İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

mevcanım geçmiş olsun bende yaşadım bilirim tedirginlik hep oluyor sonrasında

aynen bizdede okuma iyi ama yazmada ya fazla kelime çıkıyor yada eksik kitapdaki ve dergideki kelimeleri biliyor ve yazıyorda . ama mesela bizim söylediğimiz "inatla " kelimesini yaz dedik zorlandı

kızlar biz baya hızlandık,sesleri tek tek alıyoruz ama bilmediğimiz tüm seslerde artık defterlerimize yazılıyor,

dün öğretmen herkesi tek tek çağırıp bi kaç kelime okutmuş ama kulağıma söyleyin demiş :44:

kızımın önündeki kız arkadaşı,ne dedi hocamıza bilmiyorum ama,hocamız ben böyle saçma cümleler yazmam,okuman doğru ama birleştirme yapamadın sadece demiş,

sıra kızıma gelmiş,kızım diyorki hiç bilmediğim sesler vardı anne,öğretmenim "ç" bak bu dedi bende baktım içimden okudum"çiçekci" diye okudum öğretmenim aferin sen artık okuyorsun dedi dedi,

kızım bu şekilde anlattı orda olan nedir ne deildir bilemem ama görmedikleri seslerden oluşan cümleleri acaba hocamız çocukları test etmek içinmi sordu:44:

asi19 çok teşekkür ederim,dediğini hep yapıyorum ,hep uzatarak okuyorum evde sorun olmuyor ama okulda hocamız yazılıda uzatmıyor,direk murat diyip geçtiği için kızım hep eksik yazıyor

nisan çok saol canım,sanada çok geçmiş olsun,bu yaramazlarla işimiz var,okuma süper ama ah bide yazsa düzgün

arkadaşlar bu başlık çok güzel olmuş.benim kızım ocakta tam 5 yaşında olacak... seneye eylülde 68 aylık olacak.ben ilkokula yazdırmayı düşünüyorum seneye..oturduğumuz siteye yakın bi okul var onu araştırmak istiyorum.olmazsa özel de olabilir ancak ben öğretmeni iyi olan bi devlet okulunu da düşünebilirim.
2009 ocak şubat mart doğumlu çocuklarını seneye ilkokula göndericek olan var mı aramızda?..yada 2008 oak şubat mart doğumlu çocuklardan ilkokula başlayan var mı?
başta çok kararsız kaldım hala da kararsızım açıkçası..ama kızım sosyal ve uyumlu bi çocuk. fiziki olarak da iyi gelişmiş.
şuanki 1.sınıf müfredatı nasıl acaba?ders süreleri na kadar?bir de çocukalrı aylara göre sınıflandırmışlar diye duydum bu doğru mu?ben çocuğumun 1 yaş büyük bi çocukla aynı sonofta olmasını istemem açıkçası..bu soruların cevapları çok önemli...

mevcan merhaba canım kızım kaç aylıktı acaba ilkokula gönderdiğinde?bi de üstteki sorularımın cevaplarını çok merak ediyorum..benim kızım hala büyük tuvaletini yaparken benden yardım alıyor.o kadar çok soru işarti var ki kafamda...dersler kaç dk?
1.sınıf müfredatı eskisi gibi mi?çocukalrın tuvaletlerine yardımcı olabilecek bi abla tuttunuz mu yoksa seneye buna gerek kalmaz mı?
sınıflar çocukalrın doğum aylarına göre mi ayrılmış?dediğim gibi bir yaç büyük çocukların olduğu bi okulda çocuğumun ezileceğini düşünürüm.
burda birbirimize yararlı paylaşımlarımız olacağı için çok mutluyum açıkçası...

mevcan merhaba canım kızın kaç aylıktı acaba ilkokula gönderdiğinizde?bi de üstteki sorularımın cevaplarını çok merak ediyorum..benim kızım hala büyük tuvaletini yaparken benden yardım alıyor.o kadar çok soru işarti var ki kafamda...dersler kaç dk?
1.sınıf müfredatı eskisi gibi mi?çocukalrın tuvaletlerine yardımcı olabilecek bi abla tuttunuz mu yoksa seneye buna gerek kalmaz mı?
sınıflar çocukalrın doğum aylarına göre mi ayrılmış?dediğim gibi bir yaç büyük çocukların olduğu bi okulda çocuğumun ezileceğini düşünürüm.
burda birbirimize yararlı paylaşımlarımız olacağı için çok mutluyum açıkçası...

sdf merhaba,msjını okuyunca güldüm,benim ilk mesajlarıma bakarsan ne demek istediğimi anlarsın,yazınki mevcanı gördüm sende

kızım kasımın son haftası 2007 doğumlu,70 aylık başladı,sınıfları karışık 2008 li bir çocuk vardı onu anasınıfına yolladı hocamız hangi ay doğumlu bilmiyorum,sınıfta şu an sadece 2007 doğumlular var ama ocak 2007 de var-aralık 2007 de ,yardımcı abla diye bir şey yok canım,yani bizim okulda yok,benim kzıımda tuvaletini yapınca üstünü düzgün çekemez,kaka yapınca poposunu iyi silemez,bizim okul 9-3
kızım bu arada hiç tuvalete gitmiyor,sınıf annemiz her öğlen okulda aram onunla çok iyi rica ettim o kızımı götürüyor,sadece kapıda duruyor herhangi bi müdahelesi yok anlıycan o bayan olmazsa kıızm tuvaletini tutuyor(çoğu çocuk çıkmıyor çok pis tuvaletler),devlet okuluyuz biz,yeni olmasına rağmen hijyen sıfır,sınıf anneleri gelip temizliyor,hademelere kalsak yandık,bu yüzden çocuklar çok hasta,

sınıflar 30 kişi,ders saatleri 40 dak,il 15 gün boyama yapıp,sonra okumaya geçtiler,kızımın 2 yıl okul deneyimi olduğu için zorlanmadık,okulu,öğretmenini çok seviyor,şu an iyi okuyor ama yazma konusunda sıkıntılıyız,sağlık sorunu yaşadı kızım 3 hafta okula gitmedi halen onun kalıntılarıyla uğraşıyorum,benim kızım fiziken tam yaşına uygun ne küçük ne iri,aynı yıl doğumluda olsalar sınıfta büyük çocuk çok daha fazla,

kız çocukları biraz daha şanslı hemen grup yapıp oyun oynuyorlar,erkekler daha yırtıcı ve kavgacı maalesef(çoğu yani)

Son düzenleme:
ha bu arada 2008 ocak doğumlu arkadaşımın kızı,oda 1 e başladı bu yıl,okumayı söktü çoktan hiç sıkıntı yaşamadı

Selamlaaar
Mevcancığım çok geçmiş olsun
Biz bu hafta o sesindeyiz ama dediğim gibi kerem geçen sene tüm harfleri gördüğünden okuyabiliyor yani içinde bu sene henüz görmediği sesler olan kelimeleri bile okuyabiliyor. Hafta sonu veli toplantısı vardı eşim gitti genelde iyi şeyler söylemişler. E okul gelişim raporlarını da toplantıda vermişler sadece iyi dinleme iyi diğerleri çok iyi
Bugün hasta gece tıkandı sabah doktora götürdüm boğazı ve ses telleri iltihap olmuş doktor 3 günlük rapor verdi ama iyi olursa yarın gidebilir dedi

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim canım.çok güzel yazmışsın.bi nebze de olsa soru işaretleri kafamdan gitti.benim kıza da 4 yaşına kadar babaanne baktı.4 yaşında özel kreşe başladı.yılın ortasında..çünkü babaanne gitmişti.neyse tayinimiz çıktı.şimdi ist.dayız.burda sitenin iinde devlet anaokulu var.çok güzel ,çok temiz.çok beğendim.oraya gidiyr.
boyu biraz uzun.sadece o açıdan büyük gösteriyor,çok sosyal ve uyumlu bi çocuk.bilemiyorum bizi seneye neler bekliyor.gönderdiğin okulda etüt var mı peki canım kusura bakma kaçırmış olabilirim okumayı..bu arada bu başlığı görünce çölde su bulmuş gibi sevindim yaaa..:)
bir de kardeşi var 2,5 aylık seney ne yapıcaz bilemiyorum...şimdi bile sıkıntı...

selam 1. sınıf müfredatı değişti ama hala kararsız kalınan yerler var çocukları yaşlarına göre ayıran okullar da var mesela bizim okulda 2008 li olup bir sene sonra baslamsı gereken cocuklar oluyor doğum aylarına göre onlar ayrı sınıflarda o sınıf bizden geride geliyor ama önemli olan çocuğunuzun okula tutumu kucuk olur sever çalışır yapar ama yapamayanda olur sene basında okuldan aldırdığım öğrenciler oldu sürekli ağladı dilekçe verip okula alıyorlar

sınıf mevcudu bulunduğunuz yere ve okula göre değişir bizim semt kalabalık mevcutta kalabalık benim sınıf 50 kişi okul ararken buna dikkat edersiniz onun dısında sınıf anneleri ilgileniyor ama her okul dışardan bir yardımcı kabul etmeye bilir bizim okul etmedi mesela temizlik için gitti veliler kabul etmediler

okula verirken gerçekten iyi düşünün 1 sene sonra basarılı olacak çocuk erken gittiğinde sınıfın geriisinde kaldığı da oluyor mesela gecen sene arkadasın biri okuldan aldırmış öğrenciyi bu sene bende bu sene algılaması daha iyi o da ben de zorlanmıyoruz

çocuğunuzun geleceğini etkeleyeck bir karar iyi düşünün bence ondan sonra simdiden ara ara cevrenizden okullara bakın öğrenci veli potansıyeli nasıl okul hakkında öğretmen hakkında bilgi alın

basıt gibi görünsede bunlar önemli

biz de bir laf vardır okuyan yazar ikisi gerçekten bir kaç öğrencide var bir de el yazısı gercekten cocukların yazısını bozuyor onları suçlayamıyorum bazıları gerçekten zor yavas yavas düzelir inşallah yazısı da okumanın güzel olmasına sevindim

çocukların bağışıklı sistemi daha zayıf bence aklınızda bulunsun hasta olunca iyileşmeden yollamayın geri kalmasın diyorsunuz ama hastalık tekrar edince dinlenme süresi uzayabiliyor çocuğunuzun durumunu en iyi siz bilirsiniz dikkat etmenizi isterim sadece bu arada ara ara salgın hastalıklar bas gösterir dikkat edin kızamık su çiçeği gibi bazıları anlamaz çocuğu okula yollar diğerlerine de bulaşır

gecen hafta öğrencim hasta olmus 2 gunluk raporu var ama cocuğu getirmişler gelmek istedi dediler böyle bir durumda dikkat edilmeli

hepinize iyi geceler öğretmenleriniz çok sanslı bence umarım cabalarınızın karsılığını alırısnız

günaydın arkadaşlar bugün osman buğram "u" harfini öğrenecek sesli harflerde sıkıntı yok eminimki çok kolay kavrayacak ama en son öğrendiğimiz "r" ve "m" harfleri her şeyi berbat etti. çok iyi kavradığı "n" sesini bile karıştırır oldu bu üç harf çok iç içe girdi sizde de böyle bir durum oldumu?

Günaydın kızlar.
Bikaç gündür giremedim işyerinde ay sonları çok yoğun geçer bizim.
Ancak yoğunluk bitti. Çok güzel dökümanlar buldum maillle atacağım az sonra bende kayıtlı olan adreslerinize.
İremden haberlere gelirsek u harfindeler ama bu hafta 3 harf öğreneceklermiş. Yarın yada öbür gün toplantı var merakla bekliyorum. Şu anlık sıkıntı yok okulla ilgili. Gayet iyi gidiyor herşey maşallah.
E-okula girdim bende bilgi yok ama ders programı vs ekli.
Bizden haberler bu kadar.

çok teşekkür ederim sanırım sınıf öğretmenisiniz.ben de öğretmenim, ortaöğretimde görev yapıyorum.evet sınıf mevcudu da çok önemli hele hele istanbul gibi bir ilde...buna da bakacağım.çocuğumun okuldan soğumasını istemem.çok iyi düşünüp karar vermeliyim..ancak benim kayınpederim emekli sınıf öğretmeni ve çocuğun seneye mutlaka okula gitmesi yönünde bi tutumu var..
kızım çok sosyal ve uysal bi çocuk ama seneye neler yaşayacağız merak ediyorum doğrusu.belki de şartları zorlayıp özele de verebilrim en azından sınıf mevcutları fazla olmaz..ama öğretmen çok önemli hele hele ilköğretimde.temel iyi olsun ki bina sağlam olsun.hayırlısı olsun hakkımızda.çekincelerim, tereddütlerim tabii ki var.şimdiden araşatıracağım çok teşekkür ederim...

siz kimseyi dinlemeyin çocugunuz önemli çocuk hakkında son söz sizin babam dedemi dinlemediği için ben bugun bu meslekteyim onun için iyi olanı siz bilirsiniz en son ihtimalle okula gecici kayıt yapılır bu sene ekim basıydı bir süre var o süre içinde uyum sağlamazsa okuldan alabilirsiniz okuldan öğrenebilirsiniz okul bulunca

özge bende atıyorum mail adresimi özelden :) diğer gönderdiklerinide rica etsem olurmu :) :)

Selam benim çocuğum OCAK 2008 doğumlu... Bu sene okula başladı:)
Biz böyle bir karar verdik ALLAH utandırmasın. Oğlum minyon bir çocuk 2007 lilere göre.. Ama oğlum anaokulu artık istemedi.. Biz de böyle bir karar verdik.. Önce mahallemdeki bir okula gönderdim 10 kişilk sınıf ve sadece 2008 liler vardı.. Ama ben öğretmen ve okulla ilgili tereddütlerim olunca oğlumu başka bir okula aldım. Sınıfında 2006 lılar bile var 20 kişilik.. Ama şimdilik memnunum.. Ben çocukların yaş grubuna göre ayrılmasını istemiyordumm.. Sonuçta 2008'li diye geriden geleceklerini düşündüm.. Ama bizim çocklarımız 2007 lilerle okuyacak..Ve kendileri onlarla yarışacak.. Şu anda okumamız iyi gidiyor.. Maşallah:)
Okulda öğretmenin memnun olduğu çocuklar arasında... Tabi okumayı bilip gelenler var sınıfta ...2006 olanlardan.. Şu an r harfindeyiz...Allah'a çok şükür şimdilik sıkıntı yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…