2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ben yemek konusunda biraz tecrübesizim sanırım, mercimek çorbasını , birkee yapim dedim, dibi öyle bir tutumuşki sormayın... Düdüklüde yapmaya çalışmıştım, sanırım altını çok açtım, birde düdüklümü tam çözemedim ben, bende karacanın düdüklüsü var, tariflerde tısladıktan sonra 10 dakka pişirin falan diyor, işte ben tılamasını bekelrken çorbayı yaktım, daha da cesaret edemedim mercimek yapmaya.... geçen de taze fasulye yaptım, kayna kayna pişmedi, 15 dakka falan düdüklüde pişirdim , öncesinde de kavurduğum halde baktım saat 9 a geliyor, açlıktan bayılıcaz, azcık çiği di ama yedik napalım:27:

bende de karacanın düdüklüsü var ama daha hiç kullanmadım .. karışık mı biraz :44:

Ben yemek konusunda biraz tecrübesizim sanırım, mercimek çorbasını , birkee yapim dedim, dibi öyle bir tutumuşki sormayın... Düdüklüde yapmaya çalışmıştım, sanırım altını çok açtım, birde düdüklümü tam çözemedim ben, bende karacanın düdüklüsü var, tariflerde tısladıktan sonra 10 dakka pişirin falan diyor, işte ben tılamasını bekelrken çorbayı yaktım, daha da cesaret edemedim mercimek yapmaya.... geçen de taze fasulye yaptım, kayna kayna pişmedi, 15 dakka falan düdüklüde pişirdim , öncesinde de kavurduğum halde baktım saat 9 a geliyor, açlıktan bayılıcaz, azcık çiği di ama yedik napalım:27:

bnde ilk mercimek çorbası yaptğmda düdüklüde yaktm bende..sonra bir ay yapmadım korkudan sen gibi :1: sonra çözdüm onu.meğerse mercimeği çok suyunu az koymuşum...bak çorba yapacaksan 1 sürahi suya 1 su bardağı mercimek unutma..ayrıca düdüklü tısladığı zman hemen altını sonuna kadar kıs.10 dakika pişir tamamdırrrrrrrrrrr:49: taze fasulyeninde pişmesini istiyosan düdüklüde yap benden tavsiye yoksa geç pişer hem gaz çok gider hem vakit kaybı :27:

oturduğumuz ev sıkıntılı malesef .. işime de uzak kendim gidip gelemiyorum eşimle çıkıp eşimle giriyorum eve.. idare ederiz kirası uygun diyorduk ama zor olacağını anladık .. ben işten erken çıkacak olsam eve erken gidemiyorum .. ama daha da önemlisi evin kendisiyle ilgili problemlerimiz .. detayına gerek yok nasılsa çıkıyoruz tatlım :9:

hayırlsı diyelm ozaman benmkide ankaranın en uzun yokuşunun başında ama isteyerek tuttuk anneler kolay çıkmasın hep gelemesin diye :1::1::1:

merhaba arkadaşlar bende evliyim ve çalışıyorum sadece pazar günü evdeyim eşim ev işi yaptırmaz dinlen der ben ucundan kıyısından yaparım yardımda eder saolsun yemek olayına gelince hergün pişiririm taze olsun diye sebzelerimi yazdan dolaba atarım pratik oluyor soğanı salçasını kavururum yazında yine pratik yaparım düdüklü fırında yapılan vs türünde olunca kolay ve lezzetli oluyor

fırın yemeklerini temizlik yapacağım akşamları yapmaya karar verdim :9:

düdüklüyü kullanma fırsatım olmadı ama en yakın zamanda ona da bi el atsam iyi olacak :31:

selam canım hoş geldin 17 haziran eşimin memelektindeki düğünümüzün tarihi bizimde:1: Evet ben bazen eşim uyurken yüzüne bakıyorum,, bu benim kocam mı şimdi diyorum inanamıyorum, bu günlere geldiğimize, günleri saya saya 3 ayı geçti evliliğimizde... NE güzel bazen bende çok bunalıyorum işimde, birde üzerine ev işleri olunca, ama malesef benim işten çıkma ihtimalim hiç yok...
Geçinmemiz imkansız olur... Benim eşim elekştirmeye bayılır...:41: Ama bazen yemeklerim kötü olduğunda hemen hakkını helal et canım, yemek az pişmiş, yada tuzsuz olmuş falan diyorum, mazlumu oynuyorum, o zman hemen yok ya iyi olmuş falan diyor... Yırtıyorum:9:

hahaha senin taktiğinde iyiymiş :))) bende inanamıyorum ne zaman nişanlandık ne zaman evlendik. Akşamları bazen otururken sanki kalkıp eve gidicekmişim gibi geliyo. Dışarı çıktığımızda saat geç olmuşsa telaşlanıyorum eve gidicekmişimde babam kızıcakmış gibi :))) çok garip duygular. Ama hala annemi,babamı çookkkk özlüyorum. Hala resimlere baktıkça gözlerim doluyor. Bi ona alışamadım :(

bnde ilk mercimek çorbası yaptğmda düdüklüde yaktm bende..sonra bir ay yapmadım korkudan sen gibi :1: sonra çözdüm onu.meğerse mercimeği çok suyunu az koymuşum...bak çorba yapacaksan 1 sürahi suya 1 su bardağı mercimek unutma..ayrıca düdüklü tısladığı zman hemen altını sonuna kadar kıs.10 dakika pişir tamamdırrrrrrrrrrr:49: taze fasulyeninde pişmesini istiyosan düdüklüde yap benden tavsiye yoksa geç pişer hem gaz çok gider hem vakit kaybı :27:

1 sürahi su kaç litre oluyor :44:

bende de karacanın düdüklüsü var ama daha hiç kullanmadım .. karışık mı biraz :44:

hayır aslında hiç karışık değil ama sanırım ne kadar sürede pişireceğimi çzöemedim, her an açıp bakma imkanım olmadığı için.. Ama öğrencez zamanla inş:)

Suyunu az koymuşum altınıda açmışım olan olmuş... tavsiyeni dinlicem.. en son iki kez ezogelin yaptım,, korka korka pişirdim ama güzel oldu çok şükür... hergeçen gün gelişiyoruz ya, ilk evlendiğimde ne kadar acemiydim, şimdiki halime çok şükür:)

1 sürahi su kaç litre oluyor :44:

valla kaç bardak eder bilmiyorumda 5-6 bardak oluyo sanırım sen 1 su bardağı mercimeğe 6 bardak su koy ilk denemen böyle olsun cıvık gelirse unla kavur koyu gelirse kaynar suyla aç tamam mı

Suyunu az koymuşum altınıda açmışım olan olmuş... tavsiyeni dinlicem.. en son iki kez ezogelin yaptım,, korka korka pişirdim ama güzel oldu çok şükür... hergeçen gün gelişiyoruz ya, ilk evlendiğimde ne kadar acemiydim, şimdiki halime çok şükür:)

kesinlikle hatta geçen gün bnde koca bi tavuğu yaktım ama ev 10 gün mangal gibi koktu :52: yemin ederim ağladım sinirden :1: kız ne kötü bişey biliyomusun eşin böyle acıyarak bakıyo üzülme diyo ama sen delirmişsin :1: arada hala yakarım veya başka şeyler olur normal bunlar annem bile bazen yakar yemekleri..zamanla alışcaz canım benm deneye deneye ..hatta ben tatlı yapmayı sevmem uzun iş diye.hazır pasta kekini alıyorum krema krem şanti meyvelerle hallediyorum 3-4 günlük yaşpasta oluyo ve eşim heyecanla onu yapmamı bekliyo :1:

Bu arada ben istanbuldayım hatibulut sende ankaradansın sanırım..

evet bn ankaradyım burada doğdum büyüdüm liseyi aynı yerde okuduğum ama 10 yıldr görmediğim bir arkadaşımla evlendm ve yine ankaradayım çok şükür :9:

valla kaç bardak eder bilmiyorumda 5-6 bardak oluyo sanırım sen 1 su bardağı mercimeğe 6 bardak su koy ilk denemen böyle olsun cıvık gelirse unla kavur koyu gelirse kaynar suyla aç tamam mı

tamam tatlım deneyeceğim en kısa zamanda teşekkürler :42:

kesinlikle hatta geçen gün bnde koca bi tavuğu yaktım ama ev 10 gün mangal gibi koktu :52: yemin ederim ağladım sinirden :1: kız ne kötü bişey biliyomusun eşin böyle acıyarak bakıyo üzülme diyo ama sen delirmişsin :1: arada hala yakarım veya başka şeyler olur normal bunlar annem bile bazen yakar yemekleri..zamanla alışcaz canım benm deneye deneye ..hatta ben tatlı yapmayı sevmem uzun iş diye.hazır pasta kekini alıyorum krema krem şanti meyvelerle hallediyorum 3-4 günlük yaşpasta oluyo ve eşim heyecanla onu yapmamı bekliyo :1:

yemeğim kötü olduğu zaman benimde öyle moralim bozuluyorki, kendimi mahcup hissediyorum, beceriksizmişim gibi:9: tatlıyı ilk zamanlar öyle çok yapıyordum ki, ama baktım kilolar gidiyor, sık yapmıyorum, sağolsun eşim yemekten sonra bişeyler yemeye bayılır tatlı tuzlu, meyve v.s ne bulursa:) üst üste yeme kapasitesine sahip , ama kilo almıyor malesef:( o yiyor kiloları ben alıyorum sanki:43:

tamam tatlım deneyeceğim en kısa zamanda teşekkürler :42:

rica ederim canım benm hatta bu hafta palamut yapıyorum fırında.iki anneyide çaığıryorum.ramazanda iftara çağırmıştım bu 2.olacak bakalm nasıl olcak :31:

evet bn ankaradyım burada doğdum büyüdüm liseyi aynı yerde okuduğum ama 10 yıldr görmediğim bir arkadaşımla evlendm ve yine ankaradayım çok şükür :9:

ne güzel geçmişinizde ortak birşeyler vardır ne güzel... Nasip işte okadar yıl birbirinizi beklediniz demek ki...

yemeğim kötü olduğu zaman benimde öyle moralim bozuluyorki, kendimi mahcup hissediyorum, beceriksizmişim gibi:9: tatlıyı ilk zamanlar öyle çok yapıyordum ki, ama baktım kilolar gidiyor, sık yapmıyorum, sağolsun eşim yemekten sonra bişeyler yemeye bayılır tatlı tuzlu, meyve v.s ne bulursa:) üst üste yeme kapasitesine sahip , ama kilo almıyor malesef:( o yiyor kiloları ben alıyorum sanki:43:

aynennnnn düğünde 50 kiloydum 56 oldum ramaznda şimdi 53 e düştüm.o yiyo ben alıyorum ya

rica ederim canım benm hatta bu hafta palamut yapıyorum fırında.iki anneyide çaığıryorum.ramazanda iftara çağırmıştım bu 2.olacak bakalm nasıl olcak :31:

hmmm balık hiç yapmadım ama merak ediyorum ,, özellikle fırında, annemelrdeyken hep kızartma yerdik, bi hamsinin buğlamasını yaopardık, ama farklı şeyler denemek istiyorum fırında bakalım... Balık sezonunu hele bir açalımda:)

ne güzel geçmişinizde ortak birşeyler vardır ne güzel... Nasip işte okadar yıl birbirinizi beklediniz demek ki...

kesinlikle nasip çok şükür .hepp dua ederdim rabbim yzüne baktığımda aklıma hep senin geldiğin bir eş nasip et derdim.o kadar garipki eşime her baktığımda rabbm onu bana verdiğin için şükür diyorum.herkes böyle olur inşallah.arada kavgalar oluyo muhakkak ama o bizim için çok önemli artk dimi :50:

Back