kiloda artış 150 gr.ın altına düşerse o zaman bişeyler düşünmemiz lazım demişti hep az alıyordu bu hafta bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi çok şükür üzerimde de esprili tişörtüm vardı üzerinde 3250 gr. yazıyordu bizimki de 3220 gr olmuş nasıl da tahmin ettim ama kilosunu bilerek giymiştim o tişörtü( hamileliğim boyunca çok sık giymemiştim de ) 4lt su içmeme rağmen daha fazla içebileceğimi söyledi çok da yeterli değil dedi siz ne kadar içiyorsunuz kızlar?

hayatımda ilk defa doğumhanenin kapısından içeri girdim daha önce kimsenin doğumuna şahit olmadım çünkü tuşe diyorlarmış çatı muayenesine ilk defa o yapıldı evet korkulacak birşey değil ama birinin vajinana parmağını sokması insanı biraz geriyor kendini sıkmazsan acımıyormuş bunu öğrendik bugün :) açılmam yokmuş sancım da az ama dr. her an gelebilir dedi artık haftaya randevu aldık biz yine de ama büyük ihtimal bu günden sonra doğum için gideriz sanırım üff ne kadar uzun yazmışım umarım yormamışızdır hamişlerimizi, mutllu olunca dilim çözüldü de :)
Oy ne güzel haberlerle geldin :))
Haftaya kadar doğururum diyorsun yani :)
pekmez ve tahin i karıştırıp tükettim onun dışında bir değişiklik yapmadım keşke diyorum önceden başlasaydım bu kadar etki edeceğini bilmiyordum 2 aydır endişe ediyordum geriliğimiz yüzünden...

Tahin pekmeze bende başlamıştım ve ise yaradı gercekten. Su an 3200 bizimki artık cok tüketmeyeceğim normal dogum istediğim icin 4 kilo olmasın :)

nasl bişy canım o pamuklu çamaşırmı gormedım hiç

pamuk falan değil tabiki, nasıl anlatsam hani hastanelerde takılan boneler var ya saçlarını toplasın diye çok ince kağıt gibi öyle işte. KAğıt gibi dediğime bakma tek harekette yırtılacak bişi değil. Ben şöyle düşündüm, benim sezaryan mı yoksa normal mi olacak belli değil. Bolca çamaşır al deniyor, lohusa külotları nerden baksn 10 tl, diğerlerinin dikişleri tam sezaryan yerine geleceği için uygun değil. 4 tane alsan 40 tl en aşağı. Ben 2 paket aldım toplam 6 tane 18tl. Tek kullanımlık ama sonuçta göğsüne kadar lohusa külodunu da sonradan kullanmayacağız değil mi ?

cnm zeytinyağı sür açılman hızlı olur.çok şahit oldum kesinlikle herkese tavsiye ederim.ben başladım şimdiden hergün sürüyorum.
Dün gece konuştuk bu konuyu burda, perine masajı deniyor. Aratırsanız gösteriyor nasıl yapıldığını.
Hatta esler yapsa daha kolay oluyor ama akıllarına baska seyler gelme ihtimali coook yüksek :)
kızlar bişey soracam,ben aldığım hastane çıkışını ve zıbını 50 cm aldım salak gibi...kendim minyon tipliyim,160 boyum,o yüzden kızımı da pek uzun beklemiyorum,ayrıca önceleri erken doğum riski taşıyordum,aldığım çıt çıtlı badyler de 50 cm çoğu...geçen dr bize bebek için 3400 dedi kilosuna tahmini tabi,boyunu söylemedi...ben de son haftadayım doğum belirtim yok,bu gidişle 50 cm den fazla doğacak,acaba hastane çantamın içindekileri değiştirmeli miyim...ama 50 cm den uzun zıbın almadım hiç...
ayrıca göğüs ucu kremlerini kullanmaya başladınız mı,bazı doktorlar kullanmaya başlayın,bazıları da yara olursa kullanın diyor,kafam karıştı....
Yine de hastanede olur herhalde canım. Sen yine de bir takım büyünden de koy istersen. Göğüs ucu kremini aldım ama kullanmaya başlamadım.
rengide hafif koyuysa az su içmişsindir canım..
Su iciyorum simdi cok.
cnm valla ben öle almadım :) pazardan ucuz pamuklu iç çamaşırlarından aldım, yıkadım içime de sindi, kullan at çamaşırların 3 tanesi 10 tl eminönünde ve bebek mağazalarında satılıyor. ama onlar böle kağıt gibi pek hoşluma gitmedi açıcası ...
Bende pazardan bir sürü aldım 1 liraya. Gerekirse onu kullanıp atarım dedim.
10 gunndur benımde oyle canım rengıde kırmızıya benzıyo sankı kokuda aynı dedıgın gıbı çok su içiyom surup yapar yada magnorm dıyorum ben
Benimde bugün rengi koyu. Su iciyorum simdi cok. Benim de bitti ilaçlar onlardan olamaz sanırsam.
az su içtiğin için olabilir cnm, bendede oluyor bide rengi yeşilimsi oluyor. su ihtiyacını giderdikçe düzelir büyük ihtimalle :)

Yeşilimsi mı?

41 kere maşalah tosuncuğa:nazar: canım 4lt su mu??????? çok değil mi.. :53:ben 1-1,5 hadi maksimum 2lt içiyorum.. yani içebiliyorum

ben normalde de çok su içerdim önceden yani 2 lt. yi normal zamanda içiyordum ama şimdi 4lt içiyorum kendimi zorlamıyorum içmek için ama dr. böyle devam et çok iyi dedi ultrasonda da suyum çok değildi o yüzden daha da içebilirsin dedi sizin dr.unuz suyu ile ilgili hiç yorum yaptı mı?

Canım benim dün kontrolüm vardı doktor suyun azalmış dedi çok canım sıkıldı bol su iç falan dedi ama şu kadar demedi birde ağrım 40 larda çıktı bilmiyorum yakın mı değil mi doğum artık sabırsızlanıyorum sezaryan olmak istemiyorum

cnm zeytinyağı sür açılman hızlı olur.çok şahit oldum kesinlikle herkese tavsiye ederim.ben başladım şimdiden hergün sürüyorum.
başlayayım o zaman Cnm çok sağol:38:
Kızlar benim bugün idrarım bir garip kokuyor. Az mı su ictim acaba. Böyle keskin değişik bir koku farkettim.
Cnm idrarin kırmızımsi ise enfeksiyon yada iltihaptan
oluyormuş
10 gunndur benımde oyle canım rengıde kırmızıya benzıyo sankı kokuda aynı dedıgın gıbı çok su içiyom surup yapar yada magnorm dıyorum ben
sezinim benimde idrarim kırmızımsi ama kokusuz ve her wc
gittiğimde aynı olmuyor
iyiyiz canim cok saol.hafif karin agrilarim var.ikinci bebekte oluyomud normalmis.bebiste iyi ama pek bi uykucu kesinlikle uyurken agzini acip almiyo memeyi:)

oh oh keyfi yerinde minisin inşallah hemen ayaklanirsin Cnm
kızlar ben tuvalete oturunca bir baskı hissediyorum sizde de böyle bir durum var mı
sanki büyük abdrstim varmış gibi sık sık wc ye gidiyorum:37:

Dün gece konuştuk bu konuyu burda, perine masajı deniyor. Aratırsanız gösteriyor nasıl yapıldığını.
Hatta esler yapsa daha kolay oluyor ama akıllarına baska seyler gelme ihtimali coook yüksek :)
?
evet bende araştırmıştım perine masajını, yırtık olma ihtimalini ve de epizyomi dedikleri şu kesik atma olayını baya baya azaltıyomuş.. osmangazi üniversitesinde galiba bununla ilgili bi araştırma yapmışlar, masaj uyguladıkları kadınların %80ine kesik atılmamış..
ayy benimki karnıma dokunamıyo acıtırım diye vajinaya masaj yapacak.. rüyamda görsem inanmam:9:
Canım benim dün kontrolüm vardı doktor suyun azalmış dedi çok canım sıkıldı bol su iç falan dedi ama şu kadar demedi birde ağrım 40 larda çıktı bilmiyorum yakın mı değil mi doğum artık sabırsızlanıyorum sezaryan olmak istemiyorum
hmm suyun azalması iyi bişy değil tabi ama zaten doktorun takibe almıştır seni.. ben benm doktora sormuştum ben çok su içmeye çalışıyorum bebeğin suyu nasıl diye, bol su içmek iyi bişey ama senin içtiğin suyla bu suyun alakası yok demişti bana:31:

Son düzenleme:
terlık bak bede unuttmuşum sen yazınca be nde eksıgımı gordum

Normal doğum olacaksa kesinlikle kalın çorap almalısın, doğumdan sonra üşüme geliyormuş. Hastanede kağıt havluya ihtiyaç oluyormuş. Tarak falan yazmamışsın ama alacaksındır herhalde, el aynası... Bebek için kalın battaniye gerekir çıkarken, bir de meme kalkanı almanı tavsiye ederim yara falan olursa diye, gögüs pedi almalısın birde.. kıyafetlerin batmasın. Bir de tavsiyem tek kullanımlık külotlar var onlardan alman. Ben 6 adet aldım mesela, kullan at... Kirli torbası gerekebilir haa bir de sabahlık.. Bebeği yıkalarken sana da öğretiyorlar ya kalkman gerekiyor o zaman gerekli sabalık, pijama ile ortalıkta gezinmek istemezsin belki...

[B]Canım seninkilere ek olarak benim listemde aşağıdakilerde bulunuyor. Bi fikir olur belki :)

BEBİŞ İÇİN:
Pişik Önleyici Krem
Alt açma örtüsü
Battaniye ( bir polar çıkışta sarmalamak için, bi tanede odada kullanabilmen için penye)
Ağız bezi
Sezeryan doğum olaccaksa biberon
Penye önlük
Mermerşahi bezi (çıkışta ana kucağının üzerine örterek soğuk gelmesini engellemek için)
Ter bezi

ANNE İÇİN:
Terlik
Göğüs kremi
Göğüs Pedi
Silikon göğüs ucu koruyucusu (göğsün yara olursa emzirebilmek için)
Sabahlık /lizöz/hırka (üşüme çok oluyormuş)
Lohusa tacının dışında saçların uzunsa toka + tarak
Islak mendil ve kolonya (banyo yapamayacağımız için temizlenmek amaçlı)
El yüz havlusu
Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet ve ayakkabı (özel aracın varsa pijamalarınla da çıkabilirsin)
Emzirme yastığı
Roll on (deodorantta alınabilir ama bebişe dokunur mu kararsızım)
Kirliler için poşet,
Fotoğraf makinesi+şarjı
Telefon Şarjı,
Doktor kontrol raporların
Evlilik cüzdanı + Nüfus cüzdanı + (çalışıyorsan 32.hafta raporun en azından benim hastane getir demişti)
Eşin yanında kalacaksa ona pijama tk, terlik,çorap
Süt arttırıcı çay
Sütünü arttırmak için (kayısı kompostosu/ kuru meyve) (şaka gibi gelmişti ama hastanede gördüm kadınlara veriyorlardı :) [/B]

ay vallaha süper oldu bu liste baya eksiğim varmış :1: fikir oldu banada teşekkür ederim cnm benim

Telden baktıgım için size yetişemiyorum maşallahınız var sayfalar ilerledikçe ilerlio

sancılar ne durumda gün geçtikçe şiddeti çogalıo bende haftaya kalırmıyım bilmiyorum doktorumuz gününü doldurmaz demişti Rabbim hayırlısıyla saglıkla dogurmayı nasip etsin hepimize

onuda aldım sanırım ben listeyi baya bi eksik yazmışım :1:

ay :1: ilahi cnm benim naapalım dedemler taşınmış zamanında istanbula sene 1930 damı ne ta beyoğluna ozaman bizde burdayız işte
kız burada istanbullulardan çok başka şehirli arkadaşlar
var
Telden baktıgım için size yetişemiyorum maşallahınız var sayfalar ilerledikçe ilerlio

sancılar ne durumda gün geçtikçe şiddeti çogalıo bende haftaya kalırmıyım bilmiyorum doktorumuz gününü doldurmaz demişti Rabbim hayırlısıyla saglıkla dogurmayı nasip etsin hepimize

amin Cnm pek göremiyorum seni kk
nasılsın iyi misin minnak bebis nasıl:1:

pamuk falan değil tabiki, nasıl anlatsam hani hastanelerde takılan boneler var ya saçlarını toplasın diye çok ince kağıt gibi öyle işte. KAğıt gibi dediğime bakma tek harekette yırtılacak bişi değil. Ben şöyle düşündüm, benim sezaryan mı yoksa normal mi olacak belli değil. Bolca çamaşır al deniyor, lohusa külotları nerden baksn 10 tl, diğerlerinin dikişleri tam sezaryan yerine geleceği için uygun değil. 4 tane alsan 40 tl en aşağı. Ben 2 paket aldım toplam 6 tane 18tl. Tek kullanımlık ama sonuçta göğsüne kadar lohusa külodunu da sonradan kullanmayacağız değil mi ?

ben canbebenın hastane bezını aldım ılk gun onu kullanırı sonra pede gecerım dıye dusundumde

selam kızlar nasılsınız ben iyiyim ama saçmasapan bir kadın yüzünden moralim bozuldu.bugün pazara gittim hiç bişey alamdım sadece biraz gezinti olsun diye.yerde ipler varmış üstünden geçmişim bi kadın çağırdı beni gel buraya gel diye dedim noluyor acaba gittim bana benimd ediğimi yanlış anlama ama iplerin hortumun üstünden geçme dedi.anlamadım dedim sen iplerin üstünden geçiyosun dedi bebeğine kordon dolancak ölecek dedi sen ne diyosun ya dedim hamileler hortum ip üztünden geçtimi bebeğe kordon dolanır dedi benim komşunun kızıda böyle hortum üstünden geçmiş bebeğe kordon dolanmış öldü dedi.o an dünya başıma yıkıldı başımdan kaynar sular döküldü annemi aradım ağlayarak anne böyle böyle oldu diye annemde inanma öle şeylere ille söylerler saçlarını kestirme kına yakma gibi şeyler takma böyle şeyleri dedi.ben zaten çok korkuyorum kordon dolanmasından.çevremde çok var doğuma gidip kordon dolanmasından bebeğinin ölüsünü alan zaten en büyük korkum o bide o kadın bana öyle deyince kafayı yicektim hala etkisindeyim doğrulık payı varmıdır ki

kız burada istanbullulardan çok başka şehirli arkadaşlar
var

amin Cnm pek göremiyorum seni kk
nasılsın iyi misin minnak bebis nasıl:1:

Annemdeyim canımfazla takip edemiyorum o yüzden iyiyiz çok şükür bekliyoruz artık dogumu biraz agırlaştık oturup kalkamıyoruz şikayetler çok..sen nasılsın bebiş nasıl varmı bi sıkıntı

evet bende araştırmıştım perine masajını, yırtık olma ihtimalini ve de epizyomi dedikleri şu kesik atma olayını baya baya azaltıyomuş.. osmangazi üniversitesinde galiba bununla ilgili bi araştırma yapmışlar, masaj uyguladıkları kadınların %80ine kesik atılmamış..
ayy benimki karnıma dokunamıyo acıtırım diye vajinaya masaj yapacak.. rüyamda görsem inanmam:9:

hmm suyun azalması iyi bişy değil tabi ama zaten doktorun takibe almıştır seni.. ben benm doktora sormuştum ben çok su içmeye çalışıyorum bebeğin suyu nasıl diye, bol su içmek iyi bişey ama senin içtiğin suyla bu suyun alakası yok demişti bana:31:
Benimki yaparım masajı ama devamında ne olur bilemem diyor :))

Bu arada benim Dr da su icmekle o duyun bir alakası yok demişti. Bilemiyorum. Bazı yerlerde baska seyler yazıyor. Hangisi dogru bilemiyorum.

selam kızlar nasılsınız ben iyiyim ama saçmasapan bir kadın yüzünden moralim bozuldu.bugün pazara gittim hiç bişey alamdım sadece biraz gezinti olsun diye.yerde ipler varmış üstünden geçmişim bi kadın çağırdı beni gel buraya gel diye dedim noluyor acaba gittim bana benimd ediğimi yanlış anlama ama iplerin hortumun üstünden geçme dedi.anlamadım dedim sen iplerin üstünden geçiyosun dedi bebeğine kordon dolancak ölecek dedi sen ne diyosun ya dedim hamileler hortum ip üztünden geçtimi bebeğe kordon dolanır dedi benim komşunun kızıda böyle hortum üstünden geçmiş bebeğe kordon dolanmış öldü dedi.o an dünya başıma yıkıldı başımdan kaynar sular döküldü annemi aradım ağlayarak anne böyle böyle oldu diye annemde inanma öle şeylere ille söylerler saçlarını kestirme kına yakma gibi şeyler takma böyle şeyleri dedi.ben zaten çok korkuyorum kordon dolanmasından.çevremde çok var doğuma gidip kordon dolanmasından bebeğinin ölüsünü alan zaten en büyük korkum o bide o kadın bana öyle deyince kafayı yicektim hala etkisindeyim doğrulık payı varmıdır ki

kordon dolannca bebek ölüyormuymuşş :19::19::19::19::19::19::19::19::19::14::14::14::14::14::14::14:
i:14::14::14::14::14:

Back