• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Bizde bugün d sesine geçecez artık okuyor maşallah suphanallah

Biz bu ara kadar hızlı gittiik ki inanın en son ne harfi gördüğünün hatırlamıyorum:(
ü - g-p- ç-ş başlarda ağır gittiiği için iyiydi yine okuyor ama harfin adını aklına getiremiyor:(
g bu neydi dior :( gemi meselaneydi dior ge diyorum ge ile e birleşmiş ne olmuş ge diyorum ozaman niye ge diosun dio:) alem
gı demem gerekiomuş sadece ilk harfi
sizin harflerden değil bizim harflerden söle dio bilmiş
siz L ye le dionuz biz lı dioz dio:)

Son düzenleme:
Yapmıslar yerlı malını cok mutluydu benımkıı..
Cornflezı bı arkadası sevmedı dıye cok uzulmus kuzum..
fatakt aksam üztü sınıf annesınden tlf geldı. kızım ve ıkı arkadası kazan daıresıne gıtmısler. sınırlerım alt ust oldu hersey olabılır..
aksam cok sert bı sekılde babası ben ve babannesı tarafından uyarıldı. cok asırı oldu ama hakettı.. hayatın tum gerceklerını anlattım ve anlamasını saglamaya calıstım. organ mafyasından katıllere tecavuzculerden patlama olabılır (Allah korusun hepımızın yavrusunu) dıye herseyı anlattım. idrak ettı gbı ama ıns bıdaha olmaz.

Canım ben okurken bile çok korktum.
Sert olabilir ama kalıcı olsun.
Allah korusun herşey olabilir. Sen yine güzel güzel her zman hatırlat bizlerede ders olsun

özaycım dediğin yöntemi denedim akşam hmmm 12 den sonra kaç geliyordu diye 12 ye kadar saydı,sonra üstüne sayıp topladı:1:

zarifecim matematikte sorunumuz yok kızım tee kreşteyken toplama ve çıkarmayı öğrenmişti,elma armut yaparak yaptırdığım toplamaya kızıyor ben bebekmiyim diyor,çok hevesli şükür benim derdim abaküs olmadan büyük sayıları kafasından toplatmak,özayın yöntemi çok iyi ama işte ortadan başlayınca sonrası kaçtı onu hatırlayamıyor,

dün öğretmen 5 tane matematik işlemi sormuş oldukça basitti hepsinden yıldız almış

ha bu arada hocamız cümle yazdırıyor,doğru kadar yıldız atıyor,her gün telefonda yıldızlarını sayarken pek bi mutlu

özaycım dediğin yöntemi denedim akşam hmmm 12 den sonra kaç geliyordu diye 12 ye kadar saydı,sonra üstüne sayıp topladı:1:

zarifecim matematikte sorunumuz yok kızım tee kreşteyken toplama ve çıkarmayı öğrenmişti,elma armut yaparak yaptırdığım toplamaya kızıyor ben bebekmiyim diyor,çok hevesli şükür benim derdim abaküs olmadan büyük sayıları kafasından toplatmak,özayın yöntemi çok iyi ama işte ortadan başlayınca sonrası kaçtı onu hatırlayamıyor,

dün öğretmen 5 tane matematik işlemi sormuş oldukça basitti hepsinden yıldız almış

ha bu arada hocamız cümle yazdırıyor,doğru kadar yıldız atıyor,her gün telefonda yıldızlarını sayarken pek bi mutlu

Mevcancım bu benim yöntemim değil yeni sistemde okullarda öğretmenlerde bu mantıkla öğretiyor

Biz bu ara kadar hızlı gittiik ki inanın en son ne harfi gördüğünün hatırlamıyorum:(
ü - g-p- ç-ş başlarda ağır gittiiği için iyiydi yine okuyor ama harfin adını aklına getiremiyor:(
g bu neydi dior :( gemi meselaneydi dior ge diyorum ge ile e birleşmiş ne olmuş ge diyorum ozaman niye ge diosun dio:) alem
gı demem gerekiomuş sadece ilk harfi
sizin harflerden değil bizim harflerden söle dio bilmiş
siz L ye le dionuz biz lı dioz dio:)

benim cadıda "b ve g" sesinin okunuşunda takılıyor mesela "buket" önce "bıhbıhbıh" sonra "buket" diyor:1:

bide "ğ" ne gereksiz bi harf hiç işe yaramıyor diyor

Valla kızlar cocuklarımızı cok ıyı uyarmamız gerekıyor erkek kız farketmıyor ama tabı ozellıkle kız annelerı..
Özel bölgelerıde sıkıstırdım araya fırsat bulmuşken. babamızın bıle dokunmasına grerk yok dıye. babasıda tastık ettı tabı. zorunlu olmadıktan sonra bzde bakmayız dokunmayız dıye altına kacırmassan yada bısey gyınemezsen bende yanasmam deıd. umarım kabul gormustur beynınde..

Neyse bizde dün "ö" harfındeydık. hala vurarak okuyoruz. ama kesınlıkle anladımkı bızım öğretmenden bı yol olmaz.. Saolsun bırde müjde vermış. Siz arkamdan yaşlı falan dıyorsunuz ama merak etmeyın bu cocuklara 4 sene egıtım vermeden emeklı olmıcam dıye..:26::26:

Biz her gün yeni bir ses öğreniyoruz bugün d yarın ö öğrenecekler
Biraz grip gibi ama bu ara çok hızlandılar ilaçladım yolladım geri kalmasın diye

Sık sık küçük uyarılar yapmak lazım
Bizim bugün yine anneler okulu var gelince sizinle paylaşırım öğrendiklerimi

Arkadaşlar lütfen birileri bir akıl versin..Daha önce de yazmıştım.Muğla'da oğlumla tek başımıza yaşıyoruz..1.sınıfta oğlum ve hareketli bir çocuk.Disiplinli olur baba modeli olur diye erkek öğretmene verdik ama... Okul evimin hemen karşısında.Oğluma öğlen yemek yediren ve akşam etüt çıkışı ben gelinceye kadar 1 saat bakan bayan aynı binada.Fakat öğretmen gün boyu bütün sınıfı hiç teneffüse çıkartmadığı için sürekli sınıfta ders yaptırttığı için öğlen yemek saatinde oğlum okulun bahçesinden eve gelmek istememeye başladı.Bakıcı bayan pes etmeye başladı.1.5 saat onu bahçede başında bekleyemem ki diyor. Ödüm kopuyor bakmayacak diye ama oğluma laf anlatamıyoruz..Akşam eve gelince hemen ödevlerinin başına oturmuyor.Saat 19:30 gibi en erken başlıyor ödev yapmaya ama binbir eziyetle.16 sayfalık bir fasikülü 2 günde bitiriyoruz.Yani her gün 9 sayfa yazı ödevi oluyor bir de her gün en az 70-80 tane toplama çıkarma işleminden oluşan fotokopi ödevimiz.Soluksuz,hiç molasız yapsa bile (saat tuttum) 2 saatte bitebiliyor ödevi. İşi şımarıklığa vurduruyor,eziyet her gün.İnanın psikolojim bozuldu.Tamam yapma ödevini diyorum.Dizlerini vuruyor.Biterim ben,öğretmen mahveder beni annecim diyor.E yap o zaman diyorum.Bıktım annecim , bittim ben yazmaktan diyor..Geçen gün kurumda mesaiye kalacağımı oğlumu da yanımda getireceğimi söylemek için öğretmeni aradım.Ödevini etütte bitirtmesini rica ettim.Ben etütte ödev yaptırmam,ben anlamam yarına ödevlerimi istiyorum dedi.Hayat kabus oldu arkadaşlar.Her gün bir stres yaşıyorum ve ben napıcam?

Arkadaşlar lütfen birileri bir akıl versin..Daha önce de yazmıştım.Muğla'da oğlumla tek başımıza yaşıyoruz..1.sınıfta oğlum ve hareketli bir çocuk.Disiplinli olur baba modeli olur diye erkek öğretmene verdik ama... Okul evimin hemen karşısında.Oğluma öğlen yemek yediren ve akşam etüt çıkışı ben gelinceye kadar 1 saat bakan bayan aynı binada.Fakat öğretmen gün boyu bütün sınıfı hiç teneffüse çıkartmadığı için sürekli sınıfta ders yaptırttığı için öğlen yemek saatinde oğlum okulun bahçesinden eve gelmek istememeye başladı.Bakıcı bayan pes etmeye başladı.1.5 saat onu bahçede başında bekleyemem ki diyor. Ödüm kopuyor bakmayacak diye ama oğluma laf anlatamıyoruz..Akşam eve gelince hemen ödevlerinin başına oturmuyor.Saat 19:30 gibi en erken başlıyor ödev yapmaya ama binbir eziyetle.16 sayfalık bir fasikülü 2 günde bitiriyoruz.Yani her gün 9 sayfa yazı ödevi oluyor bir de her gün en az 70-80 tane toplama çıkarma işleminden oluşan fotokopi ödevimiz.Soluksuz,hiç molasız yapsa bile (saat tuttum) 2 saatte bitebiliyor ödevi. İşi şımarıklığa vurduruyor,eziyet her gün.İnanın psikolojim bozuldu.Tamam yapma ödevini diyorum.Dizlerini vuruyor.Biterim ben,öğretmen mahveder beni annecim diyor.E yap o zaman diyorum.Bıktım annecim , bittim ben yazmaktan diyor..Geçen gün kurumda mesaiye kalacağımı oğlumu da yanımda getireceğimi söylemek için öğretmeni aradım.Ödevini etütte bitirtmesini rica ettim.Ben etütte ödev yaptırmam,ben anlamam yarına ödevlerimi istiyorum dedi.Hayat kabus oldu arkadaşlar.Her gün bir stres yaşıyorum ve ben napıcam?

Canım ya çok stres yapmışsın..
Tabi başka bir şehir bütün sorumluluk sende işin zor allah yardımcın olsun.
öncelikle benim oğlumda artık eve gelmiyor.
bizde babanne bakıyor. bizimkinin kalma sebebi oyun
kalan çocuklar olduğu için oda kalmak istiyor babanne pes etti artık okula yemek götürüyor
sen çocuğun asıl kalam sebebini öğren
bakıcı yemeği oraya götürsün uğraşmasın o zaman onunda işine gelir yediriir evine gelir
tabi arada güvenliyse kendine yakın bir veliyi arkadaş edin oda göz kulak olsun
ama öğretmeniniiz gerçekten katı :(
70/80 matematik 9 sayfa yazııı
etüd olması güzel ama etüdün amacı ne bizim buralarda ödev yapmak orda dersane mantığında sanırım
tavsiyem yeni bi bakıcı daha ara en azından araştır
şikayet etmeyip gerçekten ilgilenecek

Arkadaşlar merhaba;
Kızım uzun zamandır kutu oyunu istiyor. Önerebileceğiniz, çocuklarınızın keyif alarak oynadığı
oyunlar var mı?

Canim brnce cocuk hakli 9 sayfa odev ve o kadar toplamayi yapmak kolay olmasa gerek
Ogretmn birinci sinifra cok odev hatta odev verilmenesi konusinda uyarildiklarini soyledi
Bence 147 den bilgi al derim yazik cocuk okuldan sogucak

Arkadaslar Allah hepiniDen razi olsun

Okumayi ogrenen cocuklarimozin anneleri sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var iki haftalik zor gunlerdrm sinra kizimi toparlamaya cakisiyorum
Artik ezbrre degil harfleei birbirine katarak okumaya basladi ama cok ysvas uzun suruyor kelimd cozmesi bazen ikinci heceyi okurken ilkini unutaboliyor
Hizlandirmak icin ne yapmali tavsiyeleriniz nelerdir

Okumayi ogrenen cocuklarimozin anneleri sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var iki haftalik zor gunlerdrm sinra kizimi toparlamaya cakisiyorum
Artik ezbrre degil harfleei birbirine katarak okumaya basladi ama cok ysvas uzun suruyor kelimd cozmesi bazen ikinci heceyi okurken ilkini unutaboliyor

Canım bol bol pratik yap
renkli heceli kitaplardan okut
benim oğlanda çok yavaştı
ben çözümü kendim okumakta buldum kelime kelime vurgulayarak kendim okudum sonradan onun okumasını istesim
daha sonra kendi başına okuttum faydasını gördüm
ama benim yönetmim bu öğretmenler neder bilemem
çünkü çocuklar seri olarak okuyamadıkları için okuduklarından anlamıyorlar
sen okurken hiyayei yazılanı mantığını anlasın harfleri pekiştirsin
bide bu şekilde dene faydasını görürsün bence
önce sen sonra kızın kelime kelime daha sonra kzıın kendisi:)

Canim brnce cocuk hakli 9 sayfa odev ve o kadar toplamayi yapmak kolay olmasa gerek
Ogretmn birinci sinifra cok odev hatta odev verilmenesi konusinda uyarildiklarini soyledi
Bence 147 den bilgi al derim yazik cocuk okuldan sogucak

Aradım arkadaşım..fazla ödev konusunda bir yönetmelik yokmuş.Öğretmen nuh diyor peygamber demiyor.Okulu değiştiremiyorum.Aynı okulda öğretmen değiştirsem pişman olur muyum bilmiyorum.Çocuğa soruyorum öğretmeni seviyor.Ama bir o kadar da korkuyor..Bitirir beni,mahvolurum anne ben..Sınıfta cetvelle dolaşıyo falan diyo..Bugün öğretmen beni fırçaladı.Teneffüse çıkarmamam konusunda kontrol edilmişim,bunu herkes biliyor çıkarmadığımı dedi..Sınıf velileri ile görüşemiyorum.Mesailerim ters. Zaten itiraz edeni de konuşturmuyor adam.Ben böyleyim deyip geçiyor.

Aradım arkadaşım..fazla ödev konusunda bir yönetmelik yokmuş.Öğretmen nuh diyor peygamber demiyor.Okulu değiştiremiyorum.Aynı okulda öğretmen değiştirsem pişman olur muyum bilmiyorum.Çocuğa soruyorum öğretmeni seviyor.Ama bir o kadar da korkuyor..Bitirir beni,mahvolurum anne ben..Sınıfta cetvelle dolaşıyo falan diyo..Bugün öğretmen beni fırçaladı.Teneffüse çıkarmamam konusunda kontrol edilmişim,bunu herkes biliyor çıkarmadığımı dedi..Sınıf velileri ile görüşemiyorum.Mesailerim ters. Zaten itiraz edeni de konuşturmuyor adam.Ben böyleyim deyip geçiyor.

Arkadasim kusura bakma ben atlamisim gun boyu tenefuse cikartmiyormu yani
Olacak is mi tenefus cocuklarin hakki olan birsey
Asil sikayet edilmesi gereken durum varsa budur 5 saat ayni ortamda yaziik yani
Sinif degistirme olayina gelincw.bizim.okul.hicbirsekildw kabul etmedi siz sansinizi deneyin bence
Disiplin tamamdir
Ama cocugun bu derwce korkmaai ruh halini bozabilir
Odev konusu demek bizim.okulin aldigi karar cunku diger siniflarda ayni oranda ders veriyorlar
Kizimin sinifindq calisan birkac anne var biriyle ben surekli telde gorusuyorum durum kritigi yapiyoruz
En azindan bir veli.ile iletisim halinde olabilsenoz iyi olur
Pekala bu korku cocugunuzun siniftaki durumunu etkiliyormuki benim.kizim.korktugu an kal geliyor bildiginide unutuyor

canım bol bol pratik yap
renkli heceli kitaplardan okut
benim oğlanda çok yavaştı
ben çözümü kendim okumakta buldum kelime kelime vurgulayarak kendim okudum sonradan onun okumasını istesim
daha sonra kendi başına okuttum faydasını gördüm
ama benim yönetmim bu öğretmenler neder bilemem
çünkü çocuklar seri olarak okuyamadıkları için okuduklarından anlamıyorlar
sen okurken hiyayei yazılanı mantığını anlasın harfleri pekiştirsin
bide bu şekilde dene faydasını görürsün bence
önce sen sonra kızın kelime kelime daha sonra kzıın kendisi:)

zarıfecım aslında sımdıye kaar hep o yontemle gıdıyorduk bıraz ezber oluyordu daha basarılıydı sankı
sımdı harflerı bırbırıne katmayı ogrendıgı ıdın kendı okusun cozsun dıyorım hatalımı davrandım acaba ondan mı gerıledı yavrucak

Bizde de durum aynı elatino harflerinde her şey yolunda gidiyordu gayet güzel okuyordu rm da zorlandı ama öğrendi geri kalanda iyice karıştırır oldu bir hafta rahatsızlığından dolayı okula gidemedi üç harf öğrenmişler hafta da üç harf öğreniyorlar ama hepsi birbirine girdi atıyor artık bol bol okutma yaptırmalıyız ama ödevlerde çoğaldı son iki haftadır ödevleri zor yetiştiriyoruz okumaya vakit kalmıyor inşallah çocuklarımızın okuduğu günleri görürüz :(

zarıfecım aslında sımdıye kaar hep o yontemle gıdıyorduk bıraz ezber oluyordu daha basarılıydı sankı
sımdı harflerı bırbırıne katmayı ogrendıgı ıdın kendı okusun cozsun dıyorım hatalımı davrandım acaba ondan mı gerıledı yavrucak

Bence asıl sıkıntı şimdi ilk başlarda harfler azdı kendi çözmesi daha kolaydı
ama şimdi günde 1-2 harf aldılar benim oğlan g-p bildiiği halde hatırlayamıyor seninkide muhtemelen öle hatırlamaya çalıştığı için yavaş
dedimya bir metni önce kelime kelime birlikte okuyun sonuna kadar daha sonra kendisi okusun pekiştirsin.
5-6 satırlık yazılar olsun ezberden ziyade harfleri tanısın
bi sayfa fotokopi ödevimiz oluyor öğretmen 10 defa okunsun diyormuş
biz max 4 defa okuyoruz dedğim şekilde başta ben okuyorum sonra o
yoksa değil 4 2 defa bile zor okuyacak
gerçi zamanımız yetmio birazda:(

Back