İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Canım ya sen tatili okul döneminden daha verimli geçirmişsin:)
tebrik ederim valla.... süpersiniz.....
bende çok büyük hayaller ile girdim okumalr testler yapıcaktık ama nerde((((
son günlerde bende bir tane liseli abla buldum ama benim oğlan aklı hep oyunda olduğu için sıkılıyor(((
kızıda bezdirmiş 3 günde.... çalışsa işde süper olucaktı kıza da aylık harçlık vericektim
bi kaç gün daha sürer dahada sürmez herallde
çok yoruldum okumaya çocuklara etkinlik yapmaya çok hevesliyim
hayallerimde kreş açmak , oyun evi açmak vs. bi dünya çocuk üzerine hayallerim düşüncelerim var
geçtim bu hayallerden çocuğumla ilgilenemiyorum
iş stresli ev stresli sorunlar var bazen gerçekten kendimi çoook yorgun hissediyorum....
heveslendiğim herşey kursağımda kalıyor sanki

günaydın anneler,

biz harflerin bitmesiyle beraber çizgili deftere geçmiştik,türkçe 2 kitabını işliyorduk biz,dünde hayat bilgisi 2 yi istemiş hocamız,

dün çocukları tek tek kaldırıp okuma yaptırmış,kızıma aferin çok güzel demiş

bu akşam bende deniyim bakalım 1 dakikada kaç kelime okuyacak,

dün ödev olarak türkçe2 kitabından bir metin vermiş okuyun ve yazın diye,babaannede okuyup yazmış,bende akşam sadece 1 tane kitap okutup yatırdım

zarifecim şükür 15 tatili verimli geçirebildim,zaten çalışmanın verdiği zamansızlık vicdan

liseli abla fikrini bi ara bende düşünmüştüm,zor zamanlar geçirdim biliyorsun ve hepte yazdım size,şükür ki ihtiyacım kalmadı ödevlerin azlığı sayesinde kızım artık kendisi yapar oldu ödevlerini,

umarım sende en kısa zamanda feraha ulaşırsın,yanlız o kızcağız ödevleri nasıl yaptırıyor oğlunun ağzını bi ara canım,oğlunun önüne al bunu yaz diye koyuyorsa kağıdı sıkıntı canı,

hayallerindende vazgeçme canım,biraz daha zamana ihtiyaçları var sadece

maşşallah sizizn sınıfa biz daha ü harfindeyiz

ödev olraak hala ü harfini verdi

Kızlar merhaba.. Bizde şubat tatilinde iyileşme dönemi haricinde kalan zamnda hep kitap okuduk .. Öğretmenin vermeiği 8 harf vardı ben onları da gösterdim. yazılışlarını.. Ve 5 okuma seti bitirdik nazar maşallah.. Şu an da öğretmenimiz p harfinde.. Biz de dakikada 50-
60 kelime okuyoruz..

maşallah 50 60 çok fazla kitaptan okutuyorsunuz demi 35 ile 42 arasında okur dedi öğretmenimiz süpersiniz tebrikler

Maşallah suphanallah ne güzel testler çözülmüş okumalar hızlanmış
Bizim de okumamız hızlandı
Şimdilerde hızlı okuma ve okuduğunu anlama üzerinde çalışıyorlar
Biz daha testlere başlamadık tatilde ancak ödevleri bitti

slmmm

ödevler artık çok kolay gelmeye başladı,pzt türkçe,salı hayat bilgisi,çarşamba matematik,

dün 2 sayfa matematik ödevi vardı,dedesinde yapmış kızım,sadece ondalık sayıları bana bırakmış,

dün okuma hızını ölçtüm,

ilk okumada bir dakikada 38 kelime,ikinci okumada 48 kelime okudu sanıyorum gayet iyi,

Ben de internetten verdiğim siparişleri beklerken baktım ki çocuk çok boş kalıyor, dün gidip burdan yeni yaprak test aldım. Oğlumu da götürdüm, kendi seçti. Değer yayınlarınınkini aldık bu defa, zambak yayınlarına göre daha basit ve soru sayısı ona göre az. 56 test var sanırım. Yibe zevkle çözüyor, her gün her dersten 3 tane çözüyor.

Sizin ödevleriniz yok mu nasıl boş kalıyor çocuğunuz merak ettim de
Bende heves ediyorum testlere ama ödevler yetiyor yani ancak bitiyor ödevler
Öğretmeniniz ne diyor test çözmenize haberi varmı

Selam kızlar. Sayfa canlanmış maşallah.
Bizde de durumlar sizlerden farklı değil. Ama irem de farkettiğim bir değişiklik var endişelendiriyor beni. Sanki daha isteksiz ders yapıyor gibi geliyor bana. Daha tam olarak matematiğe geçmedik. Toplama çıkarma ve ritmik sayma yapıyorlar. Toplama çıkarma işlerini direk geçecekler sanırım sınıfın tamamı yapabiliyor dedi öğretmenimiz ilk dönemin son toplantısında. Çarpma ve bölme verecekmiş çocuklara bu dönem.

5 er 5 er 50 ye kadar
2 şer 2 er 20 ye kadar
3 er 3 er 30 a kadar
4 er 4 er 40 a kadar
10 ar 10 ar 100 e kadar.

Okuma hızlarını ölçmemizi istemişti bizdende. 40 kelime okurlar bu normal olandır dedi. İrem 65 kelime civarı okuyor çok şükür okuma konusunda iyiyiz. Ama dediğim gibi ders yapma isteği azaldı. Oyuna ayırdığımız süre çok az acaba ondan mı kaynaklanıyor diyorum. Biraz daha oyuna vakit ayırmak lazım ama çalışınca çok zor bu maalesef.
Bakalım toplantı yaparsa konuşacağım öğretmenimizle. Birde matematiği okulda öğretme tekniğini merak ediyorum. Evde nasıl yaptırmalıyız matematik ödevlerini bilemiyorum. Farklı yöntemlerle öğretiyorlar çünkü.

Sizin ödevleriniz yok mu nasıl boş kalıyor çocuğunuz merak ettim de
Bende heves ediyorum testlere ama ödevler yetiyor yani ancak bitiyor ödevler
Öğretmeniniz ne diyor test çözmenize haberi varmı
Evet öğretmenimizin haberi var tabi.
Çok ödevimiz olmuyor bizim, bizim burda en ileri öğretmen bizimki ama buna rağmen bize çok yük yüklemiyor, gerekeni okulda veriyor. Sınıf seviyesi oğlumun altında kaldığı için kendim başladım testlere, çünkü hikayeden ve basit matemtaikten sıkıldı. Adam da haklı, sınıf seviyesine göre gidiyor.

maşallah 50 60 çok fazla kitaptan okutuyorsunuz demi 35 ile 42 arasında okur dedi öğretmenimiz süpersiniz tebrikler

Çok sağol... Oğluşum 2008 doğumlu ama maşallah ona..

Bence çocuklara test çözdürmek için erken.. Bol bol kitap okutun..

Bence çocuğuna göre değişir. Tabiki çok kitap okumalılıar, zaten ben de okutuyorum, vazgeçmiş değiliz. Ama test çözmesi de okuduğunu anlama konusunda hikayeden daha faydalı bence.

Bence çocuğuna göre değişir. Tabiki çok kitap okumalılıar, zaten ben de okutuyorum, vazgeçmiş değiliz. Ama test çözmesi de okuduğunu anlama konusunda hikayeden daha faydalı bence.

biz hala testlere başamadık
aylar ve haftaarı öğreniyoruz
z harfindeyiz daha

öğremen test göndermiş aylar ve haftanın günleri ile ilgili

Çocuğunuz anlıyorsa tabi ki .. Zaten siz öğretmenmişsiniz. Hem eğitiminiz açısından hem de tecrübeniz açısından çocuğunuzu gözlemlemişsinizdir.

Dayanamadım gittim coşku yayınlarının yaprak testini aldım kızlar ve cidden çok beğendim. Çünkü normal 56 testin yanı sıra, ödev testleri de var, test şeklinde ödev yani. Ama cevapları şıklı değil klasik yani yazarak. 48 test de böyle var, çok beğendim.
Hafta sonu ödevimiz; deftere 4 problem yazıp çözeceğiz( çok basit), bir kaç cümlelik bir hikaye yazdırmış onun devamını 10 cümleyle biz tamamlayacağız.
Bu cidden az değil mi? Bu yüzden ben de test ve hikaye okumayla takviye ediyorum. Bunun yanında bol bol da gezdirdim oğlumu, yanımda antrenmana götürdüm. Yani sadece ders ders diye çocuğu sıkan bi anne de olamam asla. Herşey dozunda gerek.

önemli olan şimdi çocuğun okumayı sevmesi başka hiç birşeye gerek yok bayanlar sadece okumayı sevdirin yeter testler erken bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…