İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

günaydın anneler,

dün o harfi ağırlıklı çalışmışlar,

alo ali alo

nine koyuna(resmi var) ot otlat,

ot,oto,otel,oteli,otlat,ona,

ve n harfini tekrar vermiş,

bir sayfa o ve n harfinden cümle yazıp okuduk,

bugünde o ve r yapıcaklarmış,

perşembe günü anıtkabir gezisi var,9-2 arası ben kabul etmedim,o gün göndermiycem okula,zaten çok halsiz orda mahvolur kuzum,gerçi göndermiycem diyince biraz üzüldü ama sonrada evet anne ben o merdivenden çıkamam çok hastayım dedi

iremcim maaşallah kuzuna ders çalışmaya ne kadar hevesli,benim kuzumda öyleydi ama 3 haftalık ara onu derslerden çok soğutmuş,ilk haftaya döndük resmen,oflaya poflaya kırk saatte yapıyor yine ödev

yarencim ne iyi bir müdürmüş o öyle,çok şanslısınız canım ya

Son düzenleme:

Bizimkilerde on, no, ono, ot, to, oto, lo, ol, olo görmüşler dün. Bunları karışık okutun ve yazdırın demiş. Ben ek kelimelerde oluşturup yazdırdım. no ve on karışıyor biraz ama ilk gün olur öle dedim :) Ve n harfi ile 7 tane 5 er satırlık metin okuma ve ezbere yazma. metinlerin içine nar eklemiş bir de. Onuda okudu kuzum çok sevindim. Bu ara nerde ne göre okumak istiyor.
Geziye bende göndermezdim sanırım. Çok güvenli gelmiyor bana okul gezileri. Anaokulunda başlarında bir sürü öğretmen yardımcı teyze oluyor ama ilkokulda öyle olmayacak. O yüzden sıkıntı.

Canım sağlığı iyi olsunda tekrar aynı yere gelir. Çok şükür düzeldi kuzucuk. İremin hevesli olması benimde hoşuma gidiyor. Maşallah. Umarım hep böyle devam eder.

iremcim benim kızda öyle,nerde ne görse okumaya çalışıyor,sonra inceliyor ben bu sesi okulda öğrenmedim diyip vazgeçiyor,

pazar sabahı kahvaltıda,sana ekmek üstü vardı,onu okumaya çalıştı "sana" yı okudu ama gerisini okuyamadı,en çok çizgi filmlerin adını okumak istiyor bu arada

27.01 cqnım gcmıs olsun sımdı nqasıl ufaklık

Tesekkur ederım canım. cok sukur toparladık..
Benım kzıım da bı ayrı enteresan. okula gelmeyen cocuklar ıcın annelerıne su su odevımız dıye anlatıyormus evde kendı yapmıyo odevını :26:

bizde bugün sorduk müdüre 1aşı olucaklarmış: yapılcak olan aşı 2taneymiş biz ana sınıfında bitanesini vurdurduğumuzdan 1tane yapılacakmış,
ana sınıfında aşı kartı vermişlerdi onumu dedi, diye sormuştum arkadaşa o değilmiş bilgilendirme kağıdıymış...

merhaba arkadaşlar
sık sık okumaya çalışıyorum ama yazamıyorum her zaman
hasta olanlara geçmiş olsun havalar bir iyi bir kötü tam hastalık havası

biz bugün aşımızı olduk geçen sene anasınıfında aşı olanlar 4lü karma aşısını oldular geçen sene aşı olmayanlar hem 3lü karmayı hem 4lü karmayı oldular 2 doz birden 4 lü karma hafif ateş ve huzursuzluk yapailirmiş ama şimdilik sorun yok bizde ilk derste yapıldı derslere devam edildi

canım MAŞALLAH sizinkiler bayağı ilerdeler biz daha t ları öğrendik bir hikaye kitabımı diyolar işte ondan bitirdik,
ve malesef hala zorlanıyoruz arada,sizin daha zordur herhalde...

canım geçmiş bitmiş olsun inşALLAH, ateş huzursuzlukta olmaz inşALLAH,
bizim aşı olduktan sonra alıp eve getirecekmişiz...

günaydın anneler

aşı muhabbeti geçmiş sayenizde anlayabildim bi şeyleri,geçen sene kkk aşısı olduk demek bu sene diğer aşıyı olcaz,

dün ödevimiz yoktu,öğretmen sadece tekrar vermiş,okuyun evde demiş,bende 2 sayfa içinde o harfi daha çok geçen cümleler yazdırdım,ben okudum o yazdı,aslında okuduğunu anlıyor ama her seste doğrumu anne diye soruyor,sonra o 2 sayfayı okuduk,okuması gayet iyi ama dikkatini verirse,bazen kafadan atıyor,deftere bakmadan

talat naneli ot at
nil elli oto al
nalan tatili anlat
nine otlat
ot,oto,otlat vs gibi,

bugün r yi öğrencez anne öğretmenim gösterdi dedi,bende yazmadan soru sormaya başladım,misal "r" nin yanına "i" koyarsan nasıl okunur gibi,tüm sesli harflerle birleştirerek okudu,sonrada kendi kendine sevinç naraları attı

yarın anıtkabir gezisi var,o yüzden okula göndermiycem,dinlenir kuzum

kızlar bu arada biz okulu milli eğitime şikayet etmiştik,geçen burda bahsettim,

2 gün öncede 147 i arayıp şikayette bulundum,sabah döndüler bana,bi numara verdiler,okula uyarı yazısı göndericeklermiş,bu numara ile takip edin dedi,bende sınıf annesini arayıp o numarayı verdim,sınıf annemizde sınıftaki diğer arkadaşlarla konuşup 147 i aratacak,umarım bi sonuç alırız da okul temiz olur biraz

Herkese Selam:) Bizde bu hfta t harfini bitireceğiz... Talat, Atla, Atlet.. vs...Ama sınıfımız da geride olan çocuk çok.. Neden olduğunu bilmiyorum ama öğretmenimiz rahatsız.. İlerleyemiyorum diyor.. Haklı da aslında.. daha "e"lerden ödev yapmayan öğrenciler var mış.. Geride kalan öğrenciler yüzünden bizde çok ilerleyemedik.. Ama artık hızlanmamız gerekecek çünkü harfler bitmez 1. dönem sonuna kadar..

canım bizde r harfindeyiz,siz t yi bitirince inorm serisine geçiceksiniz daha,e den ödev yapmamak ne demek ya,anneler nasıl bu kadar duyarsız olabilir hayret,bakın durumumu biliyorsunuz 2 haftalık hastane maratonumuzda,kızım da bende çok bitkinken ben yavruma 3 harf öğrettim sırf geri kalmasın diye,çocuğuna halen e yi yaptırmayan anneye ne diyim bilemedim

biz haftada1,5 harf öğreniyoruz,sizden ilerde olduğumuz halde ilk döneme yetişemeyiz diye düşünüyorum,hem daha matematik,hayat bilgisi dersleri var,okumayı söküp ne zaman geçicekler diğer dersler acaba,

matematik adına yaptığımız tek şey 1-10 arası yazmak

arkadaşlar ben 1. sınıf okutuyorum sizin çocuklar bile benden öndeler ben yarın t harfine geçeceğim umarım yazdıklarım düşüncelerinize yardımcı olur biz harfe kurban bayramından sonra başladık ilk iki grüp ta ben ve arkadaşlarım yavaş gideriz çünkü birleştirmeyi kavratmak önemlidir burda ukıyds olan 3. grupla çocuklarda hızlanır o zaman her gün birer harf verdiğimiz olur. keşke benim velilerimde sizler kadar ilgili olsalar ama çoğu okuma yazma bilmezler okulu önemsemezler eğitimi öğretmeni önemsemezler evde yapılacak olan tekrarları bile yaptıramıyorum çoğuna ve ben okulda öğrettiklerimle götürmeye çelışıyorum

matematik dersinde 1 den 10 a kadar rakam tanıma ritmik saymalar ve uzamsal ilişkiler var ilk olarak. bende suan rakamları çalışıyorum ve aynı zamanda 10 ar ritmik sayma yaptırıyorum. rakam tanımada ben sadece rakamı yazmanın etkili olduğunu düşünmüyorum rakamı yazıp yanına o sayı kadar nesne çizdirin bu daha etkilidir.

umarım sizleri biraz da olsa rahatlatabilmişimidr. yardımcı olabileceğim bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince

Günaydın canlarım.
Dün veli toplantımız vardı öyle güzel şeyler duydum ki öğretmenimizden. İrem artık okumayı yazmayı söktü dedi. Şuan hergün bir harf versem bitirecek bu işi dedi. Maşallah kuzuma ilk 3 arasında kızınız ve ne yapıyorsanız böyle devam edin dedi. Bende tabi koltuklarım kabararak ayaklarım ....ma vurarak çıktım toplantıdan. Bi 10 kadar veli ile özel toplantı yaptı. Rehberlik alması gerekenlerle konuştu. Hatta onlara randevu bile almış.
Öğretmeni şikayet etmiş bir veli dilekçe ile onu söyledi kimin yaptığını, en doğal hakkı olduğunu ama olayın nasıl olduğunu açıkladı. Tamamen çocuğun yalan söylemesinden dolayı oluşan bir durum. Baze veliler öğretmenden çok şikayetçi. Onları payladı bi güzel. Sağda solda yaptığınız dedikodular kulağıma geliyor. Yüzüme söyleyin yoksa o cesaretiniz arkamdan konuşmayın bu son uyarım dedi. Çocuklara haksızlık yaptığımı söylüyorsunuz dedi. Ben asıl iyi olanlara haksızlık yapıyorum onlara hergün bir harf versem öğrenecekler ama geri plana itiyorum dedi. 7 yaşına kadar bir çocuğun nasıl getirildiğini, başında nasıl beklendiği çok iyi biliyorum. Sakın bir daha böyle bir suçlama yapmayın dedi adamcağız. Çok üzüldüm. Acıdım öğretmenimizin haline elleri titredi resmen.
Velilerimizde bi enterasan yani.

Maşallah canım işallah eğitim hayatı boyunca böyle devam eder.

toplu haraket edilmesi çok işe yarıyor cnm iyi olmuş.

İşte böyle velileri anlamak zor. Yani insan düşünmezmi geri kalan çocuklar ilerdekileri de engelliyor.

teşekkürler bizim eğitime devam ettiler ama gece ağrısı olan kolu şişen çok öğrenci olmuş biz sorunsuz atlattık çok şükür

Maşallah canım geçmişler olsun.

Önerileriniz için teşekkür ederiz öğretmenim. Sık sık bizi ziyaret edin lütfen.

Günaydın canım,

ne mutlu sana çok sevindim senin adına darısı bizlerin başına..

topiğimize uğradığın için çok teşekkür ederim,ara ara bizi ziyaret edersen çok mutlu olurum,bazen başa çıkamadığımız sorunlar oluyor,allah size ve diğer öğretmenlere çokk sabır versin diyorum,hem çocuklarla uğraş hem velilerle ne diyim bilemedim.
teşekkürler bizim eğitime devam ettiler ama gece ağrısı olan kolu şişen çok öğrenci olmuş biz sorunsuz atlattık çok şükür

bizim aşıdan halen bi ses yok,umarım ağrı sızı olmaz,kızım halen hastane psikolojisini atamadı üstünden bide aşı olursa vay halime

iremcim tebrik ederim kuzunu,burda anlattıklarından ne kadar akıllı bi kız olduğu zaten belliydi,öğretmen farklı bi şey derse şaşardım,

bana gelince dün r harfini almışlar,"r" ye dili dönmediği için baya saçmaladık ağzından hep"l" "n" yada "y" olarak çıktığı için okurken biraz karıştık bide yazmada "r" ve "n" yi çok karıştırdı,aslında kızımın kabahati yok ikiside aynı nerdeyse sadece "r" nin uzatması kısa

nar
arar
ter
tarar
ar,er,ir,or

ve içinde r olan cümleler yazdık 2 sayfa yaptık,2 sayfada fotokopi vermiş,elat ve inor seslerinden oluşan evde kalıcak bol bol okutun diye,bugün babaannede kızım,sıkı sıkı tembihledim ben gelene kadar hepsi öğrenilecek diye

dikkatimi çeken kızım bütün sesleri biliyor ama ilk hafta olduğu gibi cesareti yok,mesela anlat yazıyor akşam,hem yazıp hem okuduğu halde,her seste durup anne doğrumu diye soruyor,3 hafta ara vermek çok soğutmuş okuldan ne zaman eski düzenine girecek bilemiyorum,sürekli yazmasam öğretmenim kızmaz ben hastayım diyip duruyor

bizede dün sınıf annemiz geçen sene KKK aşısı olanları bildirin demiş bizde bildirdik olduğumuzu , aşı olan öğrencilerimize geçmiş olsun.

aynen bizde sadece matemeatşikten 8 öğrendik şu an öncelik okuma yazma.
Biz şuan t harfindeyiz. ve zorlanmalar başladı umarım başarıyla atlatırız .

maşallah özgecim :) hep gururlandırır umarım ufaklık seni maşallah ireme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…