- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
sen neden kavga çıkmasın, sakinleşsin istiyorsun tatlım .. bak kendi ilişkimden biliyorum .. yıllarca ufacık bi tartışmada hemen aramız düzelsin diye özürler dilerdim yalvarırdım .. sonra eşim (o zamanlar sevgilim) oöyle soğuk davranırdı ki asla burnundan kıl aldırmaz ben haklıyım derdi.. sonra baktım ki her kavgada özür dileyen ben oluyorum .. neden? çünkü onsuz yapamam diye düşünüyorum ben, kavga edersek benimle sıcak konuşmuyor .. bırak onsuz yapamamayı azıcık mesafeli konuşsa, kızsa trip atsa dünya başıma yıkılıyor sanki nefes alamıyorum .. ama ona bakıyorum o çok rahat .. sonra kavgalarda biraz geride kalmaya başladım .. tartıştık mesela, o mesaj atmıyor bende atmıyorum .. önceden olsa o mesaj atmaz ben sıralardım "böyle yapma, tamam bi daha bunu yapmam, şunu söylemem, buraya gitmem" .. salya sümük ağlamalar falan .. bunu değiştirdim .. ağlamasan bile bunu o bilmedi .. telefonu alıyordum elime içim gidiyordu küs durmak istemiyordum ama bekledim içimden sayılar saydım bekledim .. sonra ilk mesajı o atmaya başladı .. artık oda özürler dilemeye başladı ..
Şu söyleyeceğim tamamen benim şahsi kanaatim : Erkekler güçlü kadına daha çok saygı gösteriyor, fikirlerini önemsiyor .. benimde bazen yenik düştüğüm konular oluyor .. bazende dik durduğum .. eşimin her ikisinde de bana karşı tavırları farklı oluyor ..
bırak eşin üzülürse üzülsün, kızarsa kızsın .. bırak kendi gitsin annesine.. milletin ağzına laf verin çok mu önemli .. sen yerinde dur canım .. taviz verme .. bunu demekten kastımın eşine sert ol annesine gitme değil .. git ama onun istediği miktarda değil .. her seferinde değil ..
aynen bu yaşadıklarını yaşıyorum. o sinirlenince dünya başıma yıkılıyor sanki. heryeri yıkıp dökecekmiş gibi geliyor. sinirlendiğinde deli gibi araba kullanıyor. kamyonların altına altına sürüyor. korkuorum bunlardan.. aynen salya sümük oluyorum...
lafları çok ağırıma gitti, evde de hapis mi olacağım,cezaevi mi burası dedi..
bu güçlü kadına saygı gösterme mevzusunda haklı olabilirsin,ama bendeki erkek sen karşısında güçlü durunca sen bana üstün mü gelmeye çalışıyorsun diyor.. o tiyniyette bi tip.. ezil büzül daha makbul ona, yeter ki dik dik konuşma, he de geç, bi istediğinde diretme.. diretirsen üstünlük kurmaya çalışıyor olursun... garip bişey.. akşam suratım asık mı durmalıyım, normal mi davranmalıyım,yoksa gider gitmez mutfağa girip yemek hazırlayıp yiyip toplayıp ev işlerine mi dalmalıyım.. napmalıyım bilmiyorum..