İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Oooooo süperiniz arkadaşım:)
öğretmeninizin neden tenefüse çıkarmadığı belli
harf olarak normalsiniz ama matematikte gerçekten hızlısınız....
çarpım tablosu falan iyimi kötümü bilemedim çocuklar sıkılmıyor ve seviyorsa süper aslında
naptınız genel olarak sıkıntılarınız vardı?
Alışabildinizmi?

Yok arkadaşım...Ben en sonunda psikiyatrdan randevu aldım.Zor başka bir memleketde tek başına 7 yaşında bir erkek çocuğu yetiştirmek.Hele böyle bir öğretmenle askeri disiplin içinde yaşarken çocuk sabah 08:30-17:00 arası...

Üzüldüm çocuk mutsuz mu peki?
Hem destek alın hemde haftasonu aktiviteler bulun bol bol zaman geçirin birlikte
allah yardımcınız olsun..

harf konusunda bi şey diyemem,çünkü biz tüm harfleri 1 hafta önce bitirdik,ama matematik konusunda hocanız uçmuş gibi geldi,yavrum kıyamam ya,allah yardımcınız olsun,dua edicem sizin için

Ne mutlu bizlere okulu sevmeleri gerçekten çok önemliii
Ama sizin öğretmeninizde gerçekten iyiyimiş...
Harfler bitti matematikte problemler soru-cevap biz daha oralar gelemdik
işde her öğretmenin sistemi farklı
ama sizide tebrik etmek gerek aradaki açığınızı çok güzel kapattınız
umarım bütün çocuklarımızın başarısıdaim olur:)

Son düzenleme:
harf konusunda bi şey diyemem,çünkü biz tüm harfleri 1 hafta önce bitirdik,ama matematik konusunda hocanız uçmuş gibi geldi,yavrum kıyamam ya,allah yardımcınız olsun,dua edicem sizin için
uçmak ne kelime arkadaşım...ışık hızıyla ilerliyor adeta...nasıl bir hırssa bu çözemedim..inanmazsınız adam takıntı oldu kafamda..akşamlarsa kabusum..çocuğun öğrenmesinde ve adamın öğretmesinde hiç sorun yok ki..bi kere bile ççççç,ttttt,ggggg öğretcem diye zorlanmadım ki...kasım ayında okumayı söktü benim oğlan..matematikleri de yapıyo...ama akşam 19:30-23:00 arası tam bir facia...dün ne dedi biliyor musunuz benim oğlum... İster istemez çizgi film açık olsun istiyo ödev yaparken..Kapatalım deyince;
" Anne ben hayvan mıyım? Sen işe gidiyosun sabah ama akşam ödevin yok..Ben sabah hem okula gidiyorum hem de bütün gece ödev yapıyorum " dedi...Sustum.....Hiç acıması yok adamın.Dün 16 sayfalık fasikülün tamamı bitirilecek.Hece kitabından 20.sayfadan 34.sayfaya kadar okunup yazılacak.Fotokopi okunup yazılacak diye akşam ödevi vermiş...Gece 24:00'da uyuyabildi oğlan...Siz ne dersiniz???

Sözün bittiği yer oldu ....
ne diyelim valla bende bilemedim eğitim açısından güzel ama çok ödev sıkması doğru değil....
diğer velilerin bakışı nasıl ? diğer aileler ev hanımı mı?
neden bu kadar ödev????
tabi çocuklarda ister eğlenmek çizgi film seyretme
okul - etüt- ödev uyu kalk başa sar.....
gerçekten Allah yardımcınız olsun...
bakalım doktor randevusunun sonucu ne çıkacak...
paylaşırsınız deneyimlerinizi

Teşekkürler arkadaşım ilgin için.Bugün bi arkadaşla görüştüm.Güzel akıllar verdi.Senin oğlan uyanık,seni çözmüş.Ödevleri senin ödevin olarak görüyo,seni uğraştırıyor dedi.Müdürüm ödev verdi oğlum de,yanında bi kaç kitap götür,hadi sen kendi ödevini yap ben kendi ödevimi de..Bu da 1 hafta 10 gün sürsün dedi.Denicem.Bakalım...

Rica ederim arkadaşım ne demek:)
süper fikir o tarz bir şey bende bir yerlerde okumuştum sanırım.
ödev yaparken ortamda ses müzik oyun olmamasına da dikkat edin diyordu
bizde de hep tv açık oluodu baktım kaparttırmıo ama dikkat hep dağılıo
son günlerde bende kapatıp yaptırıorum
daha adapte oluyor.
denemekte fayda var hatta yarış yapın sen kaç sayfa ben kaç sayfa diye hızlanmasınada sebep olur belki
bu arada aslen nerelisiniz?

maşşallah size biz çok gerideyiz

bence çok abartı
2. sınıf seviyesine gelmiş
ne gerek var
3 sınıf ta ne verecek bu öğretmen
hadi çok verdi ortaokluda hepsi aynı olacak yine

biz s harfindeyiz rakamları tanıdık sadece

selam arkadaslar,
Bizde z harfınde 2. gündeyız sanrım yarın yeni harfe gecerız. matematıkte 5er lı saymayı ogretmıs ve yazdırmıs 30 a kadar. ıkıncı donem basında okuma yarısması yapıcam dıyo. kızım bırıncı ol dıyorum zaten bırıncı olucam kımse okuyamıyoögretmenımde tembel teneke dıyo anne onlara dıyo.
hayır , öğretmenın söylemine mi kızayım yoksa sınıf öyle berbatki kızımda cok ıyı olmamasına ragmen en ıyı olmasına mı kızayım..
cuma gunu ben bıraktım kızımı okula sınıfta 8 öğrencı var. mevut 16. öğretmen de kızdı. burnu akan cocugu göndermıyorsunuz boyle olmazkı deıd. sınıfın halıne bak ılerlıcem ılerleyemıyorum deıd ki kadın haklı.
yenı harfe gecsem 10 kişi nolcak dedı beklesem bunlara yazık deıd. bugün toplantı yapacaktı noldu bılmıyorum. deıdm haklısınız hoıcam bızde ogrencı olduk ama 10 kişi eksik ne demektir ya. 36 yıllık ogretmenım boyle rahat velılerle ılkkez karsılastım hepsı bır arada dedı kadın
ben ona kızarken kadında bıze kızıyor. fasiküller gönderdim gbı gelıyo dıyor. cocukla ılgılenmıyolar dıyor. soruncada ee napim hocam dınlemıyo sözümü dıyorlar dedı. yok öyle bısey ama ya olmazkı. kızımla pazar günü 14,30-21,50 arası ders yaptık ya.

Son düzenleme:
bizim öğretmenimiz bugün hastaymış gelmemiş başka öğretmen gelmiş g sesindeler matematikten birlik onluk felan yaptılar henüz toplama yok

arkadaşlar merhaba benimde bir sıkıntım var kızımı isteğe bağlı 61aylıkken birinci sınıfa gönderdim şuan SSS harfindeler okuyup yazabiliyor aslında ama evde okuma ödev yaparken çok ağlıyor okuyamıyorum artık yeter diyor sürekli üzerinde durmam gerekiyor durmasam başarısız olucak duruncada artık anne olduğumu unutur oldum okulda beş saat ders görüyor evdede beş saat ders yapıyor çünkü diğerlerine göre çok yavaş okuyor ve yazıyor bunu öğretmenimizde söyledi ben şimdi kendime çok kızııyorum ve çocuğun zekasını zorlayıp onu illa okuması yazması için zorluyorum ona haddinden fazla görev yüklemiş oluyorum. Şuanda kızımı okula göndermemek ve sınıf tekrarı yapmasını istiyorum. İkinci dönem göndermez isem sınıf tekrarı yaparmı? öğretmenimiz yapmaz dedi bir gün bile gelmiş olsa o sınıfı geçer dedi müdür yardımcısı geçmez dedi müdür geçer dedi milli eğitim müdürüyle görüştüm sınıfta kalır dedi. Kaydını silemiyoruz Kaydını ana sınıfına almak için geç kalmışız en son kasım ayında anasınıfına kayıt alınabilirmiş ben şimdi ne yapıcam?? kızmı yıpratıyorum onu haddinden fazla yoruyorum bende yoruluyorum inanın artık sakinleştiriici kullanmaya başladım ve on gündür uyku falan uyuyamıyorum lütfen birileri bana yardımcı olsun ne yapmam lazım nereye başvurmam lazım net bilgi veren kimse yok çünkü herkes birbiriinden farklı şeyelr söylüyor. Öğretmnimizi çok sıkmak istemiyorum ters tepebilir. eğer ki sınıfta kalmaz ise mecbur ben o öğretmnle irtibat kurucam ters tepki görmek istemiyorum öğretmenimiz gelsin diyor ne olucak benim bu halim...

( onu okuldan alma isteğimi kızımı anlatabildim o sorun olmuycak yeniden tekrar yapacağnı anlattım ve mutlu oldu ama okuldan alamıyorum yada sınıfta kalamıyor ki)

Canım kesin bir bilgim yok fakat netten baktığım kadar gerçekten kalma yok .
Ama bu demek değil ki sen şimdi göndermesin seneye 2. sınıfa alırlar 1 e almazlar.
Sen gerekli yerlere dilekçeni başvurunu yaparsın
gerççekten çok küçükmüş ve sen zaten şimdiden çocuğunu ikna etmişsin
istesende bir verim alman çok zor yıpratma bence
ben bile 71 aylıkken tereddüt ettim ki 1 yaş arası var
biz bile minyon tipli olduğumuz için ilk başlarda zorlandık
O yüzden acilen bir karar ver ve kararın arkasında dur
gönderme okul yönetimiyle konuş
devlet okulu almıyorsa anaokuluna yarı özeller var yada özel bir anaokuluna gönder
yada bırak evde kalsın çünkü yavaş olmasından geride olmasından daha önemlisi çocuk çoktan razı
biz burada konuşuyoruz çocuklar o kadar seviyorlarki hasta olmalarına rağmen gitmek istiyorlar düşün artık
seneye baştan kuzeniyle başlasın
sen zaten kararını vermişsin kalma olayına takmışsın
bence bu dilekçe ile hallolur
dilekçe ile sınıf geçirtmiyeceksin sonuçta sil baştan yapacaksınız bence ilk dönem olup karne almadan bırakın
rapor olayını araştırabilirsiniz.

Kızlar ne kadar hızlanmışsınız.. Biz daha ö deyiz yeni geçtik.. Sizler okumayı bitirmişsiniz. Ne ara bu kadar harfi bitirdiniz.. Bizim 2. döneme sarkar diye düşünüyorum . Şimdilik iyi gidiyoruz. Öpüyorum sizleri çokk.

arkadaşlar çok mutsuzum lütfen bana yardım edin bugün z harfine geçtiler kızım ilk baştan beri sürekli harfleri karıştırıyor tam birini öğrenirken başka harfe geçiyorlar öğretmen on kere okunacak diyor biz zaman geliyor on beş kez okutuyorum çünkü ondan başka hiçbir şeyle ugraşmıyorum o gidince yapıyorum ev işimi bile ama çocuk uğraştığı halde okumakta zorluk çekiyor hep böyle mi olur düzgün okuduğu günleri görür müyüm yoksa çocuğum anlamıyor mu

canım dur panik yapma ne olur. sabır gerekiyor bol bol tekrar çok işe yarıyor. Birde motive , karıştırmaları gayet normal hepimizin başına gelen şeyler hatta çok iyi bildiğini bile okurken karıştırıyorlar bazen.. öğrenecekler er yada geç .
Öğretmenler acele ediyorlar birde kreşe gitmeyen çocukları düşünmüyorlar.

Ne olur pes etme herşey yoluna girecek bunu unutma.

NAZAH bizde sizin gibiyiz :) biz s harfindeyiz :) bizimde sarkacak gibi , ama öğretmenleri tatilden sonra hepinizi okumayı öğrenmiş olarak görmek istiyorum diyormuş , tekrar edip unutmasınlar diye motive ediyor sanırım.

Kızım herşeyi okumaya çabalıyor şükür bu hali çok hoşuma gidiyor . okuyabiliyor görmediği harfleride kreşden dolayı göz aşinalığı olduğu için :) ama görmediği harflerin yazılışını bilmiyor haliyle :)

kızlar bu arada 2 hafta kaldı ara tatile koşturmacayla geçti haliyle ama hızlı geçti gibi :)

NAZAH bizde sizin gibiyiz :) biz s harfindeyiz :) bizimde sarkacak gibi , ama öğretmenleri tatilden sonra hepinizi okumayı öğrenmiş olarak görmek istiyorum diyormuş , tekrar edip unutmasınlar diye motive ediyor sanırım.

Kızım herşeyi okumaya çabalıyor şükür bu hali çok hoşuma gidiyor . okuyabiliyor görmediği harfleride kreşden dolayı göz aşinalığı olduğu için :) ama görmediği harflerin yazılışını bilmiyor haliyle :)

kızlar bu arada 2 hafta kaldı ara tatile koşturmacayla geçti haliyle ama hızlı geçti gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…