• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Mevcan cigim cok gecmis olsun kuzuna
cinar efenin annesi neden rahatsiz olalim ki burda bildiklerimizi paylasmak dertlesmek icin variz paylasimlarindan memnun olurus

Günaydın kızlar,

kimselerden ses çıkmıyor:(
Nasılsınız bakalım nasıl gidiyor?
biz i sesindeyiz dün birazda matematik yapmışlar şekil öğrenme falan
öğretmeniiz toplantı yapmış
4-5 öğrenci çok kötü isim vermemiş lütfen çalıştırın yeni harfe geçemiyorum demiş
bizde duurm böyle
gözlüğümüze alıştık ama kapama çok yapamıyoruz
görmüyorum diye yepki verior kuzucuğum:(
bizde durum böle

Günaydın herkese.

Çınar efenin annesi çok seviniriz paylaşırsanız.
Zarifecim kıyamam alışacak kuzucuk ilerde daha iyi. Bende ilkokulda gözlüklendim ilk zamanlar baya zorluydu çocuk aklı işte. Alışır annnesi sen merak etme.

Kızlar yanlıs anlamadıysam soyeldıklerınızı : Profılınzıe tıklayın sol altta son ziyaretcıler dıye bır alan var ordan kımlerın yokladıgını görebilirsiniz..

Baktım ama tıklıyorum olmuyor...Neden acaba..
Valla canım bılemedım sımdı. sol altta duruyo benım son ınceleyenler.. enranın o bolumunu prınt screen yap bakalım bı gönder..

Slm arkadaslar bugun bırçok faydalı bılgıler ogrendım okulumuzda her 15 gunde bır 2 saat pedogogla göruşmemi var bugun bende katıldım ögretmenımızde gırdı tek tek ogrencılerı ve velılerı tanıttı yanlız pedogogun anlatımı cok holuma gıttı oyle guzel seyler anlattıkı gözlerım doldu bırcok seyde yanlış yapıyormuşuz

24 Altın kuralından bahsettı örneklerle aklıma gelenlerı yazayım sıze

Cocugumuz kufur edıyorsa bız aaa o cok ayıp dersek cocuk ayıp kelımesını bışi sanıp tekrarlarmış bız sakın vır sekılde çocuk senın agzına hiç yakışmadı dıyerek uyarcakmışıZ

Odasınıda toplarmak ıçın Hadı annecım odanı toplarmısın dedıgımızde cok guzel bır sekılde uyardıfımızı duşunurken yanlış yapıyormuşuz odasını toplaması gerektıgını annecım sen bugun odanı toplamayımı unuttun dıyerek cocuga odasının toplaması gerektıgını hıssettırıyormusuz

Okuldan gelınce ne yapıyorsunuz cocugunuza ilk sordugunuz be oluyor dıyınce hepımız yemek yedınmi bugun neyaptınız diye soruyoruz dedık ama ilk sormamız gereken benım oglum annesını babasını cok özlemış resımde yapmış yoksa kardesınımi cizmiş diyerek onun okulda neler yaptıgını farkında olmadan anlatmasını saglıcakmışız eger bız cocuga okylda be yaptın anlat bajalım dersek kendını bır araç okulu amac olarak görmesını saglayıp sıkılıp okuldan uzaklastırabıkırmışız

İşte böyle bircok sey ögrendım 15 gun sonrada kardesi olan velılerle göruşme yapıcak ve daha sonrada ödev yaptırma konusu konuşulcak eger rahatsız olmazsanız burda paylasmak ısterım sızlerlede

arkadasım cok sevınırız gercekten. hepsını bende dedıgın gbı soruyor soyluıyorum kızıma.. bızede cok yarrdımcı olmus olursun..

MERHABA ,

Paylaşımınzı için teşekkkürler.
Gerçekten güzel şeyler tabiki isteriz hem sayenizde bilgi sahibi oluruz.
Bu ara formumuza nazar değdi sanırım hastalıklarla uğraşıyoruz bir kaç arkadaşımız :(
Ne kadar paylaşım olursa forumumuz o kadar canlı kalır o yüzden her paylaşım önemli ve değerlidir.
aynen bende kımse yok dıye okuyup cıkıyorum. gercekten nazara geldı formumuz..

Günaydın kızlar,

4-5 öğrenci çok kötü isim vermemiş lütfen çalıştırın yeni harfe geçemiyorum demiş
bizde duurm böyle
bizde durum böle

Bızde i harfindeyiz. harfler cogaldıkca kavgalarda artıyor.. ogretmenımızden hala memnun degılım bakalım nolcak. kadın bısene sonu bırakır gbı gelıyor bana hayırlısı...
canım kapamadada allah yardımcın olsun. bendede tek göz tembellıgı vardı azmı cektım kalem takıp et asagı yukarı kapat gzu cok sıkılırdımm:43:

Bızde i harfindeyiz. harfler cogaldıkca kavgalarda artıyor.. ogretmenımızden hala memnun degılım bakalım nolcak. kadın bısene sonu bırakır gbı gelıyor bana hayırlısı...
canım kapamadada allah yardımcın olsun. bendede tek göz tembellıgı vardı azmı cektım kalem takıp et asagı yukarı kapat gzu cok sıkılırdımm:43:

Bizde t harfindeyiz... Bakalım yarın toplantı olacak...Şimdilik iyi gidiyor.. Umarım devamı da iyi olur..

Slm annenler kızımı okula getirdim bugün,az az yazmaya başladı,ağrısı sızısı yok şükür,moralide yerine geldi,bütün arkadaşları başına toplandı :) bende bir sürü veli ile tanıştım okulu sınıfı göZlemledim,hocamız kızımdan çokk memnun çokk çalışkan dedi,üzülme annesi yetişir arkadaşlarına ben destek olucam dedi,bugün yazılı oldular kızım çoğunu yapmış:) hocamız gelmediği halde gayet iyi durumu dedi,yarında okulda olucam pzt günü iş başı zaten,yarın o sesini verip hemen r ye geçicekmiş sınıfın genel durumu iyi dedi,tek tük çocuk var okumada zorlanan diyor

Mevcanım hoşgeldin, geçmiş olsun. Kızın toparlandı mı, nasıl? Şimdiden okula götürmüşsün. Kızın çok akıllı maşallah. Arkadaşlarına yetişir merak etme. Önemli olan sağlığı. Siz çok ilerdesiniz. Biz daha el ele elle deyiz. Daha a yı b yi öğretmeden e harfini öğretiyo. Ben bişey anlamdım bundan. sayılardan da 9 a geçtiler.

Mevcanım hoşgeldin, geçmiş olsun. Kızın toparlandı mı, nasıl? Şimdiden okula götürmüşsün. Kızın çok akıllı maşallah. Arkadaşlarına yetişir merak etme. Önemli olan sağlığı. Siz çok ilerdesiniz. Biz daha el ele elle deyiz. Daha a yı b yi öğretmeden e harfini öğretiyo. Ben bişey anlamdım bundan. sayılardan da 9 a geçtiler.

Slm ögretmenınız sıze harf sırasını anlatmadımı ilj ögrenılen harf zaten e harfı cnm a b degıl

Slm ögretmenınız sıze harf sırasını anlatmadımı ilj ögrenılen harf zaten e harfı cnm a b degıl
Slm ben galiba eski usülde kaldım hala. Benim 1. sınıfa gittiğim zamandan bu zamana çok şey değişti tabi, sistem de, usülde değişti. Ben hala kendi öğretmenimizin bize öğrettiği gibi öğrenicekler sanıyorum.

Slm ben galiba eski usülde kaldım hala. Benim 1. sınıfa gittiğim zamandan bu zamana çok şey değişti tabi, sistem de, usülde değişti. Ben hala kendi öğretmenimizin bize öğrettiği gibi öğrenicekler sanıyorum.

Sistem değişti bizde cümlelerden hecelere giderdik fişler vardi keserdik şimdi a dan başlanmiyo elat ilk grup harf ikinci grup inorm
mevcan masallah kizina

Günaydın kızlar,

bizde duurm böyle
bizde durum böle

Canım biz de gözlüğe kolay alışmistik ama göz kapama seanslarimiz çok zor oluyordu
çok şükür duzeldi

Biz a harfini yarın bitirecez
ela lale el ele v.s. gibi cümleleri çok güzel okuyoruz artik

Nalan alet al,talat ile lale el ele,nine elli tane al, pöffff bu ne ya,zaten 3 hafta geride kaldı kızım :( çok zorlandı yaparken umarım toparlar,inorm dan o lara geçicekler sabah,kelimeler çoğaldıkça işler zorlaşıyor,

Arkadaşlar,bunalımdayım...Öğretmenle iletişim kuramıyorum..Kendim öğrenciymişim gibi her gece 10-10.30 lara kadar ertesi gün ceza almasın oğlum diye boğuşuyorum..Her akşam en az fasikülden 4 sayfa yazma,2 sayfa deftere aynı kelimeyi yazma 1 sayfa da matematik toplama ödevi veriyor.Kabusum oldu akşamlar..Adam ne zaman görsem hep agresif,ya velilere bağırıyor ya öğrencilere..Ne yapıcam ben? İşyerimde arkadaşlarım da bıktı artık dert dinlemekten..

Arkadaşlar Muğla'da yaşayanınız yok mu içinizde? Antalya'dan yeni geldiğimiz için oğlumla buraya,çevremiz olsun istiyorum.Özellikle oğlumun akranı arkadaşlarla görüşmesini istiyorum.Sıkılıyor yavrucuğum..

Selamlar herkese.

Slm annenler kızımı okula getirdim bugün,az az yazmaya başladı,ağrısı sızısı yok şükür,moralide yerine geldi,bütün arkadaşları başına toplandı :) bende bir sürü veli ile tanıştım okulu sınıfı göZlemledim,hocamız kızımdan çokk memnun çokk çalışkan dedi,üzülme annesi yetişir arkadaşlarına ben destek olucam dedi,bugün yazılı oldular kızım çoğunu yapmış:) hocamız gelmediği halde gayet iyi durumu dedi,yarında okulda olucam pzt günü iş başı zaten,yarın o sesini verip hemen r ye geçicekmiş sınıfın genel durumu iyi dedi,tek tük çocuk var okumada zorlanan diyor

Maşallah cnm eminim aynı düzeye gelecektir arkadaşları ile.

Nalan alet al,talat ile lale el ele,nine elli tane al, pöffff bu ne ya,zaten 3 hafta geride kaldı kızım :( çok zorlandı yaparken umarım toparlar,inorm dan o lara geçicekler sabah,kelimeler çoğaldıkça işler zorlaşıyor,

Bol bol pratikle üstüne gitmeden halledersin cnm ama cümle yazmaktansa kelime yazdır önce derim.

Arkadaşlar,bunalımdayım...Öğretmenle iletişim kuramıyorum..Kendim öğrenciymişim gibi her gece 10-10.30 lara kadar ertesi gün ceza almasın oğlum diye boğuşuyorum..Her akşam en az fasikülden 4 sayfa yazma,2 sayfa deftere aynı kelimeyi yazma 1 sayfa da matematik toplama ödevi veriyor.Kabusum oldu akşamlar..Adam ne zaman görsem hep agresif,ya velilere bağırıyor ya öğrencilere..Ne yapıcam ben? İşyerimde arkadaşlarım da bıktı artık dert dinlemekten..

Milli eğitim hattı ile görüşmenizi tavsiye edebilirim. Ne demek veliye bağırmak. Sınıfı sısturmak için ses tonu yükselmesini anlarım ama bunu anlamak zor. Bence ağırlığınızı koyun biraz.

Arkadaşlar benim oğlumun okulunda öğretmeni öğrendiği heceleri oyun hamurlariyla da yazdiriyor geçen bizde evde yaptik hoşuna gitti
Bir de bu ara dikte çalışmaları yapıyoruz ben söylüyorum o hiçbir yere bakmadan ya kağıda yada tahtasına yazıyo

Çok ödev veriyormus
arkadaşlarin bahsettiği hattı aramayı denesen
arkadaşımin oğlu devlet okulunda öğretmen 60 yaşında bir adammis cocuklara karşı biras sabirsizmis arkadas oğlum korkuyo öğretmeninden okula ödev siz gidemiyor diyor ya bence 50 yas üstü artik yerini gençlere biraksin onlarda tahammül gücü kalmamıştir artık

hafta içi ödev konusu zor gerçekten :( öğretmenlerin anlayışlı olması gerek bu konuda , ben dergideki yapılacakları hafta sonuna bırakıyorum. biz " a " harfindeyiz , geriden ve emin adımlarla geliyoruz.
Tombala fikrini uygulayın kızlar şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada göz sorunu yaşayan arkadaşım göz kapatma olayı çok önemli aman ihmal etme.iyileşme açısından önemli. umarım tez zamanda düzelecek.

mevcanım prenses yetişir arkadaşlarına merak etme.biraz fazla çalışacak yorulacak ama yetişecek hayırlısıyla.

Yazılı mı oldular :) süper ya :)

Back