• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
normal doğum 37. haftanın içindeyken başlayabiliyomuş, bende öyle biliyorum serabım. 37ye kadar olanlar sadece erken olarak adlandırılıyormuş. sonrası normal doğummuş.

kızceler bende geldm dun dok gıttm 2850 gr oglusm nst cektrdı sancı cıktı yavas yavas baslamıs sancılarn dedı heran her sey olabılır dedı ama ayakta fazla kalma gununde dogsun dedı ya arkadaslar grıbm bıde ya burnum akıyo ates cıkıyo vucudumdan bugunde bbaşım agrıyo cok terlıym napcm ıhlamur falan ıcıym ama dok sormaya unutmusm bırazdan arayıp sorcm dok gununde dogarsa 3200 falan dogar dedı bısey olurmu ya grıplı doguma gırsek korkuym

Günaydın kızlaaaaaar...

Hava beni de çarptı,tüm camlar açık yatıyoruz dün de soğuk olmuş biraz hava... Burnum boğazım başladı yine :( Limon+ılık su ya devam...

Arkadaşım, ben uzunca süredir aynı kuaföre gidiyorum ağda için, bayağı samimiyiz kuaförle. Ben de zararlı olur mu diye konuştum da bişi olmaz dedi, binlerce kişiye doğum ağdası yaptım şimdiye kadar hiç birşey olmadı dedi. Birşey olacak olsa seni tehlikeye atar mıyım ben dedi. Doktorlar enfeksiyon riskinden sebep izin vermiyorlar ama benim ağdam herkesten ayrı, eldivenleri spatulası, sedye örtüsü tek seferlik kullan at. Zaten çok da azaldı 10dk da bitiyo. Yalnız oradaki yağı kullanmıyorum. Evde zeytinyağı ile temizliyorum, gönlüm rahat. Sen rahat durunca kasılma vs. olmuyor.

Bu arada hani şişkinlik olursa enfeksiyon geçmemiş olabiliyor demiştin ya... Şişti benimki :( fitil bitti, travazolü hala kullanıyorum. Tuvaletten sonra yanma hissi çıktı, cumartesini edemiyorum bir türlü doktora gideceğim...
günaydın canım benim geçmiş olsunnn, boğazını kurutmamaya dikkat et sonra çok acıyo :) bi de duşa gir istersen rahatlatıyo hastalığı ilerletmiyo..
ağda konusunda kasılmanın sebebi, benim kasıklarımdan ve diz üstünden çok huylanmam :1: şimdi göbişte çıkınca özellikle sol tarafıma biri dokunduğunda kasıyorum kendimi o yüzden en iyisi gitmemek jiletle hallediyorum mecburen, zaten son haftalardayız, sonra yavaş yavaş ağdaya tekrar alıştırırım yoksa bu sertlikle kuaför bile hakkından gelemicek :1:
şişkinlik içinde şöyle bişey buldum nette, bnmde fitilden sonra şikayetlerim azaldı ama dolgunluk var biraz. 0 da doğuma yakın büyüme oluyomuş ondan sanırım. ama beraberinde dediğin gibi yanma hissinde varsa enfeksiyonun devam ediyo olabilir. az kalmış cumartesiye, o kadarından korkma cnm, benim ilk öyleydi hiçbişey vermemişti dr. eğer artarsa geçenki gibi koku felan başlıyo o kötü oluyo..

slm kızlar şimdi hastaneden geldim canım çok sıkıldı oğlum hep iki hafta önden gidiyodu şimdi tam haftasına göre dedi dr ama 3 haftada sadece 300 gr almış yavrum neden böyle bir kereden durdu anlamadım :43:

slm kızlar şimdi hastaneden geldim canım çok sıkıldı oğlum hep iki hafta önden gidiyodu şimdi tam haftasına göre dedi dr ama 3 haftada sadece 300 gr almış yavrum neden böyle bir kereden durdu anlamadım :43:

kuzum üzme kendini...haftasını yakalıyorlar...benimki de hep 2-3 hafta ileriden gidiyordu...pazartesi doktora gittiğimde bir haftaya düşmüştü...ama doktorum herhangibir sorun yok dedi..haftasıyla uyumlu gitmesi güzel...

Canım üzülme önemli olan bebeğinin kilosu deilki saglıklı olması. Doktorun saglıgı konusunda bişey söylemediyse kendini de bebişini de üzme...

kızceler bende geldm dun dok gıttm 2850 gr oglusm nst cektrdı sancı cıktı yavas yavas baslamıs sancılarn dedı heran her sey olabılır dedı ama ayakta fazla kalma gununde dogsun dedı ya arkadaslar grıbm bıde ya burnum akıyo ates cıkıyo vucudumdan bugunde bbaşım agrıyo cok terlıym napcm ıhlamur falan ıcıym ama dok sormaya unutmusm bırazdan arayıp sorcm dok gununde dogarsa 3200 falan dogar dedı bısey olurmu ya grıplı doguma gırsek korkuym

anammmm sona yaklaştıkça heyecanda artıyo...38 de olanlar her an bekleyin...

gunaydın kızlar..
Ayy vakit azaldıkca benı hem heyecan basıyo hemde dogum korkusu sarıyo. Yarın kontrolum var bakalım doktorum ne dıyecek bebişim ve benim hakkımda..
.:18:
günaydın cnm, heyecan ki ne heyecannn... hepimiz diken üstündeyiz ya :9: kontrolden güsel haberlerle dönersin inşallah, rabbim gönlüne göre nasib etsin :)
maallah cnm kilosu gayet güsel :nazar: meyve ye bol bol, nane limon iç, ılık bi duş al.. ateş basması sadece gripten değil son haftaların da getirisi.. ben geceleri cam açıkken halen yanıyorum kociş donuyo :9: çoğu insan kış günü o halde giriyo doğuma, sen en güseli önce doktoruna sor kuzum sonrada gerekeni yaparsın :) hadi bakalım Allah yardımcın olsun..

kızlar napcm ben ya grıp ıcın yardımcı olun dok aradım aıle hekımıne gıt ilac yazdr dıyo aranızda grıp olanlar vardı sız ılac kullanıyonuzmu

günaydın cnm, heyecan ki ne heyecannn... hepimiz diken üstündeyiz ya :9: kontrolden güsel haberlerle dönersin inşallah, rabbim gönlüne göre nasib etsin :)

maallah cnm kilosu gayet güsel :nazar: meyve ye bol bol, nane limon iç, ılık bi duş al.. ateş basması sadece gripten değil son haftaların da getirisi.. ben geceleri cam açıkken halen yanıyorum kociş donuyo :9: çoğu insan kış günü o halde giriyo doğuma, sen en güseli önce doktoruna sor kuzum sonrada gerekeni yaparsın :) hadi bakalım Allah yardımcın olsun..

inşallah canım yha . hepimiz iyi haberler alırız.Allahım herkesin gönlüne göre versin :16:

kuzum üzme kendini...haftasını yakalıyorlar...benimki de hep 2-3 hafta ileriden gidiyordu...pazartesi doktora gittiğimde bir haftaya düşmüştü...ama doktorum herhangibir sorun yok dedi..haftasıyla uyumlu gitmesi güzel...
üzülmüyorum canım ama nebileyim ya daha fazla bekliyodum öyle az olunca moralim bozuldu
Canım üzülme önemli olan bebeğinin kilosu deilki saglıklı olması. Doktorun saglıgı konusunda bişey söylemediyse kendini de bebişini de üzme...
öyle canım dr sağlığı yerinde bir sorun yok dedi değişir kilosu dedi bakarsın bir hafta sonraki kontrolünde 3 kilo olmuş dedi ki haftasına göre normal ama bir defadan durmuş haftaya dopler çekicez bugün eşimin toplantıya yetişmesi lazımdı çekemedik bakalım hayırlısı daha da dikkat edicem yediklerime

inşallah bugünkü doktoruna ısınırsın cnm ya, güsel haberlerini bekliyoruz, bakalım senin paşa ne durumda :)

ay heyecanda var accık kuzu bende...aslında kocişte heyecan daha fazla...eşim ilk defaa üç boyutlu görecek minnakımızı...garibim gece heyecandan uyuyamamış...:1:

kızlar napcm ben ya grıp ıcın yardımcı olun dok aradım aıle hekımıne gıt ilac yazdr dıyo aranızda grıp olanlar vardı sız ılac kullanıyonuzmu

cnm öncelikle çok çok geçmiş olsun bende 3 hafta önce inanılmaz grip olmuştum + birde bademciklerim nasıl şişmişti anlatamam dr a gittim sadece bolca sıvı tüket dedi..bende sürekli limonlu su limonlu ıhlamur ama nafile çünkü bademciklerim beni nefes alamaz hale getirmişti belki tiksineceksiniz ama tek bir doğal yol geldi ozaman aklıma sabah akşam minik sarmısaklar yuttum ve çok şükür ondan sonra topladım..hee bide burun damlasıda kullanamazsın diyince dr um sadece vicks önerdi günde bi kez onu sürdüm ve çok şükür atlattım.

sebimmm niye üzüyosun kendiniii, haftasıyla uyumlu gayet güzel bi durum. geçende kimdi hatırlamıyorum ama bi arkadasa daha yazmıstım, biz son haftalarda kilo almak bi kenara 1 2 kiloya kadar verebiliyomusuz, aynı sekilde bebislerde kendini doğuma hazırlar ve aldıkları kilo düşebilir ya da sabit kalabilirmiş. endişe etmene hiç gerek yok. bir de doktorum 34den itibaren et süt yoğurt ve balık tükemtimini arttırman lazım. balığı haftada 1 mutlaka yemelisin, eti de aynı şekilde dedi. son ayda özellikle normal doğum da bebişlerin kemik gelişiminin ve gücünün fazla olması gerektiği için kilodan çok bu gibi şeylere dikkat ediliyo. 0 yüzden içini ferah tut. üzülmen için hiçbir sebep yok, sağlığı yerinde şükür :) bu arada nst ye felan girdinmi ? doğum konusunda birşeyler söledimi ?

kızlarrrrr durmadan acıkıyorum ben yaaaa....
ye kuzu ye :39: benimde iştah açıldı yine :9:bi yiyesim qeliyo, bi süre sonra kesiliyo, saçma sapan oldum :9:

üzülmüyorum canım ama nebileyim ya daha fazla bekliyodum öyle az olunca moralim bozuldu

öyle canım dr sağlığı yerinde bir sorun yok dedi değişir kilosu dedi bakarsın bir hafta sonraki kontrolünde 3 kilo olmuş dedi ki haftasına göre normal ama bir defadan durmuş haftaya dopler çekicez bugün eşimin toplantıya yetişmesi lazımdı çekemedik bakalım hayırlısı daha da dikkat edicem yediklerime

sıkma canını...her hafta aynı şekilde ilerleyecek diye birşey yok...hem kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil ki...

Doktorun dediği canım bu haylazların napcagı belli olmuyo bi kontrolde bakıyosun kıloları cok ıyı bırınde bakıyosun bıraz dusus var. Bebişlerde sıkıldı napsınlar kucucuk yerde aylardır duruyorlar. İnş. doppler sonucun ıyı cıkar canını sıkma sen...

ay heyecanda var accık kuzu bende...aslında kocişte heyecan daha fazla...eşim ilk defaa üç boyutlu görecek minnakımızı...garibim gece heyecandan uyuyamamış...:1:
oyyy heyecan olmaz mı kuzuuu.. konustugumuz yerde biz bile heyecanlanıyoruz, o adam napsın :1:

Back