• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

arkadaşlar bu gereklilikler ve aile olmanın getirdiği sorumlulukları hepimiz biliyoruz. peki sizce ben eşimi nasıl ikna edebilirim aynı apartmanda oturmama konusunda. henüz 1 sene kadar var. eşim ailesinin kimseye karışmadığını düşünüyor. önemli olan o değil ki. ister istemez doğacak durumlar olacak. şu an istersem haftada bir görüyorum, kimse bişi demiyor. o zaman bir haftadır kapımızı çalmadı olacak. eşim bazen niyetleniyor gitmemeye, bazen çok kesin dile getiriyor. bazen beni sakinleştirip her şeyin güzel olacağına inandırmaya çalışıyor; ama sadece ailesinden ve kendisinden ibaret değil ki. ben de varım ve bir faktörüm. eşim ailesi konusunda bana baskı yapmıyor, ara sor git gibi. ama bu ev konusunda biraz ciddi sanırım. :31:

hatta anneciğim çok ağlamıştı

eşim gelip anneme sarıldı söz anne kızını ne zaman istersen getireceğim diye:5::5::5::5:

ay bak duygulandım gene :5::5::5::5:

sonra bi kere alışverişten dönerken bende ağlamıştım metrobüste

saat 11,30 felandı

dedim ki eşime metrobüste annemi özledim desem beni anneme götürürmüsün bu saatte

:5::5::5::5: o da ne zaman istersen süpriz yaparız sen anahtarınla açarsın kapıyı demişti hatta :5::5:

arkadaşlar bu gereklilikler ve aile olmanın getirdiği sorumlulukları hepimiz biliyoruz. peki sizce ben eşimi nasıl ikna edebilirim aynı apartmanda oturmama konusunda. henüz 1 sene kadar var. eşim ailesinin kimseye karışmadığını düşünüyor. önemli olan o değil ki. ister istemez doğacak durumlar olacak. şu an istersem haftada bir görüyorum, kimse bişi demiyor. o zaman bir haftadır kapımızı çalmadı olacak. eşim bazen niyetleniyor gitmemeye, bazen çok kesin dile getiriyor. bazen beni sakinleştirip her şeyin güzel olacağına inandırmaya çalışıyor; ama sadece ailesinden ve kendisinden ibaret değil ki. ben de varım ve bir faktörüm. eşim ailesi konusunda bana baskı yapmıyor, ara sor git gibi. ama bu ev konusunda biraz ciddi sanırım. :31:

canım ne söylersen ikna edersin bilemiyorum ama her ne söylersen sakin bir dille söyle .. ama eşinin kararı kesinse vazgeçirme ihtimalin düşük :50: benim eşim kafasına koyduğunu yapıyor .. sonra pişman olup benim dediğime geldiği de oluyor bazen .. bazende haklı oluyor .. yaşamadan anlamıyor .. ille ki tecrübesi olmalı .. eğer seninki de böyleyse ille taşınacağız diyorsa taşınırsınız .. sonra aksilikler olurda o da bunu farkederse çıkarsınız ordan .. inşallah sıkıntı yaşamazsınız ilişkinizde :31:

canım ne söylersen ikna edersin bilemiyorum ama her ne söylersen sakin bir dille söyle .. ama eşinin kararı kesinse vazgeçirme ihtimalin düşük :50: benim eşim kafasına koyduğunu yapıyor .. sonra pişman olup benim dediğime geldiği de oluyor bazen .. bazende haklı oluyor .. yaşamadan anlamıyor .. ille ki tecrübesi olmalı .. eğer seninki de böyleyse ille taşınacağız diyorsa taşınırsınız .. sonra aksilikler olurda o da bunu farkederse çıkarsınız ordan .. inşallah sıkıntı yaşamazsınız ilişkinizde :31:

açıkcası ben eşimin ailesiyle seviyesizce bir ilişki yaşayacağımı düşünmüyorum; çünkü öyle insanlar değiller. burda bazen okuyoruz ya, küfretmiş, bağrışmışlar, kapılar kapatılmış falan. kesinlikle öyle bir tarzları yok; ama işte girdiğin, cıktıgın, geldiğin, gittiğin hep sorun olacak ve şöyle yapın böyle yapın diye de yönlendirmeye çalışacaklar, eminim buna :31: çok içiçe bir aile, hiç alışık da değilim. paso misafirim olur yani :31: işte bunlar kötü niyetten olan şeyler değil gördüğünüz gibi, sadece özgürlük kısıtlayan eylemler :31:

bence sen baya sık gidiyorsun. 11 gün olmuş. hem yorul ne olacak ki. insan eşi için yorulunca hiç ah etmiyor, çok tatlı oluyor :16:

30 Eylül pazar evlendik,ptesi ordaydık. Salı tatile gitmeden uğradık. Bir sonraki cumartesi gecesi döndük tatilden,pazar annemlere gidecektik,gitmeden uğradık. Ptesi bana geldiler (ben çağırdım onların bu konuda bi suçu yok), salı eşim anneannesini gezmeye götrdü ben gitmedim, çarşamba da alışveriş dönüşü erzak almak için uğradık... hergün hergün kapı aşındırmayacaz ya biz..ister istemez endişelenior insan...

buradaki bir kaç cümleye bakarak kayınvalideye kişilik bozukluğu teşhisi koyamam canım :9: ama yönlendirme evlilik başında görülebilir .. hele ki evlenmeden önce anne ve oğul arasındaki bağ çok sıkı kurulduysa :26:

benim eşimle annesi kopuktur ..annesinin lafına bakmaz.. onun gel dediği yere gel dediği anda gitmez .. düşünür gerçekten gidilebilecek gibiyse, canı isterse bana sorar öyle gideriz yada gitmeyiz .. bana böyle daha sağlıklı geliyor .. mesela haftaiçi gidiyoruz bi gün onlara ama bi standart gün koymadık baştan .. beklenti içine girmesinler diye .. bizde kayınvalideyle yakınız . ama yinede ille haftada bir gün şu gün orda olacağız diye bi kural yok .. istersek 10 de bir gidiyoruz ..

koala daha çok yeni evliliğiniz .. zaten balayından da yeni gelmişsinizdir .. daha başbaşa oturup yemek yiyememiş olmanız aslında normal .. kayınvaliden başlangıçta oğlunun evlenip artık farklı bir hayata başladığını kabullenmesi zaman alabilir (bilinçli olarak kabul etmiş görünür ama bilinç dışı kabul etmemiştir) ..

ön yargılıyım sanırım demişsin .. eğer böyle olduğunu düşünüyorsan biraz bu konu üzerinde düşün tatlım .. eşinde anlayışlı en kısa zamanda oturup kendi ev kurallarınızı koyun .. biz öyle yaptık oturduk konuştuk .. annelere ne zaman gidelim, onlar çağırdığında ilk ne cevap verelim gibi :31:

kayınvalidem zamanında eşinden çok eziyet görmüş, k.pederim şu an çok mazlum.. yaptıklarından çok pişman belli ki.. eşim de bunları hep görmüş ve hep annesine destek olmuş. evin tek oğlu, babası biraz pasif.. evin bütün işlerini eşim görmüş, kardeşi annesi bişey yapacakları zaman babadan değil de eşimden izin almışlar.. evin reisi gibi olmuş,babası bile fikir danışmış. yapılmasın denirse yapılmamış, onay verirse yapılmış... annesi şaşkındır,nişan zamanı filan ağlıyodu sürekli eşim gidecek diye.. düğün günü evimize bıraktılar bizi,eşim kardeşine sarılıp ağladı annem- babam sana emanet diye... bu tür şeylerin beni onlara sürekli bağlı kılmasından korkuyorum açıkçası...

biliyoruz kötü niyetli olmadıklarını canım .. ama yaptıklarını doğru zannediyorlar .. iyilik yaptıklarını düşünüyorlar .. "burda hazır yemek var, gelsinler yesinler, uğraşmasınlar" diye düşünüyorlar .. güzel bişey gibi görünse de uygun değil bu .. eşler nasıl evliliği öğrenecekler? nasıl bir olup yeni hayatlarına alışacaklar? bu şekilde yardım etmiş olmazlar sadece köstek olurlar ..

bu konuda iş her iki eşinde kendisine düşünüyor .. kız anneleri de bunu yapabilir çünkü .. her iki tarafta ailesine dur demesi gerekiyor .. bu zamana kadar denmemiş olabilir .. o yüzden başta aileler buna çok tepki göstereceklerdir ama kararlı olmak lazım .. kimseyi üzmeyelim diye uğraşamayız bu hayatta .. mutlaka birileri üzülecek .. ve senin düzenine alışacak .. alışmak zorunda ..

kesinlikle katılıyorum buna ben.. bi ev çevirmeyi öğrenmedikten, evliliğin en tatlı zamanlarını aileyle birlikte geçirdikten sonra aynı evde yaşasaydık, ne farkı var diyor insan...

ya zaten her şey kötü niyetle açıklanamıyor. ben de kötü niyetli olmadıklarını görüyorum; ama hayat bence ailelerden uzakta yaşanması gerekiyor huzur için. cunku kendin bi aile oluyorsun bir defa. bunu senin ve herkesin anlayabilmesi lazım.

seninle aynı fikirdeyiz biz.. bana göre de aile olmak biraz kendi çabanla olur, sürekli git gel- yalama olur bi zaman sonra..alışkanlık.. anneme gelsenize bize diyorum, daha erken diyor,evinize bi alışın diyor... onları çağırsam eminim ki koşa koşa gelirler, anlayışlarımız çok farklı... :31::31:

açıkcası ben eşimin ailesiyle seviyesizce bir ilişki yaşayacağımı düşünmüyorum; çünkü öyle insanlar değiller. burda bazen okuyoruz ya, küfretmiş, bağrışmışlar, kapılar kapatılmış falan. kesinlikle öyle bir tarzları yok; ama işte girdiğin, cıktıgın, geldiğin, gittiğin hep sorun olacak ve şöyle yapın böyle yapın diye de yönlendirmeye çalışacaklar, eminim buna :31: çok içiçe bir aile, hiç alışık da değilim. paso misafirim olur yani :31: işte bunlar kötü niyetten olan şeyler değil gördüğünüz gibi, sadece özgürlük kısıtlayan eylemler :31:

seviyesizlik değil bizi korkutan, biz çok sıkıntılar yaşadık. ailesi bu zamana kadar hiç öyle seviyesizlikler yapmadılar.. ama bu farklı bişey.. ayrı bir ev kurmak, eşinle vakit geçirmek, arkadaş çevrene zaman ayırmak, bu sırada da işe gidip gelirken evi de çekip çevirmek zorundayız. ailelerin sürekli istekleri,gelin -gidin demeleri bana mantıksız gelior.. k.pederim kaç gündür köylerinin derneğinin gecesi varmış da gidelim mi 5 kişilik bilet alayım mı deyip duruyor... ne işim var benim! kardeşi laf sokuyor, onlar yeni bi ev kurdular artık ister gelirler ister gelmezler diye.. bu tür şeyler rahatsız ediyor beni...

seviyesizlik değil bizi korkutan, biz çok sıkıntılar yaşadık. ailesi bu zamana kadar hiç öyle seviyesizlikler yapmadılar.. ama bu farklı bişey.. ayrı bir ev kurmak, eşinle vakit geçirmek, arkadaş çevrene zaman ayırmak, bu sırada da işe gidip gelirken evi de çekip çevirmek zorundayız. ailelerin sürekli istekleri,gelin -gidin demeleri bana mantıksız gelior.. k.pederim kaç gündür köylerinin derneğinin gecesi varmış da gidelim mi 5 kişilik bilet alayım mı deyip duruyor... ne işim var benim! kardeşi laf sokuyor, onlar yeni bi ev kurdular artık ister gelirler ister gelmezler diye.. bu tür şeyler rahatsız ediyor beni...
[/QUOTE]

evet canım haklısın. benim annemler de aile apartmanında oturmuş, ama hepsi çil yavrusu gibi dağılmış ve en sonunda mutlulugu bulmuşlar :9: uzaklık bence önemli; ama eşlerimize tabii olmak zorundayız sonucta :31:

evet canım haklısın. benim annemler de aile apartmanında oturmuş, ama hepsi çil yavrusu gibi dağılmış ve en sonunda mutlulugu bulmuşlar :9: uzaklık bence önemli; ama eşlerimize tabii olmak zorundayız sonucta :31:

tabii olmak zorundayız da inşallah onlar da bizi, psikolojimizi ve kurduğumuz yeni yuvayı eski ailelerinden daha fazla düşünmeleri gerektiğini kabul ederler...

tabii olmak zorundayız da inşallah onlar da bizi, psikolojimizi ve kurduğumuz yeni yuvayı eski ailelerinden daha fazla düşünmeleri gerektiğini kabul ederler...

ederler inşallah ya ben eşimin tamamen kayıtsız kalacağını düşünmüyorum. sanırım eşim bir ev sahibi olmanın avantajlarını yaşamak istiyor ve babasına da ben burda oturmayacağım kirasını bana verin ben de başka yerde oturayım da demek istemiyor :31: ayıp olur gibi düşünüyor. sadece aynı katta oturmayacağımızı söylemiş ailesine kapı komşusu olmak isteyince kayınvalidem :31:

anam baya bişeler yazmışsınız okumaya çalıştım...sanırım bir benim sorunum yok aile konusunda herkesten uzağım ben...zaten kayınvalidem de yok.benim de tek sorunum eşimin bekar olan ablasına düşkün olması bıktırdı beni artık..ben yeni evliyken daha bir hafta yeni bitmişti adanadan geldi 2 hafta gitmek bilmedi fenalıklar geldi bana artık...bence herkesten uzak olmak en iiisi diye düşünüyorum...bayramda gidicez işte o kadar..

Merhabaalaar:3:
1,5 aylık taze bi gelin olaraktan hepinize mutlu ve güzel bi evlilik hayatı diliyorum:16:
Valla sizleri bilmem ama ben pek zor alıştım ailemden ayrılmaya...
Evime de daha yeni yeni zorla alışmaya ve sevmeye çalışıyorumm:26:
Kalabalık ve mutlu bi aileden geldim ve ayrılmak beni çok etkiledi...
Sürekli ağlıyordum yakın zamana kadar...
Eşim de evin tek çocuğu ve sorunlu bi ailesi var..
Benim yaşadığım duyguları pek anlamıyor o yüzden...
Ailesiyle de neyse ki uzağız Allahıma bin şükür
:16:
Allah hepimizin yuvasına mutluluk huzur versin arkadaşlar:16:
Ama bana sorarsanız nişanlılık bambaşkaydı,, özlüyorum nişan zamanı falan...
:34:

ederler inşallah ya ben eşimin tamamen kayıtsız kalacağını düşünmüyorum. sanırım eşim bir ev sahibi olmanın avantajlarını yaşamak istiyor ve babasına da ben burda oturmayacağım kirasını bana verin ben de başka yerde oturayım da demek istemiyor :31: ayıp olur gibi düşünüyor. sadece aynı katta oturmayacağımızı söylemiş ailesine kapı komşusu olmak isteyince kayınvalidem :31:

ne iyi işşte.. demek ki o da çok içli dışlı olma taraftarı değil..
dün de eşim şey anlattı, işte annesi tlf etmiş gün içinde, akşama doğru bişeyler yeme,kızcağız hazırlar, yemezsen üzülür fln diye.. :27:
bi de evvelki gün gittiğimizde bana dedi ki işte s... evde yoktu, anneannesini gezmeye götürdüğünde, korktun mu diye aradım ama tlf kapalıydı,dedi. yoo dediim tlf açıktı,1 kez aradın dedim. neyse sonra dün bakmışlar benim öbür hattı aramış, kapalı o da.. eşime demiş ki işte yanlış anlamasın, ben onu öbür hattan aramışım demiş. e beni arayıp bana deseymiş ya dedim, ne bileyim işte yanlış anlaşılmak istememiş fln dedi..
acaba eşim mi aabartıyor yoksa kadın cidden iyi niyetli mi çözemiyorum.:31::31:

ne iyi işşte.. demek ki o da çok içli dışlı olma taraftarı değil..
dün de eşim şey anlattı, işte annesi tlf etmiş gün içinde, akşama doğru bişeyler yeme,kızcağız hazırlar, yemezsen üzülür fln diye.. :27:
bi de evvelki gün gittiğimizde bana dedi ki işte s... evde yoktu, anneannesini gezmeye götürdüğünde, korktun mu diye aradım ama tlf kapalıydı,dedi. yoo dediim tlf açıktı,1 kez aradın dedim. neyse sonra dün bakmışlar benim öbür hattı aramış, kapalı o da.. eşime demiş ki işte yanlış anlamasın, ben onu öbür hattan aramışım demiş. e beni arayıp bana deseymiş ya dedim, ne bileyim işte yanlış anlaşılmak istememiş fln dedi..
acaba eşim mi aabartıyor yoksa kadın cidden iyi niyetli mi çözemiyorum.:31::31:

ya işte öyle böyle yaşayıp gideceğiz :9: ben Allah'a havale ettim sanırım. belki de güzel olur ne bileyim, değil mi? :34: öyle düşünelim biz en iyisi. örnek oluruz belki de :31:

Annesinin evinde hç temizlik ve yemek yapmamış 2 haftalık bir yeni gelin olarak hiç ama hiç zorlanmıyorum :nazar::nazar: belkide özendiğim için işten geliyorum yemek yiyoruz sonra ertesi akşamın yemeğini yapıyorum çayımız ve meyvemiz , ara sıra akşam ufak çapta sil süpür yapıyorum eşimi rahatsız etmeden. Çok zorlanıcağımız düşünüyordum çalıştığım için ama korktuğum gibi olmadı. Ah eşimde bu kadar titiz ve ayrıntıcı olmasa hayat benim için daha güzel olabilir

Annesinin evinde hç temizlik ve yemek yapmamış 2 haftalık bir yeni gelin olarak hiç ama hiç zorlanmıyorum :nazar::nazar: belkide özendiğim için işten geliyorum yemek yiyoruz sonra ertesi akşamın yemeğini yapıyorum çayımız ve meyvemiz , ara sıra akşam ufak çapta sil süpür yapıyorum eşimi rahatsız etmeden. Çok zorlanıcağımız düşünüyordum çalıştığım için ama korktuğum gibi olmadı. Ah eşimde bu kadar titiz ve ayrıntıcı olmasa hayat benim için daha güzel olabilir

evet nerdeyse aynı durumdayız. zaten dışarda okudum üniversiteyi,bitireli 2 yıl oldu.
işte eve, her geldiğimde yemek hazır.. haftasonu yıkanan ütülenen kıyafetlerim.. temizlik desen ben eve gelmeden yapardı anneciğim...
şimdi eve geliyorum yemek hazırla ye 8bucuğu buluyor. sonra çay faslı.. çok yeni evli olunca daha eksik çok evde, yemeği akşamdan yapmaya alışmak gerek. ben dün schnitzel yapmakla uğraştım, baya uzun sürdü yaa bi dahakine akşamdan hazırlayabileceğim şeyler hazırlamayı düşünüyorum. akşam nohut ıslattım, bugün gidince düdüklüde 10 dk haşlayıp pişircem hemen.. inşallah uzun sürmez.. o pişene kadar pilav yapıveririm.. temizlik de haftasonuna artık inşallah Allah nasib ederse.. eşim sağolsun destek oluyor.. hallederiz inşallah... yine de yoruluyorum baya..:emir_bebek: düzeni oturtmak lazım:ssz:

evet nerdeyse aynı durumdayız. zaten dışarda okudum üniversiteyi,bitireli 2 yıl oldu.
işte eve, her geldiğimde yemek hazır.. haftasonu yıkanan ütülenen kıyafetlerim.. temizlik desen ben eve gelmeden yapardı anneciğim...
şimdi eve geliyorum yemek hazırla ye 8bucuğu buluyor. sonra çay faslı.. çok yeni evli olunca daha eksik çok evde, yemeği akşamdan yapmaya alışmak gerek. ben dün schnitzel yapmakla uğraştım, baya uzun sürdü yaa bi dahakine akşamdan hazırlayabileceğim şeyler hazırlamayı düşünüyorum. akşam nohut ıslattım, bugün gidince düdüklüde 10 dk haşlayıp pişircem hemen.. inşallah uzun sürmez.. o pişene kadar pilav yapıveririm.. temizlik de haftasonuna artık inşallah Allah nasib ederse.. eşim sağolsun destek oluyor.. hallederiz inşallah... yine de yoruluyorum baya..:emir_bebek: düzeni oturtmak lazım:ssz:
[/QUO

ne kakadar rahatmışız meğer ama olsun biz bunada alışırız.
hafta içi ne yemek yapıcm diye düşünemek en zoru zaten. adını koydunmu hemen oluyor.
haftasonu temizlik zamanı galiba bende yarın öğleden sonra şöyle güzel bir temizlik yapayım diye düşünüyorum.

[/QUO

ne kakadar rahatmışız meğer ama olsun biz bunada alışırız.
hafta içi ne yemek yapıcm diye düşünemek en zoru zaten. adını koydunmu hemen oluyor.
haftasonu temizlik zamanı galiba bende yarın öğleden sonra şöyle güzel bir temizlik yapayım diye düşünüyorum.

sanırım ben bu hafta temizlik yapmayacağım peekk, çok mutluyum; cunku evimi hafta içinden az az temizledim; üşenmedim bu sefer kızlar :10:

Back