- 4 Mart 2008
- 5.435
- 342
- 398
Günaydın anneler ve öğretmenlerimiz.
Haftasonumuz çok yoğun geçmedi. Matematik ödevimiz yoktu. 5N1K çalışması, kısa bir okuma metni, kitaptan rengini arayan top hikayesini okuma ve anlatma. Biz ayrıca bir kitap okuduk ve 10 adet toplamada verilmeyeni bulma çalışması yaptık. Pazar günü tamamen boştuk keyif yaptı kızım.
Kesinlikle katılıyorum.
Öğretmenmişsiniz sanırım haddim olmayarak kendi öğretmenimizin tavsiyesi üzerine okuduklarını anlama çalışmaları için bolca 5N1K çalışması yapmanızı öneririm. Çok faydalı oluyorlar.
Ödevleriniz çok değil ama nitelikleri iyi. Problemleri kendi yazıyor olması zaten beynini oldukça kullanmaya teşvik edici. Ve kafa yorucu olacaktır. Hikaye tamamlamada keza aynı şekilde. Az gibi görünen ama kafayı baya yoran ödevler olacaktır çocuk açısından. Üstüne kitap okumak elbette çok iyi ama test çözmek biraz fazla gelmiş. Yani ben olsam bu şekilde ilerlerdim. Tabi ki siz kendi çocuğunuz için neyin daha iyi olduğunu bilirsiniz.
Haftasonumuz çok yoğun geçmedi. Matematik ödevimiz yoktu. 5N1K çalışması, kısa bir okuma metni, kitaptan rengini arayan top hikayesini okuma ve anlatma. Biz ayrıca bir kitap okuduk ve 10 adet toplamada verilmeyeni bulma çalışması yaptık. Pazar günü tamamen boştuk keyif yaptı kızım.
Bence çocuklara test çözdürmek için erken.. Bol bol kitap okutun..
Kesinlikle katılıyorum.
Bence çocuğuna göre değişir. Tabiki çok kitap okumalılıar, zaten ben de okutuyorum, vazgeçmiş değiliz. Ama test çözmesi de okuduğunu anlama konusunda hikayeden daha faydalı bence.
Öğretmenmişsiniz sanırım haddim olmayarak kendi öğretmenimizin tavsiyesi üzerine okuduklarını anlama çalışmaları için bolca 5N1K çalışması yapmanızı öneririm. Çok faydalı oluyorlar.
Dayanamadım gittim coşku yayınlarının yaprak testini aldım kızlar ve cidden çok beğendim. Çünkü normal 56 testin yanı sıra, ödev testleri de var, test şeklinde ödev yani. Ama cevapları şıklı değil klasik yani yazarak. 48 test de böyle var, çok beğendim.
Hafta sonu ödevimiz; deftere 4 problem yazıp çözeceğiz( çok basit), bir kaç cümlelik bir hikaye yazdırmış onun devamını 10 cümleyle biz tamamlayacağız.
Bu cidden az değil mi? Bu yüzden ben de test ve hikaye okumayla takviye ediyorum. Bunun yanında bol bol da gezdirdim oğlumu, yanımda antrenmana götürdüm. Yani sadece ders ders diye çocuğu sıkan bi anne de olamam asla. Herşey dozunda gerek.
Ödevleriniz çok değil ama nitelikleri iyi. Problemleri kendi yazıyor olması zaten beynini oldukça kullanmaya teşvik edici. Ve kafa yorucu olacaktır. Hikaye tamamlamada keza aynı şekilde. Az gibi görünen ama kafayı baya yoran ödevler olacaktır çocuk açısından. Üstüne kitap okumak elbette çok iyi ama test çözmek biraz fazla gelmiş. Yani ben olsam bu şekilde ilerlerdim. Tabi ki siz kendi çocuğunuz için neyin daha iyi olduğunu bilirsiniz.