• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
$IMG_0350.jpg

odamızın son hali:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

slm kızlaar gece hiç uyuyamadım hep sancım vardı ... 10 dada uyandım arkadaşım geldi kahvaltıya çantamı hazırladık kışlıklaarı çıkardık düzenledik...malum doğumdan sonra uğraşamayacam ...ben size çantama aldıklarımı yazayım eksikvarsa söyleyin

bebek için:
3 takım zıbın takımı 1 tanesi 15 li 2 si 5 li lerden
çorap
küçük yelek
popolin pudra
10 adet bez
1 paket yenidoğan ıslak mendil
mzik biberon

benim için:
1 tane lohusa pijama takımı
1 tane normal pijama tkımı
sütyen
2 tane anne külotu
çorap
10 tane orkit
lohusa tacı
bebek kolonyası (güzel kokalım die)
makyaj malzemesi ve diş macunu fırçası

başka ne lazım olabilir 1 tane tletim eksik onuda çarşıya çıkınca alacam

Normal doğum olacaksa kesinlikle kalın çorap almalısın, doğumdan sonra üşüme geliyormuş. Hastanede kağıt havluya ihtiyaç oluyormuş. Tarak falan yazmamışsın ama alacaksındır herhalde, el aynası... Bebek için kalın battaniye gerekir çıkarken, bir de meme kalkanı almanı tavsiye ederim yara falan olursa diye, gögüs pedi almalısın birde.. kıyafetlerin batmasın. Bir de tavsiyem tek kullanımlık külotlar var onlardan alman. Ben 6 adet aldım mesela, kullan at... Kirli torbası gerekebilir haa bir de sabahlık.. Bebeği yıkalarken sana da öğretiyorlar ya kalkman gerekiyor o zaman gerekli sabalık, pijama ile ortalıkta gezinmek istemezsin belki...

banada dün çok feci bi sancı girdi ishalle birlikte, o an bende doğumu düşündüm valla.. nasıl dayancaz bakalım :)

benim geçen seneki halim gibisiniz kızlar :( çok iyi anlıorum sizi.. böyle bi yalnızlık bide üzerine düşük yaşamıştım.. :14:bebiş gelince sıkılmazsınız inşallah

normal doğummu olmuştu canım senin

kız nası gitcem taaa oraya..:53: gitsem doğurur gelirim kesin kalabalıktan :27:

sen gitmicen neresindesin bilmiyorum istanbulun ama eşini gönderebilirsin malatya pazarı tarzı büyük aktarlardada çok çeşit oluyorrr

bende ishal oldum ama ağrım sancım yok seninki epey yaklaşmış gibi duruyo.doğuma gidersen falan haber wer emi

Senin minişe de maaşallah canım, o kadar emek harcıyoruz ve çok yoğun bir sevgi besliyoruz hepimizinki iyi olsun inşallah...Bana da aynısını söyledi doktor, şuan dünyaya gelse destek almadan hayata adapte olabilir dedi. Bu arada bendeki durum mantarmış. Öyle aşırı kaşıntım da yoktu aslında. içinde tek bitane olan zolax diye bir hap ve 3 fitil verdi tekrar doktorum. Hapı içtiğim gibi şikayetlerim bitti gitti acayip rahatım.. Senden allah razı olsun valla, yoksa doktora gideceğim yoktu..

Ahh ah yazyağmurum ben de o öğlenlere kadar süren kahvaltı keyiflerini çok severim ama daha çooook özleyeceğiz.. :) düşünsene bundan sonra yemek yemek bizim için bir süre lüks olacak :) ama o minik eller sarsın boynumu, gülsün bana o en büyük zevk olacak...

amin cnm inşallah :16: mantarın üremeden yetişmişsin o zaman, geçmiş olsun tekrar :) zolax hamilelikten önce banada vermişti bi dr ama kullanmama gerek kalmadan fitil ve kremle halletmiştim. Yemek bizim için bi hayli lüks olcak gerçekten, bazen diyorum o emerken bende bişeyler atıştırsam, az az ve sık yemiş olurum heralde :1:
:1: ay cnm öyle valla bide bende bir sıkıntı var hizmet etmekten neferet ederim o huyumuda biliyolar ondan ılımlı yaklaşıyolar...dövün kız sizde içinde kalmasın
bende kendini ağırlatmak için gelene hizmet etmekten nefret ederim kuzu :47: bir de yiyip içip bi kenara çekilenden, benim ukala görümce gibi.. dünyayı o yaratmış gibi valla. tamam ergenlik felan ama biz hiç mi ergen olmadık cnm.. kv sayesinde sabrediyorum, bu evin sahibi sensin, ona ters davransam kendi çocuğum gibi olmaz, kız başına çeker gider başına gelmeyen kalmaz der. 0na kalsa bende onu görümce gözüyle görmem, bu ailenin hiçbişeyi değilsin haddini bil derim ama olmuyo işte.. iyiliğide var elbet ama yaptıkları beni deli ediyo.. Allah islah etsin, baska sözüm yok ;)

benim geçen seneki halim gibisiniz kızlar :( çok iyi anlıorum sizi.. böyle bi yalnızlık bide üzerine düşük yaşamıştım.. :14:bebiş gelince sıkılmazsınız inşallah
senin içinde çok yıpratıcı olmuş cnm ya.. Allah kimselere yaşatmasın böyle acılar..
ben bu evde bi kv bi de eşimle mutluyum.. ama işin içine kp ve görümce girince gördüğümde bile sinirlerim tavan yapıyo bazen. o derece insanı soğutuyolar kendilerinden. kp neysede görümcenin ergenlik halleri beni delirtiyo ya :))

oy oy oyyy çok güzel sezinim ya:nazar: Allah güle güle kullanmak nasib etsin..

slm kızlaar gece hiç uyuyamadım hep sancım vardı ... 10 dada uyandım arkadaşım geldi kahvaltıya çantamı hazırladık kışlıklaarı çıkardık düzenledik...malum doğumdan sonra uğraşamayacam ...ben size çantama aldıklarımı yazayım eksikvarsa söyleyin

bebek için:
3 takım zıbın takımı 1 tanesi 15 li 2 si 5 li lerden
çorap
küçük yelek
popolin pudra
10 adet bez
1 paket yenidoğan ıslak mendil
mzik biberon

benim için:
1 tane lohusa pijama takımı
1 tane normal pijama tkımı
sütyen
2 tane anne külotu
çorap
10 tane orkit
lohusa tacı
bebek kolonyası (güzel kokalım die)
makyaj malzemesi ve diş macunu fırçası

başka ne lazım olabilir 1 tane tletim eksik onuda çarşıya çıkınca alacam

[B]Canım seninkilere ek olarak benim listemde aşağıdakilerde bulunuyor. Bi fikir olur belki :)

BEBİŞ İÇİN:
Pişik Önleyici Krem
Alt açma örtüsü
Battaniye ( bir polar çıkışta sarmalamak için, bi tanede odada kullanabilmen için penye)
Ağız bezi
Sezeryan doğum olaccaksa biberon
Penye önlük
Mermerşahi bezi (çıkışta ana kucağının üzerine örterek soğuk gelmesini engellemek için)
Ter bezi

ANNE İÇİN:
Terlik
Göğüs kremi
Göğüs Pedi
Silikon göğüs ucu koruyucusu (göğsün yara olursa emzirebilmek için)
Sabahlık /lizöz/hırka (üşüme çok oluyormuş)
Lohusa tacının dışında saçların uzunsa toka + tarak
Islak mendil ve kolonya (banyo yapamayacağımız için temizlenmek amaçlı)
El yüz havlusu
Hastaneden çıkarken giymek için kıyafet ve ayakkabı (özel aracın varsa pijamalarınla da çıkabilirsin)
Emzirme yastığı
Roll on (deodorantta alınabilir ama bebişe dokunur mu kararsızım)
Kirliler için poşet,
Fotoğraf makinesi+şarjı
Telefon Şarjı,
Doktor kontrol raporların
Evlilik cüzdanı + Nüfus cüzdanı + (çalışıyorsan 32.hafta raporun en azından benim hastane getir demişti)
Eşin yanında kalacaksa ona pijama tk, terlik,çorap
Süt arttırıcı çay
Sütünü arttırmak için (kayısı kompostosu/ kuru meyve) (şaka gibi gelmişti ama hastanede gördüm kadınlara veriyorlardı :) [/B]

Merhaba ekim anneleri biz de yeni kontrolden geldik, herşey yolunda dedi dr.umuz hatta ultrasonda dr.un gözleri yuvalarından fırlayacaktı o tepkisine çok gülüştük yanımda eşim, görümcem ve bir arkadaşımız vardı bayağı güldük yani çünküüü bebeğim hep geriden takip ediyordu 2 hafta gerideydik bu son 10 günde 600 gr. almış fena fark attı, dr.un da benimde pek umudumuz yoktu bir dahaki randevuda kiloda artış 150 gr.ın altına düşerse o zaman bişeyler düşünmemiz lazım demişti hep az alıyordu bu hafta bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi çok şükür üzerimde de esprili tişörtüm vardı üzerinde 3250 gr. yazıyordu bizimki de 3220 gr olmuş nasıl da tahmin ettim ama kilosunu bilerek giymiştim o tişörtü( hamileliğim boyunca çok sık giymemiştim de ) 4lt su içmeme rağmen daha fazla içebileceğimi söyledi çok da yeterli değil dedi siz ne kadar içiyorsunuz kızlar?

hayatımda ilk defa doğumhanenin kapısından içeri girdim daha önce kimsenin doğumuna şahit olmadım çünkü tuşe diyorlarmış çatı muayenesine ilk defa o yapıldı evet korkulacak birşey değil ama birinin vajinana parmağını sokması insanı biraz geriyor kendini sıkmazsan acımıyormuş bunu öğrendik bugün :) açılmam yokmuş sancım da az ama dr. her an gelebilir dedi artık haftaya randevu aldık biz yine de ama büyük ihtimal bu günden sonra doğum için gideriz sanırım üff ne kadar uzun yazmışım umarım yormamışızdır hamişlerimizi, mutllu olunca dilim çözüldü de :)

Çok güzel olmuş:nazar:avizesini yesinler:))bıgün baş ağrıdıyşa uyandım ve hala ağrıyo ve midem bulanıyor ishalim ve gözletimin üzerinde ağırlık var sanki ateş basıyor ayyyyy çok kötüyüm Ben bugün:((((((((:43:

sağol canımben gece hıc uyumadımkı dedım 9 tan doğuruyorlarmış eskıden hayatlarının yarısı boyle gecıyor dusunsene napmışlar bene bılmıyorumm normal hal onllara garıp gelmiştir bız mı cok mız mızız ya bnde oyleyım

senin içinde çok yıpratıcı olmuş cnm ya.. Allah kimselere yaşatmasın böyle acılar..
ben bu evde bi kv bi de eşimle mutluyum.. ama işin içine kp ve görümce girince gördüğümde bile sinirlerim tavan yapıyo bazen. o derece insanı soğutuyolar kendilerinden. kp neysede görümcenin ergenlik halleri beni delirtiyo ya :))

oy oy oyyy çok güzel sezinim ya:nazar: Allah güle güle kullanmak nasib etsin..

amın yagmurcum inş.

söylemeyi unuttum bu arada bu 600 gr. farkı pekmez ve tayine borçluyuz bir de buradaki teyzelerimize çünkü bunu burdan duymuştum gerçekten işe yarıyormuş oğluşum artık normal kilosunda :)

.
olsun olsun geçer ablası, büyür o da:31: hem kv ile iyiymişsin ne güzel.. (afedersin) itin hatrı yoksa sahibinin var demişler.. benimde kv melek kanatları eksik ama kp biraz dikdatör, hiç tarzım değil o yüzden pek muhatap olmamaya çalışıyorum.. ama kv çok şirin sağolsun:16:

evet Cnm akşam sancılarla vardı benimde sızıntı
şeklinde suyum geldi birde bebis kanala indi
dün akşam net bir şekilde hissettim aşağıya baskı
uyguladı sürekli wc ye gitme isteği vardı şu an iyiyim
sancılar azaldı.mide bulantısı bile vardı hani çok yerinde
çatlatacak gibi olursun ya karnım oyleydi bebis bir yere
toplandı çok Cnm yandı karnım taş gibiydi

ayyy ne kadar sakinsinnn...yani en azından öyle düşünüyorum şu an...ben olsaydım geceden bu yana yüz defa doktora giderdim doğuruyor muyum acaba diye...offf benim neden hiç sancım falan yokkiii...pufffff

Back