• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Kızlar size okuldan okul sütü için form verdilermi bize verdiler oğluma sordum istemiyorum dedi evde süt içen bir çocuk zaten, ben de bu yüzden istemiyorum işaretledim

Kızlar size okuldan okul sütü için form verdilermi bize verdiler oğluma sordum istemiyorum dedi evde süt içen bir çocuk zaten, ben de bu yüzden istemiyorum işaretledim

bizide geçen hafta verdiler süt izni formunu bende kızıma sordum oda içmek istemedi okulda zaten hersabah süt içip gidiyor okula p yüzden bende istemiyorumu işaretledim.

Bizde de her hafta sonu ana karnem geliyor sizin ots takip gibi o hafta neler yaptiklari derslerden aldigi notlar haftalik odevleribve o haftaki odevlerden ne aldigi hersey yaziyor
sizinki hangi okul bizim de ozel okul anafen koleji sistem sizinkiyle benziyo
bizede cumartesi etutleri koymuş lar ama zorunlu degil ister ders takviye ister ingilizce spor aktiviteleri de var ama onlar ücretli

Samanyolu kolejıne gıdıyor gecensenede oraya gıttı egıtımı cok guzel.bizim etüt zorunlu 3 ders götuyolar ingılızce turkçe karakter dersi
Şimdilik ders yapmayı srvıyoruz ınsallah böyle gıder

Kizlar birde ogretmenimiz bir canta ip getirmis ip atlamayi ogretmis cok mutku olmus bizim.kiz
Ilk kez yarenin dusmedigini farkedince sordum ip atladik dedi
Bu arada hepinizin beslenme.listesi varm
Benim.kizim.peynir gorunce yada koklayinca kusuyor sali gunu beslenme saatinde disarida bekliyor kuzum

bizimde okulumuz 9:00 15:00 arası öğlen yemeği okulda yeniyor , beslenme çantası koyuyoruz bizde ama bizde serbest isteyen istediğini koyuyor. zaten yiyen 5-6 çocuk sınıfta diğerleri ya evlerine gidiyor yada dışardan yiyor.

bende ne koyacağımı şaşırıyorum öğlen yemeğine :( kızım peynir :( ve kokusuna dayanamıyor aynen sizin kızınız gibi :( zeytin yemez :(
yumurta,sosis ,salam zaten yasak okula götürmek için... geriye sadece çokokrem , tahin pekmezi reçel kalıyor sandiviçine sürüyorum anca onu yiyor , domates salata koyuyorum.meyve muhakkak oluyor bugun üzüm koydum , çerez ve bisküvide koydum.
dün patates kızartmıştım yememiş :( zanndiyorumki oyun oynamak için yemiyorlar başlarında kimsede olmayınca :(

Günaydın kızlar.
Dün akşam ki ödevlerimizi çok eğlenceliydi maşallah :1:
Elle elle (top resmi çizmiş) elle
Elle (çocuk çizmiş çöp adam gibi) elle
---
Ele (un kutusu çizmiş tembisli) ele
---
El ele (çocuk) el ele

Bunların hepsi tekerleme gibi üç paragraf şeklinde yazılmış önce bakarak sonra biz okuyup çocuk yazarak yapılmasını istemiş. Ve bugün yazılı varmış :52: Kuzummmmm ilk yazılısına girecek teyzeleri.

Kizlar birde ogretmenimiz bir canta ip getirmis ip atlamayi ogretmis cok mutku olmus bizim.kiz
Ilk kez yarenin dusmedigini farkedince sordum ip atladik dedi
Bu arada hepinizin beslenme.listesi varm
Benim.kizim.peynir gorunce yada koklayinca kusuyor sali gunu beslenme saatinde disarida bekliyor kuzum

Böyle öğretmenlere bayılıyorum işte ya ne güzel. Sırf eğitim odaklı değil çocuk gelişimine yönelik işlerde yapması harika.
Bizde de var canım beslenme listesi ve mutlaka uyulmasını istiyor öğretmenimiz. Hazır gıdada yasak.

Arkadaslar andimiz da kalkti artik
Girislerde okunmayinca bosluk oldu bende biz o sekilde alistik buyuduk isteredim ki kizimda ayni sekilde benim.gibi buyusun
Okuldaki gunune TURKUM diyerek baslasin

Aynı fikirdeyim. Benim kızım 3 yaşında ezberlemişti andımızı. Videosu var hatta öyle gurur verici ki. Çok isterdim sabahları o duyguyu yaşamasını. Ne istediler ki andımızdan acaba.

Verdiler canım bende istemiyorum işaretledim. Zaten beslenmesine koyuyorum hergün canı isterse onu içiyor.

Bu aksam odevimiz 6 sayfa kizlar e harfi lele ve elele ay ay bana zor gibu geldi bakalim.ne yapicaz

6 sayfa yazıda çok ama :( yazık çocuklara :( biz daha e harfine gecemedik bu arada :)
ddeiğim gibi acelede etmiyorum ama kızım acele ediyor :) anne keşke kar yasa dedi sabah neden kızım dedim kar yağınca okuma yazmaya gececeğiz dedi iyimi :) öğrtemen zaten ekim sonu kasım başı demişti :)

bizimde okulumuz 9:00 15:00 arası öğlen yemeği okulda yeniyor , beslenme çantası koyuyoruz bizde ama bizde serbest isteyen istediğini koyuyor. zaten yiyen 5-6 çocuk sınıfta diğerleri ya evlerine gidiyor yada dışardan yiyor.

bende ne koyacağımı şaşırıyorum öğlen yemeğine :( kızım peynir :( ve kokusuna dayanamıyor aynen sizin kızınız gibi :( zeytin yemez :(
yumurta,sosis ,salam zaten yasak okula götürmek için... geriye sadece çokokrem , tahin pekmezi reçel kalıyor sandiviçine sürüyorum anca onu yiyor , domates salata koyuyorum.meyve muhakkak oluyor bugun üzüm koydum , çerez ve bisküvide koydum.
dün patates kızartmıştım yememiş :( zanndiyorumki oyun oynamak için yemiyorlar başlarında kimsede olmayınca :(

Nisancım köfte, börek, kek, zeytinyağlı yemekler koysan yemez mi acaba kuzun.

Samanyolu kolejıne gıdıyor gecensenede oraya gıttı egıtımı cok guzel.bizim etüt zorunlu 3 ders götuyolar ingılızce turkçe karakter dersi

Bizde şimdilik ders yapmayi seviyoruz
Sizin okulla bizim okulun sistemleri çok benziyor
Belki bizim etüt de zorunludur
Etüt dersleri bizim de aynı
Şimdilik memlunuz okulda

Bizde beslenme yok yani yemeğini okulda yiyor ama okul 16:25 e kadar olduğundan ikindilik birşeyler koyuyoruz biz mesela bugün ev keki günü yarın mandalina
Her cuma liste geliyor

bizde samanyolu düşünüyoruz zaten çok alternatifte yok gibi nasıl eğitimi biraz bahsetsene.ben anaokulu için o okulların anakuluna vermedim

günaydın kızlar,

bizimde ödevimiz bir sayfa L yapmaktı,tek başına L ve birleşik L, kolay yaptık şükür,

irem siz ne kadar hızlı ilerliyorsunuz öyle,muhtemelen bugünki ödevimiz el yazmak olacaktır

ya 6 sayfa ödev çok deilmi yazık,bizim öğretmenimiz hafta içi bir sayfa,haftasonu 3 sayfa ödev veriyor,zaten vaktim hiç yok 6 sayfa verse yapamayızki biz

Günaydın Kızlar,
Bızım okul heyecanımız cok cabuk bıttı , söndü , patladı :14:
Kızım tam bır tembel tenekeye döndü.. Yarım sayfa kucuk e yarım sayfa büyük e tam 4 saat. ve bitmemişti bile. ben gelince yarım saatte tamamladı. babannemız kafayı yemek üzere:43:
Ve dedesı dun almaya gttıgınde öğretmen ; torununuz cok ıstahsız demıs. oda yemek anlamında sanıyor.. Hayır , derslere cok ılgısız offf sıkıldım bıktım deyıp duruyo demıs:25:
Napıcam ben bu cocukla. dun konustum bayram sonuna kadar tv yasak , pc zaten yasak.. Bayram donusu ogretmenı guzel bıseyler soylemezse daha buyuk cezalar alacak. Cok sımarttım ben bu kızı ya.. Herseyı al , herseyı yap , heryere gotur cok doyumsuz oldu. Hepsı benım sucum :2::2:

Arkadaslar andimiz da kalkti artik
Girislerde okunmayinca bosluk oldu bende biz o sekilde alistik buyuduk isteredim ki kizimda ayni sekilde benim.gibi buyusun
Okuldaki gunune TURKUM diyerek baslasin
En cok kanıma dokunan konulardan biri..Burnumda hala o zamanların kokusu var. Cok zoruma gttı andımızın kaldırılması.. Allah sonumuzu hayır etsin..

Canım liste verilmedi ama cevabım net, HAYIR..

Ne kadar sanslısınız , ,nsallah daim olur. Hosgeldınız bu arada..

Canım okul yemek fırmasını arastırıp , okulda yemesını saglasan birde. Bızımkını 15dk erken alıyo yemekcı ablaları gdıyo pasa pasa yıyor yemegını. yoksa kım ılgılenecek beslenmesıyle..

bu arada dün öğretmenimize mektup yazdım demiştim hatırlarsanız,cevap olarak mevcan hanım siz ne zaman uygun olursanız gelin,görüşürüm sizinle yazmış,bayram sonrası hemen okula gidicem,

dün kızım yıldız almış yine,çok keyifliydi,

dün öğretmenine,öğretmenim ben okuldan çok sıkıldım,harfler çok zor,ben yapamıyorum okula bir daha gelmek istemiyorum demiş,öğretmende ama en çok akıllısın hem harfleri biliyorsun bak şunları bi oku demiş,kızımda ordaki harfleri okumuş,öğretmende bak işte biliyorsun harfleri okuma öğrenmene çok az kaldı,biraz daha bekle demiş,kızımda peki geliyim o halde okula demiş :1:

anne bu bir sır lütfen kimse bilmesin diyor

süt formu bize gelmedi,gelsede cevabım hayır olacak,

andımız konusu benimde canımı çok sıkıyor,dilim çok şey diyor ama yeri burası deil,

bizim okulda tüm gün 45 dakika yemek molası,beslenme var,ev hanımı olan anneler öğlen okula gidiyor,bende canı ne yemek istiyorsa onu koyuyorum,yasak yok bizde,beslenme menüsü var ama çok saçma

27.01

benim kızımda,sürekli okuldan bıktım,çok zor diyip duruyor ama ödevlerini ben gelince paşa paşa yapıyor,dedesine aynı senin yaramaz gibi kök söktürüyor, ama okuldada derse ilgisi yoksa orda bi durmak lazım,

arkadaşları ve öğretmeni ile arası nasıl,okulu seviyormu,

ödevlerini yaptırdığında ne diyorsun,mesela ben ödevi görünce aa bunumu yapamadın bu senin için çocuk oyuncağı,aaa sen öğretmendende güzel yaptın bu harfi,seninle gurur duyuyorum,sen bu hızla gidersen okumayı herkesten önce öğrenirsin,hahah arkadaşların daha bitirememiştir ödevlerini bak senin az kaldı felan diye gaza getiriyorum,

ve defterinin hepsi yıldız olunca sana tablet alıcam diyorum,tablet hayaliyle iyice gaza geliyor.

Okulunu , öğretmenini , arkadaslarını cok sevıyor. ama cabuk sıkılan ve cabuk dıkkatı dagılan bıcocuk. Ki sabana baslarda nasıl ovguyle bahsedıyor sana sabret dıyordum hatırlarsın.. Nazar mı değdi . özüne mi dondu bılmıyorum.. babannesıde bende nasıl gaza getırıyoruz sen soylesın sen boylesın dıye.. sımdıye kadar hedıyelere bogduk ıkı tarafında tek torunu tahmın et sımartılmayı doyumsuzlugu.. pofpoflaya pofpoflaya 6 yasını doldurduk. ama cok zoruma gdıyor. dunde anlattım ona senın ıcın herseyı yaptım aldım sevdım öldüm yoluna sonucu bumuydu dıye. buyuk adam gbı konustum agladı. ama cok uzuldum ya. dedesıde nasıl bozulmus uzulmus.. ögretmen ;evde cokmu calıstırıyorsunuz cok cabuk sıkıldı demıs. yapması gerekenı yapıyo oysakı. ogretmende 1 sayfadan fazla ders vermez. napıcam ben ya:43:

köftede yemiyor :( zeytinyağlıda :( börek,kek ve makarna koyuyorum :) yemek sorunu beni bayağı bir geriyor anlıyacağın :(

Zor canım o zaman allah kolaylık versin ne diyim.

günaydın kızlar,

bizimde ödevimiz bir sayfa L yapmaktı,tek başına L ve birleşik L, kolay yaptık şükür,

irem siz ne kadar hızlı ilerliyorsunuz öyle,muhtemelen bugünki ödevimiz el yazmak olacaktır

ya 6 sayfa ödev çok deilmi yazık,bizim öğretmenimiz hafta içi bir sayfa,haftasonu 3 sayfa ödev veriyor,zaten vaktim hiç yok 6 sayfa verse yapamayızki biz

Evet canım ya çok hızlı gidiyor. Bende anlamadım neden böyle ama adam 11 yıllık öğretmen ve en çok istenen öğretmen. Herhalde bardır bi hikmeti :)

Günaydın Kızlar,
Bızım okul heyecanımız cok cabuk bıttı , söndü , patladı :14:
Kızım tam bır tembel tenekeye döndü.. Yarım sayfa kucuk e yarım sayfa büyük e tam 4 saat. ve bitmemişti bile. ben gelince yarım saatte tamamladı. babannemız kafayı yemek üzere:43:
Ve dedesı dun almaya gttıgınde öğretmen ; torununuz cok ıstahsız demıs. oda yemek anlamında sanıyor.. Hayır , derslere cok ılgısız offf sıkıldım bıktım deyıp duruyo demıs:25:
Napıcam ben bu cocukla. dun konustum bayram sonuna kadar tv yasak , pc zaten yasak.. Bayram donusu ogretmenı guzel bıseyler soylemezse daha buyuk cezalar alacak. Cok sımarttım ben bu kızı ya.. Herseyı al , herseyı yap , heryere gotur cok doyumsuz oldu. Hepsı benım sucum :2::2:

Hiç kendini suçlama canım. Hepimiz böyleyiz. Hepimiz artık özel yetiştiriyouz çocuklarımızı. Zaten çalışan anne olmanın azabı var her istediklerini yapmaya yöneliyoruz. Ama geç değil yavaş yavaş alıştır herşeye derim. birden kesme böyle herşeyi. Sürelerini azalt mesela çok tv çizgi film düşkünüyse. Daha önce de söylemiştim sizin babaanne biraz sabırsız ve fevri olabilir mi? Yanlış anlama lütfen hani çocuğun için endişem sadece. Eğer öyleyse olumsuz etkilemiş olabilir miniğini canım ya. Saat geç olsada ödevlerini senle yapsın mesela belki bi süre. İşe yarayabilir. Denemekte fayda var. Babaannede dinlenme anneyle ödev. Teşvik edici olacağından eminim. Birde örnekler verebilirsin uydurma bi hikaye mesela biliyormusun bende senin yaşlarında böyleydim öğretmenim böle böle demişti anneme ve annem çok üzülmüştü, sonra bende değiştim böyle böyle yapmaya başladım baktım ki annem hep gülüyor. Annemin üzülmesini hiç istemezdim vs vs. Buda işe yarayabilir cnm.

bu arada dün öğretmenimize mektup yazdım demiştim hatırlarsanız,cevap olarak mevcan hanım siz ne zaman uygun olursanız gelin,görüşürüm sizinle yazmış,bayram sonrası hemen okula gidicem,

dün kızım yıldız almış yine,çok keyifliydi,

dün öğretmenine,öğretmenim ben okuldan çok sıkıldım,harfler çok zor,ben yapamıyorum okula bir daha gelmek istemiyorum demiş,öğretmende ama en çok akıllısın hem harfleri biliyorsun bak şunları bi oku demiş,kızımda ordaki harfleri okumuş,öğretmende bak işte biliyorsun harfleri okuma öğrenmene çok az kaldı,biraz daha bekle demiş,kızımda peki geliyim o halde okula demiş :1:

anne bu bir sır lütfen kimse bilmesin diyor

Süper olmuş öğretmenin cevabı maşallah kuzucuğa. Sırrını sevsinler onun :1:

Zor canım o zaman allah kolaylık versin ne diyim.

Evet canım ya çok hızlı gidiyor. Bende anlamadım neden böyle ama adam 11 yıllık öğretmen ve en çok istenen öğretmen. Herhalde bardır bi hikmeti :)

Hiç kendini suçlama canım. Hepimiz böyleyiz. Hepimiz artık özel yetiştiriyouz çocuklarımızı. Zaten çalışan anne olmanın azabı var her istediklerini yapmaya yöneliyoruz. Ama geç değil yavaş yavaş alıştır herşeye derim. birden kesme böyle herşeyi. Sürelerini azalt mesela çok tv çizgi film düşkünüyse. Daha önce de söylemiştim sizin babaanne biraz sabırsız ve fevri olabilir mi? Yanlış anlama lütfen hani çocuğun için endişem sadece. Eğer öyleyse olumsuz etkilemiş olabilir miniğini canım ya. Saat geç olsada ödevlerini senle yapsın mesela belki bi süre. İşe yarayabilir. Denemekte fayda var. Babaannede dinlenme anneyle ödev. Teşvik edici olacağından eminim. Birde örnekler verebilirsin uydurma bi hikaye mesela biliyormusun bende senin yaşlarında böyleydim öğretmenim böle böle demişti anneme ve annem çok üzülmüştü, sonra bende değiştim böyle böyle yapmaya başladım baktım ki annem hep gülüyor. Annemin üzülmesini hiç istemezdim vs vs. Buda işe yarayabilir cnm.

Süper olmuş öğretmenin cevabı maşallah kuzucuğa. Sırrını sevsinler onun :1:

bizde burdaki bir çok anneye göre hızlıyız ama sizin maaşallahınız var,bizim öğretmenimizde eski bir öğretmen okulun talep edilen tek hocası,hatta ben bu öğretmen için okul değişikliği yaptım hatırlarsan,şu an herşey yolunda gidiyor,kızımın eli hızlandı ama benimle konuşmaktan ödev yapmıyor,bazen çok kızıyorum ağlıyor sonra çok vicdan azabı çekiyorum,oysaki beni özlüyor konuşmak istiyor ben ise uyku saati geldi diye bağırıp ödev yaptırıyorum,
dün akşam bağırdım biraz ağladı,sonra kendimden nefret ettim,sarıldım özür diledim,hay bağırırken o çenem tutulsa ne var,

eşimde bu kadar öfkeli olma,inan hepsi böyledir,zannediyormusun hiç konuşmadan ödev yapan çocuk var diyor,bayram sonrası hemen gidip görüşmem lazım hocamızla,umarım şoka gireceğim şeyler söylemez bana,

kızım herşeyi anlatıyor şükür ki,dün resmin harika olmuş diyip yanağını sıkmış,tahtaya l yapmış,aferin demiş ama sınıftaki genel durumu ne çok merak ediyorum

Canım ınan babannemız benden daha sabırlı , daha kıbar daha nazık. Kızımı sımdıye kadar oyle guzel yetıstırdı oyle guzel anlattıkı herseyı. Ben cıldırırdım babannemız alır sakın sakın kousurdu. benı delırtende boyle bı kadının bastan cıkmıs olması..

Back