• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Ben çantasına bir yedek tam takım koydum 27.01 ne olur ne olmaz diye :( sen de koy derim.

Babanneyle konustuktan sonra benımde aklıma o geldi. Okulda dolapları var oraya yedek herseyını koyayım deıdm ama kim ilgilenirki giyinmesiyle:14:

bu arada üstü beyaz olunca hep kirlenmiş geliyor haliyle kıyafeti :( hafta içi yıkadım mecburen. üst takım şart. bazen diyorumki keşke serbest kıyafettimi kalsaydı diye :( gerçi eşim demişti zorlanacaksın bak gör diye :(

Bugun ıtıbarıyle 3 pantolon + 1 jile + 2 üst + 1 kısa kol yedek durumumuz.. Fakat anasınıfında ve kreste ben cok cektm serbest kıyafetten. Hergün bikavga kıyamet hele kız cocukları cok fena en azından benımkı:50:
Hergün biayrı cins gyinip gderdi bende anasına bak kızına bak deseler yerı derdım:52:
kafasına gore rengarenk alaksız ayakkabılar :36: oyy neler cektım. yok yok forma en ıyısı. hem cocukların ayırtedilmesi acısındanda ben cok memnunum..

aynı bizi anlatmışsın sanki mevcan :) bizimkide şaka yaptım lafını kullanır iyimi :)
ama eşim bunun alışkanlık haline gelmesinden korkuyor :( o nedenle biraz tepkili ve bu konuda sert dille uyardı.

ben okuldan gelince kızımı arıyorum ama pek konuşamıyor ya oyun oynuyorum anne diyor yada ufaklık telefonu istiyor konuşmak için kapatmak zorunda kalıyoruz :( bakalım bu akşam ne olacak :)

canım bende alışkanlık yapmasından çok korkuyordum,2 sene öncesine kadar çok yalan söylüyordu,şu an herşeyin daha bilincinde,bide şaka yaptığı zaman annecim bu konularda şaka yapma mesela ben gerçek sanıp daha sonra üzülürüm diyorum o zaman annem sen üzülme tamam diyor,bide şaka nasıl yapılır diyor:1: bende mesela hmm kızım bak arkanda ejdarha var böğğ diyip gıdıklıyorum şaka böyle yapılır diyorum,geçen seneden beri daha rahatız şükür

Mevcan :) bende sabah 6:30 da patates kızarttım yanına koydum :) bir dilim saralleli ekmek, üzüm ,çerez meyve suyu dolates salata ve bisküvi koydum... bizim öğlen arası da 1 saat.

dün koyduğum yemeklere dokunmamış :( kantine alıştı sanırım arkadaşlarından :( kızlarharçlık konusunda yöntemizin nedir. ben yanına 2 lira koyuyorum suyu vs biterse diye. haftalık 5 lira sana desem ve onunla haftayı geçirmesi gerektiğini anlatsam...

27.01 benim kızda son dakka wcye gidenlerden :( hatta wc oldugunu biliyorum kıpranışından vs kızım git yok diyor :( tutuyor tutabildiği kadar :( :( okulda 1.ve 2.sınıfın wcleri üst sınıfındaki öğrencilerinden ayrı o nedenle mevcutta az olunca sorun olmadı alışması. mini ıslak bezlerden giderken al diyorum onunla sil ama uyuyormu bilemiyorum tabiki :(
yarınki toplantı sanırım branş dersleriyle alakalı olucakmış göreceğiz.satranç, folklor, masa tenisi,ingilizce vs gibi. sizlerde varmı böyle faaliyetler ?

dün ben gidene kadar ödev yapmamış .annem sormuş varmı diye annemi bekleyeceğim demiş.. bir sayfa çalışması vardı.bir resim yapıyorlarmış okulda yarım kalmış onu tamamlaması gerekmiş onu yaptı. vede gazete dergilerden hayvan resimleri kesilecekmiş :(
hepsini ben saat 18:30 da gittiğimde öğrendim :( tabi binbir türlü bahane ağırdan alma :( ben bu sefer taviz vermedim çok kızdım :( her birşey söylediğinde ödevini yap sonra dedim.. sonra eğer okuldan gelince ödevlerini yapsaydın bende gelince kontol ederdim ve şimdi oyun oynardık senle dedim. tamam anne yapacağım dedi ama bilemem :(
birde sanki yalan söylüyor özellikle bazı konularda yakaladım mesela elini yıkadınmı diyorum yıkadım diyor ama yıkamadıgını biliyorum :( yalancı çobanı anlattım ona gene... merakla dinledi ..sorular sordu.

sanırım bu yaşlarda çocuklarda bu sorun var. suçlamamak gerekiyor. ben de wc den çıkınca elini yıkadın mı dedim evet dedi sabunumuz çok güzel kokuyor gel bir koklayım ohhh mis gibidir şimdi ellerinin kokusu dedim, koklamak isteyeceğini bilseydim gerçekten yıkardım dedi gitti yıkadı. şimdi wc den çıkar koşar bak mis gibi kokuyor kokla diye ...

Kızlar ben de kızımın kantine alışmasını istemiyorum.Benim kızım hergün harçlık istiyor benden ama teneffüste bişeyler alıp beslenmesini yemiyor. Bizde de bugün tost vardı ama kızım tost sevmiyo. Öğretmen toplantıda ana malzeme aynı olsun kimsenin canı çekmesin diğerindekini ama sevmiyorlarsa içeriğini değiştirebilirsiniz dedi. Mesela tost sevmiyorlarsa
sandviç hazırlayabilirsiniz dedi. Yarın da patates salatası var kızım onu da sevmiyor. İçeriğini değiştirsemde patatesin hiçbir tür salatasını sevmiyor. Bi de zeytin peynir ve domates var yarın görün bakın yemeden hepsini getirecek.

Ayrıca Mevcanım benim kızım daha sık yalan söylüyor. Eşim ve ailesi isteklerine hayır olmaz diyeceği yerde ağlamasın diye sürekli yalan söylüyorlar günlük hayatta da herkese yalan söylüyorlar zaten. Kızım da onları örnek alıyor beni değil. Ben yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama dinletemiyorum. Napcam bilemiyorum. Bu kadar yalana çocuğu alıştırmaları çok canımı sıkıyo. O da kimseye inanmıyor şimdi. Bana bile. İnş düzelir zamanla.

şükranım seni tanıdığım için bu konuda ne diyeceğimi bilmiyorum,işin gerçekten çok zor allah yardımcın olsun,ama zamanla düzelir büyüyorlar sonuçta

sanırım genelinizin çocuğu kız
hiç erkek olan yok mu?
bizde evde hep biirileriyle tuvalete gideriz evde çok nadir kendi.
ve pantalonnunu hep biz açar kapatırız
nasıl yapcak diye korktum
pantalonu açmak yerine aşağıya zorlayıp yapıormuş:(

kızlar şimdi okuldan bir mesaj geldi okul süt izni formu göndermişler !! sizlerde varmı böyle birşey ? Gelirsede formu imzalayacakmısınız?

kızlar şimdi okuldan bir mesaj geldi okul süt izni formu göndermişler !! sizlerde varmı böyle birşey ? Gelirsede formu imzalayacakmısınız?

Canım anaokulundada ben izin vermemıstım. kendım koyuyordum canın ısterse ıc dıye..

Bu arada sanırım "E" ye gecıyoruz , babannemız aradı e ile baslayan hayvanların resımlerı cıktı alınacak dıye :48::48::48:

E ile başlayan hayvan isimleri söyleyın bana kızlar .
Eşek , eşek arısı ve enik diyen var başka yok değilmi :35:

sanırım genelinizin çocuğu kız
hiç erkek olan yok mu?
bizde evde hep biirileriyle tuvalete gideriz evde çok nadir kendi.
ve pantalonnunu hep biz açar kapatırız
nasıl yapcak diye korktum
pantalonu açmak yerine aşağıya zorlayıp yapıormuş:(

Bizim çocuğumuz da oğlan...)

en küçük biziz sanırım kasım 2007 neredeyse 1 yaş olacak :(
dün ödevini bitiremedik pes ettim gerç dergi ödeviydi kontrol edermi bilmiorum ama çok zorlanıyorumm:(
oğlum hızlı yap diorum anne öğretmen yavaş yapın dedi dio
oğlum yavaş yap ama sen oyalanıosun diorum
nolcak bu halimiz bilmiorum:([/QUOTE

Ocak 2008 doğumluyuz.. İşimiz zor.. biz daha harflere geçmedik.. Ödev de vermiyor öğretmenimiz hala:)

en küçük biziz sanırım kasım 2007 neredeyse 1 yaş olacak :(
dün ödevini bitiremedik pes ettim gerç dergi ödeviydi kontrol edermi bilmiorum ama çok zorlanıyorumm:(
oğlum hızlı yap diorum anne öğretmen yavaş yapın dedi dio
oğlum yavaş yap ama sen oyalanıosun diorum
nolcak bu halimiz bilmiorum:([/QUOTE

Ocak 2008 doğumluyuz.. İşimiz zor.. biz daha harflere geçmedik.. Ödev de vermiyor öğretmenimiz hala:)

geçmişe bakarken cevaplamışsınız 69 aylık diye evet o zaman sizin işinizde zor:(
biz birde minyon tipliyiz bizde harflere geçmedik daha
bizde daha harflere geçmedik tam olarak ilk dün e harfine benzr çizgi çalışması yapmışlar
oğlum anlatmıo naptığını babanne unutuo falan nasıl takip edicem bilmiorum :(
siz neredeydiniz

Kendi açıp kapatıyor.. Tuvalette küçükte problem yok sadece büyük tuvaletini yaparken alaturka tuvalette zorlanıyor..

bizimki de oğlan kendi açıyor ama kapatamıyormuş oda üzerine süveterini indiriyormuş. böyle bir çözüm bulmuş evde antreman yapıyoruz bakalım.

Maşallah öğretmenimiz hergün ödev veriyor. henüz matematik hiç yapmadık ama dün harflerde s ve y vardı kitapta 80 sayfayı geçtik. ödevler kitaptan ve fotokopi olarak geliyor ve hergün kontrol ediliyor.

bizimki de oğlan kendi açıyor ama kapatamıyormuş oda üzerine süveterini indiriyormuş. böyle bir çözüm bulmuş evde antreman yapıyoruz bakalım.

Maşallah öğretmenimiz hergün ödev veriyor. henüz matematik hiç yapmadık ama dün harflerde s ve y vardı kitapta 80 sayfayı geçtik. ödevler kitaptan ve fotokopi olarak geliyor ve hergün kontrol ediliyor.

Sizleri görünce endişe etmeye başladım.. Çok hızlı ilerliyorsunuz.. Ne BİLEYİM BİZ DAHA 1 ÖDEV O DA BOYAMA...Öğretmen beni başklarıyla kıyaslamayın dedi. :)

geçmişe bakarken cevaplamışsınız 69 aylık diye evet o zaman sizin işinizde zor:(
biz birde minyon tipliyiz bizde harflere geçmedik daha
bizde daha harflere geçmedik tam olarak ilk dün e harfine benzr çizgi çalışması yapmışlar
oğlum anlatmıo naptığını babanne unutuo falan nasıl takip edicem bilmiorum :(
siz neredeydiniz

Benim ikinci çocuk.. Oğlanlarla kızlar farklı oluyor.. Bizim kide minyon ve okulla ilgili bir şey anlatmıyor.. Bizde önce ablasına soruyoruz. Önce o anlatıyor.. Sonra ona günün nasıl geçti diye soruyoruz.. Oğluşum da ablasına bakarak bir şeyler anlatıyor okulla ilgili çok komik bu çocuklar:)

Benim ikinci çocuk.. Oğlanlarla kızlar farklı oluyor.. Bizim kide minyon ve okulla ilgili bir şey anlatmıyor.. Bizde önce ablasına soruyoruz. Önce o anlatıyor.. Sonra ona günün nasıl geçti diye soruyoruz.. Oğluşum da ablasına bakarak bir şeyler anlatıyor okulla ilgili çok komik bu çocuklar:)

Oooo siz tecrübelisiniz...
Ve ablası varsa şanslısınız. en azından örnek alır ablası destek olur
bizde tık yok of açma o konuyu diooooo (okul)
kardeş kesinlikle istemior şiddetle karşı :)

Back