• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

slm anneler,

okuma bayramımız var,4 kişilik grup yapmış hocamız,herkese 4 satırlık şiir vermiş,kızım yaladı yuttu,diğer çocuklarda ezberlemiş hemen maaşallah:nazar:

bugün sınıfta bi etkinlik yapmış hoca,herkesten resim istemiş okumaya geçen çocukları yıldızın içine yapıştıracakmış,kızım öğretmenim benide yapıştıracakmısın demiş,hocamız elbette sende varsın okuyanlar arasında demiş,bakalım belli olur yarın,

okuma konusunda çok iyiyiz artık ama yazmada halen sıkıntı yaşıyoruz,uzatarak okuyunca sorun yok ama,hızlı okuyunca bocalıyor,sanırım yılbaşına hem okuma hem yazma bitmiş olur,

biz "y"s"d" harflerini yazdık şu an bunları içinde barındıran kelimler yazıp okuyoruz

slm anneler,

okuma bayramımız var,4 kişilik grup yapmış hocamız,herkese 4 satırlık şiir vermiş,kızım yaladı yuttu,diğer çocuklarda ezberlemiş hemen maaşallah:nazar:

bugün sınıfta bi etkinlik yapmış hoca,herkesten resim istemiş okumaya geçen çocukları yıldızın içine yapıştıracakmış,kızım öğretmenim benide yapıştıracakmısın demiş,hocamız elbette sende varsın okuyanlar arasında demiş,bakalım belli olur yarın,

okuma konusunda çok iyiyiz artık ama yazmada halen sıkıntı yaşıyoruz,uzatarak okuyunca sorun yok ama,hızlı okuyunca bocalıyor,sanırım yılbaşına hem okuma hem yazma bitmiş olur,

biz "y"s"d" harflerini yazdık şu an bunları içinde barındıran kelimler yazıp okuyoruz

süpermaşallah prensesime:nazar::nazar::nazar:

siz kimseyi dinlemeyin çocugunuz önemli çocuk hakkında son söz sizin babam dedemi dinlemediği için ben bugun bu meslekteyim onun için iyi olanı siz bilirsiniz en son ihtimalle okula gecici kayıt yapılır bu sene ekim basıydı bir süre var o süre içinde uyum sağlamazsa okuldan alabilirsiniz okuldan öğrenebilirsiniz okul bulunca
evet hocam ben de öyle düşünüyorum ama dede sen çocuğun bir yılını yiyeceksin diyor.inşallah uyum sağlar da kafamız rahat eder.
deneme imkanı da çok güzelmiş bu arada ilköğretimden uzak olduğum için ben de yeni yeni öğrenicem...
Selam benim çocuğum OCAK 2008 doğumlu... Bu sene okula başladı:)
Biz böyle bir karar verdik ALLAH utandırmasın. Oğlum minyon bir çocuk 2007 lilere göre.. Ama oğlum anaokulu artık istemedi.. Biz de böyle bir karar verdik.. Önce mahallemdeki bir okula gönderdim 10 kişilk sınıf ve sadece 2008 liler vardı.. Ama ben öğretmen ve okulla ilgili tereddütlerim olunca oğlumu başka bir okula aldım. Sınıfında 2006 lılar bile var 20 kişilik.. Ama şimdilik memnunum.. Ben çocukların yaş grubuna göre ayrılmasını istemiyordumm.. Sonuçta 2008'li diye geriden geleceklerini düşündüm.. Ama bizim çocklarımız 2007 lilerle okuyacak..Ve kendileri onlarla yarışacak.. Şu anda okumamız iyi gidiyor.. Maşallah:)
Okulda öğretmenin memnun olduğu çocuklar arasında... Tabi okumayı bilip gelenler var sınıfta ...2006 olanlardan.. Şu an r harfindeyiz...Allah'a çok şükür şimdilik sıkıntı yok...

çok teşekkür ederim nazah.benim kız da 2009 ocak doğumlu.ne bileyim korktum.büyüklerle okula giderse kendini nasıl kooruycak diye.kaldı ki kreşteki öğretmenleri de biri ona vurduğunda sadece ağladığını söylüyor.tabi ki çocuğumun saldırgan olmasını istemem.ama kendini korumasını isterim kendine vurdurmasın..ağlayarak eve gelmesin.hani bazı çocuklar vardır çok yırtıktır.amiyane tabirle..benimki onlardan değil.ezilir diye korkuyorum.mesela bazı küçükler de eşyalarını paralarını koruyamamış...bakalım hakkımızda hayırlısı olsun..

bu arada mini mini birlerin başarılarını okumak da çok güzel...maşallah...inşallah biz de seneye öyle oluruz...:)

Selam şekerler.
Bu hafta toplantımız vardı ama yapmadı öğretmen sanırım haftaya yapar. Merakla bekliyorum.
Çocuklara eşofman aldık hepsine aynı istedi öğretmenimiz bu hafta bunun yoğunluğuyla uğraştım.
k harfine geçtiler ve artık heceleyerek okumak yasak :D
Maşallah iyi gidiyoruz. Matematikde başladı toplama işlemiyle. birde 20 den geri saymayı öğrenmişler bol bol pratik yaptık evde.

ayrıca çok beğendim bu topiği.paylaşımlarınız çok güzel..:)

Sizide aramızda görmek isteriz.

özge bende atıyorum mail adresimi özelden :) diğer gönderdiklerinide rica etsem olurmu :) :)

Attım cnm hepsini.

Selam benim çocuğum OCAK 2008 doğumlu... Bu sene okula başladı:)
Biz böyle bir karar verdik ALLAH utandırmasın. Oğlum minyon bir çocuk 2007 lilere göre.. Ama oğlum anaokulu artık istemedi.. Biz de böyle bir karar verdik.. Önce mahallemdeki bir okula gönderdim 10 kişilk sınıf ve sadece 2008 liler vardı.. Ama ben öğretmen ve okulla ilgili tereddütlerim olunca oğlumu başka bir okula aldım. Sınıfında 2006 lılar bile var 20 kişilik.. Ama şimdilik memnunum.. Ben çocukların yaş grubuna göre ayrılmasını istemiyordumm.. Sonuçta 2008'li diye geriden geleceklerini düşündüm.. Ama bizim çocklarımız 2007 lilerle okuyacak..Ve kendileri onlarla yarışacak.. Şu anda okumamız iyi gidiyor.. Maşallah:)
Okulda öğretmenin memnun olduğu çocuklar arasında... Tabi okumayı bilip gelenler var sınıfta ...2006 olanlardan.. Şu an r harfindeyiz...Allah'a çok şükür şimdilik sıkıntı yok...

Maşallah Allah başarılarının devamını sağlasın.

slm anneler,

Yazmada da sorunlar ortadan kalkacaktır canım üzülme. Maşallah bak okuyanlar arasına girmiş kuzucuk. Yıldızları hiç eksik olmasın.

Sizin bu yazdiklarinizi imrenerek okuyorum masallah yavrulariniza keske benim kizimda
Sizinkiler gibi olsa cok canım sikkin cok uzuluyorum bugun toplanti vardi ogretmen kizia birlikte 5 cocuga okuldan sonra haftada 2 gun ozel ders verecek geriden gidiyo ve ders calismak istemiyo öğretmeni sınıfta iyi olan çocukları saydikca içim kotu oldu bnm kızım kotu gidiyo nasil asicaz bilmiyorum daha i harfindeler ve kizim alet kelimesini okuyo ama aleti kelimesini okuyamiyo yani kelime nin sonuna 1 harf bile ekleyemiyo nasil olucak napicaz bilmiyorum canim cok sikkin

günaydın anneler,bugün okuma bayramımız var,okumayı sökenlere kurdela takılacak:21::21: ben gidemiyorum ama eşim orda olacak,hocamızlada konuşacak umarım güzel şeyler duyarım,

kızım tam bi okuma kurdu oldu,herşeyi ama herşeyi okumaya çalışıyor,uzun kelimelerde biraz zorlanıyor ama genel olarak çoğunu okuyor,
yazma konusunda halen sıkıntılıyız,cuma günü yazılı olmuşlar kızım yarısını boş bırakmış,

Sizin bu yazdiklarinizi imrenerek okuyorum masallah yavrulariniza keske benim kizimda
Sizinkiler gibi olsa cok canım sikkin cok uzuluyorum bugun toplanti vardi ogretmen kizia birlikte 5 cocuga okuldan sonra haftada 2 gun ozel ders verecek geriden gidiyo ve ders calismak istemiyo öğretmeni sınıfta iyi olan çocukları saydikca içim kotu oldu bnm kızım kotu gidiyo nasil asicaz bilmiyorum daha i harfindeler ve kizim alet kelimesini okuyo ama aleti kelimesini okuyamiyo yani kelime nin sonuna 1 harf bile ekleyemiyo nasil olucak napicaz bilmiyorum canim cok sikkin

canım üzülme,özel dersle bu sorunu mutlaka çözersiniz,evde bol bol pratik yapın,kelimeleri uzatarak okuyun aaaaalllllliiiiiiiiii gibi ve hangi sesle bitiyor diye mutlaka sorun,

i harfinde olmanız bana biraz yavaş kalmışsınız gibi geldi,yada biz çok hızlı ilerlediğimiz için öyle düşünmüşte olabilirim,

çok zor bi sene bizler için allah yardımcımız olsun,

bol bol gaza getirmeyi deneyin umarım işe yarar

kızım kurdalesini ve okuma belgesini almış:16::16:

öğretmenimiz eşime çok güzel şeyler söylemiş ve demişki mevcan hanıma çok çok teşekürlerimi iletin bu kadar geriden gelip okumayı diğer arkadaşları ile aynı anda söktürdüğü için:17:

rabbim hepimizin kuzusuna zihin açıklığı versin..

öğretmenimiz eşime çok güzel şeyler söylemiş ve demişki mevcan hanıma çok çok teşekürlerimi iletin bu kadar geriden gelip okumayı diğer arkadaşları ile aynı anda söktürdüğü için:17:

mevcanım hakediyorsun tüm övgüleri :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallah prensesime :nazar::nazar::nazar::nazar:

mevcanım hakediyorsun tüm övgüleri :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallah prensesime :nazar::nazar::nazar::nazar:

canım çok saol,ne zorluklar yaşadım biliyorsunuz anlattım durdum burda,4 harf geriye düştük arkadaşlarından,evimi ,dinlenmeyi bıraktım yetişsin kızım diye,3 . grup seslerle beraber her şey düzene girdi şükürler olsun,tabi hocamızında hakkını asla yiyemem,kızıma sevgisi ve desteği ile çok yardımcı oldu,

yazma işini hocamız çok kafanıza takmayın,zamanla düzelir bol bol pratik yapın,önemli olan okumayı sökmesiydi,okuyupta yazamayan hiç olmadı daha demiş.

rabbim hepimizin kuzularına zihin açıklığı versin,harfler çoğaldıkça her şey artık daha da kolaylaşıyor,okumaya daha bi hevesli oluyorlar

Canımcım ne mutlu sana:)
Tebrik ederim... Başarılarınızın sonsuz olmasını temenni ederim.

Bizdede durum fena deyil en son y harfini gördüler.
Bugün kar tatilimiz var:)
aynı bizdede yazma okumaya göre biraz sorunlu ama kavradıkca çözerler onuda kesin.
sürekli formdayım takipdeyim:) yazaamsamda:(

Canımcım ne mutlu sana:)
Tebrik ederim... Başarılarınızın sonsuz olmasını temenni ederim.

Bizdede durum fena deyil en son y harfini gördüler.
Bugün kar tatilimiz var:)
aynı bizdede yazma okumaya göre biraz sorunlu ama kavradıkca çözerler onuda kesin.
sürekli formdayım takipdeyim:) yazaamsamda:(

çok saol canım,bizde en son y hafinden kelimeler yazdık,bugün yeni bi harfe geçiceklerdi arıycam alırım haberleri birazdan

yaa kızlar bi de bu mu var?sizi okudukça korkmaya başladım.harf harf gidilip sınıftaki diğer çocuklarla kıyaslama yapılmasının hem iyi hem de kötü yanları var bence...
benim bir de küçük bebeğim var..ama seneye 1 yaşında olacak artık eşimle nöbetleşe yapıcaz bi şeyler...

biz de şartları zorlayıp özele vermeyi düşünüyoruz.bakalım hayrılısı.doğa yada okyanustan memenun olan var mı?

Mevcancığım maşallah prensesine allah başarısını daim etsin
Benim oğlum da söktü okumayı gelmedikleri harfleri bile okuyor tabi bunda anasınıfındayken tüm sesleri görmesinin payı büyük.
Biz bugün r harfine geçtik
Okulun rehberliğine gittim keremin çok canayakın sıcak kanlı olduğunu yaşının üstünde bir çocuk olduğunu ama dikkat eksikliği problemi olduğunu bu problemi aşarsak çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Ben keremi bir sene dikkat eksikliği için bir sene pedagog a götürdüm düzeldi gibi eskisine göre okulun rehberliği yine aynı yere götürmemi tavsiye etti yarın randevü alacam

Kızlar Oğlumu morpa kampüse üye yaptım 1 senelik 58 tl Morpa Kampüs dan ulaşabilirsiniz
Ders tekrarları var oyunlar var derslere yardımcı 8.sınıf sonuna kadar tüm sınıflar için var oğlum çok sevdi.ders tekrarı yapıyor ordan

Günaydın hanımlar hepinize.

Sıkma canını bazen bazı çocuklar birden öyle bir açılırki şaşar kalırsın. Sabırla üstesinden geleceğinize eminim.

günaydın anneler,bugün okuma bayramımız var,okumayı sökenlere kurdela takılacak:21::21: ben gidemiyorum ama eşim orda olacak,hocamızlada konuşacak umarım güzel şeyler duyarım,

kızım tam bi okuma kurdu oldu,herşeyi ama herşeyi okumaya çalışıyor,uzun kelimelerde biraz zorlanıyor ama genel olarak çoğunu okuyor,
yazma konusunda halen sıkıntılıyız,cuma günü yazılı olmuşlar kızım yarısını boş bırakmış,

Maşalllah mevcan. Allah başarılarını daim etsin cnm.

Aminnnn işallah.

Biz bugün yine tatiliz..........
Sevimeyim mi üzüleyim mi bilemedim:(

Valla ben olsam sevinirdim şekerim :) Evde kuzunla bol bol vakit geçir işte :)

günaydın kızlar,benim kızımda dört gözle kar tatili bekliyorrrrrrr,

dün "s" harfinin yazılışını yapmışlar tekrar,bizde "s" harfini içeren bol bol kelime yazdık akşam,türkçe 1 kitabından "s" harfinin olduğu cümleleri 5 kez okuduk deftere yazdık,

akşam eşimden okuma bayramlarının videosunu seyrettim,o kadar eğlenceli ve güzel geçmişki gidemediğim için içim gitti

Günaydın hanımlar hepinize.

Sıkma canını bazen bazı çocuklar birden öyle bir açılırki şaşar kalırsın. Sabırla üstesinden geleceğinize eminim.

Maşalllah mevcan. Allah başarılarını daim etsin cnm.

Aminnnn işallah.

Valla ben olsam sevinirdim şekerim :) Evde kuzunla bol bol vakit geçir işte :)

Şekerim işde tatil olsa bende evde olsam paşa paşa seviinirim:):)
ben işdeyim:(
oğluşum babanneyle dün akşama kadar kar oynamış babanne sabaha hasta idi geldiğinde düşün artık:(
kadıncağız lafını geçiremediği için soğukta beklemiş benimkinde birşey yokdu daha umarım hastalanmaz...
evde ders yapsalar tekrar yapsalar süper ama nerdeeeeeeeeeeeeeeeeeee
işde hiç çekilmio bugün:(

Back