İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

öğretmeni sert bi üslupla uyarıp,direk müdüre gidin bence,tamam oğlunuz yaramaz olabilir ama kullandığı tabir çok ama çok çirkin,hem ne demek dayanamıyorum,her çocuk akıllı uslu ders dinleyecek diye bir kuralmı var,sınıf mevcudu gayet iyi bence,

burda sizede çok iş düşüyor,çocuğunuzu azarlamadan okul kurallarını anlatın mutlaka dinleyecektir.

hangi il burası

kızlar bi şey öğrenmem lazım sizden,

şimdi biz harflere geçtik,ilk harfimiz e şimdi güzel yazı olduğu için bu e nin kuyruğu felan oluyor ya tam anlatamadım ama,
deftere kuyruklu e yapmak zorundamıyız direk e yapsak olmuyormu,yok alttan kuyruk yok üstten kuyruk çok zorluyor bizi,bi harf en az 20 saniyemizi alıyor,zaten vakit yokkkk

Bende cok sasrıdm okuyunca. Gercekten o sesı cıkardıysa ogretmen ANIRDI yerıne eşek taklitş yapıyo derste dıyebılırdı. Kı bastan bu kadar gerilim biöğretmense bencede baska hocada sansınızı deneyın. Ama gittiği yerdede mimli çocuk olmasın hocanın gözünde. Şuda var öğretenın şivesinden yetişmesinden kaynaklı biseyde olabilir mi? Aslına bakarsanız cocuklarımızda az değil hani.. Siz daha iyi tanırsınız cocuğunuzu ama okulla evdeki benlikleri arasında cok fark oluyo..

Kuyruklu olacak canım. Cunkı bızımkıler öyle yapıyor defterde gördüm öğretmen örnek yapmıştı.. Benım akıllı kzımda bugun defterını evde unutmuş.. Babannesi aradı evde 1 sayfa yazması gerekıyo okulda bısey yapamamıs dıye. Akıllı ogretmen oyle yapana kadar bısayfa kopartıp yazdırsaydın ya

kızlar bizim dergimizde belli olmuş bilfen seti. 35 TL istediler.
cd falan var galiba içlerinde. umarım destek olur bize ve çocuklarımıza ,

mevcanım biz daha e harfine geçemedik :) bugun güzel yazı defterimizi götürdük anca :) kızımı aradım ödevi varmış ama anneannesi hamur işi yapıyormuş o yüzden ödevimi yapamadım anne kardeşime bakıyorum senle yaparız dedi prensesim :) büyük bir zevkle bebeğim dedim bende :)

hafta sonu ödevi varmış bizimkinin daha doğrusu ödev değilde öğretmeni 1 ve 2 sayısını boş kağıtlara yapın demiş bende bunu başka bir veli beni arayınca öğrendim iyimi sordugumda evet ama okula götürmeyeceğiz dedi kızım neyse ben yaptırdım 2 sayfa 2 saatte bitti bu arada hayvanlarla ilgili şiir ezberledik :)

hoşgeldiniz aramıza yeni gelen annemiz :) sorununuz zor ve sinir bozucu gerçekten öğretmenin öğrenciyi kazanması ve el birliğiyle kurallara alışmasını sağlamanız gerekiyor . öncelikle kreşe gitmişmiydi ? oradada aynı sorunlar oluşmuşmuydu ?

çocugunuza kurallara uyması gerektiğini sık sık hatırlatın.gerekirse evdede uygulatın.

27.01 bende hafta sonu yoruldum

linki açamadım ama diş albümü konusunda benide heveeslendirdin 27.01 :) 2 dişimiz kutuda öylece duruyor :) bizim yapabileceğimiz birşeymi evde ?

Yaaaa nasıl acılmadı ben tıklayınca acılıyor. Sıte uzerınden girmeyı dene canım. NAsıl anlatiim.. kucuk kutular var ıcıne dısı koyuyorsun sert seffaf plastık var ustune takıyorsun. yanlarınada hangı dısı ne zaman dusurduyse tarıh yerlerıne onu yazıyorsun. yanı cok elzem bısey degıldır kımısıne gore. benım değil 1 dişim 1 oyuncagım yok bebeklıkten. ama ben kızımın herseyını saklıyorum
koca bıvalız zıbın vs duruyo. kres anaokulu resım kagıtları duruyo. bende boyle manyak bı anneyım. Gobek bagınıda ODTÜye attırdım mesela
Dişlerinide saklayıp ilerde o gunlerı gorursem herseyı tek tek anlata anlata vermek ıstıyorum

O nasıl bir öğretmenmis anirdi denirmi
o çocuğa okulu sevdirmek okula uyumunu sağlamak öğretmeninin görevi
sorumluluktan kaçmış resmen

Biz seslere bayramdan sonra geçecez ama oğlum geçen seneden biliyor harfleri
diş albümüne gelince oğluma bahsettim heveslendi ama nerede bulurum bilmem
ilk diş imizi yuttuk Mısır'la ama ikinci sallanıyor diş albümü iyi olur.
benim oğlumun göbek bağı, sünnet fazlalığı ona hamile olduğumu öğrendiğim test çubuğu hepsi duruyor

hangi il burası

yorumlarınız için teşekkürler eşimle konustum biraz daha bekleyelim dedi evet oğlum biraz yaramaz maalesef evde beni de çok çıldırttığı anlar oluyo
öğretmenin işide zor biz bi tanesiyle baş edemezken o 30 çocukla uğraşıyo ama bi yandan da aklıma o zaman bu mesleği seçmeseydi geliyo
bir hafta daha bekliyecem bakalım düzelme yok sınıf değiştircem
bu arada ankaradayım ben
ne kadar az çocuk olursa o kadar iyi mantığında bu kadın bilerek kötü davranıyo çünkü sene basından beri bizim sınıf çok kalabalık diğer sınıflara gidebilirsiniz dedi durdu

Bence sabırlı davranın .. Öğretmeni biraz daha gözlemleyin.. Ama sıkıntılar devam edecek gibi görünürse konuşun derim. Ancak konuşmanın tartışmaya dönüşme ihtimalini de dikkate alarak konuşun ve eğer sert bir üslupla konuşacaksınız çocuğunuzu o okulda tutmayın derim. Başka bir sınıfa geçtiğinde de öğretmenler arasında konuşulacağından bir antipati olabilir..

canım belkıde kızında böyle bırseye sahıt oldu o sebeple sordu
bende kızımın verdıgı cevapan sonra ATATURK sevgısını ıyı asıladogımızı duşundum e uygun zamanda ogretmenımızle konuşacağım bu konuyu
Esnek olunacak bır konuda degıl aslında partı bır cok var seçenekte ama Atatürk o sekılde degılde çocuklara bu ufacık asta ozellıkle aşılanması hos degıl

aynen bızım değiştirilmesini istediği devlet büyüğüde Recep Bey di
deseneze hem fıkırız
ılk oncelıkle çocuklarımızı emanet edıp wgıtım verıcek bır öğretmene be anırdı cumlesını kullanmasını cok hos karşılamadım
çocuklar bunlar tabıkıde yerı geldıgınde yaramaz olucaklar okulda egıtım ogretım basta geliyor
bızım ogretmenımız toplantıda tam aksıne bızlere yaramaz çocukları olanlara nasıl davranmamız gerektıgı cocugu azarlamamız gerektıgıden bahsettı
ve çocuğa sureklı yaramazsın dıye tekrarlarsanız çocukta bır sure sonra bu durumu kabullenir dedı ben ogretmen sız velı olarak çocuğunuzun surejklı ıyı yondekı hareketlerını on planda tutalım kı çocukta kendını o sekılde kabullensın dedı
cok tatlı dıl ıle eksıklerı soyleyıp arkasından olumlu cümleler kurup bızlerıde bır anamda motıve edıyor
sahsen böyle bır durum benım basımda olmuş olsa ben ogretmen degıstırmegı tercıh ederdım arkadaslarıa cok baglanmadan
o e ıllakı kuyruklu olacak

yanı öğretme kendını bellı etmıs canım amacı bellı gıbı geldı bana

Günaydın Kızlar,
Yine koşturmalı birsabahtan merhaba..
Sabahları uyanma kavgaları.. Formasını gyıp gerı yataga girdi. DOnra boğazım agrıyo dıye basladı.. Gidip hemen etsuyuyla tarhana pişirdim.. Ee neymıs bacagı agrıyomus ders yapamazmış.. Dedim git işine Allah askına kızım.. Dersı kolunlamı bacagınlamı yapacaksın.. Kagva gurultu babanneye gitti. Cok zor gececek bu sene ya.. Hayırlısıyla gecırseydık bı..

günaydın anneler,şükür bizde okula gitmek için bahaneler olmuyor,o bahaneler genelde ders çalışırken oluyor,karnım ağrıyor,boğazım ağrıyor,ay kusucam gibi

dün öğretmenimiz yaptığı kuyruksuz e yi beğenmemiş,yanlış yapılmış diye not düşmüş,kızımın morali çok bozuktu,bide sınıfa anneleriniz babalarınız ödevlerinize bakmıyormu çoğunuzunki yanlış demiş,

dün bizde 1 sayfa kuyruklu e yaptık

2 sayfada büyük e ve küçük e birleşik yaptık,ödevimiz 1 sayfaydı ama biz tam 3 sayfa yaptık bakalım bugün ne diyecek,kızımın eli çok hızlandı şükür,3 sayfayı özenerek 1 saatte bitiriyoruz artık,

öğretmenimize yarım sayfa mektup yazdım,eve geç gittiğimden,babaannenin ödev yaptıramadığından,kızımın tek başına ödev yaptığından,genel durumu hakkında konuşmak için uygun bir gün vermesini yada en azından beni aramasını rica ettim.anasıfı hocamız bu konuda çok iyiydi,izin sıkıntımı bildiği için hep telde konuşurduk,bakalım hocamız nasıl bir cevap verecek bana

Günaydın kızlar hepinize. Bizim öğretmenimiz gerçekten çok hızlı iyi mi kötü mi bilemiyorum ama dün el, el ele, ele, elle yazmışlar ve eve de ödev vermiş. Göstermeyin söyleyin çocuk yazsın diye de not yazmış. Öyle yaptık bizde çok şükür irem yazıyor maşallah sorun yok ama yapamayan çocuklar illa ki vardır diye de geçti içimden. Sanırım artık t yada a ya geçecekler. Bu arada mercimek ve pirinç istemişti öğretmenimiz bahsetmiştim. Tepsiye birer avuç pirinç ve mercimek dökmüş karıştırmış ve çocuklardan ayırmalarını istemiş Neden yaptırdıığını sordum ireme. anne dikkatimizi geliştirmek için yapıyormuş öğretmenim dedi. Çok hoşuma gitti. Hem çocuklara açıklama yapması hemde yapmak zorunda olmadığı işlerde de çocukları geliştirmeye çalışması takdirimi kazandı

evet canım. Kuralı neyse o şekilde isteniyor. Bizim öğretmenimiz illa not düşüyor ödevleri kurallı biçimde yazdırın diye.

Bende senin gibiyim. Herşey duruyor. Çok kıyafet saklamadım verdim hep ama özen anlarda giydikleri hep saklıyorum. Rabbim büyüdüklerinde o gözlerinde ki heyecanı görmeyi nasip etsin.

doğru bir karar vermişsin canım belki de öğretmeniniz de o an farklı bir psikoloji içindedir. Hepimizde olmuyor mu zaman zaman. Umarım düzelir.

Sabah erken kalkmak büyükleri bile sarsıyor bebeler ne yapsın annesi :)

Benimde en şikayetçi olduğum konu bu. İletişime çok önem veririm ve her ay görüşmek istiyorum öğretmenimizle ama ilkokul bunun için biraz zor maalesef. Öğretmenler pek tercih etmiyor. Henüz girişimde bulunmadım ama bakalım öğretmenimiz ne düşünüyor bu konuda.

sizler sanırım harflere geçmişsiniz bizim öğretmen daha geçmedi harflere bayram dönüşü geçicem dedi
bizde sayfa sayfa rakam yazıyoruz şimdilik bir de çizgi çalışması

iremcim siz baya hızlısınız,biz e harfi ve çizgi çalışmaları yapıyoruz,sanıyorum bayram sonrası hızlanırız bizde,sınıfta bol bol oyun hamuru oynuyorlarmış birde boyama yapıyorlarmış,ellerimiz çok güçlü olucak kalem tutarken acımayacak anne diyor kızım,

Slm biz daha yeni katıldık aranıza 14.10.2007 dogumlu oglum var gecen sene okumayı yazmayı ogrenmıştı bu sene el yazısı olunca sasırdı bıraz.ingîlizce dersıni çok seviyor

Bu hafta l harfıne gectıker çok yogun derslerı sızlerdede öylemı ödev yapmaktan yorgun düşüyor resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…