• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

iremcim az önce yine konuştum kızımla halen başlamamış ödevlerine,bende annecim yarın zaten tatil sen yapabildiğini yap yetişmeyene akşam yaparız tamammı dedim,yarın x teyzenle gezmeye gidicez dedim o zaman hemen ödevlerimi yapıyım anne ödevim kalmasın dedi,

bende geçen sene bi seminere katılmıştım,çocuklarda cinsellik kavramı ile ilgiliydi,o yüzden burda sizinle paylaştım,6 yaşındaki bir kız çocuğunun babasının resmini yaparken cinsel organını çizmesi bana fazlası ile tuhaf geldi,dediğim gibi kızımla konuşmalara devam edicem,okula gittiğimde hocamızlada konuşucam bu konuyu

Yalnız ben daha hiç cinsel organ cızen cocuk gormedım.
Bikendımı bılırdım göğüs cızerdım buyuklere anne resımlerıne falan yanı.. anne oldugu ayırtedılsın dıye.:6:
Ne demek ya cocugun babasına cınsel organ cızmesı.. Ne demek ebeveynın yanında cıplak gezmesı olamaz boyle bırsey ya..
Cahillik mi sapıklık mı bilemedim.. Kı hadı dıyelım yanlıs yorumluyoruz gezmıyorlar ki kesinlikle bu cocuk o yada bu sekılde cıplaklık gormus. ben kızımdan bebek pipisi bıle saklıyorum yanı abartmayım ama mumkun oldugunca gerek görmüyorum boyle seylerı dogru yada yanlıs bude benım dogrum kızlar..

ay gülmekten bayılıcam şimdi kızım aradı,anne seninle çok önemli bir konu konuşmam lazım dedi,söyle annecim dedim,çok ciddi bir sorun var ortada ben büyük E yapıyormuşum ama küçük e yapamıyormuşum hiç bilmiyordum yapamadığımı oysaki dedi.öldürcek bu kız beni senin o çok ciddi sorun var diyen dilini yerim sosis dedim bende :38:

İyi tatiller herkese..:)
Bizim da hafta sonu yoğun geçiyor.. Kızm ve oğlum satranç kursuna gidiyor.. Kızım ingilizce kursuna...Birde kışlık yiyecek hazırlama çalışmalarım vardı 3 hafta sonu... Okul alışveriler ayrı... Neyse artık herhalde bu hafta sonu evde geçireceğim ve evle ilgileneceğim..Zaten hava çok soğudu.. Aynı kış:)

Bikendımı bılırdım göğüs cızerdım buyuklere anne resımlerıne falan yanı.. anne oldugu ayırtedılsın dıye.:6:
Ne demek ya cocugun babasına cınsel organ cızmesı.. Ne demek ebeveynın yanında cıplak gezmesı olamaz boyle bırsey ya..
Cahillik mi sapıklık mı bilemedim.. Kı hadı dıyelım yanlıs yorumluyoruz gezmıyorlar ki kesinlikle bu cocuk o yada bu sekılde cıplaklık gormus. ben kızımdan bebek pipisi bıle saklıyorum yanı abartmayım ama mumkun oldugunca gerek görmüyorum boyle seylerı dogru yada yanlıs bude benım dogrum kızlar..

canım benim kızımda 4 yaşındayken babasının resimlerine pipi yapardı,beni çizincede meme yapardı,babasını çıplakmı gördü asla,annecim özel bölge resimlerde çizilmez insanlar utanır derdim ama erkeklerin pipisi var anne benim babamın yokmu diye sorardı,anlata anlata çizmekten vazgeçti,şu an babası soyunurken odasına girmez,eşim boxser ile bile dolaşmaz yanında,keza kızımda aynı şekilde kutusunu,poposunu saklar babasından

ama 6 yaşında cinsel organını merakla inceleyecek yaştaki bir çocuğun, babasının pipisini halen çiziyor olması beni biraz tedirgin etti,ya cinsel eğitim almamış,ki bu çok kötü bi durum,yada babasını çıplak gördü ,kötü olan ise annesinin seni gebertirim gibi bir kelime ile o resmi karalaması olmuş.

canım benim kızımda 4 yaşındayken babasının resimlerine pipi yapardı,beni çizincede meme yapardı,babasını çıplakmı gördü asla,annecim özel bölge resimlerde çizilmez insanlar utanır derdim ama erkeklerin pipisi var anne benim babamın yokmu diye sorardı,anlata anlata çizmekten vazgeçti,şu an babası soyunurken odasına girmez,eşim boxser ile bile dolaşmaz yanında,keza kızımda aynı şekilde kutusunu,poposunu saklar babasından

ama 6 yaşında cinsel organını merakla inceleyecek yaştaki bir çocuğun, babasının pipisini halen çiziyor olması beni biraz tedirgin etti,ya cinsel eğitim almamış,ki bu çok kötü bi durum,yada babasını çıplak gördü ,kötü olan ise annesinin seni gebertirim gibi bir kelime ile o resmi karalaması olmuş.

Aynen katılıyorum sana. Ama soyledıgımı sakın yanlıs anlama senınkı babasını gordu anlamında asla degıldı.. Benımkı oyle bır bağlam yapmadı demekkı babamında pipisı var dıye. Belkıde yok sanıyor bılemıcem. Ama kızımda babasının yanına grmez gyınırken hatta benımde yanıma gremez kızarım.. Gerekte yok hemcinsim dıye..
Ama oncedende demıstım anne cıddı sorunlu. Aşle cıddı sorunlu bence. Bu cocuk ılkkez anne bbaa cızmıyodur yanı. Ya anne evde ılgılenmıyo yada okulda cızdıgı ıcın utandı. off nasıl anne babalar var yarabbım..
Bız aman dersı aman üstü aman yemegı kalemı vss.. dıe kafayı yiyoruz su olanlara bakın ya:30:

Kızlar bu konu ciddi. Gerçekten çocuklarımıza istismarın önüne geçmeyi öğretmeliyiz. Ve en dikkat edilmesi gereken konu yatak odalarımız asla kapı açık olmamalı. Çocuklar meraklı aman diyim. Birde bilgisayar oyunlarında ki reklamlara çok dikkat masum görünen siteler aslında hiç masum olmayabiliyor.

Ben kaçtım iyi akşamlar herkese.

iremcim az önce yine konuştum kızımla halen başlamamış ödevlerine,bende annecim yarın zaten tatil sen yapabildiğini yap yetişmeyene akşam yaparız tamammı dedim,yarın x teyzenle gezmeye gidicez dedim o zaman hemen ödevlerimi yapıyım anne ödevim kalmasın dedi,

bende geçen sene bi seminere katılmıştım,çocuklarda cinsellik kavramı ile ilgiliydi,o yüzden burda sizinle paylaştım,6 yaşındaki bir kız çocuğunun babasının resmini yaparken cinsel organını çizmesi bana fazlası ile tuhaf geldi,dediğim gibi kızımla konuşmalara devam edicem,okula gittiğimde hocamızlada konuşucam bu konuyu

Çok iyi yapmışsın tatlım. Bak ne güzel kendi karar vermiş maşallah.
Kesinlikle konuşmalısın canım. bizide haberdar et.

aynen cnm çok doğru bende asla bebekliğinden beri en dikkat ettiğim konudur. Kimsenin yanında altını bile değiştirmezdim kızımın 5-6 aylıktan sonra, hep isin alırdım şimdi altnı değiştireceğim vs vs. Çok önemli konular.

ay gülmekten bayılıcam şimdi kızım aradı,anne seninle çok önemli bir konu konuşmam lazım dedi,söyle annecim dedim,çok ciddi bir sorun var ortada ben büyük E yapıyormuşum ama küçük e yapamıyormuşum hiç bilmiyordum yapamadığımı oysaki dedi.öldürcek bu kız beni senin o çok ciddi sorun var diyen dilini yerim sosis dedim bende :38:

Maşallah yesin onu teyzesi. Nazar

Biz bu sabah ödev lerimizi bitirdik
ingilizce dinleme odevi kaldi sadece
dun oglumun ve esimin kışlık larini cikardim benimkiler kaldi
birazdan anneme gidecez gezecez

Hepinize iyi haftasonlari arkadaslar
Resim cizme olayini aylar once bende yarende yasadim
Bir erkek resimi cizmisti ve cinsel.organ cizdigimi farkettim tabikide o an bir soklandim ama ona sorarken urkutmek istenedim yarencim bu ne kizim dedim cok sakin bir sekilde anne erkeklerin pantolonunun fermiar yeri olur ya orasi dedi cok dikkatli ve ayrintici bir cocuktur ikna olmam icin yeterli oldu ama bir daha yapmamasibi soyledim resmin goruntusubu bozuyor vb

Bu arada cuma gunu bende cok sinirlendim yaren okuldan geldiginde anlatti bir arkadasiike tartismis neden tartistiniz dedin
Anne arkadasim ATATURK KUR AN lari yakiyor dedi kotu dedi dedi bwnde bizi dusmanlardan korusu kendini feda etti dedim dedi
Sonra atismislar iste
Ufacik bir cocuga bu tarz seylerin asilanmasindan hic hoslanmadim
Sizce bu konuyu gundeme getirmelimiyim

Hepinize iyi haftasonlari arkadaslar
Resim cizme olayini aylar once bende yarende yasadim
Bir erkek resimi cizmisti ve cinsel.organ cizdigimi farkettim tabikide o an bir soklandim ama ona sorarken urkutmek istenedim yarencim bu ne kizim dedim cok sakin bir sekilde anne erkeklerin pantolonunun fermiar yeri olur ya orasi dedi cok dikkatli ve ayrintici bir cocuktur ikna olmam icin yeterli oldu ama bir daha yapmamasibi soyledim resmin goruntusubu bozuyor vb

Bu arada cuma gunu bende cok sinirlendim yaren okuldan geldiginde anlatti bir arkadasiike tartismis neden tartistiniz dedin
Anne arkadasim ATATURK KUR AN lari yakiyor dedi kotu dedi dedi bwnde bizi dusmanlardan korusu kendini feda etti dedim dedi
Sonra atismislar iste
Ufacik bir cocuga bu tarz seylerin asilanmasindan hic hoslanmadim
Sizce bu konuyu gundeme getirmelimiyim

Çocukların cinsel resimler çizmesi konusunda çok bilgi sahib değilim ama resimlerin çocukların iç dünyasını yansıttığını düşünürüm.. Yalnız bu yaştaki çocukların cinsellik konusunda merakları çok fazladır. Bu tür durularda tepki vermemk ama açıklama yapmak en güzeli olur.. MEVCAN'ın kızıın sınıf arkadaşının annesi gereksiz yere tepki göstermiş bence.. Ama kızıyorsa.. bunun nedeninin çocuğun bunu belki daha önceden de sergilemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.. Çocuklara çok tepki göstermek çocukların bu türdavranışlarını pekiştirmekten fazla bir işe yaramaz.. Atatürk olayına gelince bence çok üzüntü verici.. Bu ülke bizim ve küçücük çocukların bu tür tattışmalara girmemesini sağlamalıyız.. Bence öğretmeniyle konuşun.. Veli ile muhatap olmayın..Öğretmned isminiz veremden konuşursa daha iyi olur..

Çocukların cinsel resimler çizmesi konusunda çok bilgi sahib değilim ama resimlerin çocukların iç dünyasını yansıttığını düşünürüm.. Yalnız bu yaştaki çocukların cinsellik konusunda merakları çok fazladır. Bu tür durularda tepki vermemk ama açıklama yapmak en güzeli olur.. MEVCAN'ın kızıın sınıf arkadaşının annesi gereksiz yere tepki göstermiş bence.. Ama kızıyorsa.. bunun nedeninin çocuğun bunu belki daha önceden de sergilemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir.. Çocuklara çok tepki göstermek çocukların bu türdavranışlarını pekiştirmekten fazla bir işe yaramaz.. Atatürk olayına gelince bence çok üzüntü verici.. Bu ülke bizim ve küçücük çocukların bu tür tattışmalara girmemesini sağlamalıyız.. Bence öğretmeniyle konuşun.. Veli ile muhatap olmayın..Öğretmned isminiz veremden konuşursa daha iyi olur..

Canim ben direk cinsel.organ anlaimda dusunmustim ama aciklama yaptiginda tam anlamiyla pantolonun fermuar disinda kapak kismi olur ya bende onunla ayni oldugunu farkettim tepkide vermedim once ne yapmak.istediguni anlamaya calistim

Ataturk olayi benimde canimi slkti ogretmene soyleyip genel konusma yaomasini tavsiye etmek en mantiklisi dogru soyluyorsunuz

günaydın anneler,

atatürk olayı gerçekten benimde canımı sıktı,küçücük çocuklara aşılanan şeylere bakın,öğretmen ile mutlaka konuşun lütfen,cmt günü kızımda bana, anne atatürk çok iyi birisi dimi,ülkemizi kötü insanlardan korudu dimi annecim dedi,durduk yere neden sordu şimdi benimde aklıma takıldı,bende kızıma okulunda öğretildiği atatürkten farklı bir şey anlatmadım,onu çok sevdiğimi,çok çok iyi bir asker olduğunu çocukları kötü düşmanlardan kurtardığını anlattım,

rabbim aklı başında insanlarla karşılaştırsın çocuklarımızı

Günaydın kızlar,
Yoğun bir haftasonundan sonra işe koşarak geliyorum yemin ederim :17:
Ders kavgaları , temizlik işleri vs vs. Ben evde durmaktansa çalışmayı daha cok sevıyorum sanırım daha az yoruldugum ıcın..
Ha noldu o kadar kosturdum da hala kıslıklar yerlerınde duruyo.. Cıkartmaya zamanım olmadı.. Uğrasamadım :55:
Kuafore gdeyım dıyordum yanlızca kaşlarımı aldırmaya gttım yoksa kızım anne ve babasını karıstırmaya baslayacaktı :27:
Yok ya gercekten facede bı soz gecıyor belkı okumussunuzdur pazarla pazartesi arasına ZIBARTESİ diye bigün konmalı diyo aynen oyle haftasonları 3 güne cıkmalıııı..:47::47::47::47:

Ataturk konusunda bende cok uuzldum , nasıl bı kafa yapısıyla ne anlatıldı acaba cocuga.. Ama suda var; dun arabanın lastıgını yaptırmaya gttık bekleme odasında tv ızlerken bı devlet buyugumuz cıktı tvye.. Kızım bırden anne degıstır su kanalı su adamı ızlemek ıstemıyorum dedı. Ha kızımızı karsımıza alıp sıyası görüşümüz hakkında konusmuyoruz asla cokta dıkkat ederız ama cocuk bu acayıp kulak verıyo bırlestırıyo bıseylerı falan.. Buda bızım kabahatımız mı yoksa cocugun algısının yukseklıgımı bılemedım. Ama Ataturk konusunda asla ve asla tavız vermem...
Ama benım kızımda garıp eşleşmeler yapabılıyor. Anne Ataturkmu buyuk Peygamberımız mı dıyo mesela. :18:
Ikısının cok farklı amacta olduklarını ama ıkısınınde cok fedakar ve alanlarında en buyuklerının onlar oldugunu ızah etmeye calsııyorum.

Günaydın kızlar,
Yoğun bir haftasonundan sonra işe koşarak geliyorum yemin ederim :17:
Ders kavgaları , temizlik işleri vs vs. Ben evde durmaktansa çalışmayı daha cok sevıyorum sanırım daha az yoruldugum ıcın..
Ha noldu o kadar kosturdum da hala kıslıklar yerlerınde duruyo.. Cıkartmaya zamanım olmadı.. Uğrasamadım :55:
Kuafore gdeyım dıyordum yanlızca kaşlarımı aldırmaya gttım yoksa kızım anne ve babasını karıstırmaya baslayacaktı :27:
Yok ya gercekten facede bı soz gecıyor belkı okumussunuzdur pazarla pazartesi arasına ZIBARTESİ diye bigün konmalı diyo aynen oyle haftasonları 3 güne cıkmalıııı..:47::47::47::47:

Ataturk konusunda bende cok uuzldum , nasıl bı kafa yapısıyla ne anlatıldı acaba cocuga.. Ama suda var; dun arabanın lastıgını yaptırmaya gttık bekleme odasında tv ızlerken bı devlet buyugumuz cıktı tvye.. Kızım bırden anne degıstır su kanalı su adamı ızlemek ıstemıyorum dedı. Ha kızımızı karsımıza alıp sıyası görüşümüz hakkında konusmuyoruz asla cokta dıkkat ederız ama cocuk bu acayıp kulak verıyo bırlestırıyo bıseylerı falan.. Buda bızım kabahatımız mı yoksa cocugun algısının yukseklıgımı bılemedım. Ama Ataturk konusunda asla ve asla tavız vermem...
Ama benım kızımda garıp eşleşmeler yapabılıyor. Anne Ataturkmu buyuk Peygamberımız mı dıyo mesela. :18:
Ikısının cok farklı amacta olduklarını ama ıkısınınde cok fedakar ve alanlarında en buyuklerının onlar oldugunu ızah etmeye calsııyorum.

canım çocukların algıları bizlerden çok farklı,biz bir şeyler öğretmesek bile konuştuklarımızdan herşeyi anlıyorlar,mesela bana anne sen neden başbakanı sevmiyorsun diye soruyor,ama ben kızımı karşıma alıp başbakan şöyle böyle diye anlatmıyorum,muhtemelende bizim konuşmalarımızdan bu anlamı çıkarıyorlar,

siyasi görüşler farkı olur parti liderlerini sevmezsin,bir yazarı sevmezsin bir şarkıcıyı sevmezsin onu anlarım ama ipin ucu atamıza değiyorsa orda ipler kopar,iş burda birazda öğretmende bitiyor aslında,çocuklarımız malum hocalarının sözlerine çok önemsiyorlar,

aynen bızım değiştirilmesini istediği devlet büyüğüde Recep Bey di :41:

öğretmenimiz pazartesi günü ödevlerinin tamamını yapanlara hediye vereceğim demiş. Cumartesi bir gaz ödev yapıyoruz. Bak diyorum biz de hediye alabiliriz ben sana inanıyorum hadi az kaldı .... ellerini açtı '' Allah' ım umarım öğretmenim bana oyun hamuru verir amin '' ve duayı bitirdi ben gülüyorum bana ne gülüyorsun Amin desene diyor .:1:

Kuzum benim ya ne mutludur ne umutludur o şimdi:nazar:
Benımkının defterını kurcalıyorum Allahım one alakasız seyler ama sayfanın tepesınde yıldız kalp cıkartmaları. Ögretmen mı işi cıddıye almıuo yoksa gazagelsın dıyemı bılemedım. Ama benımkı nasılsa yıldız alcam modunda :30: hıııc duzeltmeye nıyetı yok..

slm bayanlar
zorlu 1 yıl bizleri bekliyor 1. sınıfa giden bir oğlum var
öğretmenimizin bugün bana yaptığı bir davranışı size anlatmak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
geçen hafta bi gün öğretmen oğlumdan şikayetçi olmuştu derste çok konusup geziyomus napalım hocam dedim evde uyarın lütfen dedi oğlumu uyardım yapma böyle öğretmenin seni sevmez felan dedim bugünde bi düzelme var mı acaba diye bi soruyum dedim bana oğlumun bugün sınıfta resmen 'anırdı' oğlun dedi çok yaramaz hiç yerinde durmuyo dedi benim gibi bi kaç veliye daha çocuklardan şikayetçi oldu çok konusuyo felan diye bu sınıf çok kalabalık alın çocuğunuzu başka öğretmene verin ben dayanamıyorum artık felan diye genel olarak konustu çok sinirlendim bu tavırlarına sınıf mevcudu 27 kişi bu arada
çocuğumu bu sınıftan alsam mı acaba

slm bayanlar
öğretmenimizin bugün bana yaptığı bir davranışı size anlatmak istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
geçen hafta bi gün öğretmen oğlumdan şikayetçi olmuştu derste çok konusup geziyomus napalım hocam dedim evde uyarın lütfen dedi oğlumu uyardım yapma böyle öğretmenin seni sevmez felan dedim bugünde bi düzelme var mı acaba diye bi soruyum dedim bana oğlumun bugün sınıfta resmen 'anırdı' oğlun dedi çok yaramaz hiç yerinde durmuyo dedi benim gibi bi kaç veliye daha çocuklardan şikayetçi oldu çok konusuyo felan diye bu sınıf çok kalabalık alın çocuğunuzu başka öğretmene verin ben dayanamıyorum artık felan diye genel olarak konustu çok sinirlendim bu tavırlarına sınıf mevcudu 27 kişi bu arada

:( BÜYÜK Bİ SIKINTI O ZAMAN
sen çocuğunu az çok tanırsın gerçekten problem olacak seviyedemi?
olsa bile bu şekildeki tavırlar yanlış
varsa başka sınıfa alma ihtimalin dene bence
sene başında böyle ise sene sonu gelmez
oğlunuz aktifde olsa onu uyarıp güzel tavırlar sergileyip örnek olacak yere daha ters tepkiler veriri ise daha kötü olabilir
allah yardımcınız olsun

Selam kızlar. Yoğunluktan katılamıyorum sohbetlerinize. Böyle ara ara ceee yapıp kaçıyorum kusura bakmayın.

slm bayanlar

O nasıl tabir ya. Anırdı ne demek. Çocuk yaramazsa da uygun bir dille anlatılır söylenir anneye. Ayrıca sınıf disiplinini sağlaması gereken de öğretmen yani. Saçmalığa bak.

Back