Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sınava sayılı günler kala büyük çalışma aşkım kayboldu bugünnnnn
Offf yetişmicek yaa
hayırdır canım ne oldu?
son haftaya girdik..sakın çalışma aşkına bişey olmasın
ben dün gece yaşayan dinlerin ilk ünitesini bitirip yattım, az önce ikinciyi bitirdim...üçüncüye şimdi bilgisayarı kapatıp başlıcam inşallah..dördüncüye allah kerim..sanırım bitiremeyebilirim...çünkü üçüncü ünite 30 sayfaya yakın
çok zor bir ders yaa,,,ezber dolu her sayfası..soruları çözerken resmen rezalet sınavda napıcaz ????
Selaaamm :)
Neden bilmiyorum ama dün acayip bi rehavete kapılıp ders çalışmadım....koca bi günü heba ettiğime bayaga üzüldüm....
Hele bi de ınkılabı dün biterebilecekken bugüne bıraktıgım için kendime kızdım:/
Olsun yine de bugün yola devam ettim ve 4 ünite ile ınkılap bitti :)))
Ben biten her dersten sonra o dersin çıkmış sorularını çözüyorum daa ınkılapta kitapla alakasız sorular dikkatimi çekti bi de mesela 2012 de 30 soru sorulmuş ve bunun 20 si 2011 de ki sorular :))) ahh şimdi de öyle olsa ve bu sınavda o sorulardan çıksaaaa :)))
Şimdi din hizmetlerine başlıcam inşallah (uyuya kalmazsam) 2 ünite yapmak istiyorum kolay mı acabaaa ??
Yaşayan dünya dinleri cidden zor şöyle ki okumakta bie zorlandıgım kelime ve tanımları akılda tutmaya çalışmak çok yordu beni...
Hayırlısı rabbim emeklerimizi zay etmez inşallaaahh...
Bu arada ben 4 ünite daha yaptım panoya işlenebilr miiii
19 ünite ile yola devam :)
Günaydııınnn çalışan aöf talebeleri :))
Nasılsınız sınava bi hafta kala?
Ben yeni kitaptan 3 ünite yapmanın huzuruyla güne güzel başladım ve 16 ünite duruyo olsa da keyfim yerindee :):)
gazeldustubaglara din hizmetleri kolaymış okuyup geçmelik hatta okumasam mıııı bile dedim :))
Ama vicdanım rahat etmedi:),
Bugün onu bitirip çıkmış sorularını çözerim hatta bu aşkla türk diline başlarım acaba o nasılllll :)
Herkese iyi çalışmalarr
türk dili de çok kolay canım, ben bir günde bitirmiştim...
son ünitesi biraz zorladı..ama bildiğimiz şeyler yani..liseden kalan bilgiler hep...
Günaydın herkese :)))
Gazelim, haklısın başımı Osmanlıcadan kaldıramadım dün ve hala bitmedi, 1 ünitem kaldı. Biraz ezber var, hoş hangi derste yok ki...
Bu arada gazelim, trt'de joker diye bir yarışma başlıyormuş, yemedim içmedim ona da başvurdum. Benim katıldığım yarışmayı yapan yapım firması yapıyor bunu da, belki çağırırlar, bir ümit işte. Bu sefer ödülü de büyük, 500.000 lira veriyorlar.
Yaşayan dünya dinleri konusunda son derece haklısın bana da fazla detaylı gereksiz bilgiler var gibi geldi....dediğin gibi umarım gecicek bi puan alırız...
Din hizmetlerinin 3 ünitesini yaptım şimdi de gidip derse oturup 2 üniteyi btirip sonra sorularını cözcem...
Inkılap ve türk dilinin degiştini bilmiyordum bende diyorum bu sorular ne böyleee :):) saol söylediğin için :):)
Senin maşallahın var tekrarı da yapar soruları da çözersin
cumartesiye kadar vaktim olsa tekrara vaktim olur belki canım ama ben sınav için memlekete gidiyorum, ve perşembe günü yola çıkıyoruz nasipse..
anlayacağın benim perşembeye kadar vaktim var şuan..çünkü oraya varınca çalışamıyorum
annemler kayınvalideler git gel vs derken değil çalışmak nefes almaya vakit bulamıyorum...
o nedenle perşembeye kadar yetiştim yetiştim, yoksa kalır yani
şu arapçayı baştan çalışsaymışım şimdi ne güzel tekrara başlar soruları da çözerdim...
ama arapça dururken soru çözemem ki..zaten zor...:18:
hayırlısı bakalım....sende maşallah sabahtan 3 ünite iyi bitirmişsin canım yaa...
maşallah diyeyim valla
darısı başıma inşallah
Arkadaşlar bende bu başlık altında size soru sormak istiyorum eğer cevaplarsanız sevinirim,ben de bu yıl sınava girdim liseden mezun olalı yaklaşık 9-10 yıl oldu ve 230 civarı puan çektim bazı sebeplerden ötürü geç oldu açıkögretimden tercih verecem kısmetse,sözelciyim hangi bölümleri tercih edeyim sizce kararsız kaldım.
Açıkögretim sınavları cumartesi-pazar yapılıyor diyelimki aöf yerleştim ve toplam 8 dersim var bu derslerin 4 cumartesi ve 4 pazar günü yapılacak cumartesi ve pazar günü sınavlar ayrı okullarda olacak ama aklıma takılan şu toplam 8 ders var hepsi ayrı ayrı okullarda mı yapılacak yoksa 4 ders aynı okuldamı yapılacak.27 yaşında sınava girdim.
inamıyorummm
ay hadi inşallah uppam...mutlaka haberdar et bizi..merakla bekliyorum güzel haberlerini....inşallah çağırırlar...
bende devamlı ders başındayım canım yaa, inan ne evle ne mutfakla ne çocukla ilgilenebiliyorum...eşime dedim nolur bir hafta idare et beni...
sağolsun yardımcı oluyor çocuğun bakımına vs...
sınavdan sonra büyük bir temizlik beni bekliyor olacak
haklısın derslerin hepsi ezber dolu..inan bizde bir ders var adı yaşayan dünya dinleri diye..öyle illet bir ders ki....binlerce ezber var...
ezberlemeye çalışıyoruz ama ouması bile okadar zor kelimeler ki...
hint dinlerinden budizm cayinizm hinduizm ve sihizm dinlerinin ebesini dedesini ne var ne yok ezberlicez
3 ünite bitirdim ama geberdim yeminle..
son ünitesine birazdan çalışacam inşallah, çin dinleri son ünite...
off valla bukadar zor bir ders geçen yıllarda bile yoktu....arapçadan hep yakınırıdım ya hatırlarsan, inan arapça bile bundan kolay..bu çok beter bi ders..napacağım bilmiyorum
neyse hadi ben gittim, bitireyim inşallah gece görüşürüz...
bu arada son 5 ünitem kaldı uppam, ama eklemekle uğraşma..gece zaten toptan bildirim yaparım...
hadi çok öptüm hepinizi...kolay gelsin herkese...
Merhabalar, ben yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle istediğiniz sözel bölüm 4 senelik lisans mı yoksa 2 senelik önlisans mı olacak? Eğer lisans düşünürseniz sosyoloji, felsefe ve türk dili edebiyatı var. Aralarında en zoru edebiyat diye düşünüyorum, kendi okuduğum bölüm olduğu için değil; osmanlıca, orhunca, uygurca gibi yeni diller öğreniliyor o bakımdan dedim. Yoksa hepsinin ezber yapılması gereken dersleri var, bunun dışında ön lisans seçenekleri de çok aöf'de. Sosyoloji programını da tavsiye ederim ilginizi çekerse, ben başka bir üniversitenin açıköğretiminde aynı zamanda sosyoloji de okuyorum, o da çok zevkli bir bölüm...
Puan ile ilgili bir bilgim yok, ben ikinci üniversite programıyla kayıt oldum, ama puanla giren arkadaşlar bu konuda yardımcı olacaktır. Aşağıdaki linkten programların içeriklerini öğrenebilirsiniz.
http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Sayfalar/default.aspx
Bunun dışında genelde 7 ders oluyor aöf'de, tabii üstten ders alınmazsa. İlk sene zaten sadece okulun verdiği dersler alınıyor, ikinci seneden sonra üstten ders seçilebiliyor. Genelde cumartesi 3, pazar 4 dersten sınava giriliyor. Cumartesi sınavları tek oturumda oluyor, yani aynı kitapçıkta 3 dersin soruları oluyor. Aynı şey pazar için de geçerli, aynı soru kitapçığında 4 ders oluyor. Bu iki gün iki ayrı okulda giriliyor sınava, ama bu dediğim birinci sınıf için geçerli. Eğer sonraki yıllarda üstten ders alırsanız ya da alttan dersiniz kalırsa o zaman cumartesi iki farklı okulda sınava giriyorsunuz. Birinci okulda asıl sorumlu olduğunuz o senenin derslerine, ikinci okulda da ya alttan ya da üstten alınan derslere giriyorsunuz. Sınav saatleri çakışmasın diye aöf birinci sınıf oturumlarını 9:00'da, ikinci sınıf oturumlarını 14:00'te yapıyor.
Geç oldu demişsiniz ama inanın değil, ben 37 yaşındayım; her sınava girdiğimde iyi ki okuyorum tekrar diye düşünüyorum. Burada benim yaşıma yakın arkadaşlar da var okuyan. O yüzden en iyisini yapmışsınız, okumak gibisi yok. Seçiminizde kolaylıklar dilerim...
Yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim,aslında 4 senelik düşünüyorum tarih yada sosyoloji diye düşünüyordum ama 2 yıllık bölümde olabilir diye düşünüyorum adalet yada sosyal hizmetler olabilir şuan anadolu hariç 2 farklı üniversitede var açıkögretim acaba onlar nasıldır sizce anadolu üniv kitap gönderiyormuş ama erzurum aöf kitap göndermiyor diyorlar.