• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Ah canim.bizim.sansimiza iste bizimkide o yaslarda erkek versiyonu
Ocak ayinda.cok fazla.ogretmen emekli olucakmis sans gulermi yuzumuze dersin yeni ogretmenler atanacakmis acaba zorunlu emeklilikmi.istege baglimi
Sizin kide cok hevessizmis bizimki yine sinif susledi bayrak tututsturdu kendilerride bayrak yapti
Ama iste bizimkininde kafa goturmuyor
oda ayrı dert. anaokulundan berı camları suslemeyı hayal edıyo bızde oda yok:53: bıgtselerdı hayırlısıyla..

bir haftadır t sesi ile çalışıyorum ve bir haftadır t diyorum bir öğrencime annesi te demiş değiştiremiyorum çocuk her seferinde te diyor sinir krizi geçireceğim .. anlatamıyorum velilerime bilmiyorsanız söylemeyin diyorum ama kime diyorum ki. sizler öğretmenden yana sikayetçisiniz ben de veliden yana şu forumdaki arkadaşlar gibi 10 tane velim olsun bişey istemem. çocuk okuyamayacak çalıştırın diyorum mazeret o kadar çok ki. ya da her aksam çalıştırdığını ve evde gayet güzel okuduğunu söylüyorlar. ama okulda l harfini gösteriyorum büyük e diyor. oooooffffff. bu sene bitmeyecek gibi geliyor. sizler işten gelip aksam da evde ev işleri dışında bir de çocuğunuzla ilgileniyorsunuz benimkiler ev hanımı her gün evdeler. ama vakit bulamıyorlar çocuklarına.
ev ısı derdındeler sanırım. onalrıda ben anlamıyorum..
Kızım dun arabada ogretmenını sıkayet edıyordu. "-neymıs efendım gidip zeyneple ireme calıstıracakmısım. bıona bıona yoruldum ben "dıye sıkayet ettı. ay kızlar bırden nasıl mutlu oldum :31: ası hocam demekkı bu ıyı bısey deılmı. kızım basarıyorkı yardımcı secmıs senı ogretmenın deıdm. baska varmı sneın gbı bıona bıona kosturan deıdm hayr anne sadece ben yoruluyorum dedı :52::52: cok mutlu oldummm:72:

hakikaten isteği biraz fazla geldi banada,her öğretmenin yapısı farklı canım,çocuklarımız küçük elbetteki sevgiye daha muhtaçlar,o yaşta okulu sevmek öğretmeni sevmekten geçiyor,düzelir diyecem ama zor gibi,bak bizim hocamızda sevgi konusunda çok iyi ama oda sınıfı süslemekten hoşlanmıyor,sıralara örtü yeni perde yaptıralım dedik kabul etmedi,ben süsü sevmem burası okul,okul gibi kalsın dedi,
oohoo sen bızı gorsen 200-300 perde ve masa rtusu parası verdık. bızde sıralar tek kısılık. kısı bacı masaortusu yanı. kadın kendıne ıstedı onuda begenmedı. üstüne soyle naylon olsun surası soyle olsun :47::47:
çok teşekkür ederim canım

oda ayrı dert. anaokulundan berı camları suslemeyı hayal edıyo bızde oda yok:53: bıgtselerdı hayırlısıyla..

ev ısı derdındeler sanırım. onalrıda ben anlamıyorum..
Kızım dun arabada ogretmenını sıkayet edıyordu. "-neymıs efendım gidip zeyneple ireme calıstıracakmısım. bıona bıona yoruldum ben "dıye sıkayet ettı. ay kızlar bırden nasıl mutlu oldum :31: ası hocam demekkı bu ıyı bısey deılmı. kızım basarıyorkı yardımcı secmıs senı ogretmenın deıdm. baska varmı sneın gbı bıona bıona kosturan deıdm hayr anne sadece ben yoruluyorum dedı :52::52: cok mutlu oldummm:72:

çocuklar arkadaşlarından da iyi öğrenir kızınız okuyor ki doğru ona vermiş bu görevi bazen ben de yapıyorum ikisi için de iyi olur en iyi öğrenme anlatarak öğrenmedir kızınız bu şekilde pekiştirir öğrendiklerini

kızlar persebe gunu asımızı olduk varmı sızlerden de vurulan

yenı sıstem ıle ası olayı cok güzel olms eskıden sınıf ıcınde sıra sıra vururlardı sımdı çocukları tek tek ıdareye goturuyorlar o sekılde vuuyorlar
yaren hıc aglamamıs okul muuru cıkolata dağıttı benım aferın hastası kızım on tane daha vurulabılırım dıye hep hava attı:)

canım ogretmenker gunun kutlu olsun
vatana mıllete yetıstırdırdıın evlatlar ıcın sonsuz tesekkurler

Topiğimize ne oldu kızlar,sessizliğe bürünmüşüz :( neler yapıyorsunuz hangi harfdesiniz,u harfine geçtik biz,kızım şükür çok çok daha iyi,yazması okuması normale döndü,tabi dikkatini verirse:) haftasonumuz çok verimli geçti bol bol tekrar yaptık,yazı tahtasına kelimeler yazdık, dün akşam yanıma yat anne dedi,baktım gece lambasının ışığı ile parmakları ile duvara bi şeyler yazıyor,kuzu napıyorsun dedim " ela ata ot atma "yazıyorum anne dedi :) uykuya dalana kadar yazdıklarını tekrar yaptı :) bu arada biz halen aşı olmadık,

Günaydın anneler, nasılsınız, nasıl gidiyor çocukların okulları? Biz cuma günü aşımızı olduk. Korktuğum kadar ağlamamış.Sadece aşı oluncaya kadar. Oysa ki öğretmenleri anasınıfında aşı olanlar bugün olmayacak demişti ben sorduğumda. Neyse sevgili Asi_19 öğretmenler gününüz kutlu olsun, öğrencilerinize ve bize destekleriniz için teşekkürler.
Kızımın sınıfı da bugün i sesine geçicekler. Haftasonu yine 10 sayfa ödevimiz vardı. Anneannesinde yazı ödevini bitirdik. Bir de5-6 sayfalık dikte çalışması var. Yeni harfe geçmeden eski konuları tekrar gözden geçirmeleri için. Onu da öğlene kadar yaptırıcam inş.

Günaydın anneler, nasılsınız, nasıl gidiyor çocukların okulları? Biz cuma günü aşımızı olduk. Korktuğum kadar ağlamamış.Sadece aşı oluncaya kadar. Oysa ki öğretmenleri anasınıfında aşı olanlar bugün olmayacak demişti ben sorduğumda. Neyse sevgili Asi_19 öğretmenler gününüz kutlu olsun, öğrencilerinize ve bize destekleriniz için teşekkürler.
Kızımın sınıfı da bugün i sesine geçicekler. Haftasonu yine 10 sayfa ödevimiz vardı. Anneannesinde yazı ödevini bitirdik. Bir de5-6 sayfalık dikte çalışması var. Yeni harfe geçmeden eski konuları tekrar gözden geçirmeleri için. Onu da öğlene kadar yaptırıcam inş.

ay sizin şu ödevler beni benden alıyor,bizim standart hafta içi hafta sonu farketmez,hergün 1 sayfa fotokopi olur,önce okutun,sonra siz okuyun çocuklar deftere yazsın gibi,dikte için ayrı ödev vermiyor bize,fotokopinin içinde dikte çalışmasıda oluyor bizde,allahım bizde o kadar ödev olsa ne yaparım ben,

ay bu arada yazılı olmuşlar cuma günü 90 almış benim kuzu,100 alamadım ama öğretmenim çok hızlı söyledi yetiştiremedim dedi,neyse bunada şükrediyorum artık normale dönmeye başladıya o yeter şimdilik

ay sizin şu ödevler beni benden alıyor,bizim standart hafta içi hafta sonu farketmez,hergün 1 sayfa fotokopi olur,önce okutun,sonra siz okuyun çocuklar deftere yazsın gibi,dikte için ayrı ödev vermiyor bize,fotokopinin içinde dikte çalışmasıda oluyor bizde,allahım bizde o kadar ödev olsa ne yaparım ben,

ay bu arada yazılı olmuşlar cuma günü 90 almış benim kuzu,100 alamadım ama öğretmenim çok hızlı söyledi yetiştiremedim dedi,neyse bunada şükrediyorum artık normale dönmeye başladıya o yeter şimdilik
Evet Mevcan ya bırak kızımı, o ödevini yapıp bitirene kadar bana bile sıkıntı geliyo. Ona yardım etmekten hiçbir işime bakamaz oldum.
O kadar çok ki okuldan gelince yaptığı gibi ertesi güne de sarkıyor. Kendi başına bırakıp işime dönsem, yanlış yapınca kim uyarıcak. Az ödev vermiş hali 4-5 sayfa. Sizin bence 1 sayfa çok iyi. 1 sayfa verince öğrenemiyor mu sanki. Off inş insafa gelir de 4-5 sayfaya bari indirir ödevi.
Bu arada kızın iin çok sevindim. 15 gün hastanede kalıp okuldan uzak kalmasına rağmen çabuk toparlamış. 90 alması gayet güzel bi sonuç bence, tebrikler. Bizim öğretmen 4. sınıfa kadar yazılı yok dedi. Sadece not almayacakları denemeler yapıcam arasıra, durumlarını değerlendirmek için dedi.

Günaydın canikolar.
Haftasonu baya yoğundu yine ödevler yetişti. 3 sayfa ödevimiz vardı okuma yazma. Gayet güzel gitti. Öğretmenimiz bugüne kdr öğrenilen tüm harflerle anlamlı anlamsız 3 harfli heceleri vermiş. Okutun yazdırın ezbere demiş. Okuma yazma için çok faydalı ve önemli bir etkinliktir diye de eklemiş.
Cuma günü öğretmenler günü hediyelerini vermiş herkes ben pazartesi verilir diye düşünüyordum üzülmüş kuzum. Akşamdan çok güzel ssüledik püsledik. Görseniz insan açmaya kıyamaz. Bugün verecek. Sabah keyifsizdi biraz burnu tıkalıydı. Umarım hastalanmaz kuzum.
Cuma günü karnemiz geldi. Hepsi çok iyi :) Çok mutlu olmuş kuzucum.

iremcim hafta içi beklenmedik bi misafir yada ziyaret tüm düzeni alt üst ediyor canım,benim cadı sabah 7 de kalktığı için,akşam 9 da uyuyor ama inan,8.30 dan sonra çocukta dikkat sıfır,sürekli esniyor,dedemiz ödevlere yetersiz kalıyor,yaptırsa "n" yi "ne" diye okutuyor bu sefer,yazmak için beni bekliyor,ben 7 de anca yanında oluyorum nasıl olacak bilmyorum of ya

Uyku gelince çok zor oluyor canım. Uyku saatine kdr yapabildiğiniz kadar yapacaksanız başka çaresi yok. Haftasonları biraz daha yükleneceksiniz. Öyle böyle öğreniyorlar maşallah.

içimi çok rahatlattı mesajın,bak yazmayı unuttum,dün kızımın doğumgünüydü,kızım bunu öğretmenine söylemiş,hocamızda benimde dündü doğumgünüm biliyormusun,gel sana bi sarılayım demiş,kızıma sarılınca ohh mis gibi kokuyor benim kızım yine demiş,

demek bizim hocamızda temizliğe düzene dikkat ediyor,hocanın bu cümlesinden bu anlamımı çıkartmalıyım,

Titizlikten de olabilir ama hepimizin tepkisi öyle değilmidir. Çocuk kokusu başkadır. Ne yalan sölim terleri bile mis kokuyor.

kızlar persebe gunu asımızı olduk varmı sızlerden de vurulan

yenı sıstem ıle ası olayı cok güzel olms eskıden sınıf ıcınde sıra sıra vururlardı sımdı çocukları tek tek ıdareye goturuyorlar o sekılde vuuyorlar
yaren hıc aglamamıs okul muuru cıkolata dağıttı benım aferın hastası kızım on tane daha vurulabılırım dıye hep hava attı:)

Biz aşı olmadık canım henüz. Şimdi daha özenliler çocuklara karşı açıkcası. Güzel bi gelişme.

Topiğimize ne oldu kızlar,sessizliğe bürünmüşüz :( neler yapıyorsunuz hangi harfdesiniz,u harfine geçtik biz,kızım şükür çok çok daha iyi,yazması okuması normale döndü,tabi dikkatini verirse:) haftasonumuz çok verimli geçti bol bol tekrar yaptık,yazı tahtasına kelimeler yazdık, dün akşam yanıma yat anne dedi,baktım gece lambasının ışığı ile parmakları ile duvara bi şeyler yazıyor,kuzu napıyorsun dedim " ela ata ot atma "yazıyorum anne dedi :) uykuya dalana kadar yazdıklarını tekrar yaptı :) bu arada biz halen aşı olmadık,

Biz m harfine geçtik canım okunuşunu öğrendiler. Bugün yoğunlukla m ye geçecekler. ama sanırım diğerlerini tam oturtma çabasında. sınıf genelinde 3 harfli hecelerde sıkıntı var onu çözmeye çalışıyorlar.

Oyyy 10 sayfamı valla. kolay gelsin canım kuzuna çok zor.

Asiiii öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenimmmmmm. :46: :46: :46:

Asi 19 öğretmenler günün kutlu olsun canım
Bizim okulun öğretmenleri hediye kabul etmiyor keremin arkadaşının annesi şeker hamurundan kurabiye yapıp yollamis herkeslere vermiş öğretmen kendisi yememis. Bence yemese de öğrencisinin gönlü olsun diye alıp çantasına koyabilirdi. Yazık üzülmus çocuk öğretmeni almadi diye.

Biz cuma günü n sesine gectik
Birinci kitabı sular seller gibi okuyor artik ikinci kitabi da yarısına kadar okuduk

Bizim okulun öğretmenleri hediye kabul etmiyor keremin arkadaşının annesi şeker hamurundan kurabiye yapıp yollamis herkeslere vermiş öğretmen kendisi yememis. Bence yemese de öğrencisinin gönlü olsun diye alıp çantasına koyabilirdi. Yazık üzülmus çocuk öğretmeni almadi diye.

Birinci kitabı sular seller gibi okuyor artik ikinci kitabi da yarısına kadar okuduk

Canım kimbilir idareden nasıl bir baskı varsa bu konuda korkmuştur öğretmende. Bazı okullarda bu durumlar oluyor. İdare çok baskıcıysa öğretmenin eli kolu bağlı oluyor.

bu kadar ödevi nasıl yetiştiriyorsunuz dikte 5 6 sayfa çok abartı olmus umarım ters tepmez de cocuklar okuldan ve aokumaktan soğumazlar

bu konuda herkes farklı düşünür bundan 4 yıl once öğretmenler gününde veliler hediyeler getirmişti. düşününce alsan kendine yediremiyosun almasan veliler beğenmediğini o yuzden almak istemediğini düşünüyorlar belki haklılar iki tarafta kendine göre haklı olabilir biz zümrece oturup konustuk almaya karar verdik. bir kurabiye yese bişey olmaz. ama dediğim gibi herkes farklı düşünür

Günaydın herkese.
Dün okulda elektirikler kesik olduğu için ödev vermemiş öğretmenimiz :) Bu sebeple ödev yapılmadığını gördüm de ödev verilmediğine ilk kez şahit oluyorum. ssz Şaka bi yana fotokopi ile çoğaltamadığı için muhtemelen. Bizde kendimiz m sesine çalıştık, kelimeler yazdık falan. M kolay bi harf sıkıntısı yok.
Kitap vermiş öğretmenimiz içinde tekerlemeler var onları okuduk biraz ezberledi bazılarını falan. Keyifli bir akşamdı. Burun tıkanıklığı devam ediyor ama sabah daha iyiydi kuzum maşallah.

Günaydın iremcim,muhtemelen fotokopi kağıdını çoğaltamadı :) m kolay çabuk öğrendi benim cadıda,bizde u sesini öğrendik dün,ben gidene kadar 1 sayfa u yapmış kızım,bende bi sayfa 3 sesli kelimeler yazdırdım,artık çabuk yazdığı için eski fotokopi kağıtlarından okuma yaptık,29 harfin hepsinin sesli hecelemesini vermişti hocamız onuda her gün düzenli okuyoruz,kızım okumayı baya baya söküyor,ne görse okumaya çalışıyor,sadece yazmadığı sesleri bana soruyor öyle okuyor ,sınıflarından 1 kız okumayı sökmüş sanırım benim cadı söyledi,o çocuğun annesi çok ukala bi bayandı sürekli benim kızım çok başarılı,ben ona evde okumayı öğretiyorum ,benim kızımın yanına o çocuğu otutturmam gibi konuşup duruyordu inş karşılaşmayız uzun bi süre,havasını çekemem şimdi,ama benim cadı baya gaza geldi bende okumalıyım anne diyor,

bu arada kızıma gaz vermek adına,annecim okumayı çabuk söken çocuklara,öğretmenin "okumayı çabuk söktü tebrikler" rozeti vericek iş yerimize gönderecek,ne olur annecim ödevlerini güzel yap,öğretmenini iyi dinle bana da o rozetten gelsin,sonra ben onu takayam herkes aaa mevcanın kızı okumayı sökmüş diye kıskansınlar beni tamammı annecim diyorum,

acaip gaza geliyor,derslere daha bi sıkı sarılıyor,senin iş yerinede rozet göndercem anne diyor

Back