2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

çokk teşekkürler kızlar. bilseniz nasıl tedirginim :/ya yaptığım yemeği beğenmezse falan die ay herşeyyi takar oldum

çokk teşekkürler kızlar. bilseniz nasıl tedirginim :/ya yaptığım yemeği beğenmezse falan die ay herşeyyi takar oldum

beğenmek zorunda

eğer benim gibi hiç yemek yapma deneyimin yoksa başlangıçta biraz zorlanırsın .. ben "annenin yemeklerini beklemiyorsun benden değil mi" diyorum iki mırın ettiğinde

eğer eleştirecek olursa da "güzel yemekler yemek istiyorsan ev hanımı biriyle evlenmeliydin" diyorum tabi bunların hepsini komik bi ses tonuyla söylüyorum

altta kalmam eleştiriye müsade etmem bu yemek ve ev işleri konusunda

Selamun Aleykum kızlaaarrrr

ben bugün geç geldim sabahtan evimi topladım bir süpürge evi havalandırma toparlama derken.. evi kendine getirdim biraz

buarada birde şu yumuşak pastane poğaçaları varya

ondan yaptım çok güzel oldu.. geçenlerde yapmaya çalışmıştım bildiğimiz poğaça tarifinden ama böyle güzel olmamıştı

harika oldu annemler gelirse haftasonu onlarada yapıcaammmm

aleyküm selam tatlın hoşgeldn ev hanımı olunca böyle oluyo dimi

hoşbulduk canım ama ben çalışıyorum şuan :)) poğaça yaptım ve işyerine getirdim

eşimle birlikte çalıştığımız için saat sıkıntım yok.. abartmamak kaydıyla

ama ev hanımı olasım çok var

Son düzenleme:

oleyyyy temizlikkk ohhhh

şu güzel poğaça tarifini bize de verirmisin

temizlik ve kokusunu hissetmek harika birşey... bütün yorgunluğum gidiyor mis gibi olunca evimmm

poğaça tarifine gelince hemen vereyimmm

1 adet yaş maya

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

4 çorba kaşığı şeker

2 şeker kaşığı tuz

alabildiği kadar un

üzerine 1 yumurta

yaş mayayı ve şekeri azıcık ılık suda 10 dakika erittim sonrada su süt yağ tuzu ilave edip karıştırdım iice yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim ve fırın tepsimin ikisine de yağlı kağıt serip hamurdan ufak ufak alıp yuvarlayıp top şekilde tepsiye koydum sıra sıra.. ne kadar kabarabileceğini tahmin edemediğimden biraz büyük yapmışım hamur toplarını ama şekilleri düzgündü :)))

tarifte 45 dakika demiş ama ben 30 dakika dinlendirdim tepsilerin üstünü örterek sonra fırını 250 dereceye açtım kızması gerekiyormuş fırının..

sonrada yumurtalarını sürüp 250 derecede kızdırdığım fırına sürdüm

çok çabuk pişti ve kabarmış pamuk gibi yumuşacık poğaçalarım olduuuuu

tarif karışık olmuş olabilir anlatırken belki..

özümde anladım tarifi yediğim poğaçadan anladım çünkü

mmmmmmmmm mis gibi koktu burnuma

yazıyorum tarifi tatlım teşekkürler

ay harikaa oldgunu anlıyorum okuyunca. ya kızlar ya biz ne zaman ev hanımı olcaz hiç gözümde kariyer yok yaa yüksek lisans bile yapmış bir insanım ev hanımı olmak istiyorum

rica ederim canımm

afiyet olsun şimdiden...

5 çayı yada gündüz misafirlerim için müthiş bi tarif oldu benim için ..

5 çayı yada gündüz misafirlerim hiç olmayacak malesef iş sebebiyle

ama "pazar günü misafirlerim" hep var çok şükür

ay harikaa oldgunu anlıyorum okuyunca. ya kızlar ya biz ne zaman ev hanımı olcaz hiç gözümde kariyer yok yaa yüksek lisans bile yapmış bir insanım ev hanımı olmak istiyorum

sanırım artık dışarıdaki sıkıntılı stresli hayattan herkes sıkılmış durumda artık

.bu ev hanımı olma isteği bendede çok fazla.. sürekli temizlik yapsam yemekler yapsam misafir ağırlasam gitsem gelsem felan :))

yada kızlar biz yeni evliyiz ondan mı acaba bu ev hanımlığı .. çünkü evlenmeden önce sordıuklarında yok ben sıkılırım evde duramam derdim

ama şimdi.. evde iş yapmak bütün gerginliğimi stresimi alıyor.. üstüne üstlük o ev öyle temiz olunca herşeyim yerli yerinde olunca değmeyin keyfime

tarifini hemen not aldım , çünkü eşim ne zmandır poğaça poğaça diye sayıklayıp duruyordu, pazar günü üşenmessem beşki kahvaltıda eşime süpriz yapabilirim...:))

bence yeni evli olduğumuzdan dediğin gibi evlenmeden önce daha farklı düşünceler oluyor .. o zaman eşimiz bile "evlenince çalışmayacaksın" deseydi kıyameti koparırdık belki de

temiz ev, ütülü çamaşırlar, mis kokulu yemekler ve kurabiye kokusu benim içinde büyük mutluluk

tarifini hemen not aldım , çünkü eşim ne zmandır poğaça poğaça diye sayıklayıp duruyordu, pazar günü üşenmessem beşki kahvaltıda eşime süpriz yapabilirim...:))

süpriz yap tatlım cumartesi taşınmayacak olsak bu pazar bende bu süprizi yapabilirdim :26:

bence de yeni evli olmanın , yeni bir ev sorumluluğu almanın etkiside var biraz... yoksa bende çoğu zaman çalışmaktan zevk alıyorum, ama bazenleri bunaldığım işleri yetiştiremediğim ve işyeri çok stresli olduğu zaman kaçıp gidesim geliyor... Bu arada sen çok şanslısın,, hemde çokk... ne çok isterdim bende eşimle çalışmayı... işim olduğunda gidebilmeyi... özel sektörde bu çok zor malesef, hele benim işyerinde 10 dakika erken çıkmak bile sorun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…