• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
ya bazı ailelerde ilk bir hafta kızın babası bile gelmez görmeye
bunun kanaması var emzirmesi var belki evde donla gezicen ne gerek var allah sabır versin kuzum tez zamanda bi çözüm bulursun inş
evet canım zaten anlayışlı insanlar da öyle yapar ama ben de kv deden öyle bir anlayış beklemiyorum çünkü biliyorum ki doğumdan itibaren gelip başımda duracaklar onlar neyse diyosun bi yerde ama erkeklerin ne işi var iyileşmeden anlamıyorum sanki çok düşünüyolar seviyolar da işte maksat gelsinler biz rahat etmeyelim ama bence ben dayanamam kendimi biliyorum çünkü patlarım yani :47::41:

evet canım zaten anlayışlı insanlar da öyle yapar ama ben de kv deden öyle bir anlayış beklemiyorum çünkü biliyorum ki doğumdan itibaren gelip başımda duracaklar onlar neyse diyosun bi yerde ama erkeklerin ne işi var iyileşmeden anlamıyorum sanki çok düşünüyolar seviyolar da işte maksat gelsinler biz rahat etmeyelim ama bence ben dayanamam kendimi biliyorum çünkü patlarım yani :47::41:

ya gelir bi görür torununu gider sonra arada gelir gider ama bir fiil kalmak çok saçma

bende oyle dusunuyorum ama esım benım gelmemı dıyecen dıyor kendı soylemıyor benım soylememıde ıstemıyor ama dedıgın gıbı ya soylecem yada sezeryan olucam zaten seytan dıyor gıt doktora al randevuyu kardesınle gıt dogur esımede soyleme ders olsun onada :47::47:

Canım eğer söyleyebiliyorsan söyle derim ben. Çünkü sezeryan da olsa eşini mahrum etme bu ozel durumdan. İleride cok kafana kakar. Hep konu olur. Gerçi haketmiyor mu diyeceksin. Ama yine de onun da evladı doğuyor. Ama kv lerine söyle, esine de söylersin ben söyleyeceğim sen söylemiyorsun diye.

Bir kaç sayfa önce kv ilişkileri ile ilgili yazılar vardı... Ben de benimkini paylaşmak istedim.

Evlenmeden önce aramız mükemmel ötesiydi. Evlendik, düğünden sonra birkaç yalanını yakaladım ve soğumaya başladım. Benim için çok önemli olan özel bir durumumu ailemin ısrarları ile aramızda kalmasını istediğimi açıkça belirterek kendisiyle paylaştım, daha sonra bu konu ile ilgili akrabalarının cahilce ve kırıcı saçma sapan sorularıyla karşılaştım. Resmen duygularımı hiçe sayarak bu söylediğimi bir dedikodu olarak almış ve ağzından salyalar aka aka gitmiş herkese anlatmış. Bunların üzerine maddi durumu çok çok iyi olmasına rağmen benim olmadığım anlarda eşimi kıstırıp para istemeleri ile ilişkimi iyice kestim.

Derken istanbula taşındık. O pinti hali ile bana o kadar çok şey aldı ki, defalarca evime gelip temizliğime, herşeyime yardım etmeye başladı. Neyi görüp "aaa çok güzel" dediysem onu alıp gelmeye başladı. Sonra bebek haberini aldık. Bebeğin odası dahil birçok şeyini o aldı, bebek hediyesi beşibiryerde bile yaptı. Çok sıcak davranmaya başladı, hatta bir ara kendi annemden bile yakın hissettiğimi söyleyebilirim.

Herkese bebeğe ben bakacağım diyordu ama şimdilerde lafın arasında konuşurken nisanda yazlığa gitmenin hesaplarını yapıyor. Nisanda yazlığa gidersen bebeğe nasıl bakacaksın dediğimde ise onu da götürücem haftadan haftaya gelir görürsünüz diyor !!! Kendi keyfi için 6 aylık bebeği anne sütünden mahrum bırakmaktan hiç rahatsızlık duymamacasına... Şimdilerde etrafa çağırırlarsa giderim çağırmazlarsa gitmem diyormuş. Ben mi yanlış düşünüyorum sonuçta ben hem çalışan hem de bu arada yüksek lisans yapan bir insanım, çağırmam mı gerek bebeği evde yalnız bırakamayacağımı bakacak birine ihtiyaç duyacağımı bilmiyor mu ? Ama canı yazlığından gezmelerinden günlerinden ayrılmak istemiyor, bebeğime zorla bakacaksa ben neden ona gel diyeyim ki? Bu konuya çok kafam takık anlayacağınız..

Bir yandan da her türlü ihtiyacımı görüyor, kesinlikle ama kesinlikle eşimle aramıza girmeye çalışmıyor, hatta azıcık tartışalım ve farkına varsın üzüntüden yataklara düşecek kadar korkuyor aramızda soğukluk olacak diye. Birçok insanın keşke benim kv de böyle olsa diyeceği türden biri ama bana şu bebek bakım olayı o kadar çok batıyor ki... Nankörlük de etmek istemiyorum. Diyorum benim de oğlum olacak ben de günün birinde kv olacağım. Bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi ona yapmıyorum. Ama bazı şeyler batıyor işte yaa engel olamıyorum...

ama arkadaşlar zaten aç karna tartılıorm.çünkü sabah iç çamaşırlarla tartılmak doğruymşş
ben haftada 1 alıodm zaten baktım 5 günde 2 kiloo
yok artık dedim
zaten doktor tutturdu diyetisyene git die 72 idim 84 olmşm..hamile kalınca 68 e düşmştmm
doktor öle diyince sinirlerim bozuluo
Bu saatten sonra ne diyetisyeni ya. Zaten azalmış vakit.
meraba kızlar:3:
naber nasılsınız uzun zaman oldu görüşmeyeli bebişlerin durumları nedir benim çarşamba kontrolüm var bakalım oğluşum kaç kilo almış çok özledim yavrumu daha 15 gün oldu ama özlem artık ht safhada dün alışveriş merkezinde annelerinin kucağında bebişlerini gördükçe nasıl burnumda tüttü oğlum :16: inşallah bizler de sağlıkla alırız canlarımızı kucağımıza :55:

Hosgeldin canım. Evet bebekleri gördükçe icimiz gidiyor gercekten :)

Kızlar ben bi girip bi çıkıyorum mecburen, bugün bizde ekmek yapılıyo sabah beri, akşamüstü bitcek. Yemekti çaydı kahveydi derken devamlı takip edemiyorum şuan.. Mutfağı topladım yemeğimi yedim, şükür ki fazla yorucu olmadı bugün. Şimdi çıkmam gerek az biraz işim var onları halledicem. Biraz da dinlenicem fırsat oldukça. kendinize çok iyi bakın görüşürüz :54::54:

ya bazı ailelerde ilk bir hafta kızın babası bile gelmez görmeye
bunun kanaması var emzirmesi var belki evde donla gezicen ne gerek var allah sabır versin kuzum tez zamanda bi çözüm bulursun inş
ben babamla 7 aya kadar mobılyası alınana kadar babam bana hıc hamılelık ılgılı bısey konusmadık hergunde arar ama hıc bısey soylemz utanırım bızım evde hersey babayla konusulmaz o yuzden bu tur aıle yapıları bana ters gelıyor saol canım ıns bulurum yoksa bu sıkıntıyla bır ay gecmez bana

kız gene noldu eşler asılmış
eslerın ve aılellerının egoıstlıklerı tavan yaptı canım bı donem galıba herkes kendı havasında hamıleyı dusunen yok

doguma kadar gelme gelme dogumda dedıgın gıbı cık gel ıkı yuzluluk baska bısey deıl bızımkıler cok ıkı yuzlu esımın yanında farklı konsuyorlar o yokken ayrı bende patlayacam bırıktırıyorumm ama nezaman bakalım

ben avent alacaktım ikili vardı belki almaz diye tekli nuk aldım Eki Görüntüle 804596 böyle bişeydi

Bebişine emzık kullandıracaklar hangısınden aldınız bakalım???Ben de bugun alayım dıyorum slıkonmu ıyıdır kauçukmu acaba? Alanlar fotosunuda eklerse sevınırım anneler.

Arkadaşlar benim kardeşim diş doktoru ve kesinlikle ama kesinlikle emzik önermiyor. Hele ki ilk 6 ay..
Emziğin bebeğe hiç bir faydası yok sırf biz bebek oyalansın işimiz azalsın diye veriyoruz emzikleri. Boşu boşuna bebeğimizin damak yapısını bozuyoruz.

Ben hiç emzik almadım, almayı da düşünmüyorum. Alan arkadaşların da bir kez daha düşünmesini rica ediyorum.

Bu arada her emzirdikten sonra bebeklerin damaklarını ıslak bir pamuk veya sadece bu iş için ayrılmış bezlerle silmeliymişiz, ileride oluşacak diş çürüklerine engel olmak için. Hatta bu iş için yapılmış bezler bile satılıyor ara ara unnado da görüyorum, bilginiz olsun !!!

Bir kaç sayfa önce kv ilişkileri ile ilgili yazılar vardı... Ben de benimkini paylaşmak istedim.

Evlenmeden önce aramız mükemmel ötesiydi. Evlendik, düğünden sonra birkaç yalanını yakaladım ve soğumaya başladım. Benim için çok önemli olan özel bir durumumu ailemin ısrarları ile aramızda kalmasını istediğimi açıkça belirterek kendisiyle paylaştım, daha sonra bu konu ile ilgili akrabalarının cahilce ve kırıcı saçma sapan sorularıyla karşılaştım. Resmen duygularımı hiçe sayarak bu söylediğimi bir dedikodu olarak almış ve ağzından salyalar aka aka gitmiş herkese anlatmış. Bunların üzerine maddi durumu çok çok iyi olmasına rağmen benim olmadığım anlarda eşimi kıstırıp para istemeleri ile ilişkimi iyice kestim.

Derken istanbula taşındık. O pinti hali ile bana o kadar çok şey aldı ki, defalarca evime gelip temizliğime, herşeyime yardım etmeye başladı. Neyi görüp "aaa çok güzel" dediysem onu alıp gelmeye başladı. Sonra bebek haberini aldık. Bebeğin odası dahil birçok şeyini o aldı, bebek hediyesi beşibiryerde bile yaptı. Çok sıcak davranmaya başladı, hatta bir ara kendi annemden bile yakın hissettiğimi söyleyebilirim.

Herkese bebeğe ben bakacağım diyordu ama şimdilerde lafın arasında konuşurken nisanda yazlığa gitmenin hesaplarını yapıyor. Nisanda yazlığa gidersen bebeğe nasıl bakacaksın dediğimde ise onu da götürücem haftadan haftaya gelir görürsünüz diyor !!! Kendi keyfi için 6 aylık bebeği anne sütünden mahrum bırakmaktan hiç rahatsızlık duymamacasına... Şimdilerde etrafa çağırırlarsa giderim çağırmazlarsa gitmem diyormuş. Ben mi yanlış düşünüyorum sonuçta ben hem çalışan hem de bu arada yüksek lisans yapan bir insanım, çağırmam mı gerek bebeği evde yalnız bırakamayacağımı bakacak birine ihtiyaç duyacağımı bilmiyor mu ? Ama canı yazlığından gezmelerinden günlerinden ayrılmak istemiyor, bebeğime zorla bakacaksa ben neden ona gel diyeyim ki? Bu konuya çok kafam takık anlayacağınız..

Bir yandan da her türlü ihtiyacımı görüyor, kesinlikle ama kesinlikle eşimle aramıza girmeye çalışmıyor, hatta azıcık tartışalım ve farkına varsın üzüntüden yataklara düşecek kadar korkuyor aramızda soğukluk olacak diye. Birçok insanın keşke benim kv de böyle olsa diyeceği türden biri ama bana şu bebek bakım olayı o kadar çok batıyor ki... Nankörlük de etmek istemiyorum. Diyorum benim de oğlum olacak ben de günün birinde kv olacağım. Bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi ona yapmıyorum. Ama bazı şeyler batıyor işte yaa engel olamıyorum...

senin yerinde olsam tutarım bir bakıcı kayınvalideyede tuttuk artık birini sana gerek yok sen rahat rahat yazlığına git anneciğim derdim...:19: bak nasıl tıpış tıpış kalıyor torunun yanında eğer gerçekten istiyorsa..yani bakacaksa adam gibi baksın yada hiç teklif etmesin yok yazlığa götürcekmişde falan filan öyle saçma şeymi olurmuş? annesinden nasıl ayrılır küçücük bebek o an zaten dedim bu kadın bakmak istemiyor çocuğuda götürürüm demesi seni korkutmak kimse elimden yavrumu alamaz benim yırtarım ortalığı kv eş dost dinlemem kimin haddine ya?

Herkes kv sinden ne kadar memnun olsa da birşeyler çıkıyor. Seninkinde dengesizlik var anlaşılan. Yada dusuncesizlik. Cocuk sütten kesilecekmiş kesilmeyecekmis diye düşünmüyor.
Gel git yaşayan bir kadin galiba.

Kızlar benim bugun boğazlarım şişmiş. Sanırım bu havalar beni hafta etti. Arada dondurma yemiştim herhalde o da etki etti. Affedersiniz bağlamım sarı geliyor. Yani iltihap var sanırım. Bol meyve yiyip, sıcak seyler içmeliyim. Bir de tuzlu suyla gargara yapayım. Baska tavsiyesi olan?

canım bak yeşil ekşi mandalinalar çıktı bol bol ondan ye c vitaminmi ben her akşam ondan yiyorum canım ii gelir

bu ınsanlar nıye bu kadar tutarsız hıc anlamıyorum

ben aslında bıraz onyargılı bı ınsanım kv grunce sevmeyecegımı anladım ve kendıme kızdım yıne onyargılı davranıyrsun dedım evlendık bu benım ustumde baskı kurmaya calıstı ıstedıkı ben herseyımı ona sorarak yapıyım pesınden kosuyum felan ıs guc olunca kactı yemek ıcmek olunca cagırmadan damladı arkadaslarımızı davet ettık onları cagırmadıgım halde cıktı geldıler ve arkadaslarımın yanında benı rezıl ettı bana ve aıleme hakaret ettı sonra onu ınkar ettı daha bır suru esım de hep benı sucladı sen aıelımı kabullnemedın soguk davranıyorsun dıye bende kendımı sucladım hatta oylekı kendıme yuklenmekten psıkolojım bozuldu ben kotu bı ınsanım dıye dusunmeye basladım ama sonra bunların amacını anladım ogullarına baska bana baska davranıyorlar hatta en oglumun mobılyasını aldık bunlara ben netten resmını gosterdım bunun modası gecmsı neyse almıssınız deyıp burun kıvırdılar ogullarınada cok guzelmıs cok begendık deyıp gozyası dokmeye basladılar ben bunun nersınde ıyı nıyet arayımm???

Son düzenleme:
kızlar daha yeni kalktım kahvaltımı yaptım desem inanırmısız? bütün gece uyuyamadım ağla ağla öldüm bittim uyku bastırıyor yavaşça uzanıyorum bıçak saplar gibi belime sırtıma göğüs kafesime bi ağrılar giriyor hemen kalkmak zorunda kalıyorum uyku haram oldu bana:14::14: sabaha karşı 4 te artık bayılmışım koltukta kalktımki saat 12.30 h artık dayanamıyorum hayırlısıyla bebişimiz gelsin o kadar yoruluyorumki geceleri ağrı çekmekten ben nasıl doğum sancısı için güç toplayacağım diye kara kara düşünmeye başladım....napcam bilmiyorum artık oğlum gelsinde kurtulayım diyorum :43:

slm kızlar ben çok kötü üşütmüşüm kendimi çok moralim bozuk boğazım şişmiş burnum akıyor başım ağrıyor :( doğuma 10 gün kaldı inşallah iyileşirim çok moralim bozuk

kızlar daha yeni kalktım kahvaltımı yaptım desem inanırmısız? bütün gece uyuyamadım ağla ağla öldüm bittim uyku bastırıyor yavaşça uzanıyorum bıçak saplar gibi belime sırtıma göğüs kafesime bi ağrılar giriyor hemen kalkmak zorunda kalıyorum uyku haram oldu bana:14::14: sabaha karşı 4 te artık bayılmışım koltukta kalktımki saat 12.30 h artık dayanamıyorum hayırlısıyla bebişimiz gelsin o kadar yoruluyorumki geceleri ağrı çekmekten ben nasıl doğum sancısı için güç toplayacağım diye kara kara düşünmeye başladım....napcam bilmiyorum artık oğlum gelsinde kurtulayım diyorum :43:

sabret canım bak 15 güncük kaldı sonrasında bebeşinle olacağın güzel günleri düşün biliyorum ve hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz ama doğum yapıp da daha hamileliğinin kıymetini bil demeyenini görmedim sanırım daha da zorlu günler bizi beklıyor ondan olabildiğince kendimizi rahatlarıp güç toplamalıyız:34:

ben babamla 7 aya kadar mobılyası alınana kadar babam bana hıc hamılelık ılgılı bısey konusmadık hergunde arar ama hıc bısey soylemz utanırım bızım evde hersey babayla konusulmaz o yuzden bu tur aıle yapıları bana ters gelıyor saol canım ıns bulurum yoksa bu sıkıntıyla bır ay gecmez bana

eslerın ve aılellerının egoıstlıklerı tavan yaptı canım bı donem galıba herkes kendı havasında hamıleyı dusunen yok

doguma kadar gelme gelme dogumda dedıgın gıbı cık gel ıkı yuzluluk baska bısey deıl bızımkıler cok ıkı yuzlu esımın yanında farklı konsuyorlar o yokken ayrı bende patlayacam bırıktırıyorumm ama nezaman bakalım

doğru diyosun benim babamda uzun süre sadece sağlığın nasıl diye sordu simdi simdi soruyor torununu

Arkadaşlar benim kardeşim diş doktoru ve kesinlikle ama kesinlikle emzik önermiyor. Hele ki ilk 6 ay..
Emziğin bebeğe hiç bir faydası yok sırf biz bebek oyalansın işimiz azalsın diye veriyoruz emzikleri. Boşu boşuna bebeğimizin damak yapısını bozuyoruz.

Ben hiç emzik almadım, almayı da düşünmüyorum. Alan arkadaşların da bir kez daha düşünmesini rica ediyorum.

Bu arada her emzirdikten sonra bebeklerin damaklarını ıslak bir pamuk veya sadece bu iş için ayrılmış bezlerle silmeliymişiz, ileride oluşacak diş çürüklerine engel olmak için. Hatta bu iş için yapılmış bezler bile satılıyor ara ara unnado da görüyorum, bilginiz olsun !!!

umarım vermek zorunda kalmazsın arkadaşım ama böyle asla diyip sonrada vermektense tedbirimi aldım emziğimi aldım alırsa uyku arkadaşı olarak vericem yok almazsa keyfi bilir paşamın

destekleriniz için sağolun kızlar..ben eşimi tanıdığım günden beri ailesinden çekiyorum..hamile olup yataklara düşmeme ve erken doğum tehlikesi yaşamama sebep ana oğuldur..sabrettim yatarken bari snirlenmicem diye.zaten annem bakıyor bana kaynana kaçtı gitti doğurnca gelip 3 ay kalıcakmış..hayali bu..mahsus evi kiraya verdiki oğullarına ortada kaldım dicek ve oğulları da dayanamayıp eve alıcak ve bu böyle ömür boyu sürecek...bizim esas sorunumuz buydu..lakin dün bilgisayarda iğrenç kadın resimleri görene kadar..ben acı içinde sancı içinde kıvranırken bizimki net başında çıplak kadın resimleri firikik videoları rus güzellerin banyo sefasını perulu gzellerin bikinili pozlarını izlermiş..Allah'ın işi ya geçmiş sekmesinde kalmış hepsi..dün gece ağla ağla doğum yapıcaktım nerdeyse ben bu kadarını haketmeedim..doğum sonrası bir daha yüzünü bile görmek istemiyorum soruyorum ben bakmadım diyor bu pcyi ikimizden başka kullanan yok..yazıklar olsun artık sevgi kalmadı içimde. sokakta kadınlara tecavüz eden adamdan farksız..esas derdimi unuttum bunları görünce. yüzüne tükürmeye bile değmezsin sen dedim..hala inkar hala yalan...katlanamam..evde böyle yapan sokaklarda kimbilir nasıldır kimseye söyleyemiyorum yazabildiğim tek yer burası Allah'ından bulsun inşallah bir namussuz karşına çıkarda yüzün yerden kalkmaz sana tek bedduam bu dedim..yanıma yaklaşmasına bile müsade etmiyorum içimdeki herşey öldü..bitti..oğlum için bile olsa bitti..

Elifcım öncelikle sakın ol Canım erkekler bizden farklılar canım sana yaklaşamadıgı için ve başka çareler aramış tır eşin erkekler adet tarıhımızı bıle zor beklerler bılıyosundur canım ama hassas donemde oldugun için zoruna gıttı aldatılmış hıssettın kendını ama öyle bişey yok onlar kendılerını tatmın etmek zorundalar maalesef oyuzden sakin dur

Back
X