• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

selamlar :)

dün biz aşı olduk , KKK geçen sene olduğumuz için DaBT aşısını olduk sadece.

Biz i harfindeyiz yavaş ve emin adımlarla gidiyoruz.

asi öğretmenim öğretmenler gününüz kutlu olsun :) Tüm öğretmenlerimiz iyiki varsınız :)

kızlar verilen ara karneler okula geri gidecekmi bilginiz varmı ?

selamlar :)

dün biz aşı olduk , KKK geçen sene olduğumuz için DaBT aşısını olduk sadece.

Biz i harfindeyiz yavaş ve emin adımlarla gidiyoruz.

asi öğretmenim öğretmenler gününüz kutlu olsun :) Tüm öğretmenlerimiz iyiki varsınız :)

kızlar verilen ara karneler okula geri gidecekmi bilginiz varmı ?

ben imzalayıp gönderdim ama öğretmenimiz geri göndermiş sizde kalıcak diye,

biz halen aşı olmadık,henüz bi gelişmede yok bizde,

siz emin adımlarla ilerliyorsunuz,biz 3.grup seslere geçtik,sınıfın ortalaması iyiymiş dün sınıf annemizle konuştum,sanırım onun için hızlı ilerliyoruz,

ya ben merak ediyorum kendi kendine okumayı sökmesi için hangi harfe kadar gelmesi gerekiyor,kızım 10.sesi öğreniyor şu an birleştirip okuyabiliyor bazı şeyleri,kaçıncı harfte işi kaparki

Günaydın iremcim,muhtemelen fotokopi kağıdını çoğaltamadı :) m kolay çabuk öğrendi benim cadıda,bizde u sesini öğrendik dün,ben gidene kadar 1 sayfa u yapmış kızım,bende bi sayfa 3 sesli kelimeler yazdırdım,artık çabuk yazdığı için eski fotokopi kağıtlarından okuma yaptık,29 harfin hepsinin sesli hecelemesini vermişti hocamız onuda her gün düzenli okuyoruz,kızım okumayı baya baya söküyor,ne görse okumaya çalışıyor,sadece yazmadığı sesleri bana soruyor öyle okuyor ,sınıflarından 1 kız okumayı sökmüş sanırım benim cadı söyledi,o çocuğun annesi çok ukala bi bayandı sürekli benim kızım çok başarılı,ben ona evde okumayı öğretiyorum ,benim kızımın yanına o çocuğu otutturmam gibi konuşup duruyordu inş karşılaşmayız uzun bi süre,havasını çekemem şimdi,ama benim cadı baya gaza geldi bende okumalıyım anne diyor,

bu arada kızıma gaz vermek adına,annecim okumayı çabuk söken çocuklara,öğretmenin "okumayı çabuk söktü tebrikler" rozeti vericek iş yerimize gönderecek,ne olur annecim ödevlerini güzel yap,öğretmenini iyi dinle bana da o rozetten gelsin,sonra ben onu takayam herkes aaa mevcanın kızı okumayı sökmüş diye kıskansınlar beni tamammı annecim diyorum,

acaip gaza geliyor,derslere daha bi sıkı sarılıyor,senin iş yerinede rozet göndercem anne diyor

Ayy ukala. Öle annelere sinir oluyor zaten. Nedir yani. Her çocuk kendine özgüdür kimi erken kimi geç öğrenir. Çabuk öğrenmesi dezavantajdır aslında çabuk sıkılır çocuk. Tabi o anne bunun farkında olmaıdğı için başı göğe erdi sanıyor.
Şekerim öğretmene de söyleseydin böle böle dedim diye :) Yalancı çıkmayasın sonra. :52:
Okuma sökmesi demek bilmediği harflerin sesini söylediğinde birleştirip kelimeyi okuması demek canım.

Karneyi bizde imzalayıp gönderdik geride gelmedi canım.

Son düzenleme:
Ayy ukala. Öle annelere sinir oluyor zaten. Nedir yani. Her çocuk kendine özgüdür kimi erken kimi geç öğrenir. Çabuk öğrenmesi dezavantajdır aslında çabuk sıkılır çocuk. Tabi o anne bunun farkında olmaıdğı için başı göğe erdi sanıyor.
Şekerim öğretmene de söyleseydin böle böle dedim diye :) Yalancı çıkmayasın sonra. :52:
Okuma sökmesi demek bilmediği harflerin sesini söylediğinde birleştirip kelimeyi okuması demek canım.

Karneyi bizde imzalayıp gönderdik geride gelmedi canım.

ben o anne ile kızımın yanında 2 gün okula gittiğimde tanışmıştım ve tavrından çok rahatsız olmuştum,kızının sıra arkadaşı tembelmiş,çok konuşuyormuş,kızı çok zeki çabuk kapan ve dikkatli bir çocukmuş o çocukla oturamazmış,kızım şöyle kızım böyle derken,"ee napalım arkadaşım diyip ağzına bi çakasım gelmişti"

canım ben rozet konusunda önlemimi aldım,kırmızı güllerden oluşan bi rozet var burda onu takıcam günü gelince,öğretmen çocuklara gaz verin diyor sürekli,kızım öğretmenine sorsa oda evet doğru der eminim bundan:34:

geçen bi anne 3.grup sesleri bitiridiğinde ,işin özünü kavrayıp artık kendi başlarına okuyabiliyorlar dedi,onun için sordum

İyi bari cnm çocuklar çok zeki çünkü gider sorar falan öğretmenine :)
E zaten çocuğu zekiyse etkilenmez yanında oturan kişiden. Aklı buna bile yetmiyor demek ki. Aman neyse Allah cümlemizin çocuklarına yardımcı olsun.

ben imzalayıp gönderdim ama öğretmenimiz geri göndermiş sizde kalıcak diye,

biz halen aşı olmadık,henüz bi gelişmede yok bizde,

siz emin adımlarla ilerliyorsunuz,biz 3.grup seslere geçtik,sınıfın ortalaması iyiymiş dün sınıf annemizle konuştum,sanırım onun için hızlı ilerliyoruz,

ya ben merak ediyorum kendi kendine okumayı sökmesi için hangi harfe kadar gelmesi gerekiyor,kızım 10.sesi öğreniyor şu an birleştirip okuyabiliyor bazı şeyleri,kaçıncı harfte işi kaparki

diğer sesleri tanımadığından okuyamaz ama sesi verirsin y sonra yara kısa kelime sor okursa tamamdır ben bugün sınıfta denedim ö dedim öte ölü yazdım okuyan 5 kişi çıktı o bu demekki o çocuklar okur sesi bilmediği için okuma yapamaz

ben o anne ile kızımın yanında 2 gün okula gittiğimde tanışmıştım ve tavrından çok rahatsız olmuştum,kızının sıra arkadaşı tembelmiş,çok konuşuyormuş,kızı çok zeki çabuk kapan ve dikkatli bir çocukmuş o çocukla oturamazmış,kızım şöyle kızım böyle derken,"ee napalım arkadaşım diyip ağzına bi çakasım gelmişti"

canım ben rozet konusunda önlemimi aldım,kırmızı güllerden oluşan bi rozet var burda onu takıcam günü gelince,öğretmen çocuklara gaz verin diyor sürekli,kızım öğretmenine sorsa oda evet doğru der eminim bundan:34:

geçen bi anne 3.grup sesleri bitiridiğinde ,işin özünü kavrayıp artık kendi başlarına okuyabiliyorlar dedi,onun için sordum

bazıları övünmekten cok hoşlanır bu insanlar genelde toplum içinde önemi olmayanlar o kadın bunu kızıyla sağlamaya calışmış bana göre 1. sınıfta tembel çocuk olmaz bu bir ikincisi hafta sonu tatilinde kapıp gelen de olabilir benim yarıyıl tatilinde okumayı öğrenen öğrencim oldu hemde hecelemeden okurdu bu iş belli olmaz dediğim gibi o kadın övgü almamış bunu da kızıyla kendini överek yapıyor ama onu da yanlış yapıyor insanın kendini övmesi değil bırak başkası övsün seni
bunları dert etmeyin duymazdan gelmek en iyisi
siz doğru olanı yapıyosunuz merak etmeyin

Arkadaşlar merhaba uyku tutmadı ben de birşeyler karalayayım dedim.Yazdan beri takip diyorum bu forumu bu arada.Benim oğlum da 1.sınıfa gidiyor.Aralık 28 Aralık 2007 doğumlu olduğu için verip vermemekte kararsız kalmıştım ama okumayı bildiği için 1 sene daha anasınıfında sıkılacak diye 1.sınıfa başlattım.Ben de sınıf öğretmeniyim ve bu sene 2.sınıfları okutuyorum.
Bizimkiler şu anda t harfindeler.Sizlere göre biraz geriden geliyolar çünkü öğetmenleri uyum kitabını tamamen bitirmek istedi açıkçası benim işime geldi çünkü oğlumun el kasları biraz zayıftı( hem sene sonu doğumlu hem de preamüre doğmuştu)Ama şimdi yazısı çok güzel.Geçen sene ben 1.sınıfları okuturken onlar da anasınıfında harflerin isimlerini öğreniyorlardı o da devamlı yanıma gelip hazırladığım fotokopilerdeki harfleri soruyordu böylece öğrendi okumayı.
Sizinkiler de en geç 3.grup harflerin bitimine olayın mantığını çözdüklerinde sökeceklerdir okumayı ondan sonraki harfler her gün 1 tane bile verilebilir.Sizlere tavsiyem bol bol dikte yaptırın çünkü benim 2.sınıfta bile okuması ile yazması koordineli olmayan öğrencilerim var arada harf unutuyorlar.Çünkü velilerimin de çoğu okuma yazma bilmiyor ve defterlerini kapattığım gibi ertesi gün okula geliyorlar.Bir de okumaya geçtiklerinde her gece ince bol resimli kitaplar okutun kısa sürede farka inanamayacaksınız.1.sınıf öğretmen ve öğrenciler için çok zor bir süreçtir ama temel sağlam atıldığında bina kuvvetli oluyor malumunuz.Kolaylıklar diliyorum.:16:

Günaydın herkese.
Kimsecikler yok herkesler nerelerde acaba.

Arkadaşlar merhaba uyku tutmadı ben de birşeyler karalayayım dedim.Yazdan beri takip diyorum bu forumu bu arada.Benim oğlum da 1.sınıfa gidiyor.Aralık 28 Aralık 2007 doğumlu olduğu için verip vermemekte kararsız kalmıştım ama okumayı bildiği için 1 sene daha anasınıfında sıkılacak diye 1.sınıfa başlattım.Ben de sınıf öğretmeniyim ve bu sene 2.sınıfları okutuyorum.
Bizimkiler şu anda t harfindeler.Sizlere göre biraz geriden geliyolar çünkü öğetmenleri uyum kitabını tamamen bitirmek istedi açıkçası benim işime geldi çünkü oğlumun el kasları biraz zayıftı( hem sene sonu doğumlu hem de preamüre doğmuştu)Ama şimdi yazısı çok güzel.Geçen sene ben 1.sınıfları okuturken onlar da anasınıfında harflerin isimlerini öğreniyorlardı o da devamlı yanıma gelip hazırladığım fotokopilerdeki harfleri soruyordu böylece öğrendi okumayı.
Sizinkiler de en geç 3.grup harflerin bitimine olayın mantığını çözdüklerinde sökeceklerdir okumayı ondan sonraki harfler her gün 1 tane bile verilebilir.Sizlere tavsiyem bol bol dikte yaptırın çünkü benim 2.sınıfta bile okuması ile yazması koordineli olmayan öğrencilerim var arada harf unutuyorlar.Çünkü velilerimin de çoğu okuma yazma bilmiyor ve defterlerini kapattığım gibi ertesi gün okula geliyorlar.Bir de okumaya geçtiklerinde her gece ince bol resimli kitaplar okutun kısa sürede farka inanamayacaksınız.1.sınıf öğretmen ve öğrenciler için çok zor bir süreçtir ama temel sağlam atıldığında bina kuvvetli oluyor malumunuz.Kolaylıklar diliyorum.:16:

Çok teşekkürler önerileriniz için her zman gelin forumumuza. Oğluşunuzada başarılarla dolu bir eğitim hayatı dilerim.

günaydın anneler,

bugün aşı oluyoruzz,kızım korka korka gitti,eğitime ara verilmeyecek bizde,bugünden sonra okullar tatil dimi yanlışım yok,

dün bol bol "u" sesi bulunan kelimeler vermiş hocamız,hem okuduk hem yazdık,eğer derse odaklanırsa hatasız yapıyor,gerçi genelde yaramazlık peşinde ama

bugün "K" sesini öğrenecekler öğretmenimiz söyledi,bi anda çok hızlandılar bende anlamadım,şükür seslerde artık bi sorunumuz yok okuması yazması gayet iyi tek sorun "n" harfinde halen hastanede ne kadar verdiysem onunla devam ediyor kuzum,

bu arada her yeni öğrendikleri sese başka sesler de ekliyor hocamız,

misal dün "u" çalışmışlar ama "uçak" uğur" gibi kelimeler vermiş

bazıları övünmekten cok hoşlanır bu insanlar genelde toplum içinde önemi olmayanlar o kadın bunu kızıyla sağlamaya calışmış bana göre 1. sınıfta tembel çocuk olmaz bu bir ikincisi hafta sonu tatilinde kapıp gelen de olabilir benim yarıyıl tatilinde okumayı öğrenen öğrencim oldu hemde hecelemeden okurdu bu iş belli olmaz dediğim gibi o kadın övgü almamış bunu da kızıyla kendini överek yapıyor ama onu da yanlış yapıyor insanın kendini övmesi değil bırak başkası övsün seni
bunları dert etmeyin duymazdan gelmek en iyisi
siz doğru olanı yapıyosunuz merak etmeyin

kendi çocuğunu övmek için başkalarının çocuğuna aptal muamelesi yapması gerçekten çok ayıptı,neyseki görmem uzun bi süre,teşekkür ederim.

topiğimize geldiğiniz için çok teşekkür ederim,benim kızım bugün "k" sesini öğrenecek,dediğiniz gibi işin mantığını baya baya çözmeye başladı,dün "dayım" kelimesini gösterdi bana bende "d ve y" nin okunuşunu verdim kendi birleştirip okudu,ben şu an zambak serisinin 3.kitabına başlattım kızıma,10 sayfaya zor geldik,fırsat buldukça "ela" "ata ot at" serisinide okutuyorum,çok çok hevesli artık,3.kitabımı artık çantama koy herkes orda okuyor benim yanımda olmadığı için bende onların kitabından okuyorum diyor,arkadaşları farklı kelimeler okuduğunda çok hevesleniyor,gördüğü herşeyi okumaya çalışıyor,umarım hep böyle hevesli gider,

benim kızımda kasım 2007 son haftası doğumlu

Günaydın herkese.
Kimsecikler yok herkesler nerelerde acaba.

Çok teşekkürler önerileriniz için her zman gelin forumumuza. Oğluşunuzada başarılarla dolu bir eğitim hayatı dilerim.

eskiden ne kalabalıktık,birbirimize yardımcı olurduk artık kimseler uğramaz oldu,oysa ben bi çoğu şeyi bu topicten öğreniyorum

Günaydın herkese:)
aslında ben hep buradayım sürekli takipte
işler yoğun akşamlar stresli:(
bizde ptesi aşı olduk
kolumuz kızardı şişti ve ateşlendi
sanırım normal
bizde dün u harfine girdük
okuma iyi ama yazma çok zayıf
topiğimizdeki bütün öğretmenlerin öğretmelre günü kutlu olsun

Günaydın herkese:)
aslında ben hep buradayım sürekli takipte
işler yoğun akşamlar stresli:(
bizde ptesi aşı olduk
kolumuz kızardı şişti ve ateşlendi
sanırım normal
bizde dün u harfine girdük
okuma iyi ama yazma çok zayıf
topiğimizdeki bütün öğretmenlerin öğretmelre günü kutlu olsun

günaydın canım,geçmiş olsun sizede ama ben şişme ve kızarıklık hiç duymadım,umarım kızımda böyle bi sorun olmaz,halen hastane ile ilgili şeyleri kullanıyor ,bide kolu kızarırsa bittik demektir.

günaydın canım,geçmiş olsun sizede ama ben şişme ve kızarıklık hiç duymadım,umarım kızımda böyle bi sorun olmaz,halen hastane ile ilgili şeyleri kullanıyor ,bide kolu kızarırsa bittik demektir.

mevcan kızın durumu nasıl okuma yazma konusunda.benim kızla aynı ay dogumluydu.gelecek sene de benimkisi 1. sınıfa başlayacak.ödevlere nasıl tepki veriyor.sıkılıyor mu?

mevcan kızın durumu nasıl okuma yazma konusunda.benim kızla aynı ay dogumluydu.gelecek sene de benimkisi 1. sınıfa başlayacak.ödevlere nasıl tepki veriyor.sıkılıyor mu?

canım ilk 3 hafta ciddi sıkıntı yaşadık,1 sayfayı 4 saatte ağlaya sızlaya yaptı,ne okul ne ödev ne çantası umrundaydı,gaz vererek tatlı dille çözdük sorunumuzu,sonra çok akıllı bir çocuk oldu hocamızda çok memnundu kızımdan,sonra bizim bi hastalık durumu oldu 3 hafta okula gidemedik hastanede yattık,okul dönüşü herşey sil başa döndü ne yazıkki ama şu an toparlandık eski düzenimize döndük,okuması çok iyi yazması okumaya göre daha zayıf,öğretmenimiz çok memnun kızımdan,okulu,öğretmenini arkadaşlarını çok seviyor,okumayı sökmek için can atıyor,öğrenmediği sesleri bana sorarak okuyor

not: benim kızımın 1 sene kreş,1 sene anasınıfı deneyimi var + hocamız çok çok iyi

not: ben evde olsam kızım okumayı bu dönemde sökerdi,çok çabuk kapıyor,ama çalışıyorum buna vaktim yok

Selam arkadaşlar.. Ben de yazamıyorum ama hep takip ediyorum yazdıklarınızı.. Biz de şu an da n harfindeyiz. Biraz zorlanıyoruz. Benim oğlum bazı harfleri tam çıkartamıyorda.. İşlahh sorun yaşamayız.. r harfini ş harfini ve y harfini söyleyemiyoruz. Bu hrfleri nasıl öğreneceğiz bilmiyorum. Bazen endişe diyorum...

canım ilk 3 hafta ciddi sıkıntı yaşadık,1 sayfayı 4 saatte ağlaya sızlaya yaptı,ne okul ne ödev ne çantası umrundaydı,gaz vererek tatlı dille çözdük sorunumuzu,sonra çok akıllı bir çocuk oldu hocamızda çok memnundu kızımdan,sonra bizim bi hastalık durumu oldu 3 hafta okula gidemedik hastanede yattık,okul dönüşü herşey sil başa döndü ne yazıkki ama şu an toparlandık eski düzenimize döndük,okuması çok iyi yazması okumaya göre daha zayıf,öğretmenimiz çok memnun kızımdan,okulu,öğretmenini arkadaşlarını çok seviyor,okumayı sökmek için can atıyor,öğrenmediği sesleri bana sorarak okuyor

not: benim kızımın 1 sene kreş,1 sene anasınıfı deneyimi var + hocamız çok çok iyi

not: ben evde olsam kızım okumayı bu dönemde sökerdi,çok çabuk kapıyor,ama çalışıyorum buna vaktim yok

çok çok geçmiş olsun.maşaallah kuzuna bu arada

Çok teşekkür ederim.
Canım biz geçen sene özel kreşe gittik bizde aşı olmadı o yüzden bu sene 2 aşı birden olduk. Her 2 koluna 1 aşı.
Bir kolunda problem yok ama diğer kolu az şişti ve ağrıo ateşde yaptı
sınıftada 5-6 kişide daha olmuş.
umarım sizde olmaz

Iyi akşamlar biz hala n sesindeyiz ama benim oğlum harflerin hepsini taniyor gecen sene öğrenmişti ana sınıfında ve dolayisiyla içinde ögrenmedigi sesler olan kelimeleri de okuyabiliyor ama biz de yazmada zayifiz öğretmen bol bol dikte çalıştırın diyor.
Bizim okulumuzds tatil 4 gün ve 4 günün ödevi şimdiden verildi bile

Bizde hala aşı olmadık cumartesi günü veli toplantimiz var bakalım neler duyacaz

Back