• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
tıbbi bir sebep yoksa sezeryan kötülüğünü kendine yapma kuzum belki böyle ahkam kesmek çok kolay benimde henüz ilk doğumum belki bende sezeryan masasına yatıcam ama herkesin ortak fikri normali olacakken sezeryan yapılmamalı
sen dua et bebeğin hayırlı zamanda gelsin eşinin ailesi gelemeden annen yanına gelsin
aileler neden bu kadar düşüncesiz anlamıyorum ben eşimi eltim rahat edemez diye yeğenini görmeye haftada 1 götürdüm seninde kaynananın bunu yapması lazım kadın kadının halinden anlamalı

bende aynı fıkırdeyım canım hep dedım normal olucam korkmuyorum cok rahatım dogum konusunda ama benım kafamın o anda rahat olması lazım ne kadar densız olduklarını anlatamm sana o an basımda densız densız konusp benı daha cok gerecekler dugune gıder gıbı aılecek toplasaklar basımda ben bunları ıstemıyorum bıde zoruma gıdıyor aylardır dogru duzgun arayıp sormayıp sonra yanında durmalarını ıstemıyorum..yok canım nerde anlayıs herseyımı ortaya dokuyor ne adet tarıhı kalıyor ne doktor muayenesı cok merak edıyorsan ara sor yada bır gun gunduz gel otur konus evımz bıraz uzakhep onu bahane edıyor esım bı kere aramıs anne arada bı gunduzlerı cıkıp gelsen oyle konussanız felan demıs hıc dınleyen kım kalın kafalılar

Canım vaktin ne kadar kaldı bilemiyorum ama belki erken doğurursun. Hiç belli olmaz. Esın madem sezeryana karşı söyle ona benim istediğim olmazsa sezeryana tarihi alacağım diye.
Vallah su sıralar herkes eşinin ailesinden çekiyor. Nedir bu yaa.

Dediğin gibi canım onun da etkisi olabilir. Bol bil sıcak seyler icmeye çalışıyorum bende.

Aynen öyle canım.

Hemen yapayım su limon olayını.
Gece terlemesine üstümü değiştirdim, ama duş almadım bak. Dediğin gibi toksinleri yıkamak lazım degil mı.

aksam hem agladım hem dua ettım sımdı dogsun dıye.. aksam dıyorumkı kımse duzenını bozmasın kardesım gelecek dıyorum kımse duymuyor bıle benı kalplerını kırmıyım kac aydır hıc boyle heveslı deıldın sımdıde gelme dıyım dıyorum ama hamıle hamıle kımsenın kalbını kırmk ıstemıyorum ama kımse benı dusunmuyor oyle dedım zaten canım sezeryan randevusu alıcam dedım ama anlayan kım bazen aılesı gıbı esımınde kalın kafalılıgı tutuyor

ben sezeryan tarıhı alıcam ve soylemıycem hatta esıme bıl esoylemek ıstemıyorum okadar sıktılar benı dogumdan sonrada annem gelır kalmazlar esım benım sezeryan olmamı ıstemıyor ozaman aılenı agırlamayı gonullerını hos tutmayı bırak ben dogum yapıcam kafamın rahat olması lazım kımsenın sacma sapan hallerıyle ugrasamam dıyorum onada yanasmıyor

allahım nedir bu insanların saçma sapan düşünceleri, her şeye burnunu sokmaları. biz hele bir doğum yapalım bikaç gün kendimize gelelim sonra gelsin görsün gitsinler kv vs. insan zaten neler yaşıcanı nasıl olcanı düşünüo amann bide bunlarla uğraşcaz.

canım esım de onlarda normal ıstıyor dusun ona bıle konsuyorlar esımın babası sen normal dogummu ıstıyon sezeryanmı ıstıyon normal ol bence dıyebılıyor bana bende bı erkege bunları yakıstıramıyorum bana bunları soran adam dogumda oturur basımda benı ızler bende bu yuzden sezeryan gunu alıp soylemek ıstemıyorum
Canım bu zamanda artık herkes dogum hakkında fikir beyan edebiliyor. Benimde girdiğim her ortamda sezeryana mı olacak normal mı olacak, normal olsun vs diye herkes birsey söylüyor. Dün kaynimlar da yorum yaptı bu konuda. Ben artık takmıyorum. Ama o an dediğin gibi yalnız olmak isterim.
yaa ben de uzun zamandır eşim bana neden yaklaşmıyor artık beni beğenmiyor mu diye içten içe üzülüp duruyordum. Sonunda konuştuğumuzda seni çok seviyorum ve her zamankinden daha çok arzuluyorum ama bebeğimize veya sana zarar vereceğim korkusu ile konsantre olamıyorum demişti. Benim aklımın bir köşesinde acaba beni rahatlatmak için mi böyle konuşuyor diye düşünmüştüm. Ama şimdi aynı şeyleri sizlerden de duyunca içim aşırı derecede rahatladı. Erkeklerin cinsel arzularına engel olmaları bizlerden çok çok çok daha zor...

Yok canım hepimizin esleri iliskiden korkuyor. Cocuğa zarar veririm endişesi var hepsinde.
Baska sekilde halletmeye çalışıyoruz bizde.
Dediğin gibi erkeklerin cinsel arzuları cok güçlü oluyor.

hımm durum biraz farklıymış senin... Benim kayınpeder evinde hiç yalnız kalamaz. Biz anadolu yakasında onlar avrupa yakasında oturuyor. ONa rağmen kv gelir kocasıyla 1 hafta 10 gün kalır bizde zaman zaman, hiç yalnız gelmez. Ben de dedim ki eşime doğumdan sonra annen gelecekse ben yalnız gelmesini istiyorum, baban evde iken lohusa halimle ben ne rahatla emzirebilirim ne oturup kalkabilirim. Bana hak vermesine rağmen ben böyle birşey söyleyemem anneme dedi. Bu erkekler biraz acayip, sen söyleyemezsen ben söylerim o zaman dedim. Vallahi de söyleyeceğim zamanı gelsin, kızıyorsa buz koysun. Hayatımın en özel anlarını kimse için heba edemem. Ben de istemiyorum kimseyi yanımda eşim oğlumuz ve ben olmak istiyorum ilk 1 hafta.. Sonra kv gelirse başım üstüne ama kp ye kapım 40 gün kapalı...

benım kv de hıc tek gelmez canım aksamları yemege gelırler oglunu kocasını alır gelır mıasafır gıbı hatta bı ara damadını bıle alıp gelıyordu normal zamanda neyse hamıle bı bayanın yanında kayınpederının ne ısı var ya benım esımde herseyı goruyor bılıyr ama oda aynını soyluyor gelmeyınmı dıyım dıyor oda bılıyr rahat edemedıgımı ve ben bılıyorumkı kendıde rahat edemeyecek ama yınede yokk kafam beynım sıstı aksamdan berı uyuyamadım bıle onlardan anlayıs beklemıyorum esımın anlayısını bunu uygun bı dılle aılesıne soylemsını ıstıyorum ama yapmıyor

göğüs kalkanı bebek emdıkten sonra damlayan sutu raya boşaltıyorlarmış canım boşa gitmesin süt dıye hanı gogus pedı koyucaz ya msela gelen sut gogus pedınde cpe gidicek o içine bırıkıyomuşş bıldıgım kadarıyla

alla alla ilk defa duyuyorum cnm bnde onu

bende aynı fıkırdeyım canım hep dedım normal olucam korkmuyorum cok rahatım dogum konusunda ama benım kafamın o anda rahat olması lazım ne kadar densız olduklarını anlatamm sana o an basımda densız densız konusp benı daha cok gerecekler dugune gıder gıbı aılecek toplasaklar basımda ben bunları ıstemıyorum bıde zoruma gıdıyor aylardır dogru duzgun arayıp sormayıp sonra yanında durmalarını ıstemıyorum..yok canım nerde anlayıs herseyımı ortaya dokuyor ne adet tarıhı kalıyor ne doktor muayenesı cok merak edıyorsan ara sor yada bır gun gunduz gel otur konus evımz bıraz uzakhep onu bahane edıyor esım bı kere aramıs anne arada bı gunduzlerı cıkıp gelsen oyle konussanız felan demıs hıc dınleyen kım kalın kafalılar

aksam hem agladım hem dua ettım sımdı dogsun dıye.. aksam dıyorumkı kımse duzenını bozmasın kardesım gelecek dıyorum kımse duymuyor bıle benı kalplerını kırmıyım kac aydır hıc boyle heveslı deıldın sımdıde gelme dıyım dıyorum ama hamıle hamıle kımsenın kalbını kırmk ıstemıyorum ama kımse benı dusunmuyor oyle dedım zaten canım sezeryan randevusu alıcam dedım ama anlayan kım bazen aılesı gıbı esımınde kalın kafalılıgı tutuyor

Dün aksam aramızdan bir cogumuz ağlamısiz ya, Allah su son günlerimizde yardımcımız olsun.
Canım kıracağım onları diye düşünme. Kayınvalidenle konus ve söyle yalnız olmak istediğini. Sancılarım geldiginde etrafımda sadece kardeşim ve esim olsun istiyorum de. Annemi bile çağırmadım istemiyorum de.

Canım bu zamanda artık herkes dogum hakkında fikir beyan edebiliyor. Benimde girdiğim her ortamda sezeryana mı olacak normal mı olacak, normal olsun vs diye herkes birsey söylüyor. Dün kaynimlar da yorum yaptı bu konuda. Ben artık takmıyorum. Ama o an dediğin gibi yalnız olmak isterim.

Yok canım hepimizin esleri iliskiden korkuyor. Cocuğa zarar veririm endişesi var hepsinde.
Baska sekilde halletmeye çalışıyoruz bizde.
Dediğin gibi erkeklerin cinsel arzuları cok güçlü oluyor.

erkeklern bu konularda yorum yapmasına okadar sınır oluyorumkı sanamı dustuu ya ama artık herseyımız ortada takmıyım dıyorum ama elımde deıl ben gormezden geldıkce dahada asıyorlar kendılerını ben kımsenın ozelını bılmm yanı ustume vazıfe olmayan hıc bıseyı sormm ama bunlar oyle deıl bızım herseyımız ortada kızıda evlı ama onların hıc bıseyı konusulmaz abısı bende barı bu anı ozel yasalıyım ıstıyrum buda hakkım benımm

Dün aksam aramızdan bir cogumuz ağlamısiz ya, Allah su son günlerimizde yardımcımız olsun.
Canım kıracağım onları diye düşünme. Kayınvalidenle konus ve söyle yalnız olmak istediğini. Sancılarım geldiginde etrafımda sadece kardeşim ve esim olsun istiyorum de. Annemi bile çağırmadım istemiyorum de.

bende oyle dusunuyorum ama esım benım gelmemı dıyecen dıyor kendı soylemıyor benım soylememıde ıstemıyor ama dedıgın gıbı ya soylecem yada sezeryan olucam zaten seytan dıyor gıt doktora al randevuyu kardesınle gıt dogur esımede soyleme ders olsun onada :47::47:

seni bizim topiğe transfer etsek nasıl olur, görüntü itibariyle kasım olsun ne olcak, ekim anneleri olarak eylülde doğurmaya başladık bizde, nasılsa bu topikte kasım annelerine kalır :1:

aynen öyle bizim topik dede eylül anneleri oldu... ekim de Allah kerim artik..Benimki zaten erken dogum bekleniyor artik eylül mü olur ekim mi nasip:)

Bebişine emzık kullandıracaklar hangısınden aldınız bakalım???Ben de bugun alayım dıyorum slıkonmu ıyıdır kauçukmu acaba? Alanlar fotosunuda eklerse sevınırım anneler.

Öğretmen olan arkadaşlar. Ben bugün ücretli izine ayrıldım. Eğitim ödeneğini verecekler mi bize acaba

Bende dun gece tartıldım tabii tok karnına 2-3 kilo almış gözüktüm. Sok oldum.

CNm bende bir haftada 1 kilo alıyom:60::60::60:

jasmini havalar ve dondurmanın yanı sıra, gebeliğin son haftalarında geceleri özellikle farketmeden kesik nefes alma veya burundan alamama sorunları oluyomuş. ben bikaç gün önce yaşadım. gece wc ye kalktım yattım ve sabah kalktığımda boğazım pert olmuştu.. bikaç saat içinde olan olmuş.. 0 sorunlar yüzünden ha bi de reflün varsa zaten boğazda şişlik ve tahriş kaçınılmazmış.. Ilık şeylerle boğazını nemli tutmaya çalış özellikle..

canım benimde bu ara kilo ayarsız çıkıyo tartıda. toplamda 9 kilo aldım şuan 66yım.. Ama dün tartıda 68 69 göründüm şok oldum :1: Bugün normale dönmüşüm yine..

Gözün aydın.. Herkes bebeğini sabırsızlıkla bekliyor. Sağlıcakla bebeğini kucağına alıp mutluluk ve huzurla büyütürsün inşallah !!!

Bak canım bu senin bedenin, her ne kadar çocuğun üzerinde senin kadar eşinin de hakkı varsa da doğum şeklin konusunda sadece ama sadece karar hakkına sahip olan kişi sensin. Beklenmedik bir durum olursa da müdahale edebilecek tek kişi doktorundur. Kusura bakmasın ama kv ye halt etmek düşer. Sen kimseyi dinleme normal istiyorsan ve herşey müsaitse normal yap, sezaryan istiyorsan eğer kim karşı çıkarsa çıksın sezaryan yap. İkisinin de türlü sıkıntıları var ve bunu çekecek tek kişi sensin unutma !!!

canım son haftalarda sabahtan akşama bile 1 kg alınıyor eğer dikkat etmezsen. Beyaz ekmeği, makarna, pilavı ve en önemlisi şekeri kes istersen onun yerine protein içeren gıdalar ile beslen ve bütün gün oturma yürü mutlaka faydasını göreceksin.

Çok hızlı kilo almak çok çok iyi birşey değil dikkat et..

Bir veya içebilirsen iki limonu sık canım su bardağına, üzerine yarım bardak ılık su dök ve bir dikişte iç. Bunu bana doktor bir arkadaşım tavsiye etti, parasetamol etkisi yapıyormuş. Sonra iyice dinlen, eğer terlersen mutlaka ama mutlaka duşa gir o teri üzerinden at... Ben 2 hafta önce kırgınlık ve boğaz ağrısı çekmeye başlar başlamaz 3-4 gün kesintisiz yaptım bunu ve hasta olmadım. Ama duş cidden önemli gecenin yarısı ter içinde uyandığım anlarda bile kaç olursa olsun üşenmedim, saçımı ıslatmadan duşun altına girip o toksinlerden arındım, kuru gecelik giydim.

ama arkadaşlar zaten aç karna tartılıorm.çünkü sabah iç çamaşırlarla tartılmak doğruymşş
ben haftada 1 alıodm zaten baktım 5 günde 2 kiloo
yok artık dedim
zaten doktor tutturdu diyetisyene git die 72 idim 84 olmşm..hamile kalınca 68 e düşmştmm
doktor öle diyince sinirlerim bozuluo

ya bazı ailelerde ilk bir hafta kızın babası bile gelmez görmeye
bunun kanaması var emzirmesi var belki evde donla gezicen ne gerek var allah sabır versin kuzum tez zamanda bi çözüm bulursun inş

meraba kızlar:3:
naber nasılsınız uzun zaman oldu görüşmeyeli bebişlerin durumları nedir benim çarşamba kontrolüm var bakalım oğluşum kaç kilo almış çok özledim yavrumu daha 15 gün oldu ama özlem artık ht safhada dün alışveriş merkezinde annelerinin kucağında bebişlerini gördükçe nasıl burnumda tüttü oğlum :16: inşallah bizler de sağlıkla alırız canlarımızı kucağımıza :55:

mrb canım.. 1 haftan kalmış ne güzel yaa... Allah'ın izniyle sağ salim kavusursunuz inşallah.. Ayy çok heyecanlı yaa içim bi tuhaf oldu şimdi.. Son zamanlarda hepimiz fazlasıyla sıkılıp bunalıyoruz cnm ama hareket etmekte pek iyi gelmiyo, çabuk yoruluyoruz sonrada ağrılar sancılar işte..

evet haftaya bugun...bende heyecanlıyım az kaldı..Allah hepımızın yardımcısı olsun.ne oturabılıyoruz ne yatabılıyoruz

bende oyle dusunuyorum ama esım benım gelmemı dıyecen dıyor kendı soylemıyor benım soylememıde ıstemıyor ama dedıgın gıbı ya soylecem yada sezeryan olucam zaten seytan dıyor gıt doktora al randevuyu kardesınle gıt dogur esımede soyleme ders olsun onada :47::47:

kız gene noldu eşler asılmış

Bebişine emzık kullandıracaklar hangısınden aldınız bakalım???Ben de bugun alayım dıyorum slıkonmu ıyıdır kauçukmu acaba? Alanlar fotosunuda eklerse sevınırım anneler.

ben avent alacaktım ikili vardı belki almaz diye tekli nuk aldım $32eb29b9ba33dc476e7f4949af5d6b77.webp böyle bişeydi

Back
X