- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
canım kerevızde çok faydalı ve guzel bır yemektır ben kokusuna bayılırım
ama işte sert bır sebze olduğundan soyması zor
bircan senin fotolar gelmedi mikendimi eteğine yapışmış bir çocuk gibi hissediyorum
yemek yapmayı bir de ben sevsem ne kadaaaar güzel olar
kendime armağan ediyorum :123:
Canım fotolar hazır ama henüz gidip alamadık evimize biraz uzak hafta sonu gidip alacağız inşallah:)))
Ben de eşim de çok severiz yaprak sarmasını...
Çok iyi yapmışsın canım ya, mantıklı olmuş valla...
Bende boş bir vaktimde kesinlikle öyle birşey yapmalıyım...
Sadece o da değil, yufkaya da birşeyler sarıp kaldırsam fena olmaz...
Hiç evde öyle pratik hazırladığım birşeylerim yok malesef...
Çalışınca işte, zor oluyor sanırım, aklıma gelmiyor fazla...
Bu akşam ne yapsam diye düşünmek bazen can sıkıyor valla...
Daha hiç nohut yapmadım ben, bir ara onu da yapsam fena olmayacak sanırım...
Öncelikle çok geçmiş olsun canım parmağın baya derin kesilmiş(( Eşim nohut, Kuru fasülye, bezelye çok sever onun için yapacağım arada ilk nohut yaptım:)))
Benim dolabım boş değil her daim hazır şeyler var yazdan hazırladığım taze fasülyelerim var, şişelerde menemen hazırlamıştık, Kayın validem barbunya falan hazorlamış yine buzlukta, bu akşam da eşim gelene kadar köfte yapıp atacağım bir de yufka aldım sigara böreği yapıp bırakacağım boş vakitlerimde hazırlıyorum ki sonra battaniye örmeye başlayacağım İnşallah
Bizim mantı böyle oluyor kızlar, ismi "Saçaklı Mantı" Tarifi internetten bulabilirsiniz.
Tarifini vermeyeceğim ama kısadan anlatacağım...
Önce hamur açılır, en son oklavaya sarılır ve oklava içinden çıkarılarak böyle kesilir...
Eki Görüntüle 593745
Sonra bir güzel bu kesilen şeritler biraz un da serperek afkalanır.
Yapışmasınlar diye unlamak gerek, bir tepsiye dizilir...
Eki Görüntüle 593746
Daha sonra o tepsi fırına verilerek şeritler kıtırlaştırılır.
Eki Görüntüle 593747
İşin en zahmetli tarafı ise, üzerine konulanlar.
Önce tavuk haşlanır, suyu bir kenara ayrılır ve tavuklar ince ince didiklenir.
Sonrasında bir tencere de nohut yapılır, tavuk suyu ile.
Haşlanan ve didiklenen tavuklarda bu nohuta katılır.
Sonrasında bu karışım kızarttığımız şeritlerin üzerine dökülür ve bir daha fırınlanır.
Sonuç:
Eki Görüntüle 593748
Afiyetle yenir...
Çoğu kişi tavuk ile nohutu bağdaştıramaz.
Ta ki bu mantıyı yiyene kadar...
ben kafamda bir kaç günlük bir şey oluştururum, plancıyım normalde de ..yoksa da o anlık şeyler..evde de çoğu zaman
uzun yıllar ben yaptım yemeği..gerçi şimdi karşı tarafın beğenisi de önemli ama bu konuda çok hazır yetiştirmemeyi
istiyorum açıkçası.gün olur hasta olurum gün olur keyfim olmaz, yorgun olurum..her şey olabilir.
Çok teşekkür ederim canım...souvvenır geçmiş olsun parmağına dıkış atılmış kıyamam sana
Çok teşekkür ederim...souvvenir geçmiş olsun
,canım kerevızde çok faydalı ve guzel bır yemektır ben kokusuna bayılırım
ama işte sert bır sebze olduğundan soyması zor
aynen öyle bende kereviz çorbasına bayılırım. ben kesme tahtasında soyuyorum kerevizi daha rahat oluyo benim için
ben geldim hatunlar nasılsınız görüşmeyeli ???
İşte kızlar, kestiğim ve dikiş atılan parmağım...
Yılbaşı akşamı bandajını değiştirdik, fotosunu çektim...
Eki Görüntüle 593728 Eki Görüntüle 593729 Eki Görüntüle 593730
Resimler biraz bulanık çıkmış, cep telefonundan kaynaklı olaraktan...
Bandajlı hali ve bandajsız... Bandajlı haliyle daha sempatik...
Bende canım, zaten kesme tahtasında doğradım kendimi de...
Aman dikkat et canım kendiciğine...
Öncelikle çok geçmiş olsun canım parmağın baya derin kesilmiş(( Eşim nohut, Kuru fasülye, bezelye çok sever onun için yapacağım arada ilk nohut yaptım:)))
Benim dolabım boş değil her daim hazır şeyler var yazdan hazırladığım taze fasülyelerim var, şişelerde menemen hazırlamıştık, Kayın validem barbunya falan hazorlamış yine buzlukta, bu akşam da eşim gelene kadar köfte yapıp atacağım bir de yufka aldım sigara böreği yapıp bırakacağım boş vakitlerimde hazırlıyorum ki sonra battaniye örmeye başlayacağım İnşallah
çeyiz hazırlayan kızlar, madame coco yine ve yine indiirme girmiş
eda kendini bize tanıtabilir misin? nerden geldin nereye gidiyorsunseni arada görüyorum arada görmüyorum :44:
Valla canım kereviz doğrarken anlamadan oldu...Oy canım geçmiş olsun nasıl oldu bu??
haha aynen doğramışsın vallaaaben küçücük kesiklere bile dayanamıyorum seninki resmen yarılmış bende de bi huy var mutfakta hep biyerimi yakarım daha yılbaşında fırından keki çıkarırken kolumu yaktımmm eşim dalga geçer hep bu huyumla
canım mersindeyım ben:)
istanbula gelın gıdeceğım nışanlıyım.:123:
bazen fırsat buldukça gelıyorum aranıza
souvvenır arkadaşımızın fıkırlerınden yararlanıyorum sağolsun güzel ömur versın ALLAH ona
güzel sanatlarla uğraşıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorummmm dermişim
Ay canım, dikkat et kendine, yanık acısı daha fena ya...
Aman hepsi bir birinden fena aslında, Allah hepsinden korusun...
Evde muhakkak bir ecza dolabı bulundurun, bizde var ve çok faydasını gördük.
Ağrı kesici, Silverdin, Tentirdiyot, oksijenli bez, bandaj, yara bandı, ağrı kesici, aspirin ne ararsan var...
Balayından geldiğimizin ertesi günü hemen gittik eczaneye aldık bütün herşeyi.
Nolur nolmaz, insanın başına ne geleceği belli olmuyor işte... :106:
Amin canım benim, Allah cümlemize güzel ömürler versin...
Sana da inşallah mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yuvayı kurmaya nasib etsin...
hiç böyle bişey aklıma gelmemişti yaa:44::44: aynen bu kadarda bilinçli geçinirim evde ecza dolabım yokkkvalla çok sağol canım benim aklıma getrdiğin iyi oldu bi de bende zaten sakarlık var hele hele mutfakta yemek yaparken savaş alanına döner ortalık. bi saat yemek yapıyosam bi saat mutfağı temizlemekle uğraşırımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?