dün akşam bende ipler koptu ve sanıyorumki iyiki koptu,dün okula göndermedim gezi var diye,ödevleri zaten bitmişti sadece okuması vardı,elat ve ino seslerinden oluşan,dedesiyle sadece bir kez okumuş,o kadarda tembihlemiştim,neyse akşam eve geldiler,10-15 dakika oynadık güldük,sonra oturduk okumaya
e,den başlayıp,onattan biten bir sayfa fotokobi kağıdı,2 sırayı tam 30 dakikada okudu,dikkatini vermiyor,bildiği halde düşüncem diyor,o koltuktan o koltuğa atlıyor,sürekli beni taklit ediyor,tatlı dille anlatıyorum beni tınlamıyor,sürekli konuşuyor,
en son yeterrrrrrrr diye çığlık attım,aldım fotokopi kağıdını attım yere, okumazsan okuma bu ne ya,ben mecbur deilim saatlerce senin keyfini beklemeye,bu senin ödevin,okumak istemiyorsan okuma,yarın öğretmen sorduğunda okuyamazsan üzülecek olan sensin,herkes yıldız alırken sen hiç bir şey alamazsın,tembelsin diye,tıpkı ali ihsan gibi kimse senin yanına oturmak istemez,tek kalırsın tembel çocuk diye,ödev senin sorumluluğun benim deil,yapamazsan öğretmenin bana deil sana kızar beni ilgilendirmez artık dedim,tabi ağlamaya başladı çıktım odadan,arkamdan geldi anne ne olur okut anne ne olur okut diye,aldım kucağıma sakin bi sesle,annecim bak o ödev senin eğer yapmak istemiyorsan yapma ben bunun için bi şey diyemem ama okula gittiğin sürece bu ödevleri okumak zorundasın,eğer okumak istemiyorsan söyle alalım seni okuldan dedim,
hayır annecim söz okuycam dedi,bak benim vaktim yok sabah işe gidicem banyo yapmam lazım okursan gelirim odana dedim,tamam anne söz dedi,gittik odasına 2 sırayı 30 dak.bitiren çocuk kalan 20 sırayı 20 dak bitirdi,hiçte takılmadan takır takır okudu,
ağlattığım için çok canım sıkıldı ama sabredecek takatim artık kalmamıştı,zaten kısıtlı vakit içinde yaptırmaya çalışıyorum herşeyi,süreki beni taklit etmesi,deftere bakmadan kafadan uydurması,kalemi inatla tutmaması
off yanlışmı yaptım bilmiyorum,vicdanım sızlıyor şimdi,sabah çok sakindi anne bugün matematik yapıcaz yaşasın felan diyordu
Bütün çalışan annelerde var sanırım bu zaman baskısı. Bizi bunaltıyor. Ben de yaşıyorum... Bir debütün evin işleri üzerimizdeyken .. Oluyor. Üzülme.. Bazen kızmak gerekir...