• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

günaydın kızlar,

dün bir sayfa okulda VVVVVV gibi şekiller yapmışlar,kızım bir sayfasını tamamlamış ve gülen yüz almış keyfi yerindeydi,ödev olarakta bir sayfa iç içe halka gibi şekiller vermiş,kızım yarım sayfasını yapmış babaannede,babası erken gittiği için yetiştirememiş,bi ton ağlamış yetiştiremedim anneme söz vermiştim diye,

velhasıl kalan yarım sayfayı evde tamamladı,yanlız yaparsa hemen yapıyor ama yanında ben olursam,annen güzel oldumu,anne serviste,anne okulda ile başlayan cümleler ardı ardına geliyor.okulda ne var ne yok bi güzel anlattı biraz harfleri tekrar edip erkenden uyuttum.

bugün beslenmeye makarna istedi,bende erken kalkıp makarna yaptım,yanına meyve suyu,salatalık ve muz koydum,

Zamanla alısacaktır ya.. Ben hep gururunu calıstırmaya calısıyorum bu devrede. Cok pis gaza geliyo benım kızımda :27:

Offff ne gazlar yaporum ... gülen yüz tablosu ödüller falan...
bi heve bi heves atalım gülen yüzü yapıcam alıcaz dimi ama iş yapmaya gelince fosss...
gerçi isteksiz değil yapmak istio ama sanırım kaslar güçlü değil yoruluo
zaten küçüğüz iştahsıızn akşam gelmemi beklior hal böyle olunca sonuçta bu oluyor sanırım

evımız müstakil. yatak odalarımız üst katta. kızım uyanıyo çişi gelince burdaki odaları geziyo wc arıyo. oysaki odasının hemen yanında wc. ve yalnızca banyonun ısıgı acık kalıyor. uyku sersemliği cok kötü. en son yanıma geliyo genelde yatak odası halısına yada banyo halısına kadar tutabiliyor. sonra muhteşem son :24::24::24::24: Doktora falan mı götürsem acaba.. sabaha kadar 3 kez alarm kuruyorum. wc için , sabah kalkmış ukala sabaha kadar tlf nun caldı bi uyutmadın anne dedı yaa:26::26:

hımmm.. işde her ailennin düzeni farklı bizde hala aynı yatakta yatıyoruz:( yatmakta az sımsıkı kucaklaşıyoruz bide erkek:)
kucaklamasam sen beni sevmion oluo
yerine yatırmaya çalışıoruz uyuyunca uyanıp bağırıp terslenio herkesde ayrı bi sorun
artık büyüdü ama bence sizde halıya yapmasındansa odasına işini görebilecek bir lazımlık falan alın aşama aşama gitsin
kendi kalkması bile güzel önce yanıına sonra yavaş yavaş wc ye yaklaşak şekilde yer değiştirebilirsiniz.

Zamanla alısacaktır ya.. Ben hep gururunu calıstırmaya calısıyorum bu devrede. Cok pis gaza geliyo benım kızımda :27:

Offff ne gazlar yaporum ... gülen yüz tablosu ödüller falan...
bi heve bi heves atalım gülen yüzü yapıcam alıcaz dimi ama iş yapmaya gelince fosss...
gerçi isteksiz değil yapmak istio ama sanırım kaslar güçlü değil yoruluo
zaten küçüğüz iştahsıızn akşam gelmemi beklior hal böyle olunca sonuçta bu oluyor sanırım

günaydın kızlar,

dün bir sayfa okulda VVVVVV gibi şekiller yapmışlar,kızım bir sayfasını tamamlamış ve gülen yüz almış keyfi yerindeydi,ödev olarakta bir sayfa iç içe halka gibi şekiller vermiş,kızım yarım sayfasını yapmış babaannede,babası erken gittiği için yetiştirememiş,bi ton ağlamış yetiştiremedim anneme söz vermiştim diye,

velhasıl kalan yarım sayfayı evde tamamladı,yanlız yaparsa hemen yapıyor ama yanında ben olursam,annen güzel oldumu,anne serviste,anne okulda ile başlayan cümleler ardı ardına geliyor.okulda ne var ne yok bi güzel anlattı biraz harfleri tekrar edip erkenden uyuttum.

bugün beslenmeye makarna istedi,bende erken kalkıp makarna yaptım,yanına meyve suyu,salatalık ve muz koydum,

Ohhhhh ne mutlu size darısı başıma:)
bizede e vermişler çizgisiz artık biraz zorlandık küçük büyük yamuk :(
bu arada sizin okul nasıl öğle arası içinmi koyuyorsunuz dünde dikkatimi çekmişti
biz öğlanleri babanneye gidioruz
kendisi yiyebiliorsa çok güzel
biz sabah için bişeyler koyuyoruz sadece sütü içio:(

kızlar okullar açılmadan hatırlarsanız hepimizde bi tuvalet korkusu vardı,neler yapıyor kuzularınız,

kızım sabah direk çiş yapıp kahvaltıya oturuyor,kahvaltı sonrası tuvalete tekrar çıkıyor,okulda daha tuvalete hiç gitmemiş,ben ona çok sıkışmazsan gitme demiştim,babaanneye gelince orda gidiyormuş,zaten havalar soğuk su içmiyor,beslenme desen hak getire,ayaklarını üşütmesin diye beyaz patik çoraplardan aldım,ince çorabın altına ondan giydiriyorum,içi polarlı kışlık sporu var onuda giydirip gönderiyorum.

27.01 altına bu kadar kaçırması normal deil canım ,ben kızımın en son altına ne zaman kaçırdığını hatırlamıyorum bile,kaslarının gelişmiş olması lazım ama bi götürsenmiki doktora,annesi ayaklarını ve belini sağlam giydir,üşüttüğü içinde tutamıyor olabilir.

Kuzum benim.. kademe kademe alışıyor ders yapmaya işte..:nazar:
Zamanla oturacaktır Allahın ıznıyle kızlar..
Çişimize gelince bende cok normal karsılamıyorum gunduz kacırmalarını. ama bııse dalınca erteliyor kacana kadar beklıyor ve sallanmaay baslıyor. gece kacırmalarına gelınce genetık olabılır kime cektıgını soyleyemıcem:36: ama bibüyüğü ortaokul bitene kadar yaptı:30:
kalın giyinme konusuna gelince cok cabuk terleyen bıcocuk. hayatta kalın corap yada ıclık gydıremem kudurur kasınıyorum sıkıyo dıye hıc bana cekmemıs sıpamm:emir_bebek: cok üşümez bogazı sıkıdır. hasta olunca dırek zencefıllı bal yemeye gider meyve biber elınde gezer sever dıkınmayı.. :nazar:
Bızım okulumuz 09:00-15:00 arası oldugu ııcn babanneyıde her öğlen göndernek ıstemedım ıcın okulda anlasmalı yemek fırmasından yıyor. cok ıstahlı degıl o konuda ama neyse kardır diyorum..
:56:

Ohhhhh ne mutlu size darısı başıma:)
bizede e vermişler çizgisiz artık biraz zorlandık küçük büyük yamuk :(
bu arada sizin okul nasıl öğle arası içinmi koyuyorsunuz dünde dikkatimi çekmişti
biz öğlanleri babanneye gidioruz
kendisi yiyebiliorsa çok güzel
biz sabah için bişeyler koyuyoruz sadece sütü içio:(

okul 9-3 öğlen arası 45 dakika,babaanne araba ile 10 dakika anlıycan gelme ihtimali yok,çoğu anne öğlen yemek getiriyor okula yani bizde ne bulursan ye kavramı var,bende kızımın sevdiği şeyleri yapıyorum,beslenmeye uyup aç kalmaktansa,sevdiklerini koyuyum yesin diyorum,kendi yiyor yemeklerini,1 senedir karışmam ben yemeğine,okuldan öncede beslenme setini ve örtüyü nasıl serip toplayacağını öğrettim şimdilik bir sorun yok.

Çişimize gelince bende cok normal karsılamıyorum gunduz kacırmalarını. ama bııse dalınca erteliyor kacana kadar beklıyor ve sallanmaay baslıyor. gece kacırmalarına gelınce genetık olabılır kime cektıgını soyleyemıcem:36: ama bibüyüğü ortaokul bitene kadar yaptı:30:
kalın giyinme konusuna gelince cok cabuk terleyen bıcocuk. hayatta kalın corap yada ıclık gydıremem kudurur kasınıyorum sıkıyo dıye hıc bana cekmemıs sıpamm:emir_bebek: cok üşümez bogazı sıkıdır. hasta olunca dırek zencefıllı bal yemeye gider meyve biber elınde gezer sever dıkınmayı.. :nazar:
Bızım okulumuz 09:00-15:00 arası oldugu ııcn babanneyıde her öğlen göndernek ıstemedım ıcın okulda anlasmalı yemek fırmasından yıyor. cok ıstahlı degıl o konuda ama neyse kardır diyorum..

genetik olma ihtimali var canım,benim kızım giyim konusunda bunaltmaz beni,hatta ne biçim annesin üşüyorum kalın giydirsene diye fırça kayar bana:1:maaşallah kuzuya iştahlı demek,maalesef benim kızım halen bebek gibi çok iştahsız ve seçici

okul 9-3 öğlen arası 45 dakika,babaanne araba ile 10 dakika anlıycan gelme ihtimali yok,çoğu anne öğlen yemek getiriyor okula yani bizde ne bulursan ye kavramı var,bende kızımın sevdiği şeyleri yapıyorum,beslenmeye uyup aç kalmaktansa,sevdiklerini koyuyum yesin diyorum,kendi yiyor yemeklerini,1 senedir karışmam ben yemeğine,okuldan öncede beslenme setini ve örtüyü nasıl serip toplayacağını öğrettim şimdilik bir sorun yok.
Anladım siz hazılrıklı olarak aşmışsınız zaten sorunu. Heves ediorum kendi yiyen hevesli olan çocuklara :(
bizde zorla oda kendi istedikleri
bizide 1 saat öğle arası babanneye 5 dakika eve idip gelior ama işde bizdede iştah yok
dün kahvaltıda 2 tane şu küçük daninolardan yemiş
okulda sadece sütünü içmiş öğlen allahtan pilav yemiş:)
aslında çok abur çuburda yemez
geneli iştahsiz
bide dişimiz çıkınca ısıramıorum oldu bahane
iştah için ne yapsam bilemedim bende
iş birazda babnede ama :(

Son düzenleme:

Canım cis kaçırma genetik olabilir
bizimki özel okul kahvaltı ve öğlen yemeği var ama kahvaltı poğaça süt yada börek süt tarzı seyler ben evde yaptırıyorum kahvaltisini ama öğlen okulda yiyor ikindilik cantasina öğretmenin verdiği listeye göre hergün birşey koyuyoruz dün ev keki idi bugün muz koydum

benim oğlan prematüre doğdu ama şimdi masallahimiz var yer boğazına düşkün dur ac kalmaz

Giyim konusunda kazak giymez batıyor der kalın giyinmeyi sevmez. Yaz kış evde çorap siz gezer

Giyim konusunda kazak giymez batıyor der kalın giyinmeyi sevmez. Yaz kış evde çorap siz gezer

Al işte bitane daha benım kızımdan. hergun evde corap kavgası.. Pntif gy dıyorum corapsız terletiyo dıyo. ee corap gıy o zmaaan:52:

Mevcan :) bende sabah 6:30 da patates kızarttım yanına koydum :) bir dilim saralleli ekmek, üzüm ,çerez meyve suyu dolates salata ve bisküvi koydum... bizim öğlen arası da 1 saat.

dün koyduğum yemeklere dokunmamış :( kantine alıştı sanırım arkadaşlarından :( kızlarharçlık konusunda yöntemizin nedir. ben yanına 2 lira koyuyorum suyu vs biterse diye. haftalık 5 lira sana desem ve onunla haftayı geçirmesi gerektiğini anlatsam...

27.01 benim kızda son dakka wcye gidenlerden :( hatta wc oldugunu biliyorum kıpranışından vs kızım git yok diyor :( tutuyor tutabildiği kadar :( :( okulda 1.ve 2.sınıfın wcleri üst sınıfındaki öğrencilerinden ayrı o nedenle mevcutta az olunca sorun olmadı alışması. mini ıslak bezlerden giderken al diyorum onunla sil ama uyuyormu bilemiyorum tabiki :(
yarınki toplantı sanırım branş dersleriyle alakalı olucakmış göreceğiz.satranç, folklor, masa tenisi,ingilizce vs gibi. sizlerde varmı böyle faaliyetler ?

dün ben gidene kadar ödev yapmamış .annem sormuş varmı diye annemi bekleyeceğim demiş.. bir sayfa çalışması vardı.bir resim yapıyorlarmış okulda yarım kalmış onu tamamlaması gerekmiş onu yaptı. vede gazete dergilerden hayvan resimleri kesilecekmiş :(
hepsini ben saat 18:30 da gittiğimde öğrendim :( tabi binbir türlü bahane ağırdan alma :( ben bu sefer taviz vermedim çok kızdım :( her birşey söylediğinde ödevini yap sonra dedim.. sonra eğer okuldan gelince ödevlerini yapsaydın bende gelince kontol ederdim ve şimdi oyun oynardık senle dedim. tamam anne yapacağım dedi ama bilemem :(
birde sanki yalan söylüyor özellikle bazı konularda yakaladım mesela elini yıkadınmı diyorum yıkadım diyor ama yıkamadıgını biliyorum :( yalancı çobanı anlattım ona gene... merakla dinledi ..sorular sordu.

Okulda giriş kattaki sınıfların tümü 1.sınıf. Ve sınıfımızın hemen yan kapısı wc. hatta güzel güzel dıyorkı klozete oturmuyorum mikrop kaparım dıye cokta titizdir oysaki.. Ama siftahı yaptık bakalım bilmiyorum. Öğretmen wc ye gderken ıslak mendil veriyo ve ellerinizi yıkayın dıye tembıhlıyo kadın bıze dedı ıslak mendıl alın sınıfta ben vereyım dıye..
Az once babanneden tlf geldi:30:
öğretmen aramış üstü ıslandı kıyafet getirin diye yedeği varmı dıye aradı :14::14::14::14:
Arkadaslarıyla su savası yapmıslar tenefüste bu nedir yaa.
benımde dersten yana olmasa bile baska konularda cok cekeceğe benziyorum
:25::25::25::25::25::25::25:

Okulda giriş kattaki sınıfların tümü 1.sınıf. Ve sınıfımızın hemen yan kapısı wc. hatta güzel güzel dıyorkı klozete oturmuyorum mikrop kaparım dıye cokta titizdir oysaki.. Ama siftahı yaptık bakalım bilmiyorum. Öğretmen wc ye gderken ıslak mendil veriyo ve ellerinizi yıkayın dıye tembıhlıyo kadın bıze dedı ıslak mendıl alın sınıfta ben vereyım dıye..
Az once babanneden tlf geldi:30:
öğretmen aramış üstü ıslandı kıyafet getirin diye yedeği varmı dıye aradı :14::14::14::14:
Arkadaslarıyla su savası yapmıslar tenefüste bu nedir yaa.
benımde dersten yana olmasa bile baska konularda cok cekeceğe benziyorum
:25::25::25::25::25::25::25:

Ben çantasına bir yedek tam takım koydum 27.01 ne olur ne olmaz diye :( sen de koy derim.

bu arada üstü beyaz olunca hep kirlenmiş geliyor haliyle kıyafeti :( hafta içi yıkadım mecburen. üst takım şart. bazen diyorumki keşke serbest kıyafettimi kalsaydı diye :( gerçi eşim demişti zorlanacaksın bak gör diye :(

nisancım kızımda kantinden şunu al bunu al diyor devamlı,ama küçük daha ve kantine alışmasına şiddetle karşıyım,arkadaşları alıyormuş hep,1 şaşal su koyuyorum yanına zaten yarısını bile içmiyor,haftada 1 gün tost var,sabah eşim kantine para bırakıyor,kantinci bayan öğlen yemek saatinde çocuklara dağıtıyor,kızıma tembihliyorum öğlen sana tost gelicek diye,

kızım ödev yaparken mızmızda olsa,bahsettiğin konuda şanslıyım ben,kızımın hafızası çokk kuvvetli hiç bir şeyi unutmuyor,telefon ediyorum hergün hemen ödevleri anlatıyor,anlatmasa bile ben soruyorum,netten çıkması gereken bi şeyi işte halledip gidiyorum.

yalan konusuna gelince benim kızımda yalan söylüyor arada,sakın suçlama ve bağırma bak ben mesela elini yıkadınmı kızım diyorum,evet anne diyor ama yalan,hmm gel bi koklayım diyorum gelincede aaa sabunu az sıkmışsın galiba annecim hiç kokmamış diyorum,gidiyor yıkıyor,bazende akıllı kızım yıkadığın için gurur duydum seninle yoksa o mikroplar hepimizi hasta ederdi dimi diyorum o zamanda şaka yaptım anne hemen yıkıycam diyor:34: suçlamak yerine yol göstermek her zaman işe yarıyor.

nisancım kızımda kantinden şunu al bunu al diyor devamlı,ama küçük daha ve kantine alışmasına şiddetle karşıyım,arkadaşları alıyormuş hep,1 şaşal su koyuyorum yanına zaten yarısını bile içmiyor,haftada 1 gün tost var,sabah eşim kantine para bırakıyor,kantinci bayan öğlen yemek saatinde çocuklara dağıtıyor,kızıma tembihliyorum öğlen sana tost gelicek diye,

kızım ödev yaparken mızmızda olsa,bahsettiğin konuda şanslıyım ben,kızımın hafızası çokk kuvvetli hiç bir şeyi unutmuyor,telefon ediyorum hergün hemen ödevleri anlatıyor,anlatmasa bile ben soruyorum,netten çıkması gereken bi şeyi işte halledip gidiyorum.

yalan konusuna gelince benim kızımda yalan söylüyor arada,sakın suçlama ve bağırma bak ben mesela elini yıkadınmı kızım diyorum,evet anne diyor ama yalan,hmm gel bi koklayım diyorum gelincede aaa sabunu az sıkmışsın galiba annecim hiç kokmamış diyorum,gidiyor yıkıyor,bazende akıllı kızım yıkadığın için gurur duydum seninle yoksa o mikroplar hepimizi hasta ederdi dimi diyorum o zamanda şaka yaptım anne hemen yıkıycam diyor:34: suçlamak yerine yol göstermek her zaman işe yarıyor.

aynı bizi anlatmışsın sanki mevcan :) bizimkide şaka yaptım lafını kullanır iyimi :)
ama eşim bunun alışkanlık haline gelmesinden korkuyor :( o nedenle biraz tepkili ve bu konuda sert dille uyardı.

ben okuldan gelince kızımı arıyorum ama pek konuşamıyor ya oyun oynuyorum anne diyor yada ufaklık telefonu istiyor konuşmak için kapatmak zorunda kalıyoruz :( bakalım bu akşam ne olacak :)

cnm senin cocukla kim ilgileniyor gelene kadar. O yardımcı olsa sana. gece 12de yatıyor öylemi?
Zamanla alışır inşallah.. Benim kızımda full çene. Ders yaparken uzagında oturup tv vs kapayıp sessiz biortamda bitene kadar ses yok diyoruz. İnşallah istikrarlı olur..:28:

Allah kolaylık versin canım senin işin daha zor. Biz sanırım genelde tek çocuk.. :1:

öğlen gidiyor okula. servisle yaklaşık 1 saat. ben rahat gidip geleyim diye işyerine yakın yazdırdım. bir de anneanne, babaanne yok sağolsun benim yengem ilgileniyor ama ben olmayınca eline kalem almaz. senin gelmeni bekledim diyor :47: dün öğretmenimiz ödev kontrolünde aferim yazmış aman aman bir abarttım ki sormayın. o gazla hadi ödevi yapalım dedi ama saat 23 ü bulduk yine bitirmek için.

Kızlar ben de kızımın kantine alışmasını istemiyorum.Benim kızım hergün harçlık istiyor benden ama teneffüste bişeyler alıp beslenmesini yemiyor. Bizde de bugün tost vardı ama kızım tost sevmiyo. Öğretmen toplantıda ana malzeme aynı olsun kimsenin canı çekmesin diğerindekini ama sevmiyorlarsa içeriğini değiştirebilirsiniz dedi. Mesela tost sevmiyorlarsa
sandviç hazırlayabilirsiniz dedi. Yarın da patates salatası var kızım onu da sevmiyor. İçeriğini değiştirsemde patatesin hiçbir tür salatasını sevmiyor. Bi de zeytin peynir ve domates var yarın görün bakın yemeden hepsini getirecek.

Ayrıca Mevcanım benim kızım daha sık yalan söylüyor. Eşim ve ailesi isteklerine hayır olmaz diyeceği yerde ağlamasın diye sürekli yalan söylüyorlar günlük hayatta da herkese yalan söylüyorlar zaten. Kızım da onları örnek alıyor beni değil. Ben yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama dinletemiyorum. Napcam bilemiyorum. Bu kadar yalana çocuğu alıştırmaları çok canımı sıkıyo. O da kimseye inanmıyor şimdi. Bana bile. İnş düzelir zamanla.

Back