• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

dün akşam bende ipler koptu ve sanıyorumki iyiki koptu,dün okula göndermedim gezi var diye,ödevleri zaten bitmişti sadece okuması vardı,elat ve ino seslerinden oluşan,dedesiyle sadece bir kez okumuş,o kadarda tembihlemiştim,neyse akşam eve geldiler,10-15 dakika oynadık güldük,sonra oturduk okumaya

e,den başlayıp,onattan biten bir sayfa fotokobi kağıdı,2 sırayı tam 30 dakikada okudu,dikkatini vermiyor,bildiği halde düşüncem diyor,o koltuktan o koltuğa atlıyor,sürekli beni taklit ediyor,tatlı dille anlatıyorum beni tınlamıyor,sürekli konuşuyor,

en son yeterrrrrrrr diye çığlık attım,aldım fotokopi kağıdını attım yere, okumazsan okuma bu ne ya,ben mecbur deilim saatlerce senin keyfini beklemeye,bu senin ödevin,okumak istemiyorsan okuma,yarın öğretmen sorduğunda okuyamazsan üzülecek olan sensin,herkes yıldız alırken sen hiç bir şey alamazsın,tembelsin diye,tıpkı ali ihsan gibi kimse senin yanına oturmak istemez,tek kalırsın tembel çocuk diye,ödev senin sorumluluğun benim deil,yapamazsan öğretmenin bana deil sana kızar beni ilgilendirmez artık dedim,tabi ağlamaya başladı çıktım odadan,arkamdan geldi anne ne olur okut anne ne olur okut diye,aldım kucağıma sakin bi sesle,annecim bak o ödev senin eğer yapmak istemiyorsan yapma ben bunun için bi şey diyemem ama okula gittiğin sürece bu ödevleri okumak zorundasın,eğer okumak istemiyorsan söyle alalım seni okuldan dedim,

hayır annecim söz okuycam dedi,bak benim vaktim yok sabah işe gidicem banyo yapmam lazım okursan gelirim odana dedim,tamam anne söz dedi,gittik odasına 2 sırayı 30 dak.bitiren çocuk kalan 20 sırayı 20 dak bitirdi,hiçte takılmadan takır takır okudu,

ağlattığım için çok canım sıkıldı ama sabredecek takatim artık kalmamıştı,zaten kısıtlı vakit içinde yaptırmaya çalışıyorum herşeyi,süreki beni taklit etmesi,deftere bakmadan kafadan uydurması,kalemi inatla tutmaması

off yanlışmı yaptım bilmiyorum,vicdanım sızlıyor şimdi,sabah çok sakindi anne bugün matematik yapıcaz yaşasın felan diyordu

Bütün çalışan annelerde var sanırım bu zaman baskısı. Bizi bunaltıyor. Ben de yaşıyorum... Bir debütün evin işleri üzerimizdeyken .. Oluyor. Üzülme.. Bazen kızmak gerekir...

canım geçen sene kkk aşısı olan çocuklar nasıl oldu peki,onlar tek aşımı oluyor acaba,devlet okulu çok yetersiz maalesef,bizde para toplayıp sınıfa temizlik malzemesi aldık,ıslak mendil,el jeli,öğlen gelen veliler silsin diye vileda felan

geçen sene aşı olan çocuklara hiç vurmadılar benim oğlum geçen sene su çiçei olmuştu sadece o yüzden 2 aşıyı da yaptırdım

dün akşam bende ipler koptu ve sanıyorumki iyiki koptu,dün okula göndermedim gezi var diye,ödevleri zaten bitmişti sadece okuması vardı,elat ve ino seslerinden oluşan,dedesiyle sadece bir kez okumuş,o kadarda tembihlemiştim,neyse akşam eve geldiler,10-15 dakika oynadık güldük,sonra oturduk okumaya

e,den başlayıp,onattan biten bir sayfa fotokobi kağıdı,2 sırayı tam 30 dakikada okudu,dikkatini vermiyor,bildiği halde düşüncem diyor,o koltuktan o koltuğa atlıyor,sürekli beni taklit ediyor,tatlı dille anlatıyorum beni tınlamıyor,sürekli konuşuyor,

en son yeterrrrrrrr diye çığlık attım,aldım fotokopi kağıdını attım yere, okumazsan okuma bu ne ya,ben mecbur deilim saatlerce senin keyfini beklemeye,bu senin ödevin,okumak istemiyorsan okuma,yarın öğretmen sorduğunda okuyamazsan üzülecek olan sensin,herkes yıldız alırken sen hiç bir şey alamazsın,tembelsin diye,tıpkı ali ihsan gibi kimse senin yanına oturmak istemez,tek kalırsın tembel çocuk diye,ödev senin sorumluluğun benim deil,yapamazsan öğretmenin bana deil sana kızar beni ilgilendirmez artık dedim,tabi ağlamaya başladı çıktım odadan,arkamdan geldi anne ne olur okut anne ne olur okut diye,aldım kucağıma sakin bi sesle,annecim bak o ödev senin eğer yapmak istemiyorsan yapma ben bunun için bi şey diyemem ama okula gittiğin sürece bu ödevleri okumak zorundasın,eğer okumak istemiyorsan söyle alalım seni okuldan dedim,

hayır annecim söz okuycam dedi,bak benim vaktim yok sabah işe gidicem banyo yapmam lazım okursan gelirim odana dedim,tamam anne söz dedi,gittik odasına 2 sırayı 30 dak.bitiren çocuk kalan 20 sırayı 20 dak bitirdi,hiçte takılmadan takır takır okudu,

ağlattığım için çok canım sıkıldı ama sabredecek takatim artık kalmamıştı,zaten kısıtlı vakit içinde yaptırmaya çalışıyorum herşeyi,süreki beni taklit etmesi,deftere bakmadan kafadan uydurması,kalemi inatla tutmaması

off yanlışmı yaptım bilmiyorum,vicdanım sızlıyor şimdi,sabah çok sakindi anne bugün matematik yapıcaz yaşasın felan diyordu

hepimizde oluyor böle anlar bende yaptım sonra özür diledim üzüntümü pişmanlıgımı dile getirdim bizim sınıfta çok başarısız öğrenci var öğretmen dediği için söylüyorum benim fikrim arkadaşını örnek gösterme çocuklar bazen farketmeden kırıcı olabiliyolar benim eşimde yapıyor x arkadaşın gibi mi diye uyarıyorum sınıfta eşitler okumayı bilmez o ayrı daha tatlı dille olsun bence
bu sabah hastaneye giderken aynen arabada ela okucak bakıyo yüzüme öle gerildim ki müziği açtım sakinledim

Kizlar yaren tahtada 4 sira cumleyi okumus ogretmen 3 kere aferin demis yaren okuldan uca uca cikti
Yanimda iki gun once ilk okuyan kizin annesi vardi anlamsiz bir sekilde yuzu dusti ve uzaklasti yanimizdan veliler arssinda bu tarz seyler okuyormu ki oluyorsa cok uzulurum hepimizin evlatlari okusun yazsin basarili olsun degilmi

Sinifimizda durumu olmayan beslwnme getiremeyen bir kac ogrenci oluyormus yaren hep ogretmen aliyor para veriyor dedi
Bizde esimle biz karsilamayi dusunduk ogretmene konuyu actim
Fakat igretmen evet var hatta beslenme saatinde aglayan bile.oluyor dedi icim.parcalandi gercekten
Ben tum ihtiyaclarini karsiliyorum.devam da edicem dedi bu yastan sonra para benim.neyime dedi onlarin bogazindan gectikce ben huzura kavusuyorum dedi
Gercektwn ogretmeni taktir ettim.bu konuda sinifa deste ile kalem.silgi almis kaybolama unutana kaybedene ders arasinda veriyormus

tebrikler cnm kızınada sana da var öle tipler okulda sanki hep o çocuklar önde olcak hepimizin çocugu bir gün önce birgün sonra okucak
aşı günü bende beslenme saatine denk geldim öle özensiz pis diyebilceğim beslenmeler vardı öğretmen defalarca uyarıyo koca ekmeğin arasına resmen tıkıştırmış bişeyler nasıl yesin onu
öğretmeni tebrik ederim

iyi akşamlar hanımlar,bugün aşımızı olduk anaokulunda kkk aşısını olduğundan
1aşı yapıldı şuan iyi inşALLAH sorunsuz atlatırız..
bugün ara karne verdiler bizimkilere çoğu çok iyi 2tane sade iyi vardı
onlarda düzgün okuma ve yazma benimki pek kavrayamadı, hep atıyo heceleme yapsa biliyo aslında
kendine güvense yazıyoda dün akşam pratik yaptırdım biraz
yanlış olduğunu düşünsende yaz dedim nerdeyse hepsini doğru
yazdı 1tane yanlış yazdımı hepsini şaşırmaya başlıyor okurkende
öyle bir şaşırdımı başlıyo sallamaya bazen bakmıyor bile nasıl
alıştıracağım kafam çok karıştı bir yöntemi varsa banada söyleyin bende yapayım...

Saol canım benim.

Canım r ve n bize de karışıyor. Ama okurken rrrrrrrrrr diye öğrettim ben sesi r harfli kelimleleri biraz daha r ye baskı yaparak öğretin derim. errrren gibi mesela.
Cesaretlendiriilmeye ihtiyacı var biraz kuzunun anladığım kadarıyla. Abartılı cesaret verici cümleler kullanabilirsin. Doğru yapacağına eminim, sen zaten beni bu konuda hiç yanıltmadın ama yanlış da olsa öğreneceğiz vs vs.

Amin canım hepimiz için aynı dilekler işallah.

t zor bir harf cnm hepimiz zorlandık o harfte ama bol bol pratikle aşılıyor üzme kendini.

çok isteksiz ağlayarak ders çalışıyoruz sonrada bişey anlamıyor işte,
dün uçak yapıp isim takarak hem oynadık hem öğrensin diye(burdan bir arkadaş söylemişti) ama yok hemen sallıyor okumaya yazmaya çalışım yok yapmıyor..

merhaba anneler, oğlum haftaya "o" harfine geçecekler. şuana kadar öğrenilen harfleri tanıyo ama birleştirmeye gelince takılıyor defalarca okuduğu al'ı aaaaaaaaaaaallllllllllllllll dedikten sonra al diyor. diğer hecelerde de aynı durum var sizde de aynı sorun var mı? zamanla aşılabilinir mi? "n" sesini de süreli "l" sesi ile karıştırıyor inşallah bu durumda zamanla düzelir...

merhaba anneler, oğlum haftaya "o" harfine geçecekler. şuana kadar öğrenilen harfleri tanıyo ama birleştirmeye gelince takılıyor defalarca okuduğu al'ı aaaaaaaaaaaallllllllllllllll dedikten sonra al diyor. diğer hecelerde de aynı durum var sizde de aynı sorun var mı? zamanla aşılabilinir mi? "n" sesini de süreli "l" sesi ile karıştırıyor inşallah bu durumda zamanla düzelir...

Canim.biz henuz t harfinene yeni gectik oldukca ileridesiniz ogretmwnimiz cocuklar kavrayana kadar ilerlwmiyor acaba hizli gidip cocuklar kavramadan mi farkli harflere geciyor
Her defasinda okuma oldugunda okuyamayanlari bir yana alip uzerlerinde duruyor
Mesela ben sadece tekrarlattim calismasini yaptirdim
Bugun t harfine basladikar yaren geldiginde at et ata bunlari ogrenip gelmis ogretmen tum gun hevelere ayirarak gosterms
Benim fikrimce cocuk tam kavramadan diger harflere gecilip kafasi karismis

iyi akşamlar hanımlar,bugün aşımızı olduk anaokulunda kkk aşısını olduğundan
1aşı yapıldı şuan iyi inşALLAH sorunsuz atlatırız..
bugün ara karne verdiler bizimkilere çoğu çok iyi 2tane sade iyi vardı
onlarda düzgün okuma ve yazma benimki pek kavrayamadı, hep atıyo heceleme yapsa biliyo aslında
kendine güvense yazıyoda dün akşam pratik yaptırdım biraz
yanlış olduğunu düşünsende yaz dedim nerdeyse hepsini doğru
yazdı 1tane yanlış yazdımı hepsini şaşırmaya başlıyor okurkende
öyle bir şaşırdımı başlıyo sallamaya bazen bakmıyor bile nasıl
alıştıracağım kafam çok karıştı bir yöntemi varsa banada söyleyin bende yapayım...

Canim.bugun bizede verdiler kizim okukdan cikti bir telasli anne bugin kagit verdiler ama.herkezin kinde carpi var tek ben degio.yani dedi garibim.yanlis birsey sanmis carpi gorunce:)
Hepsini cok iyi isaretlemisler sanirim.tum.sinif aynisir diye dusunuyorum.

Calisma olayina gelince ben yarene okutuyorum sonrada hadi sinav var diyirum.sonavi gecersen kucuk.bir odul.diyorum
Okuttugumda tamamen dogru okuyana kadar devam ediyoruz
Sonrasinda ben okuyorum o yaziyor olelikle aklina daha cok giriyor..
Ogretmenede anlattim.cok dogru ve etkili yontem dedi
Ablamin ogretmenide yatmada okutum mutlaka diyormus gece karistirsada sabah kalktiginda da eksiksiz okucak diyormus
Daha cok aklinda kalirmis gercekten etkili bir yontem denedim bende

geçen sene aşı olan çocuklara hiç vurmadılar benim oğlum geçen sene su çiçei olmuştu sadece o yüzden 2 aşıyı da yaptırdım

hepimizde oluyor böle anlar bende yaptım sonra özür diledim üzüntümü pişmanlıgımı dile getirdim bizim sınıfta çok başarısız öğrenci var öğretmen dediği için söylüyorum benim fikrim arkadaşını örnek gösterme çocuklar bazen farketmeden kırıcı olabiliyolar benim eşimde yapıyor x arkadaşın gibi mi diye uyarıyorum sınıfta eşitler okumayı bilmez o ayrı daha tatlı dille olsun bence
bu sabah hastaneye giderken aynen arabada ela okucak bakıyo yüzüme öle gerildim ki müziği açtım sakinledim

tebrikler cnm kızınada sana da var öle tipler okulda sanki hep o çocuklar önde olcak hepimizin çocugu bir gün önce birgün sonra okucak
aşı günü bende beslenme saatine denk geldim öle özensiz pis diyebilceğim beslenmeler vardı öğretmen defalarca uyarıyo koca ekmeğin arasına resmen tıkıştırmış bişeyler nasıl yesin onu
öğretmeni tebrik ederim

Sorma canim nedir bu hirs anlamadim.bende oysaki hepsi iyi guzel okusun yazsin degilmi
Velilere gekince kimi gervekten cok ozensiz uzucu bir durum

canım ben okula gidemediğim için veliler arası muhabbet nasıl bilemiyorum,ama gittiğim 2 günde gözlemlediğim bir şey var oda,anneler şımarık çocukların yanına kendi çocuğunu otutturmuyor ve o anneye mesafeli duruyor,

durumu olmayan çocuk her yerde vardır,öğretmeni takdir ettim doğrusu yanlız anlamadığım çocuğun beslenmesine bi şey koyamayacak kadar yiyecek yokmu o insanların evinde,beslenmesiz göndermek ne demek,insan kuru ekmek su koyar en azından,

yanlışım varsa düzeltin lütfen,

bugün kızım sigara böreği istedi,erkenden kalkıp kızarttım,10 tane börek,3 tane ufak muz koydum,anne bu çok dedi,olsun canı isteyen arkadaşın olursa ver diye koydum annecim dedim,tamam börek koyma,muz koyma,ama o çocuğuda ağlatıcak vicdansızlığı yapma

evet maalesef sorunlu çocuklar bırsekılde dışlanmaya çalışıyor çocuklarının yanına oturmalarını ıstemıyorlar bugun sahıt oldu çocuk annesine demıskı anne hıc ben le konusmıyor bıle neden böyle soyluyorsun demıs çocukların da aklına bu tarz seyler sokup arkadaş ayrımına sokmamalı benım fıkrımce
ogretmen zaten kontrol altınd tutmak ıstedıklerını on sıralara yerlestırmıs

yemek olayına gelınce bende anlamış degılım bır kuru ekmek temı yok ogretmen kendı sı yarenın dedıgını soyledı beslenme yompaa yok ben karşılıyorum çocuk ağlıyor dedı
benım kızım cok duygusal mevcan anlatırken gozu dolouyor hemncık babası sen uzulme alırız bız dedıysede ogretmen kabul etmedı onların boğazından gecırın ce ben huzurlu oluyırum dedı

Yanlış yapmadın cnm bazen gerekiyor bu yeterki alışkanlığa çevirmeyelim. Bende oldu aynen bu dediğin durum bir kez. Ve o gün bugün herşey daha iyi oldu. Geri adım atma sakın. Eğer ki pişmanlığını farkederse daha kötü olur ve toplarlayamazsın.

Maşallah canım yaren kuzuma. Maalesef veliler arasında bu durumlar var. Bizde de oluyor. Toplantıda öğretmen İremden övgü ile bahsederken hepsi döndü bana baktı velilerin. Kendimi suçlu gibi hissettim sanki hata yapmışım gibi. Garip oldum bense mutlu oluyorum çocuklar hakkında güzel birşey duyunca. Bırak sınıfı burada sizlerin çocukları hakkında bile güzel bişey duyunca keyifleniyorum. dualarıma hepsini katıyorum. Kötü düşünceli insanları anlamakta hep zorlanmışımdır zaten.

Maşallah canım. İşte nazları evde bize geçiyor. Ödev yapmanın oyun olmadığını anladıkları anda güzel oluyor ödev zamanları ve kısa sürede bitiyor. Çok dert etme kendini. Maşallah senin kuzuda gayet iyi durumda.

ılk olarak ıremıme masalla cnm böyle güzel hbrler duydukça cok sevınıyorum
toplantıda kotu hıssettırmısler senı
gectıımz ayda abalmın kızından ogretmen bu skeılde ovguyke bahsedınce bızım cocuklarıda o okutsun madem gıbı cırkın bır tavır takılmışl bır velı anlamıryorum gerçekten ınsanlardakı bu hazımsızlıgı

Selam anneler :) Sınıf öğretmenliği okuyorum ve seneye mezun olacağım. Öğretilen sesleri öncelikle çocuğunuza hissettirip tanımasını sağlarsanız kalıcı öğrenme gerçekleştirirsiniz. Örneğin; e sesi için ( Şuan e sesini çoktan geçti yavrularınız ama örnek olması için belirttim :)
Kayahan ın ee bebeğim diye şarkısı vardır. Onu dinletip ''Burda en çok tekrar eden ses ne?'' diye sorabilirsiniz. ''Bebekleri uyuturken nasıl ninni söyleriz? '' eee ee ee eee vs gibi bu tarz örnek çoğaltılabilir. Daha sonra günlük yaşamdan örnekler vererek 'el,elma' gibi basit kelimeleri söyleyip içinde e sesi var mı diye sorabilirsiniz. Daha sonra '' İçinde e sesi geçen senin bildiğin kelimeler var mı?'' diye sorarak çocuğunuzdan örnekler vermesini isteyebilirsiniz. Bu tarz uygulamalarla sesler ve harfler hafızalarında daha net canlanacaktır

Hepinize sabır diliyorum. Gerçekten çok zor bir dönem. ama sonu güzel :) Öğretmen ve veli işbirliği çalışması sonucunda çocuklanırız harikalar yaratacaktir eminim. Yardımcı olabileceğim durumlar olursa içtenlikle yardımcı olurum. Sevgiler :)

Günaydın dertli,yorgun anneler,dün ara karnemiz geldi hep çok iyi olarak işaretlemiş hocamız,kızım bana göre çok iyi deil demek hocamıza göre çok iyi,zambak yanınının 2 kitabını okuduk akşam,elayı yaladı yuttu,2.kitapta biraz daha yavaştı,akşam "m"nin okunuşunu gösterdim,kendi kendine ma,me,mı,mi,mo vs diye heceledi,başlıkta yazan "mine"yi okudu,sanırım işin özünü kavradı,yanlız dün yaZılı olmuşlar,kızım yetiştirememiş yarım sayfa eksikti ve arada hataları vardı,hocamız not vermemiş,kızıma sordum bi şey demedi sadece eksiklerin var evde defterine yaz demiş,sınıfta samimi olduğum bi anne var onu aradım kızım 100 aldı dedi,bize niye not vermedi,yada hatalarımızı düzeltmedi anlamadım,acaba geri kaldığımızı bildiği içinmi tolerans gösterdi

Günaydın dertli,yorgun anneler,dün ara karnemiz geldi hep çok iyi olarak işaretlemiş hocamız,kızım bana göre çok iyi deil demek hocamıza göre çok iyi,zambak yanınının 2 kitabını okuduk akşam,elayı yaladı yuttu,2.kitapta biraz daha yavaştı,akşam "m"nin okunuşunu gösterdim,kendi kendine ma,me,mı,mi,mo vs diye heceledi,başlıkta yazan "mine"yi okudu,sanırım işin özünü kavradı,yanlız dün yaZılı olmuşlar,kızım yetiştirememiş yarım sayfa eksikti ve arada hataları vardı,hocamız not vermemiş,kızıma sordum bi şey demedi sadece eksiklerin var evde defterine yaz demiş,sınıfta samimi olduğum bi anne var onu aradım kızım 100 aldı dedi,bize niye not vermedi,yada hatalarımızı düzeltmedi anlamadım,acaba geri kaldığımızı bildiği içinmi tolerans gösterdi

Giünaydın canım,

bizede ara karne vermişler.
Demekki genel bir uygulama. Aynen bizdede hepsi çok iyi:) bende çok iyi olduğunu düşünmüyorum aslında ama sanırım herkesi olumlu etkilemk istemiş hocamız..
Ama yinede güzel bir duygu :)
Bizde siz gibi zambak serisinden gidiyoruz.
2. kitaba geçtik ama kitabı vermemiş henüz.
bizdede komuşumuz gece yatarken kitap okursan kötü rüya görmezsin dedmiş
ogün bugündür uykudan gözü kapansa bile ela kitabını okuyup öyle yatıyor.
Ve sular seler gibi okuyor bakalım 2. kitapta nasıl olacak.
Uyurken bizim yatakta uyuyo sonra kendi yatağına koyuyoruz
yatağına koyarken okuduklarını sayıklamaya başlıyor
ela lale ip al atla vs.
o anki halimiz görülmeye değer

bence sizin öğretmende eksikler yüzünden puan verip üzmek istmemeiştir.
kolay değil siz eksiklerini tamamlamaya çalıştınız ama ne kadarda olsa daha tam adapte olamamıamıştır.
üzülmeyin ama en kısa sürede toparlar.

bende göz problemmiz ve sınıfın genel durumuna göre küçük olmamızdan dolayı biraz pes ettim
oysaki çok iyi olacağız çok çalışacağız sınıfın en iyilerinden olacağız diye çok umutlanmıştım.
ama dediğim gibi sınıf ortalamasının yaş olarak küçüğüz
ben çalışıyorum
babanneyle çalışmıor
zaten eksik yanlarımız var
sınıfttada artısı olan çok
babası öğretmen olarlar var
önyargılı olmak istemiyorum ama baştan 0-1 başlamış gibi hissediyorum kendimi:(
o yüzden geç olsun temiz olsun diyorum

günaydın hanımlar berbat şekilde hastayım:37: oğlum bakıyor bana :9::9: biz ara karne almadık öğretmenimiz 2 gün izinli belki o yüzden ilerki haftalarda bakalım vercek mi

bizde zambak seti kullanıyoruz ilk kitap okuyoruz ikinciye geçmedik daha

you tube de harflerle ilgili güzel videolar var şimdi onları indirmek için uyandım sizde bakın dinletiyorum devamlı telaffuzu anlasın diye

herkese iyi hafta sonları

Selam anneler :) Sınıf öğretmenliği okuyorum ve seneye mezun olacağım. Öğretilen sesleri öncelikle çocuğunuza hissettirip tanımasını sağlarsanız kalıcı öğrenme gerçekleştirirsiniz. Örneğin; e sesi için ( Şuan e sesini çoktan geçti yavrularınız ama örnek olması için belirttim :)
Kayahan ın ee bebeğim diye şarkısı vardır. Onu dinletip ''Burda en çok tekrar eden ses ne?'' diye sorabilirsiniz. ''Bebekleri uyuturken nasıl ninni söyleriz? '' eee ee ee eee vs gibi bu tarz örnek çoğaltılabilir. Daha sonra günlük yaşamdan örnekler vererek 'el,elma' gibi basit kelimeleri söyleyip içinde e sesi var mı diye sorabilirsiniz. Daha sonra '' İçinde e sesi geçen senin bildiğin kelimeler var mı?'' diye sorarak çocuğunuzdan örnekler vermesini isteyebilirsiniz. Bu tarz uygulamalarla sesler ve harfler hafızalarında daha net canlanacaktır

Hepinize sabır diliyorum. Gerçekten çok zor bir dönem. ama sonu güzel :) Öğretmen ve veli işbirliği çalışması sonucunda çocuklanırız harikalar yaratacaktir eminim. Yardımcı olabileceğim durumlar olursa içtenlikle yardımcı olurum. Sevgiler :)

canım teşekkür ederiz katkıların için. o güzel sonu görmek için sabırsılznıyoruz hepimiz:)
seninde yolun açık olsun şimdiden:)

günaydın hanımlar berbat şekilde hastayım:37: oğlum bakıyor bana :9::9: biz ara karne almadık öğretmenimiz 2 gün izinli belki o yüzden ilerki haftalarda bakalım vercek mi

you tube de harflerle ilgili güzel videolar var şimdi onları indirmek için uyandım sizde bakın dinletiyorum devamlı telaffuzu anlasın diye

Günaydın canım çok geçmiş olsunn....
ooo küçk adam büyümüşte annesine mi bakıyormuş maşallah oğlunuza

Canim sonuc itibari ile kayip gun sayiniz cokfazla ondan dolayi tolerabs gistermisti zaten ayni sartlarda olmaniz haksizlik.olurdu

Canim bizde miniminibirlerden destek aliyoruz mutlama tavsiye wderim
Her harf icin 3 tane video var
Biri sesi tanitiyor sarkilarla eglendirerek
Biri harfib okunusunu yazilisin
Bir digeri ise bir onceki ogrendigi harflerle kurulan cumleleri hece ile ogretmesini sagliyor

Günaydın canım çok geçmiş olsunn....
ooo küçk adam büyümüşte annesine mi bakıyormuş maşallah oğlunuza

çok saol cnm kaltım baktım sen yorgunsun diyo yatagımızı topluyodu küçük sıpam benim

Canim bizde miniminibirlerden destek aliyoruz mutlama tavsiye wderim
Her harf icin 3 tane video var
Biri sesi tanitiyor sarkilarla eglendirerek
Biri harfib okunusunu yazilisin
Bir digeri ise bir onceki ogrendigi harflerle kurulan cumleleri hece ile ogretmesini sagliyor

bende miniminibirlerden izletiyorum onlarda youtube de var o linki kopyala bide özaydınlar videoları var onlarda güzel öğresinler diye her yolu deniyoruz kolay gelsin hepimize

Canim.biz henuz t harfinene yeni gectik oldukca ileridesiniz ogretmwnimiz cocuklar kavrayana kadar ilerlwmiyor acaba hizli gidip cocuklar kavramadan mi farkli harflere geciyor
Her defasinda okuma oldugunda okuyamayanlari bir yana alip uzerlerinde duruyor
Mesela ben sadece tekrarlattim calismasini yaptirdim
Bugun t harfine basladikar yaren geldiginde at et ata bunlari ogrenip gelmis ogretmen tum gun hevelere ayirarak gosterms
Benim fikrimce cocuk tam kavramadan diger harflere gecilip kafasi karismis

canım bizim okulda en yavaş ilerleyen sınıf bizim sınıf, diğer sınıflar "inorm"serisini bitirdiler. Aslında harfleri tanıyor ama birleştirmeye gelince önce harfleri uzatarak okuyor sonra birleştiriyor. evde böyle yaparak okuyor ama okulda hiç okumuyor sanırım öğretmen geliştirilmeli yazmış aslında çokta sık görüşüyorum öğretmenimizle ama sanırım eksikliklerim çok inşallah zamanla aşarız. Ne zor bir süreçmiş bu ilkokul bir inşallah yıl sonunda hepimiz mutlu ayrılırız...

Back