• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

kesinlikle canım ya :50: ben yaptıracaktım eşim mi biri bana karşı çıkmıştı, tamam demiştim. ama şimdi keşke olsa diyoruz. tek yastıkta yatıyoruz hakikaten :20: burda bir yorgancıya yaptırtsam iyi olacak :44:

Bizde yorgancıya yaptırtmıştık canım.
Benden tavsiye o zaman, yastığı yaptırmadan önce bir kaç kumaş al, yastık kılıfı olabilecek gibi.
Yorganyıca aynı zamanda onun ölçülerinde yastık kılıfları da diktir bir kerede bitsin işin.
Biz yapmamışız öyle birşey, benim başka yastık kılıfım yok büyük yastığıma göre, o yüzden sıkıntı...
İnşallah bende bir ara yorgancıda yaptıracağım bakalım... :34:

Bizde yorgancıya yaptırtmıştık canım.
Benden tavsiye o zaman, yastığı yaptırmadan önce bir kaç kumaş al, yastık kılıfı olabilecek gibi.
Yorganyıca aynı zamanda onun ölçülerinde yastık kılıfları da diktir bir kerede bitsin işin.
Biz yapmamışız öyle birşey, benim başka yastık kılıfım yok büyük yastığıma göre, o yüzden sıkıntı...
İnşallah bende bir ara yorgancıda yaptıracağım bakalım... :34:

tamam canım sade renkler iyi olur bu konuda. kırmızı, beyaz, krem yeterli olur bana :31: çok sağol bilgi için :16:

hadi elif ya, link ve yorum istiyorum :50: sulanmadan ve rende yapar gibi davranmadan soğan doğrayan bir alete çok ihtiyacım var

Canım bende bu var: Tupperware Super Rondo - Dailymotion video
Tupperware Katalog fiyatını da burada görebilirsin: Tupperware - SÜPER RONDO - MUTFAK GEREÇLERİ SERİSİ ÜRÜNLERİ - MUTFAK GEREÇLERİ SERİSİ - ÜRÜN SERİLERİ - Ürünler

Daha geniş haznelisi ve ipli olanı (ipi çekiyorsun doğruyor) Tupperware - SÜPER ŞEF II - MUTFAK GEREÇLERİ SERİSİ ÜRÜNLERİ - MUTFAK GEREÇLERİ SERİSİ - ÜRÜN SERİLERİ - Ürünler
Ufak olanı, Elif'in bahsettiği ise bu: Tupperware - SÜPER ŞEF - MUTFAK GEREÇLERİ SERİSİ ÜRÜNLERİ - MUTFAK GEREÇLERİ SERİSİ - ÜRÜN SERİLERİ - Ürünler

Katalog fiyatları da zaten sitesinde mevcut, daha uygun fiyata almak istiyorsan Gittigidiyor.com adresinden ürünü adı ile arattığında uygun fiyata bulabilirsin canım... :34:

şimdi bana eminim siz daha çok katılırsınız..
evlilik ile ilgili şöyle denir ya hep : "varsa olumsuz bir şeyler evlenmeden önce halledilmeli.eğer eşinizde olumsuz bir özellik varsa
giderilebilen bir şeyse evlenmeden önce ortadan kalkmalı ya da o durumu kabullenmeli."

e hangisinden alayım şimdi :44: üç tane ürün var burda farklı? lütfen yardımcı olun :( soğan doğrama derdim bitsin istiyorum :26:

İkna demeyelim de bi süre sonra sitem..

Çünkü öyle konuşmamıştık ama o biraz napalım birikimi ben askerdeyken annem evin tadilatına, mobilyalara harcamış.. Mecburuz teyzemlere ait olan o evde geçici bi süre kira vermeden oturmaya moduna geçti..

Bende dedim biz böyle konuşmamıştık :19: O yüzden mecbur filan değilim.. Gerekirse yabancı bir evde oturup kira öderim ama ' annem ölene kadar bizim evde oturabilirsiniz ' teklifini kabul edemem.. Allah göstermesin düşüncesi bile kötü:30: de böyle bi pazarlık nasıl yapılır..

O da hatasını anlayıp hak verdi.. Çevreden borç para toplandı, düğün takılarımız ve bileziklerimle ödemek kaydıyla peşinat ödendi.. Taksitler de ellerimizden öpüyor :1: Belki çok borca girdik ama pişman değilim..

Allah senin de o güzel gönlüne versin Souvvenircim :16: hayırlısı ne zamansa o zaman olsun

Haklısın canım, başta ne konuşulduysa öyle olması daha mantıklı.
Senin dediğin gibi sanıyorum ki evliliğin en zor zamanı ilk yıl.
Sen daha kıdemlisin tabii ki bu konuda, o yüzden inşallah bizlerde senin gibi ilk yılı atlattıktan sonra çok daha farklı noktalarda oluruz.
Eşim zamanla birşeyleri anlamaya, yeri geldiğinde bana göre davranmaya başladı, ama daha çok çok yeniyiz.
İnşallah bizde kendi düzenimizi kuracağız zamanla.

Hayırlısı, ne verirse Allah en hayırlısını versin inşallah.
Tek dileğim güzel şirin bir evimiz olsun, ama bizim olsun.
Yol yorgunluğu zaten beni yıldırmak üzere, eşimde farkında... Bakalım ne olacak bundan sonrası.
:31:

sanırım en pratik süper rondo? öyle midir? ay konuşmayı bölüyorum, kusuruma bakmayın lütfen :17:

tamam canım sade renkler iyi olur bu konuda. kırmızı, beyaz, krem yeterli olur bana :31: çok sağol bilgi için :16:

Rica ederim canım, annem sağolsun yorgan yaptırdı, yorganla takım olarak yaptırdı yastığı.
Fakat fazladan yastık kılıfı yaptırmak ne onun ne de benim aklıma gelmedi.
Birisi de uyarmayınca öyle kaldı, ama yorgancı ters bir yerde değil anneme de yakın.
Bir ara eminönünden alayım diyorum kumaş, yaptırayım.

diğer kılıfları yanlardan geçirsek yastığa olmaz mı ki ama :44: denedin mi hiç?

Yok canım denemedim hiç, fakat o kılıflar sanki kayar gibime geliyor.
Özellikle gece uyurken, şimdi kullandığım yastıklar benim visko.
Onları korumak için de alez kullanıyorum, çünkü zamanla ister istemez koku, ter siniyor yastıklara.
Yastık yıkamaktansa alez yıkamak daha kolay...

Şimdi düşündüm de, bu büyük yastığı korumak için alez nerden bulurum acep... :44: :9:

Yok canım denemedim hiç, fakat o kılıflar sanki kayar gibime geliyor.
Özellikle gece uyurken, şimdi kullandığım yastıklar benim visko.
Onları korumak için de alez kullanıyorum, çünkü zamanla ister istemez koku, ter siniyor yastıklara.
Yastık yıkamaktansa alez yıkamak daha kolay...

Şimdi düşündüm de, bu büyük yastığı korumak için alez nerden bulurum acep... :44: :9:

kapitone kumaş alıp diktirebilirsin canım :31:

Haklısın canım, başta ne konuşulduysa öyle olması daha mantıklı.
Senin dediğin gibi sanıyorum ki evliliğin en zor zamanı ilk yıl.
Sen daha kıdemlisin tabii ki bu konuda, o yüzden inşallah bizlerde senin gibi ilk yılı atlattıktan sonra çok daha farklı noktalarda oluruz.
Eşim zamanla birşeyleri anlamaya, yeri geldiğinde bana göre davranmaya başladı, ama daha çok çok yeniyiz.
İnşallah bizde kendi düzenimizi kuracağız zamanla.

Hayırlısı, ne verirse Allah en hayırlısını versin inşallah.
Tek dileğim güzel şirin bir evimiz olsun, ama bizim olsun.
Yol yorgunluğu zaten beni yıldırmak üzere, eşimde farkında... Bakalım ne olacak bundan sonrası.
:31:

Evet en başta sözünden dönülürse ilerisinin de çok sağlıklı olacağına inanamam ben
Yapı itibari ile birine bi kalem getireceğimi söylersem bile onu yapmadıkça rahat edemem ben
Karşımdakinin de böyle olmasını isterim, hele ki hayat arkadaşlığı gibi ciddi bir konu ise bu

Kesinlikle öyle
Bi zaman sonra kimin neye kızacağı çözülmüş oluyor, ona göre hareket ediliyor
Tartışmalar o eski heybetini yitiriyor :1: daha kısa vade de çözüp uzlaşmak mümkün oluyor
Borçlar bitmese de azalıyor :9:
Aileler biraz daha inzivaya çekiliyor, sürekli beklenti içinde olmuyorlar hafta da bir ya da on beş günde bir gideceğinizi kanıksıyorlar

................... gibi birçok şey rayına oturuyor zamanla ve ben diğer yılların daha güzel geçeceğine inanıyorum inşallah :16:

şimdi bana eminim siz daha çok katılırsınız..
evlilik ile ilgili şöyle denir ya hep : "varsa olumsuz bir şeyler evlenmeden önce halledilmeli.eğer eşinizde olumsuz bir özellik varsa
giderilebilen bir şeyse evlenmeden önce ortadan kalkmalı ya da o durumu kabullenmeli."

Ben aşık olduğum için (bir çok evlenen arkadaşımız gibi) olumsuz yönlerini ve bir çok olumlu yönünü de göremedim.

Elbette dediğin bir noktada doğru, olumsuz durumları ve oluşabilecek problemleri baştan berteraf etmekte fayda var.
Veya bazı huylarını gördüğünde tepki göstermen gerekiyorsa ilerisi açısından önemli...

Annem hep derdi ki "şimdiye bakma, evlenince herşey çok daha farklı olacak göreceksin" ve ben buna inanmazdım.
3,5 sene birlikte geçirdik, her günümüz, her şeyimiz ortaktı... Çok özel anlarımızda oldu.
Daha ne olabilir, daha ne kadar tanıyabilirim dediğim dönemlerde oldu.
Hiç tanıyamadığım anlarda...
Fakat evlilik dedikleri kadar farklıymış... Belki sadece ben böyle düşünüyorum, bilemiyorum.
Ama en güzel yanı her akşam yastığa başımı koyunca, en sinirli zamanlarımda bile, onun varlığına şükrediyorum.
Evlenmeden önceki zamanlardan, şimdi onu daha çok sevdiğimi fark ediyorum.

ay ben evlendiğimden beri hiç gitmedim annemlere, 4 saat uzaklıktalar. özledik dedi geçen. normalde ayda bir giderdim. ama eşimi yeni yeni görmeye başladım. birazcık daha beklesinler diyorum ne yapayım :26:

e hangisinden alayım şimdi :44: üç tane ürün var burda farklı? lütfen yardımcı olun :( soğan doğrama derdim bitsin istiyorum :26:

Canım benim bunlar sadece soğan doğramakla kısıtlı değil zaten.
Ben mesela bendeki rondo ile dolma içi bile hazırlıyorum.
Önce soğanı doğruyorum, sonra bir sarımsak atıp doğruyorum aynı kapta (soğanla birlikte)
sonra karıştırma aparatı var, maydonozları, pirinci, kıymasını koyuyorum tekrar çeviriyorum (biraz güç istiyor) dolma içi hazır...

Eğer kuvvet harcamayayım fazla diyorsan iplilerden al.
Bazen 1'den fazla soğan doğraman gerekir, haznesi geniş olanı al.
Farklı şeylerde doğrayabiliyorsun zaten içinde. O daha çok işini görecektir... :34:

ay ben evlendiğimden beri hiç gitmedim annemlere, 4 saat uzaklıktalar. özledik dedi geçen. normalde ayda bir giderdim. ama eşimi yeni yeni görmeye başladım. birazcık daha beklesinler diyorum ne yapayım :26:

Ne kadarlık evlisin bilemiyorum ama 1 aydan fazla süre geçtiğine göre
Bence gitmelisin
Böyle alıştırma eşini daha şimdiden :1:
4 saat çok uzak bi mesafe değil, en azından ayda bir gitmeyi alışkanlık edinmelisiniz 'şahsi fikrim'
Onlarda özlüyorlardır kızlarını :16:

Evet en başta sözünden dönülürse ilerisinin de çok sağlıklı olacağına inanamam ben
Yapı itibari ile birine bi kalem getireceğimi söylersem bile onu yapmadıkça rahat edemem ben
Karşımdakinin de böyle olmasını isterim, hele ki hayat arkadaşlığı gibi ciddi bir konu ise bu

Kesinlikle öyle
Bi zaman sonra kimin neye kızacağı çözülmüş oluyor, ona göre hareket ediliyor
Tartışmalar o eski heybetini yitiriyor :1: daha kısa vade de çözüp uzlaşmak mümkün oluyor
Borçlar bitmese de azalıyor :9:
Aileler biraz daha inzivaya çekiliyor, sürekli beklenti içinde olmuyorlar hafta da bir ya da on beş günde bir gideceğinizi kanıksıyorlar

................... gibi birçok şey rayına oturuyor zamanla ve ben diğer yılların daha güzel geçeceğine inanıyorum inşallah :16:

İnşallah canım... Bende o günleri iple çekiyorum...
:16:

Ne kadarlık evlisin bilemiyorum ama 1 aydan fazla süre geçtiğine göre
Bence gitmelisin
Böyle alıştırma eşini daha şimdiden :1:
4 saat çok uzak bi mesafe değil, en azından ayda bir gitmeyi alışkanlık edinmelisiniz 'şahsi fikrim'
Onlarda özlüyorlardır kızlarını :16:

Kader'in söyledikleri aynen aklımdan geçti.
Eşini alıştırma, sonra önemsemez veya senin önemsemediğini düşünerek gitmen gerektiğinde bile "aman sonra gidersin" diyebilecek zemin oluşur... :34:

Back