benim son iki dersim kaldı canım, arapça ve yaşayan dinler...
dün gece inkılabı tamamen bitirecektim ama çok uyku bastı son üniteyi bıraktım...birazdan inkılabın son ünitesini bitirip yaşayan dinlerden de 1 ünite bitirmeyi planlıyorum bakalım inşallah...
arapçayı ben hep sona bırakırım..çünkü diğer dersleri genel tekrar yapıyorum ama arapçayı tekrar etmiyorum, zaten son günler arapçaya çalıştığım için taze bilgilerle girmiş oluyorum sınava....
arapça temelim öyle sandığın gibi değil canım yaa...
lisedeyken falan hiç çalışmazdım arapçaya, malum öss vardı ufuklarda
aöf ye başlayınca çok az bi dönem kursa gittim, o da kurs sayılmaz...birkaç arkadaşla, bir hocanın evine gidiyorduk kısa süre...okadar yani..
sıfırdan başladım yani geçen yıl...pek farkım yok sıfırdan başlayanla...geçen yıl çok çalışmıştım o sayede 80 falan aldım...ama bu dönem pek sanmıyorum..çünkü çok tembellik ettim...ve daha arapçanın kapağını açmadım düşün
Bence bu azimle gayet rahat yaparsın merak etme:))
İlk dönem kaçtı arapçan ?
azim migüldürme beni....hiç azim falan yok vallahi, bitse de gitsek modundayım
geçen yıl çok hevesliydim ama bu yıl çok saldım..çocuk olunca çok zor oluyor çalıştırmıyor...çabalamaktan yoruldum...ama şükür yine de bölümümden çok memnunum..
geçen sene 80 70 75 civarıydı...
bu yıl 65 lerdeyiminşallah daha da düşmez...
hiç bakmadım konulara zormu???
senin kaç arapça?
Herkese iyi geceler..
Auscumun gitmesine bende üzüldüm ama ins geri gelir demekten baska care de yok..(
Yeni konu sahibemiz sevgili uppam hosgeldin hayirli olsun..
(ay ismini ins dogru yazdim biberoncum)
Gazelcim
Betülcüm
Dolmacim
Nasılsınız arkadaşlar sinav yerleri de açıklanmış benim bu sefer okullari değiştirmişler yaa ne güzel hep ayni yerde giriyordum.. demek ki tebdili mekanda ferahlık olsun demişler:)
Efenim toplamda 15 unite bitirdim 7+8 olaraktan uppam :13:
Hepinize kocaman sevgilerle görüşmek üzere
Dersleri bitirmişsin daha ne olsun hemde çocugunda var :)
Bence kendine haksızlık etme lütfen :)
Sana nasıl gelir bilmiyorum ama bana çok zor gelmedi arapça en azından anlaşılması çok zor degildi sanki :)
Benimde geçen dönem vize 80 di ama finalde 45 alınca ortalama düştü
Ben geçen dönem vizede tüm kitapları bitiremeyip bazı derslerden cuvallayında finallerde notum yi olan derslere hiç bakmadım daaa
genelde öyle oluyor canım, bende vizede yüksek olan derslere finalde pek bakmayınca finalde çuvalladım
zoraki kurtardığım dersler oldu..mesela mezhepler tarihi
100 mü
allahım nasıl beceriryorlar yaa...
ben imam hatipte dört yıl arapça ağırlıklı eğitim aldım, kurslara gittim vs..ama hala en fazla aldığım not 80 oldu aöf de....
ona da hopladım zıpladım yani..100 düşünemiyorum bile
arapça çok zor yaa kolay diyen yalan söyler vallahi...dünyanın en zor dillerinden biriymiş arapça...
eşim farsçaya kolay diyor...korkmasın diyor...sen yaparsın hiç telaş etme...
ausla görüştünmü canım? nasılmış iyimi?
6 ünite ile dönüş yaptım
Kalan derslerimden 1 ve ya 2 ünite eksik çalışmam lazım yoksa tekrar yapamayacağım
öpüyorum sizleri
Çok teşekkür ederim ablacım..
İnşallah hepimizinki çok güzel geçer, hiç başımız ağrımadan çok güzel bir şekilde noktalarız yılımızı..
Herkeslere günaydın bu arada.:))))
Hepimize güzel bir çalışma günü diliyorum, arada görmediğim, unuttuğum, atladığım, zıpladığım bir ünite bildirimi varsa ne olur uyarın beni, bende de ders çalışmaktan kafa bir dünya oldu, mazur görün.
Günaydınn.. :)))
Nasılsın ablacım?
İyiyim diyeceğim ama iyi değilim aslında canım benim..Sol gözüm mikrop kaptı herhalde, sabahtan beri nasıl batıyor, nasıl acıyor anlatamam...Ben uzağı göremediğim için lens kullanıyorum, çıkarttım hemen sabah ama hala bir düzelme olmadı. Şimdi göz damlası alıp damlatacağım, işe yaramazsa yandık çünkü hiçbir şey okuyamıyorum, sürekli akıyor.
Sen nasılsın canım?
İyiydim.. Seni okuyana kadar ablacım.
Çok üzüldüm.. Lütfen doktora gitmeyi ihmal etme, göz asla şakaya gelmez..Ben de lens almak istiyor ama korkuyordum mikrop kaptırırım diye, iyice korktum şimdi.
Çok geçmiş olsun ablacım lütfen ihmal etme..
Canım benim, sağolasın...Ben yaklaşık 20 yıla yakındır kullanıyorum, inan böyle bir durumu 2-3 kez yaşamışımdır. Üstelik bu da benim hatam aslında, lensin süresi geçti ama ben farkedemedim bu yoğunlukta, onu ihmal etmeseydim bu hale gelmezdim. Bir de dün sabah da sinyal verdi, ama ben lensi değiştirdim sadece halbuki hiç takmasam gözlüğe geçsem yine olmazdı. Korkma o yüzden canım benim, alışınca ve dikkat edince dünyanın en rahat olayı.Ama için rahat olsun, bugün akşama kadar iyileşmezse söz doktora gideceğim...
Sözü aldım rahatladım..
Mayısta muayenem var ablacım, şuana dek ameliyat olmam uygun değildi, değerlerim mayısta da değişmezse ameliyat olabileceğim Allah'ın izniyle ve görme sorunum bitecek.. Ola ki, değerlerim değişmişse, ameliyat yine iptal olacak ve artık lens kullanmaya başlayacağım.. Çünkü gözlük kullanmıyorum, gözlüğüm bile yok 3.5 derecek miyop olmama rağmen..Artık lensin zamanı gelecek..
İnşallah canım benim, sonsuza dek kurtulmak da çok güzel gerçekten...3.5'la nasıl görüyorsun diyeceğim, ama bir zaman sonra bir nebze de olsa alışıyor göz kasları görmeye, ben şimdi çıkarttığımda lensleri burnumun dibindekini tanıyamıyorum o derece.2.5 ikisi de benim, ama uzun zamandır doktora uğramadım ben de, belki artmıştır. Umarım bir ilerleme yoktur sende, hemencecik net net görürsün her şeyi ameliyattan sonra...
Ben de bilmiyorum gazelim, her iki güz dönemi notu 100 olan var bizim grupta gerçekten...Ben mezidünfih, mimli masdar falan görmek istemiyorum, nasıl karıştı hepsi birbirine bir bilsen.Ama eşinin dediği çok doğru, farsça kolay, bir de ben eski kelimelere aşinayım aslında babamdan, çok kullanırdı çünkü, ben de kullanırım. Sen de hiç telaş etme, biliyorum ki çok çok güzel yapacaksın sınavda, hem bak mezun oluyorsun bir tık kaldı. Böyle düşününce daha iyi hissedersin canım benim.
Aus'la konuştum, herkese selamı var...İyiymiş, yine kaynattık bayağı bir telefonda.
Betülcüğüm, hemen güncelliyorum ünitelerini...Hepsini bitirir, tekrar da yaparsın hiç telaşlanma. Ben dün akşam itibariyle 2 dersi tamamen bitirdim, kaldı 5 ders. 7 ünite de hiç bakmadığım var ama inanıyorum bitecek. Kolaylıklar diliyorum sana da canım benim...