İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

evlere şenlik denilen şey sizin ev gibidir sanırım
İşin gercekten cok zormuş.. Bari uyku saatlerini ayarlasan yada uyku saatinde yaptırsan..[/QUOTE]

Evet gerçekten evlere şenlik yani
canım. Kızıma saldırmasın diye oğlumu engellemekten hiçbir işe bakamıyorum. Kızımı okula gönderice yapıyorum işlerimi. Oğlumu uyutunca da kızım ödev yapmak istemiyo. Ben razıyım ne zaman isterse o zaman yapsın. yeter ki ihmal etmesin. Bak Mevcan neler çekiyodu kızına ödev yaptırabilmek için. Keşke kızımın başında durup onunla birlikte ödev yapabilseydim. Yardımcı olabilseydim. Ama
o ödev yaparken ben oğlumu oyalıyorum maalesef.

Son düzenleme:
evlere şenlik denilen şey sizin ev gibidir sanırım
İşin gercekten cok zormuş.. Bari uyku saatlerini ayarlasan yada uyku saatinde yaptırsan..

Evet gerçekten evlere şenlik yani
canım. Kızıma saldırmasın diye oğlumu engellemekten hiçbir işe bakamıyorum. Kızımı okula gönderice yapıyorum işlerimi. Oğlumu uyutunca da kızım ödev yapmak istemiyo. Ben razıyım ne zaman isterse o zaman yapsın. yeter ki ihmal etmesin. Bak Mevcan neler çekiyodu kızına ödev yaptırabilmek için. Keşke kızımın başında durup onunla birlikte ödev yapabilseydim. Yardımcı olabilseydim. Ama
o ödev yaparken ben oğlumu oyalıyorum maalesef.[/QUOTE]

şükran seninki daha ufakmış benimkinden ben çareyi onada defter kalem bulmakta buldum oda bize bakarak yapıyor :) yada ilgisini çekecek şeyler veriyorum resimli kitap gibi , ama kızımın okul kitaplarını defterlerini çantasını ufaklığın erişemeyeceği yerlere koyuryoruz herhangi bir duruma karşı :)

Aslında iyi fikir Nisancığım ama benim oğlum hiçbirşeyin başında 30 sn den fazla duramıyo, hiperaktif. Ama ben başka bir çözüm buldum. Kızımı yüksek yemek masasında ödev yaptırıyorum 2 gündür. Ben de ilk önce oğluma kağıt kalem buldum ve eline verdim
iki bişeyler çizdi sonra yine gitti ablasını ısırıp saçını yolmaya. Ya bu çocukta bişey var ama anlamadım. Koca bi kova oyuncağı önüne döktüm banamısın demedi. Hiçbişey ilgisini çekmiyo.

şükranım :) bu ikincilerde var birşey :) benim ilk kızım çok usluydu hiç yaramazlığı yoktu , ben onu büyütürken evde hiçbirşeyin yerini değiştirmemiştim ama bu ikinci cadımı cadı :) tam karıştırıcı meraklı dokunmadık çıkılmadık yer bırakmıyor :) ısırma huyu bizimkindede var

Bende öyle olmadı canım kızım da aynıydı. Evin altını üstüne getirirdi o da. Zeytinyağı tenekelerini devirmeler, çöpü devirmeler.
Tam kızımdan rahat ettim oğlum başladı. Ama ikisinin yaş arası uzayınca kıskançlık artıyomuş. Dr um da dedi. İkisinin yaş aralığı çok uygun diye.

Bende 36 yaşındayım istanbuldayım oğlum 75 aylık ve tek cocuk. (Bir kardeşi olacaktı ama 2 sene evvel 22 haftalık hamileyken kaybettik şimdi oğlum kardeşi olsun diye dua ediyor bende istiyorum ama eşim istemiyo)
biz artık düzene koyduk bana oğlum hatırlatıyor ödevlerini

Canı tatlı değil yaygara koparmaz düşünce bana gelir öperim geçer yada şişlik kan varsa krem sureriz geçer

kızlar bızımde var bır kardesımız
bende artık erkene aldım uyku saatını ıkı gecedır 8 de yatıyor bızde derslerı rahat yapıyoruz

ne diyecekler ;
Masa ve sıra örtüleri için şu kadar para ,
pc+printer+projeksiyon için şu kadar para,
temizlik için şu kadar para,
diye diye 300 tl yi bulduk şuan için. hayırlısı
demek ılk toplantı hep bu sekılde oluyor
bızım sınıflarımızda projeksıyon var gecen senekı 4.sınıfların kı paylaştırılmış ama tul karartma masa ortu vb yapılcaklar var

ay benım kızım 2007 ocak doğumlun bu ocakta ıkı yıl olucak dökmeye başladığı erken cı cıktı bızımkız 8 dışı douldu cıktı
hadı bakalım sıızn fıstık ne zaman dokucek annesı

kızlar bızde daha arflere gecmedık bayram sonrası e harfı ıle baslıcaz dedı
kasları tum çocukların kuvvetlensın o sekılde gecıcez dedı
su an zambak dergısının bırıncı sayısındayız

bizde harflere geçmedik.
zambak dergisi mi okuma yazma setimi?
biz setini aldık.
daha ilk kitaplarındayız eğlence boyama çizgi falan

Benim kızımda 2007 eylül.. aramızda 8-9 ay varmış.. heraksam yokluyorum dişleri ses yok
ama 4-5 aylıkken ilk iki dişini çıkarmıstı. erken dökülür diye bekliyorum ama hayırlısı bakalım. haftasonu bende dişciye götürmeyi planlıyorum bakalım

Yalnız biz dergi vs hiç bişey almadıkta napıyo acaba bizim öğretmen. dün güzel yazı defterini istemişti bende heyecan yaptım
Çizgileri yamukları onda devam etmişler:26:

Bu arada dün öğretmen babannemizi aramış. yedekleri çamaşır vs alıp hemen gelin.. Benimki altına kacırmıs
tepeden tırnaga ıslak. Ayakkabıların içi ıslak. babannede yedek pantoloon almıs hemen gtmıs okula degısmıs derse devam. Dğn eve gittim kızım dıyor ; anne arkadasım suya itti herseyım ıslandı babannem yıkadı bende biton kızdım yagmurda dısarda ne işin var diye.. Bana söylemıyorlar kızıcam diiye..
bugecede 3 kez yataga kacırdı nolcak benım halim

Son düzenleme:

Bizde coşkunun ilk okuma yazma setini kullanıyoruz. Dergiler var içinde şuanda 4.dergideler çizgi çalışmaları boyama v.s var 5.bitince harflere geçeceklermis ki bu da bayramdan sonra olacak herhalde

en küçük biziz sanırım kasım 2007 neredeyse 1 yaş olacak
dün ödevini bitiremedik pes ettim gerç dergi ödeviydi kontrol edermi bilmiorum ama çok zorlanıyorumm
oğlum hızlı yap diorum anne öğretmen yavaş yapın dedi dio
oğlum yavaş yap ama sen oyalanıosun diorum
nolcak bu halimiz bilmiorum

Çok üzüldüm inşallah tek seferlik bişi olur.
sonucunu görüp bir daha tekrarlamaz
havalarda soğumudu üşütmüşde olabilir
siz bol bol tembihleyin başka yapcak bişi yok

Zamanla alısacaktır ya.. Ben hep gururunu calıstırmaya calısıyorum bu devrede. Cok pis gaza geliyo benım kızımda

Çok üzüldüm inşallah tek seferlik bişi olur.
sonucunu görüp bir daha tekrarlamaz
havalarda soğumudu üşütmüşde olabilir
siz bol bol tembihleyin başka yapcak bişi yok

evımız müstakil. yatak odalarımız üst katta. kızım uyanıyo çişi gelince burdaki odaları geziyo wc arıyo. oysaki odasının hemen yanında wc. ve yalnızca banyonun ısıgı acık kalıyor. uyku sersemliği cok kötü. en son yanıma geliyo genelde yatak odası halısına yada banyo halısına kadar tutabiliyor. sonra muhteşem son Doktora falan mı götürsem acaba.. sabaha kadar 3 kez alarm kuruyorum. wc için , sabah kalkmış ukala sabaha kadar tlf nun caldı bi uyutmadın anne dedı yaa:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…