- 1 Haziran 2012
- 11.060
- 2.565
- 423
peki bu yönlendirme konusunda ne düşünüyorsunuz psikolog hanım
buradaki bir kaç cümleye bakarak kayınvalideye kişilik bozukluğu teşhisi koyamam canımama yönlendirme evlilik başında görülebilir .. hele ki evlenmeden önce anne ve oğul arasındaki bağ çok sıkı kurulduysa :26:
benim eşimle annesi kopuktur ..annesinin lafına bakmaz.. onun gel dediği yere gel dediği anda gitmez .. düşünür gerçekten gidilebilecek gibiyse, canı isterse bana sorar öyle gideriz yada gitmeyiz .. bana böyle daha sağlıklı geliyor .. mesela haftaiçi gidiyoruz bi gün onlara ama bi standart gün koymadık baştan .. beklenti içine girmesinler diye .. bizde kayınvalideyle yakınız . ama yinede ille haftada bir gün şu gün orda olacağız diye bi kural yok .. istersek 10 de bir gidiyoruz ..
koala daha çok yeni evliliğiniz .. zaten balayından da yeni gelmişsinizdir .. daha başbaşa oturup yemek yiyememiş olmanız aslında normal .. kayınvaliden başlangıçta oğlunun evlenip artık farklı bir hayata başladığını kabullenmesi zaman alabilir (bilinçli olarak kabul etmiş görünür ama bilinç dışı kabul etmemiştir) ..
ön yargılıyım sanırım demişsin .. eğer böyle olduğunu düşünüyorsan biraz bu konu üzerinde düşün tatlım .. eşinde anlayışlı en kısa zamanda oturup kendi ev kurallarınızı koyun .. biz öyle yaptık oturduk konuştuk .. annelere ne zaman gidelim, onlar çağırdığında ilk ne cevap verelim gibi
bilmiyorum ya İlkay, bir insan şu cümleyi kurmakta sıkıntı çekiyorsa bir problem varmış gibi geliyor " koskoca insanlar, ne yapacaklarını bilirler herhalde." ben şahsen kendi kararlarımı hep kendim alan bir insandım, annemler de saygı gösterirlerdi. hiç yönlendirrmediler beni. 25 yaşındaki cocuklarını hala olgun olarak kabul edemiyorlarsa bi problem var, bozukluk ya da başka bir şey...
sen şanslıymışsın gerçekten "yetişkin" olabilmiş ebeveynlerin var .. kimisi yetişkin olduğunu zanneder ama çocuk yada ergen gibi davranışları vardır ..
evet bir de toz kondurmuyorlar mı düşüncelerine... ben bilgeyim tavırları altında ciddi problemler yatıyor ve görebiliyorsunuz çok bariz. aslında işin kolayı sakin olmakta. tabii ki sev, sevin, ara, sor; ama bu yönlendirmek manasına da gelmiyor. ailem bana özgüvenimi aşıladı. birey olduğumu hissettirdiler. bir de "bakın ben size saygı gösteriyorum" diyerek de saygı olmayacağını herhalde hepimiz biliyoruzdurdediğin gibi bu lafla insan saygı gösterdiğini değil, olgunluğunun derecesini daha çok gösteriyor sanırım.
kimse toz kondurmaz çünkü onlar için doğru o, gerisi saçma ..herkes yaşı büyüyünce yetişkin oldum sanır ama yetişkin olmak yaşını büyümesi değil işte .. herkesin kendi doğrularının olabileceğini kabul etmek gerekir .. herkes kendi tercihlerini yapar ve sonucuyla da olumlu yada olumsuz kendi başa çıkar sorumluğu da kendisi üstlenir .. başkalarının hayatlarına seçinlerine saygı duymak gerekir .. ister oğlu ister eşi olsun ..
bizim tavırlarımız ne olmalı bu konuda acaba?aynı apartmanda oturacak bir insana vereceğiniz akıl hayatını kurtarabilir o arkadişinizin
bizim tavırlarımız ne olmalı bu konuda acaba?aynı apartmanda oturacak bir insana vereceğiniz akıl hayatını kurtarabilir o arkadişinizin
evlenince durulduk mu ki isyan.. bana mı öyle geliyo yoksa
nedense hep aynı şey... son zamanlarda ne çok duyuyorum erkek annelerinin bu tavrını .. evlendikten sonra ne oluyorda bu hale geliyorlar..
sanki evlendikten sonra kıskançlıkla besledikleri eşlerine karşı bi koruma bi sahiplenme duygusu.. hayır kimi kimden koruyorsa.. ben anlayamıyorum
valla durulduk galibaaaalışverişler bitti, kaynanan sorunlaru bitti..konuşacak bişi kalmadı
:)) aynen yaaa son zamanlarda deli gibi alışveriş yaptığımız günleri düşününce o eksik bu eksik.. gelinlik tamam mı prova kınalığı kınası kına yeri.. ama şimdide ev ile iş arasında öncesine oranla yine bi ritim tutturuyoruz
öncesine oranla biraz sakin..
:)) aynen yaaa son zamanlarda deli gibi alışveriş yaptığımız günleri düşününce o eksik bu eksik.. gelinlik tamam mı prova kınalığı kınası kına yeri.. ama şimdide ev ile iş arasında öncesine oranla yine bi ritim tutturuyoruz
öncesine oranla biraz sakin..
aslında sadece erkek anneleri değil aslında biraz düşünülürse hem erkek annesi hemde kız annesi için zor bir durum ve her zaman görmek istemeler.
Tabi bazı istisnalar ve kötü durumlar oluyor ama ben annelerin kötü niyetli olduğunu düşünmemeye çalışıyorum veya benim kayınvalidem çok iyi herkesi öyle görüyorum.
ama gidip gelme meselesi eşlerimizle halledilebilecek bir durum diye düşünüyorum.
biliyoruz kötü niyetli olmadıklarını canım .. ama yaptıklarını doğru zannediyorlar .. iyilik yaptıklarını düşünüyorlar .. "burda hazır yemek var, gelsinler yesinler, uğraşmasınlar" diye düşünüyorlar .. güzel bişey gibi görünse de uygun değil bu .. eşler nasıl evliliği öğrenecekler? nasıl bir olup yeni hayatlarına alışacaklar? bu şekilde yardım etmiş olmazlar sadece köstek olurlar ..
bu konuda iş her iki eşinde kendisine düşünüyor .. kız anneleri de bunu yapabilir çünkü .. her iki tarafta ailesine dur demesi gerekiyor .. bu zamana kadar denmemiş olabilir .. o yüzden başta aileler buna çok tepki göstereceklerdir ama kararlı olmak lazım .. kimseyi üzmeyelim diye uğraşamayız bu hayatta .. mutlaka birileri üzülecek .. ve senin düzenine alışacak .. alışmak zorunda ..
aslında sadece erkek anneleri değil aslında biraz düşünülürse hem erkek annesi hemde kız annesi için zor bir durum ve her zaman görmek istemeler.
Tabi bazı istisnalar ve kötü durumlar oluyor ama ben annelerin kötü niyetli olduğunu düşünmemeye çalışıyorum veya benim kayınvalidem çok iyi herkesi öyle görüyorum.
ama gidip gelme meselesi eşlerimizle halledilebilecek bir durum diye düşünüyorum.
biliyoruz kötü niyetli olmadıklarını canım .. ama yaptıklarını doğru zannediyorlar .. iyilik yaptıklarını düşünüyorlar .. "burda hazır yemek var, gelsinler yesinler, uğraşmasınlar" diye düşünüyorlar .. güzel bişey gibi görünse de uygun değil bu .. eşler nasıl evliliği öğrenecekler? nasıl bir olup yeni hayatlarına alışacaklar? bu şekilde yardım etmiş olmazlar sadece köstek olurlar ..
bu konuda iş her iki eşinde kendisine düşünüyor .. kız anneleri de bunu yapabilir çünkü .. her iki tarafta ailesine dur demesi gerekiyor .. bu zamana kadar denmemiş olabilir .. o yüzden başta aileler buna çok tepki göstereceklerdir ama kararlı olmak lazım .. kimseyi üzmeyelim diye uğraşamayız bu hayatta .. mutlaka birileri üzülecek .. ve senin düzenine alışacak .. alışmak zorunda ..
ya zaten her şey kötü niyetle açıklanamıyor. ben de kötü niyetli olmadıklarını görüyorum; ama hayat bence ailelerden uzakta yaşanması gerekiyor huzur için. cunku kendin bi aile oluyorsun bir defa. bunu senin ve herkesin anlayabilmesi lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?