- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
inşallahh canım yoksa ben alışverişten vazgeçemem sanki![]()
mecbur kalırsan vazgeçersin de, Allah öyle bir mecburiyet vermez inşallahben mecburiyetten olmasa da gerçekten alırken çok düşünerek alıyorum çünkü gereksiz yere harcadığım parayı ilerisi için kenara koyabilirdim diye pişman oluyorum
![]()
aslında ilkayın dediği gibi belki mecburiyet değil ama kenara koyma psikolojisi artıyor artık.. ev alsak, şunu yapsak bunu etsek diye..
cocuk hele düşünemiyorum,daha kendimize yetemiyoruz.. Rabbim en hayırlı zamanda nasib etsin...
oo hanımlar kaynatın kaynatınn
daha yimek yemedim gene bir oturdum masaya....
hemen son olaya dalayım..ilkayım güzel bişiy demiş..
evlenmeden önce aklımda almam gereken ne varsa kendimle ilgili almak istiyorum..biliyorum ki düğün sonrası bahsettiği o masraflar
benim pek çok şey almamı engelleyecek..ve dün biz birikimlerden konuştuk özümle..ev almak var sonra bebiş için
bir hesap açalım diyoruz.istesem de bunları düşününce kendime almaya kıyamıcam.
![]()
evlenmeden önce alııın... çok diorum bakın, gerekirse 1 maaşınız gitsin ama alın.. sonra iyi ki almışım dersiniz.. keşke alsaydım demekten bin kat iyidir..
souvvenir hoşgeldin hesap kitap yapıyoruz
düğünde aldığımız herşey ikiye bölündü bizim .. benim tarafıma düşeni ailem ödüyor şuanda .. eşimin tarafına düşeni de eşim ödüyor .. maaşım bende kalıyor ama ben yinede harcamıyorum .. daha önce demiştim ayaklarımı yerden kesecek kadar bi arabam olsun istiyorum o yüzden kenara atıyorum her ay .. ama bu ay eşim sıkışmış ona verdim neredeyse hepsini .. kıyafet falan almıyorum hiç var çünkü dolabımda, yetiyor .. araba almayacak olsaydım da biriktirirdim ev alabilmek için .. kıymetini daha iyi anladım paranın evlenince![]()
aynen ben de öyle... geçimi ne kadar zor olduğunu öğrendim...
insan evindeykenki harcamanın rahatlığını kendi evini kurunca bulamıyor... annem maaşlıyken bile bazen babamdan alır verirdi, baba paraası tatlıdır derdi.. doğruymuş gerçekten..

Son düzenleme: