Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
27.01 canımm nasıl oldu ufaklık ? karın ağrısı tekrar ettimi ?
öğretmenim sık sık bekleriz formumuza teşkkür ederiz ilginize :)
bu arada bizimde ankara planı varmış veliilerle birlikte ama bende göndermeyi düşünmüyorum zorlanır günü birlik gezide
teşekkürler bizim eğitime devam ettiler ama gece ağrısı olan kolu şişen çok öğrenci olmuş biz sorunsuz atlattık çok şükür
Günaydın canım,
ne mutlu sana çok sevindim senin adına darısı bizlerin başına..
iremcim tebrik ederim kuzunu,burda anlattıklarından ne kadar akıllı bi kız olduğu zaten belliydi,öğretmen farklı bi şey derse şaşardım,
bana gelince dün r harfini almışlar,"r" ye dili dönmediği için baya saçmaladık ağzından hep"l" "n" yada "y" olarak çıktığı için okurken biraz karıştık bide yazmada "r" ve "n" yi çok karıştırdı,aslında kızımın kabahati yok ikiside aynı nerdeyse sadece "r" nin uzatması kısa
nar
arar
ter
tarar
ar,er,ir,or
ve içinde r olan cümleler yazdık 2 sayfa yaptık,2 sayfada fotokopi vermiş,elat ve inor seslerinden oluşan evde kalıcak bol bol okutun diye,bugün babaannede kızım,sıkı sıkı tembihledim ben gelene kadar hepsi öğrenilecek diye
dikkatimi çeken kızım bütün sesleri biliyor ama ilk hafta olduğu gibi cesareti yok,mesela anlat yazıyor akşam,hem yazıp hem okuduğu halde,her seste durup anne doğrumu diye soruyor,3 hafta ara vermek çok soğutmuş okuldan ne zaman eski düzenine girecek bilemiyorum,sürekli yazmasam öğretmenim kızmaz ben hastayım diyip duruyor
maşallah özgecim :) hep gururlandırır umarım ufaklık seni maşallah ireme.
kızım bu aralar biraz geriledi sanki çok iyi gidiyordu t yıda sökmüştü okuyodu yazıyodu
şimdi cümleler çoğoldıkça kafası karıştı bildiğinide unutuyor,
öğretmen tahtaya çıkana okuyana hediye veriyormuş 3kez hediye almış,
ama evde bilemiyor anne hatırlat diyor hep nasıl davransam bilemedim,
her seferinde hatırlatmam mı lazım,
mantığını anlatıp öyle öğrensin diyede uğraştım yok yapamıyo..
Selam kizlar
Mevcan merhaba canim.nasilsin.geçmiş olsun berfeye.geçmişte okumuştum.
Benim kizimda 2007 doğumlu 1. Siniftayiz sizler gibi.biz t harfini öğrendik.bugün onu bitirirler diye tahmin ediyorum.aksam elat grubundan oluşan okuma kitabi vermiş.onu okuduk bir kaç defa.
Benim kizimda okumayi biliyordu herşeyi okuyor ama yazmada zorlanıyor.güzel yazayim diye çok yavaş yaziyor okulda da arkadaşlarından geri kalincada uzuluyor
Hanımlar maşallah sohbet ilerlemiş dün aşı olduk hemde iki koldan sınıf annesi olunca hemşireler rica etti çocukları kucagınıza siz alın diye biri kucagımdan bile kaçtı nası korktuysa neyseki ufak ağlamalarla atlattık ateş vb rahatsızlık veren durum olmadı
Aşı olcak diye öğretmen velileri yollamadı sınıftaydık sohbet havasında konuştuk oğluşum okumayı başardı öğretmenimiz çok memnunum dedi temizlik eksikliği bizim sınıftada hademeler yeterli değil çizelge oluşturcaz hergün 3-4 veli sınıfı sıraları silcek kendi çocuklarımız için tuvaletlerde sabun yok sınıfa dezenfektan el sabunu alcaz öğretmene önerdim kabul etti en azından durulama derdi yok çocuklarda rahat edicel
Biz elat gurubunu bitirdik okuma tekrarlarındayız çok hızlı gidemiyoruz sınıf seviyesi biraz düşük daha okumayan çok çocuk var 2 gün öğretmenimiz yok raporlu 2 günde hafta sonu tatili oğluş baya mutlu dinlencem diye
Mevcan cnm size tekrar geçmiş olsun hastane psikolojisi kolay değil inş kızın kısa sürede atlatır maşallah zeki bir kız
arkadaşlar ben 1. sınıf okutuyorum sizin çocuklar bile benden öndeler ben yarın t harfine geçeceğim umarım yazdıklarım düşüncelerinize yardımcı olur biz harfe kurban bayramından sonra başladık ilk iki grüp ta ben ve arkadaşlarım yavaş gideriz çünkü birleştirmeyi kavratmak önemlidir burda ukıyds olan 3. grupla çocuklarda hızlanır o zaman her gün birer harf verdiğimiz olur. keşke benim velilerimde sizler kadar ilgili olsalar ama çoğu okuma yazma bilmezler okulu önemsemezler eğitimi öğretmeni önemsemezler evde yapılacak olan tekrarları bile yaptıramıyorum çoğuna ve ben okulda öğrettiklerimle götürmeye çelışıyorum
matematik dersinde 1 den 10 a kadar rakam tanıma ritmik saymalar ve uzamsal ilişkiler var ilk olarak. bende suan rakamları çalışıyorum ve aynı zamanda 10 ar ritmik sayma yaptırıyorum. rakam tanımada ben sadece rakamı yazmanın etkili olduğunu düşünmüyorum rakamı yazıp yanına o sayı kadar nesne çizdirin bu daha etkilidir.
umarım sizleri biraz da olsa rahatlatabilmişimidr. yardımcı olabileceğim bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince
dün akşam bende ipler koptu ve sanıyorumki iyiki koptu,dün okula göndermedim gezi var diye,ödevleri zaten bitmişti sadece okuması vardı,elat ve ino seslerinden oluşan,dedesiyle sadece bir kez okumuş,o kadarda tembihlemiştim,neyse akşam eve geldiler,10-15 dakika oynadık güldük,sonra oturduk okumaya
e,den başlayıp,onattan biten bir sayfa fotokobi kağıdı,2 sırayı tam 30 dakikada okudu,dikkatini vermiyor,bildiği halde düşüncem diyor,o koltuktan o koltuğa atlıyor,sürekli beni taklit ediyor,tatlı dille anlatıyorum beni tınlamıyor,sürekli konuşuyor,
en son yeterrrrrrrr diye çığlık attım,aldım fotokopi kağıdını attım yere, okumazsan okuma bu ne ya,ben mecbur deilim saatlerce senin keyfini beklemeye,bu senin ödevin,okumak istemiyorsan okuma,yarın öğretmen sorduğunda okuyamazsan üzülecek olan sensin,herkes yıldız alırken sen hiç bir şey alamazsın,tembelsin diye,tıpkı ali ihsan gibi kimse senin yanına oturmak istemez,tek kalırsın tembel çocuk diye,ödev senin sorumluluğun benim deil,yapamazsan öğretmenin bana deil sana kızar beni ilgilendirmez artık dedim,tabi ağlamaya başladı çıktım odadan,arkamdan geldi anne ne olur okut anne ne olur okut diye,aldım kucağıma sakin bi sesle,annecim bak o ödev senin eğer yapmak istemiyorsan yapma ben bunun için bi şey diyemem ama okula gittiğin sürece bu ödevleri okumak zorundasın,eğer okumak istemiyorsan söyle alalım seni okuldan dedim,
hayır annecim söz okuycam dedi,bak benim vaktim yok sabah işe gidicem banyo yapmam lazım okursan gelirim odana dedim,tamam anne söz dedi,gittik odasına 2 sırayı 30 dak.bitiren çocuk kalan 20 sırayı 20 dak bitirdi,hiçte takılmadan takır takır okudu,
ağlattığım için çok canım sıkıldı ama sabredecek takatim artık kalmamıştı,zaten kısıtlı vakit içinde yaptırmaya çalışıyorum herşeyi,süreki beni taklit etmesi,deftere bakmadan kafadan uydurması,kalemi inatla tutmaması
off yanlışmı yaptım bilmiyorum,vicdanım sızlıyor şimdi,sabah çok sakindi anne bugün matematik yapıcaz yaşasın felan diyordu
dün akşam bende ipler koptu ve sanıyorumki iyiki koptu,dün okula göndermedim gezi var diye,ödevleri zaten bitmişti sadece okuması vardı,elat ve ino seslerinden oluşan,dedesiyle sadece bir kez okumuş,o kadarda tembihlemiştim,neyse akşam eve geldiler,10-15 dakika oynadık güldük,sonra oturduk okumaya
e,den başlayıp,onattan biten bir sayfa fotokobi kağıdı,2 sırayı tam 30 dakikada okudu,dikkatini vermiyor,bildiği halde düşüncem diyor,o koltuktan o koltuğa atlıyor,sürekli beni taklit ediyor,tatlı dille anlatıyorum beni tınlamıyor,sürekli konuşuyor,
en son yeterrrrrrrr diye çığlık attım,aldım fotokopi kağıdını attım yere, okumazsan okuma bu ne ya,ben mecbur deilim saatlerce senin keyfini beklemeye,bu senin ödevin,okumak istemiyorsan okuma,yarın öğretmen sorduğunda okuyamazsan üzülecek olan sensin,herkes yıldız alırken sen hiç bir şey alamazsın,tembelsin diye,tıpkı ali ihsan gibi kimse senin yanına oturmak istemez,tek kalırsın tembel çocuk diye,ödev senin sorumluluğun benim deil,yapamazsan öğretmenin bana deil sana kızar beni ilgilendirmez artık dedim,tabi ağlamaya başladı çıktım odadan,arkamdan geldi anne ne olur okut anne ne olur okut diye,aldım kucağıma sakin bi sesle,annecim bak o ödev senin eğer yapmak istemiyorsan yapma ben bunun için bi şey diyemem ama okula gittiğin sürece bu ödevleri okumak zorundasın,eğer okumak istemiyorsan söyle alalım seni okuldan dedim,
hayır annecim söz okuycam dedi,bak benim vaktim yok sabah işe gidicem banyo yapmam lazım okursan gelirim odana dedim,tamam anne söz dedi,gittik odasına 2 sırayı 30 dak.bitiren çocuk kalan 20 sırayı 20 dak bitirdi,hiçte takılmadan takır takır okudu,
ağlattığım için çok canım sıkıldı ama sabredecek takatim artık kalmamıştı,zaten kısıtlı vakit içinde yaptırmaya çalışıyorum herşeyi,süreki beni taklit etmesi,deftere bakmadan kafadan uydurması,kalemi inatla tutmaması
off yanlışmı yaptım bilmiyorum,vicdanım sızlıyor şimdi,sabah çok sakindi anne bugün matematik yapıcaz yaşasın felan diyordu
Kizlar yaren tahtada 4 sira cumleyi okumus ogretmen 3 kere aferin demis yaren okuldan uca uca cikti
Yanimda iki gun once ilk okuyan kizin annesi vardi anlamsiz bir sekilde yuzu dusti ve uzaklasti yanimizdan veliler arssinda bu tarz seyler okuyormu ki oluyorsa cok uzulurum hepimizin evlatlari okusun yazsin basarili olsun degilmi
Sinifimizda durumu olmayan beslwnme getiremeyen bir kac ogrenci oluyormus yaren hep ogretmen aliyor para veriyor dedi
Bizde esimle biz karsilamayi dusunduk ogretmene konuyu actim
Fakat igretmen evet var hatta beslenme saatinde aglayan bile.oluyor dedi icim.parcalandi gercekten
Ben tum ihtiyaclarini karsiliyorum.devam da edicem dedi bu yastan sonra para benim.neyime dedi onlarin bogazindan gectikce ben huzura kavusuyorum dedi
Gercektwn ogretmeni taktir ettim.bu konuda sinifa deste ile kalem.silgi almis kaybolama unutana kaybedene ders arasinda veriyormus
Canim demek kimi zamam uyarmak gerekiyor
Arkadssimin ablasi ozel bir okulda pedogog onun oneriside yaptigin yondeydi tabi sakin bir dille
Cocuk bir iki yapmaZ bir daha okulda arkadaslarindan ve ogretmeninden utanirmis
Arada sebep sonuc iliskisinin cocuklara anlatilmasi taraftariyim
offff ne yapıcaz bunlarla biz,benim annem yanıma bile gelmezdi,kendi çabamla yapardım herşeyi,üstüne düşmekle hatamı yapıyoruzz:) bi an okurken kendi yaşadıklarıma ne kadar da benzio dedim:)
ben daha ileri gidip tamam gitme okula çantanı kitabını kalemini ihtiyacı olana verelim hiç olmazsa sevinir dedim..
sonradan bende üzüldüm tabi ama inan yanlışmı bilmiyorum ama bi noktadan sonra bizde tükeniyoruz.
iş ev ymeke temizlik ütü ........
bide üstüne zamanı verimli kullanamayınca insan altüst oluyor...
benimi dün bütün gün dergiye bakmış onu yazmış
asıl ödevini yapmamış
yazmaya yetiştirmeye çalıştık ama sadece yazabildi okuma yok ve r sesi
tamamıyla 0 çok çalışması lazım
saat oldu 23:00 düşünün yatıcaz
dergide bir sayfa varmış onu yapıcakmış
okumayı yapmıyor ya uyksuus gelmişti ama dergi yapılcak neden mi?
yarın arkadaşına ben bu kadar sayfa yaptım sen geride kaldın
çocuk aklı işdeeeeee:)
Kizlar yaren tahtada 4 sira cumleyi okumus ogretmen 3 kere aferin demis yaren okuldan uca uca cikti
Yanimda iki gun once ilk okuyan kizin annesi vardi anlamsiz bir sekilde yuzu dusti ve uzaklasti yanimizdan veliler arssinda bu tarz seyler okuyormu ki oluyorsa cok uzulurum hepimizin evlatlari okusun yazsin basarili olsun degilmi
Sinifimizda durumu olmayan beslwnme getiremeyen bir kac ogrenci oluyormus yaren hep ogretmen aliyor para veriyor dedi
Bizde esimle biz karsilamayi dusunduk ogretmene konuyu actim
Fakat igretmen evet var hatta beslenme saatinde aglayan bile.oluyor dedi icim.parcalandi gercekten
Ben tum ihtiyaclarini karsiliyorum.devam da edicem dedi bu yastan sonra para benim.neyime dedi onlarin bogazindan gectikce ben huzura kavusuyorum dedi
Gercektwn ogretmeni taktir ettim.bu konuda sinifa deste ile kalem.silgi almis kaybolama unutana kaybedene ders arasinda veriyormus
ders konusunda bağıran bi anne deilim oysaki,korkutarak ödev yaptırmanın yanlış olduğunun bilincindeyim ama dün gerçekten sabrım tükendi,mesela ben narrrrrrrrrr diyorum kızım öööööööööööö diyerek kahkalar içinde gülüyor,3 oldu 5 oldu dayanamadım sonunda,
isteksiz zamanında, tamam o zaman bırakalım diyorum bu sefer panik yapıyor bitmesi lazım öğretmenim yıldız atmaz diye,tamam o zaman yapalım diyorum bu seferde dikkatini vermiyor,
dün fırçayı yiyince sular seller gibi okudu
mesela "ela" ilk öğrendiği kelime,hiç şaşırmaz ama dün inatla ele,yok anne,yok nine diyor ama kağıda bakmıyor,
nasıl toparlanıcak bilmiyorum,sabah eşim öğretmeniyle konuşmuş,hiç bi sıkıntı yok gayet güzel ilerliyor,açığını kapattı benim kızım demiş ama evde ağlatıyor beni
offff ne yapıcaz bunlarla biz,benim annem yanıma bile gelmezdi,kendi çabamla yapardım herşeyi,üstüne düşmekle hatamı yapıyoruzz