Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet, Allah yardım ediyo cnm ya :)
kv ile annemden bile iyi anlaşıyorum neredeysebnm kv'nin gelinleri üstündür.. 3 geliniz 2si benden yaşca biraz daha büyük ama ne aramızda bi sorun oldu şimdiye kadar ne de kv ile bi sorunumuz oldu.. gören elti de demez kv de :) çok şükür şanslıyım bu konuda :)
Cnm bebis için battaniye al kalın oldun malum havalarslm kızlaar gece hiç uyuyamadım hep sancım vardı ... 10 dada uyandım arkadaşım geldi kahvaltıya çantamı hazırladık kışlıklaarı çıkardık düzenledik...malum doğumdan sonra uğraşamayacam ...ben size çantama aldıklarımı yazayım eksikvarsa söyleyin
bebek için:
3 takım zıbın takımı 1 tanesi 15 li 2 si 5 li lerden
çorap
küçük yelek
popolin pudra
10 adet bez
1 paket yenidoğan ıslak mendil
mzik biberon
benim için:
1 tane lohusa pijama takımı
1 tane normal pijama tkımı
sütyen
2 tane anne külotu
çorap
10 tane orkit
lohusa tacı
bebek kolonyası (güzel kokalım die)
makyaj malzemesi ve diş macunu fırçası
başka ne lazım olabilir 1 tane tletim eksik onuda çarşıya çıkınca alacam
masallahevet, Allah yardım ediyo cnm ya :)
kv ile annemden bile iyi anlaşıyorum neredeysebnm kv'nin gelinleri üstündür.. 3 geliniz 2si benden yaşca biraz daha büyük ama ne aramızda bi sorun oldu şimdiye kadar ne de kv ile bi sorunumuz oldu.. gören elti de demez kv de :) çok şükür şanslıyım bu konuda :)
canım bebişe battaniye koymadın mı ? bir de bikaç tane yumuşak penye bez koydum ben, anneyede bebeğede lazım olabiliyomuş rulo peçete tahriş eder diye. ayrıca bebek yağıda koydum.slm kızlaar gece hiç uyuyamadım hep sancım vardı ... 10 dada uyandım arkadaşım geldi kahvaltıya çantamı hazırladık kışlıklaarı çıkardık düzenledik...malum doğumdan sonra uğraşamayacam ...ben size çantama aldıklarımı yazayım eksikvarsa söyleyin
bebek için:
3 takım zıbın takımı 1 tanesi 15 li 2 si 5 li lerden
çorap
küçük yelek
popolin pudra
10 adet bez
1 paket yenidoğan ıslak mendil
mzik biberon
benim için:
1 tane lohusa pijama takımı
1 tane normal pijama tkımı
sütyen
2 tane anne külotu
çorap
10 tane orkit
lohusa tacı
bebek kolonyası (güzel kokalım die)
makyaj malzemesi ve diş macunu fırçası
başka ne lazım olabilir 1 tane tletim eksik onuda çarşıya çıkınca alacam
aynen öyle canım, artık hayırlısıyla bi an önce doğum vakti gelsin diye dua ediyorum :)sağol canım ya cidden garip garip şeyler oluyo iyice hormon psikoloji karıştı resmen
canım bebişe battaniye koymadın mı ? bir de bikaç tane yumuşak penye bez koydum ben, anneyede bebeğede lazım olabiliyomuş rulo peçete tahriş eder diye. ayrıca bebek yağıda koydum.
aynen öyle canım, artık hayırlısıyla bi an önce doğum vakti gelsin diye dua ediyorum :)
canım benim iyi oldunmu bari evet yanlızlık zor bende baştan beri yanlızım ...ama doğumdan sonra annem gelcek 1 hafta kaynanam 40 ım çıkana kadar yanımda duracak....iyide anlaşıyoruz kv le inşallah huzurlu huzurlu geçiririz şu zamanı ....ama dargınım gene gelmediler hamileliğim boyunca ki zor geçti çoğu zamanım gene benim annem tatillerde geldi malum kardeşlerim okuyo kv ler hatayda oturuyo yaylaya çıktılar ev tutup sıcak merkez die oraya değil buraya çorluya yanıma gelebilirlerdi bende kalabilirlerdi insana ihtiyacım vardı ama denmiyo işte ....
evet tatlım nette okudum, bazen anne adayları enerjilerini fırsat bilip temizliğe kalkışırlar, herşeyi yapmak isterler ama bu enerjiyi doğuma saklamaları onlar için daha iyi olacaktır diyodu. ıkınırken ve sancı sıralarında fazlasıyla lazım olucak olan bişeymiş =) hayırlısı olsun tabiki.. takip et bakalım :)
beimkine öyle bişey desem valizi alıp arabaya benden önce koşar hatta beni evde bile unutabilir panikten
evet bencede kolay doğum yaptım diyenlerin çoğu sancıları evde çekmiş olanlar.. dur bakalım, sancı sıklıklarınıda ölç bence
suyun çok gelmemiş ama doğumunda bi işareti sonuçta.. en geç bi kaç güne başlayabilir belkide bi kaç saat.. bugün okudum bunları o yüzden bilmiş bilmiş yazıomerken gelse bari sizinkiler
evet hem de çeşit çeşit hurma bulurduk.. aaahhh yumuşacık tunus hurmaları, kıymetinizi bilememişim.. şimdi yiyemiyorum ya nasıl tatlı gelio![]()
şu an iyiyim Cnm tatlı tatlı sancılar geliryo kadar
hatay mı kız bende hatayliyim![]()
hoşgeldin cnm gözünaydın tekrar, nasılsın ? sorcak çok soru var aslında ama en cok hikayeni merak ediyorum :) bir de haftanı ve belirtileri..kizlarr yeni doum yapmis olan biri olarak sorularinizi sorabilirsiniz
sonucta el kızıyız köle değil :) kv lerde gelindi zamanında, ben çektim sen çekme içinde hiçbişey kalmasın diyo hep :) bende görümce yok şükür, bi tane var ama öz değil, kv'min yeğeni oluyo aslında, bakıcak kimsesi olmadığından bebekken almışlar. şimdi lise 2 de ve aşırı ukala. bıraksalar kv ile beraber eşek sudan gelesiye dövcez valla :))benimkilerde öyle görümcemleri dört döndürüyor kv dem sen otur kızım dio bana onlar yapar dioama ozaman yeni gelindim bakalım aynısı olacakmı
maşallah cnmgelişimi iyiyse sorun etmiyo doktorlar, bende dün gittim 35+5ti 2540 gr olmuştu minişim. benim salı günü sabahtan akşama kadar gelip geçen sancılarım vardı, dün de nst de sancılarım çıktı hafif ve düzenli. artık doğsada sorun olmaz durdurmak gibi bişey olmaz dedi dr.um. tetikte bekliyorum. sende herhangi bi belirtinin olmaması da normal, her insan bir olmuyo için rahat olsun..
akıntı geneldeki gibi beyazımsı olan mı yoksa su gibi mi cnm ?
bu iş bağımlılığı benim kocama has birşey sanıyordum, bende diyorum doğursam haberin olmayacak diye aynı cevabı alıyorum, genetiklerinde var heralde
Canım bende de hic sancı falan yok.
Normal yani :)
Canım idrar degil dimi. Kokusu falan. Annen uzakta mı alisveriste? Hastane yakın mı? Taksiyle gidersin yakınsa!
Vallah Allah yardımcımız olsun canım. Ilk tecrübe olunca daha bir heyecanlı oluyor.
kızlar ben bebisin kordon kanının cope gitmesini
istemiyorum verebileceğimiz bir yer var mı acaba
bu konuda bir bilginiz var mı
hamaratlığımıza nazar değmesin amanbazen eski halimi o kadar özlüyorum kiiiii.. hele de izin günleriii geç kalkıp sündüre sündüre kahvaltı yapmakkkkkk, nette aylak aylak dolanmak tv izlemek, akşamüstü serinliğinde kuaföre yol almak, dönüşte sallana sallana dönmekk. ayyyyyyyy çok özledim yaaaaaaaa
![]()
haklısın ama yalnızım en ufak birşey olsa aklim çıkıyor
bu şehri bilmiyorum gezmek istesem yanımda biri olması
lazım bütün gün
yalnızım yalnızlıktan yemek bile yapmıyorum gece gündüz
evdeyim sadece markete kadar gidiyorum düşünsene bütün
gün yslnizssin arayan yok yemek bile yiyesin gelmiyor bide hamile
olunca iyice sıkılıyorum bari bebis gelse biraz yalnızlıktan kurtulurum
eşim tarafı hataylı hatay dörtyol cnm sen neresinden
hoşgeldin cnm gözünaydın tekrar, nasılsın ? sorcak çok soru var aslında ama en cok hikayeni merak ediyorum :) bir de haftanı ve belirtileri..
sonucta el kızıyız köle değil :) kv lerde gelindi zamanında, ben çektim sen çekme içinde hiçbişey kalmasın diyo hep :) bende görümce yok şükür, bi tane var ama öz değil, kv'min yeğeni oluyo aslında, bakıcak kimsesi olmadığından bebekken almışlar. şimdi lise 2 de ve aşırı ukala. bıraksalar kv ile beraber eşek sudan gelesiye dövcez valla :))
ben merkezindenim Cnm
sen nerelisin Cnm
benimde annem küçük kare kare mendiller yapmış oyalı, onlardan koydum. sanırım senin dediğinde öyle bişey. bebek yağını her ihtimale karşı aldım, bebişler yıkanmadan silinip veriliyomuş artık. nasıl olur bilmiyorum.. bi de pişik kremi koy canım, banada eşimin kuzeni dedi yeni doğum yapmıştı. bez çok koy hastanede kalıcak olursan yetmiyo diye. ben paketiyle aldım yanıma, arabada durur nasılsa.. ilk zamanlar habire bez değişiyomuş.koydum cnm battaniye ve puset hazır oyalı bezlerim var onlardanmıı koyayım olur bebek yağıda var evde onuda koyayım ozaman başka
heh işte bende bundan bahsediyodum jasminim :)Doguma yakın vücutta enerji artısı oluyormuş canım. Doguma doktor katılabilsin hamile diye.
Bur alıntı :
Doğum yaklaşırken: 38. haftadan itibaren kendilerini her zamankinden daha iyi ve zinde hissettiklerinde, bunun doğumun yaklaştığını gösteren bir belirti olduğunu düşünüp, bu enerjiyi başka amaçla kullanmamaları, aksine istirahat etmeleri veya hafif işlerle oyalanmaları gerekir. Aksi durum onların doğumda kolay yorulmasına neden olup, aktif katılımlarını engelleyebilir.
Senin minişe de maaşallah canım, o kadar emek harcıyoruz ve çok yoğun bir sevgi besliyoruz hepimizinki iyi olsun inşallah...Bana da aynısını söyledi doktor, şuan dünyaya gelse destek almadan hayata adapte olabilir dedi. Bu arada bendeki durum mantarmış. Öyle aşırı kaşıntım da yoktu aslında. içinde tek bitane olan zolax diye bir hap ve 3 fitil verdi tekrar doktorum. Hapı içtiğim gibi şikayetlerim bitti gitti acayip rahatım.. Senden allah razı olsun valla, yoksa doktora gideceğim yoktu..
Valla canım o beyninin içine girebilip tam ne düşündüğünü bilmek isterdim, ama senden de aynı şeyi duymak iyi geldi.. Kendimi çok fazla değersiz hissetmeye başlamışım.
Saol canım içime su serpiliyor , böyle olunca sanki askere gidene kadar içimde kalacakmış gibime geliyor :)
Canım benim bildiğim kök hücre olarak saklanıyor o belli bir tutar karşılığında, allah korusun ileride hastalıklar olursa kullanılyor. Donöre falan gerek kalmıyor. Bence bir doktorunla konuş hastanenin şartlarında ne yapılabilir diye... Ben de dondurmak istediğimi sylemiştim eşime aklına kötü şeyler getirme diye tersledi, hayatta başa ne geleceği bilinmez. Doğru bir noktadasın bence..
Ahh ah yazyağmurum ben de o öğlenlere kadar süren kahvaltı keyiflerini çok severim ama daha çooook özleyeceğiz.. :) düşünsene bundan sonra yemek yemek bizim için bir süre lüks olacak :) ama o minik eller sarsın boynumu, gülsün bana o en büyük zevk olacak...
canım ben de işten çok erken ayrıldım. Arkadaşlarımın hepsi çalışıyor, hiç komşum yok. Kv kendi keyfinde, kardeşim okuyor annem çalışıyor zaten başka bir şehirde, görümce desen olmaz olsun, e koca desen birilerinin para kazanması lazım o da çalışıyor haliyle :) anlayacağın sabah 7 den akşam 8 e kadar dört duvar ve ben... Sıkıntıdan bebeğin dolap içlerine örtü diktim düşün dikişle alakam yoktur.. Anlayacağın yalnız değilsin... Ah keşke yalnız eki anneleri olarak birbirimize yakın olsak da gidip gelebilsek![]()
banada dün çok feci bi sancı girdi ishalle birlikte, o an bende doğumu düşündüm valla.. nasıl dayancaz bakalım :)ishalinle beraber sanıclarında var mı cnm? korkma, arada ishal oluyodum ama geçiyo da hemen panikleme, belki geçicidir seninkide yediğinde dokunmuş olabilir...
haklısın ama yalnızım en ufak birşey olsa aklim çıkıyor
bu şehri bilmiyorum gezmek istesem yanımda biri olması
lazım bütün gün
yalnızım yalnızlıktan yemek bile yapmıyorum gece gündüz
evdeyim sadece markete kadar gidiyorum düşünsene bütün
gün yslnizssin arayan yok yemek bile yiyesin gelmiyor bide hamile
olunca iyice sıkılıyorum bari bebis gelse biraz yalnızlıktan kurtulurum
zullum çok haklısın çokta iyi anlıyorum. ben demiştim şuan kv beraber oturuyorum. kp kendine müslüman bi insan, biraz bencil ve her dakika bağırmak için sebep bulabilen bi insan.. kv mecburen onun arkasında dolanıp duruyo, ben markete bile gidemiyorum çünkü ilçede ve evden yaklaşık 4-5 km uzakta yani araç gerek.. burda kafamı uzatıpta konusabilceğim kimse yok. bi arkadasım var ama onunlada evlerimiz ters yerde, yürüyemiyorum malum.. anlıcağın içinden çıkılmaz bi durumdayım bende..
normal doğummu olmuştu canım seninkizlarr yeni doum yapmis olan biri olarak sorularinizi sorabilirsiniz
kız nası gitcem taaa oraya..istanbuldaysanız eminönünde hala çeşit çeşit var hurmaaa
ay cnm öyle valla bide bende bir sıkıntı var hizmet etmekten neferet ederim o huyumuda biliyolar ondan ılımlı yaklaşıyolar...dövün kız sizde içinde kalmasın
ben doğma büyüme istanbul ama aslen amasya şimdide çorludayız