• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Selam anneler, çok canım sıkıldı. Dün kızımın okulundan çocuk kaçırmaya çalışmışlar. Bunu yapan da bi bayanmış. Babannesinin elinden çocuğu zorla almaya çalışmış. Babannesi bağırınca da kaçıp izini kaybettirmiş. Daha çarşamba günü müdür genel bi veli toplantısı yaptı. Okulun 24 saat kameralarla izlendiğini, çocuklarımızın gayet de güvende olduğunu söylemişti. Bu nasıl oluyo ozaman. Düşünsenize bekçilik yapan kişi gerçek güvenlik elemanı değilmiş. Bi müstahdemmiş. Çok korktum ya. Hem kızım için hem de diğer çocuklar için. Zavallı çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama kimbilir ne kadar korkmuştur. İnş bundan sonra güvenlik için daha çok önlem alınır.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,bunalımdayım...Öğretmenle iletişim kuramıyorum..Kendim öğrenciymişim gibi her gece 10-10.30 lara kadar ertesi gün ceza almasın oğlum diye boğuşuyorum..Her akşam en az fasikülden 4 sayfa yazma,2 sayfa deftere aynı kelimeyi yazma 1 sayfa da matematik toplama ödevi veriyor.Kabusum oldu akşamlar..Adam ne zaman görsem hep agresif,ya velilere bağırıyor ya öğrencilere..Ne yapıcam ben? İşyerimde arkadaşlarım da bıktı artık dert dinlemekten..
Arkadasım öncelikle hosgeldın.. Ogretmenınınz bayagı bır yükleniyor görünüşe göre.. Bızımde cok rahat tam tersi.. kızım yoruldum dıyo yapmayı bırakıyor ogretmenden hıc korkmuyor.. ortası yokmu bu ısın..

hafta içi ödev konusu zor gerçekten :( öğretmenlerin anlayışlı olması gerek bu konuda , ben dergideki yapılacakları hafta sonuna bırakıyorum. biz " a " harfindeyiz , geriden ve emin adımlarla geliyoruz.
Tombala fikrini uygulayın kızlar şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada göz sorunu yaşayan arkadaşım göz kapatma olayı çok önemli aman ihmal etme.iyileşme açısından önemli. umarım tez zamanda düzelecek.

mevcanım prenses yetişir arkadaşlarına merak etme.biraz fazla çalışacak yorulacak ama yetişecek hayırlısıyla.

Yazılı mı oldular :) süper ya :)

Nısancım.. 2 tane tombala yaptım bırı bızde bırı babannesınde.. sarmadı benımkını.. :53:

Selam anneler, çok canım sıkıldı. Dün kızımın okulundan çocuk kaçırmaya çalışmışlar. Bunu yapan da bi bayanmış. Babannesinin elinden çocuğu zorla almaya çalışmış. Babannesi bağırınca da kaçıp izini kaybettirmiş. Daha çarşamba günü müdür genel bi veli toplantısı yaptı. Okulun 24 saat kameralarla izlendiğini, çocuklarımızın gayet de güvende olduğunu söylemişti. Bu nasıl oluyo ozaman. Düşünsenize bekçilik yapan kişi gerçek güvenlik elemanı değilmiş. Bi müstahdemmiş. Çok korktum ya. Hem kızım için hem de diğer çocuklar için. Zavallı çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama kimbilir ne kadar korkmuştur. İnş bundan sonra güvenlik için daha çok önlem alınır.

COk tehlikeli bır duurm. nasıl velısı yanında olan cocuga kalkısırlar boyle bırseye cesarete bakar mısın. acaba anne baba ayrıda anne oyle bır gırısımde bulunmus olabılır mı ? ıyımser davranmaya calsıyorum. Ay Allah korusun ya:50:

Arkadasım öncelikle hosgeldın.. Ogretmenınınz bayagı bır yükleniyor görünüşe göre.. Bızımde cok rahat tam tersi.. kızım yoruldum dıyo yapmayı bırakıyor ogretmenden hıc korkmuyor.. ortası yokmu bu ısın..

Nısancım.. 2 tane tombala yaptım bırı bızde bırı babannesınde.. sarmadı benımkını.. :53:

COk tehlikeli bır duurm. nasıl velısı yanında olan cocuga kalkısırlar boyle bırseye cesarete bakar mısın. acaba anne baba ayrıda anne oyle bır gırısımde bulunmus olabılır mı ? ıyımser davranmaya calsıyorum. Ay Allah korusun ya:50:
Bilmiyorum belki de olabilir. Benim de aklıma gelmedi değil. Çocuğu annesinden ayırdılarsa da babannesi ve babasıyla kalıyorsa öyle bişey mümkün. Ama öğrenicez bakalım. inş gerçek bi kaçırma vakası değildir. Ben okulda konuştuğum velilerden sadece o kadarını duydum. Allah korusun çocuklarımızı. Bir de velisi gelemeyen ya da saatinde almaya yetişemeyen çocukları tek başına göndermemeliler asla. Kendi evinin önünden bile çocuk kaçırabiliyolar. Öyle olayları haberlerden çok duydum.

hafta içi ödev konusu zor gerçekten :( öğretmenlerin anlayışlı olması gerek bu konuda , ben dergideki yapılacakları hafta sonuna bırakıyorum. biz " a " harfindeyiz , geriden ve emin adımlarla geliyoruz.
Tombala fikrini uygulayın kızlar şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada göz sorunu yaşayan arkadaşım göz kapatma olayı çok önemli aman ihmal etme.iyileşme açısından önemli. umarım tez zamanda düzelecek.

mevcanım prenses yetişir arkadaşlarına merak etme.biraz fazla çalışacak yorulacak ama yetişecek hayırlısıyla.

Yazılı mı oldular :) süper ya :)

Canım arakdaşım evet çok önemli ama artık bende bunaldım strese ve bunalıma girdim
eve gitmem 6 buçuk 7
ders mi yemek mi kapamamı şaştım kaldım
gündüz hep oyun
dün akşam yapmadım ödevi okutmaydı
:( sabır işi gerçekten
ama düzene oturtcam inşallah sayenizde moral buluyorum

şükrancım bencede babaannesinin yanında böyle birşeye teşebbüs ediyorsa ailevi sorunlarla ilgilidir.
Nasıl kokrmuştur tanık olan çocuklar :(

27.01 yapma ya :( ben her harf kelime geldiğinde ekliyorum bayağı çoğaldı kelimeler . her çekilişte önce okuyor sonra yazıyoruz. Biraz oyunla sevdirdim :) sonrada kelime oyunu alacağım.harfler biraz daha çoğalsın da .

Canım arakdaşım evet çok önemli ama artık bende bunaldım strese ve bunalıma girdim
eve gitmem 6 buçuk 7
gündüz hep oyun

zarifecim benim arkadaşımın kızıda aynı durumdaydı ve kreşe giderken gün boyu kapatma işleri uygulanıyordu.eğer okulda uygulamak zor olur diyorsan.eve gelince kapatmaya başlayabilirsin.babaanne bakıyordu dimi ? ona söylersen uygulayabilir. tv seyrederken oyun oynarken .

Arkadaslar mega aritmetik kullananız varmı ogluma aletını vermîşler bugun kursuna gırmışler ama ben bişi anlamadım nasıl yardımcı olabılırım

merhaba anneler benimde oğlum 1.sınfa başladı aynenakşamlarıkabus gibi hadi çocuğum demekden dilimde tüy kalmadı
elim yoruldu deyip kenara cekılıyor ama işine geldiğinde hiç bırakmadan 2 sayfa yazıyor
ders çalıştırma metodlarına itiyacm var

eve gitmem 6 buçuk 7
gündüz hep oyun

:53: :53: :53: o ne ya Allah korusun en korktuğum olay. İçyüzünü öğrenince hemen harakete geçin şikayet hattı her konuda çok iyi kızlar hemen dönüş alınıyor ve aksiyon alıyorlar. Olmadı orayı arayın.
Allah korusun.

merhaba anneler benimde oğlum 1.sınfa başladı aynenakşamlarıkabus gibi hadi çocuğum demekden dilimde tüy kalmadı
elim yoruldu deyip kenara cekılıyor ama işine geldiğinde hiç bırakmadan 2 sayfa yazıyor
ders çalıştırma metodlarına itiyacm var

Hoşgeldin. Sık sık bu konularda konuşuyoruz. Takip edip paylaşım yaparsan faydalı olur arkadşım.

şükrancım bencede babaannesinin yanında böyle birşeye teşebbüs ediyorsa ailevi sorunlarla ilgilidir.
Nasıl kokrmuştur tanık olan çocuklar :(

27.01 yapma ya :( ben her harf kelime geldiğinde ekliyorum bayağı çoğaldı kelimeler . her çekilişte önce okuyor sonra yazıyoruz. Biraz oyunla sevdirdim :) sonrada kelime oyunu alacağım.harfler biraz daha çoğalsın da .

AMA SON KAGIDA KADAR CEKIYORUM BEN ONDAN MI SIKILDI ACABA COCUK:51:

zarifecim benim arkadaşımın kızıda aynı durumdaydı ve kreşe giderken gün boyu kapatma işleri uygulanıyordu.eğer okulda uygulamak zor olur diyorsan.eve gelince kapatmaya başlayabilirsin.babaanne bakıyordu dimi ? ona söylersen uygulayabilir. tv seyrederken oyun oynarken .

Arkadaslar mega aritmetik kullananız varmı ogluma aletını vermîşler bugun kursuna gırmışler ama ben bişi anlamadım nasıl yardımcı olabılırım

CANIM abaküs sağdan sola doğru okunur.. üst kısmında 1 boncuk vardır altta 4. sag allatn saymaya baslarsın 1,2,3,4 yukarı cektınya usttekı tek boncuk asagı ınerse 9 olur. 10 yapacaksanız mesela üsttekı tekler yukarda olacak alttakılerınde yalnızca sagdan 2. sıradakının alt sırasının üst boncugu ortaya yaklasmıs olacak.. ayy anlatamadım deılmı :55::55:

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba hepinize benim kızım 73 aylık ve bu sene okula başladı daha önce gecen sene özel bi anaokuluna gitti orda hersey gayet guzeldı bırıncı sınıfa başladık ılk ıkı hafta hersey güzel gitti ta ki harfler ve heceler başladı bizim kız bi anda döndü. yapmıycam diyo butun gun ağlıyo hadi kızım dedıkce yapmıycam dıyo gıdıyo yatıyo kaçıyo heceleri okuyo ama yazmaya gelince yazmıycam dıye yıkıyo ortalığı yazdığı zamanda yazısı bişeye benzemıyo saçma sapan şeyler yapıyo en sonunda sınırlerım tepeme cıkıyo oğlen 2,5 ta okuldan gelıyo akşam saat dokuz ona kadar boğuşuyorum ve çoğu zaman cabam boşa gid?yo ödevler yarım olarak gidiyo okula napıcamı şaşırdım öğretmeni okuldada yapmadığını butun gun arkadaşıyla konuştuğunu soylıyo bır satırı bıle bıtırtemıyorum dıyo nasıl olacak arkadaşlar bana bı akıl verın butun gun ağlıyorum sınırden napıcak bu kız arkadaşları hızla harflerı hecelerı bıtırıyo benım kız hıc bısey yazamıyor öğrnemeyecekmı okuma yazmayı boylemı gıdıcek hep napmam lazım yardım edın bana yaaa çok üzgünüm:((((

İyi akşamlar hanımlar sohbet baya ilerlemiş giremedim bu ara oğlum boğaz enfeksiyonu geçirdi ateşi 41 oldu baya ağır geçirdi iğnelerle toparladık bide ben hipoglisemi tedavisi görüyorum onlarla da uğraştım

gözünde problem olan arkadaşlar çok geçmiş olsun
mevcan sizede geçmiş olsun bol bol tekrar düzeltir herşeyi

oğlum okumakta zorlanıyodu baya üzülüyodum bi fikir geldi aklıma sizle paylaşıyım boy boy kağıttan uçak yaptım uçağın kanatlarına bi büyük bide küçük harfle ela-lale-elle vb yazdım karşılıklı oturduk uçağı ona attım piste iniyor pilot hangi uçak geldi diye okumayı söktü gece uykuda bile sayıklıyodu yavrum bugun öğretmeni okutma yapmış oğlum okumuş alkış ve ödül aldım diyor öle mutlu ki iyi ki anne çalıştırdın diyor.Yeni harfler eklendikçe bakalım nasıl gidicek biz yeni t harfine geçiyoruz

okuldan çocuk kaçırmak allah korusun hepimizin çocugu allaha emanet

öğretmenimiz sınıf annesi seçmiş hafta sonu atatürk köşesi için resimler hazırlıcam bide aylar için köşe istedi bakalım nası yapcaksam

herkese güzel hafta sonları:34::34::34::34::34::34:

Slm anneler,saatlerdir ödev yapıyoruz,kızım şimdi uyudu ,çokkk geri kalmışız çok,t harfinde çok iyi ama n harfinde çokkkk takılıyoruz,nalan nane naneli offffff ki offfffff 3 sayfa yazdık yarına kadarda bol bol okutucam,bu arada zambak yayınlarını tavsiye etti öğretmen,ilk kitabı kolay okudu ama 2 kitapta çok takılıyoruz,o harfini öğrendiler cuma günü,sınıf okulda en öndeki sınıfmış,hocamız sınıf başarılı hızlı okumaya geçeriz biz dedi ama n harfinde sınıf genel olarak çok zorlanmış,burda iş annelere düşüyor dedi,allah yardımcım olsun kızım tam adapte oldu derken herşey başa döndü :(

Slm anneler,saatlerdir ödev yapıyoruz,kızım şimdi uyudu ,çokkk geri kalmışız çok,t harfinde çok iyi ama n harfinde çokkkk takılıyoruz,nalan nane naneli offffff ki offfffff 3 sayfa yazdık yarına kadarda bol bol okutucam,bu arada zambak yayınlarını tavsiye etti öğretmen,ilk kitabı kolay okudu ama 2 kitapta çok takılıyoruz,o harfini öğrendiler cuma günü,sınıf okulda en öndeki sınıfmış,hocamız sınıf başarılı hızlı okumaya geçeriz biz dedi ama n harfinde sınıf genel olarak çok zorlanmış,burda iş annelere düşüyor dedi,allah yardımcım olsun kızım tam adapte oldu derken herşey başa döndü :(

Nedir bu hız anlamadım biz t harfindeyiz.. Çocuklar bu hızda tabi zorlanır..Biz normal hızda gitmemize rağmen o bile bazen çocuğu sıkıyor.. Yok mu bunun bir ortası..

Nedir bu hız anlamadım biz t harfindeyiz.. Çocuklar bu hızda tabi zorlanır..Biz normal hızda gitmemize rağmen o bile bazen çocuğu sıkıyor.. Yok mu bunun bir ortası..
Biz de t harfine pazartesi geçecez. Öğretmenimize yavaş mı gidiyoruz acaba dedim hayır biz olmasi gereken gibi gidiyoruz dedi bence de aceleye gerek yok eninde sonunda hepsi okuyacak ama önce ama sonra

Biz de t harfine pazartesi geçecez. Öğretmenimize yavaş mı gidiyoruz acaba dedim hayır biz olmasi gereken gibi gidiyoruz dedi bence de aceleye gerek yok eninde sonunda hepsi okuyacak ama önce ama sonra

Kizlar bizde a dayuz bu hafta t ye gecicez
Bencede acele yok bubhafta sonu ela lale ala onlari yazdik ogretmen okuma odevi vermiuor ama yaren yazarken onlari okuyor okulda ogretmen ogrwtiyormus hecelere ayirarak
Mantigini biraz anladi gibi
Ama harfler fazlalastikca is zorlasabilir
Bu arada sizin yazilariniz harfleriniz.nasil.yareninki annesine cekmis guzel bir yazusi oldugunu soykeyemem

günaydın anneler

ben işe,kızım okula şükür normal hayatımıza döndük,

dün bol bol okuma yaptırdım,kolları halen ağrıdığı için yazma işini pek zorlamadım,

nil,nalan,nane,naneli,ali ata nal nalla,baya bi zorladı beni,bugün o harfini tekrar yapıp r ye geçicekler,

ireme çok hızlısınız derken bizim hoca aldı başını gidiyor,

zambak yayınlarının yardımcı kitabını aldım,1.ela kitabını hızlı okudu,
2.ot at serisi 10.sayfaya kadar okuduk,onatı ben vermek istemedim,

Kizlar bizde a dayuz bu hafta t ye gecicez
Bencede acele yok bubhafta sonu ela lale ala onlari yazdik ogretmen okuma odevi vermiuor ama yaren yazarken onlari okuyor okulda ogretmen ogrwtiyormus hecelere ayirarak
Mantigini biraz anladi gibi
Ama harfler fazlalastikca is zorlasabilir
Bu arada sizin yazilariniz harfleriniz.nasil.yareninki annesine cekmis guzel bir yazusi oldugunu soykeyemem

kızımda bana çekmiş yazısı berbat,bide şimdi kalemi gevşek tutuyor elim acıyor diye aman allahım yazıyı bi gör:1:

kızlar bahsetmiştim,perşembe ve cuma günü 9-3 okuldayım bol bol gözlem yaptım diye,

genel olarak konuşmak istemiyorum ama devlet okulunun hali içler acısı,okul,tuvalet leş,ne bir tuvalet kağıdı,ne bir kurutma cihazı,okulun kapı,bahçe kapısı hep açık,giren çıkan belli deil,canım çok sıkıldı sormayın,müdür olanaklarımız bu kadar diyip geçiştiriyor,okul aile birliği çalışmıyor,

tek iyi yönü,sınıftan 3 tane anne her öğlen arada, gelip sınıfı ve çocukları kolaçan ediyor,bende bir sürü anne ile tanıştım,hepside gözün arkada kalmasın biz kızına göz kulak oluruz dedi,sıra arkadaşının annesi ben onu hergün servise kadar götürürüm dedi,telefonlarımızı felan aldık ama aklım hepp okulda,

anneler gelip tenefüste kendi sınıflarını temizliyor,okulda 2 hademe var ama ellerinde bi çay okul bitene kadar bahçede lak lak yapıyorlar,bizde imza topladık,milli eğitime okulu ve müdürü şikayet ettik,umarım bir sonuç alırız

Hoşgeldin Mevcan.. İnşallah tez zamanda atlatırsınız..

Dün kızımı aldım İkea'ya gittik. cıkısta aniden karın agrısı basladı. 21.00 gbı hastaneye gttık apar topar.. 01.00de kızımın zorlamasıyla cıktık. apandisitten şüphelendi doktor.cok zor bir gece gecırdık. bugun okula gondermek ıstemedı babannesı. ama kızım sımdı kalkmıs okul dıye tutturmus. okula gidiyordu. inşallah hastalanmaz. Allah yavrularımızı korusun.:nazar:
Bizimkilerde "i" harfini tamamladılar sanırım "n" gecerler bugun yarın. okumamız daha ıyı gbı cok ılgınctır hala ben okuyorum o cok kolay yazıyor ama okurken o kadar serı deıl :53:

İyi akşamlar hanımlar sohbet baya ilerlemiş giremedim bu ara oğlum boğaz enfeksiyonu geçirdi ateşi 41 oldu baya ağır geçirdi iğnelerle toparladık bide ben hipoglisemi tedavisi görüyorum onlarla da uğraştım

gözünde problem olan arkadaşlar çok geçmiş olsun
mevcan sizede geçmiş olsun bol bol tekrar düzeltir herşeyi

oğlum okumakta zorlanıyodu baya üzülüyodum bi fikir geldi aklıma sizle paylaşıyım boy boy kağıttan uçak yaptım uçağın kanatlarına bi büyük bide küçük harfle ela-lale-elle vb yazdım karşılıklı oturduk uçağı ona attım piste iniyor pilot hangi uçak geldi diye okumayı söktü gece uykuda bile sayıklıyodu yavrum bugun öğretmeni okutma yapmış oğlum okumuş alkış ve ödül aldım diyor öle mutlu ki iyi ki anne çalıştırdın diyor.Yeni harfler eklendikçe bakalım nasıl gidicek biz yeni t harfine geçiyoruz

okuldan çocuk kaçırmak allah korusun hepimizin çocugu allaha emanet

öğretmenimiz sınıf annesi seçmiş hafta sonu atatürk köşesi için resimler hazırlıcam bide aylar için köşe istedi bakalım nası yapcaksa

herkese güzel hafta sonları:34::34::34::34::34::34:

canım çok teşekkür ederim. zamanla herşey düzelecek inşallah

sizede çok geçmiş olsun.

Back