2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

telefondakine bahane buluyorumda yüzyüze gelenlere bişey yapamıyorum valla onada alıyorum elime telsizi geliyorum hemen diyorum biyeri arar gibi yapıp hoooop wc ye
O değilde tuvaletler soguk ya donuyorum =)

evet kuzum ya bende öyle aslında gitmemek için kendimi tutuyorum ama olmuyor eninde sonunda gidiyorum donmak pahasına da olsa
 

ben şöyle bir yöntem buldum klima tuvalete yakın , bayanlar tuvaletinin kapısnı açık bırakıyorum ısınıyor

amaa sular buuuzzzzzzzz
 
Merhaba kızlar nasılsınız calısan arkadaslara ayrıca kolay gelsın
valahı kaynatmısınız eskıye baktım anca yazdım
hastane fıyatları cok pahalı kızlar hem uyugun hemde kalıtelı bır yer bakmak lazım
benım gıtım ozelde sezeryan 750 normal 500 dıye duymustum ama bıda gıdınce bende sorayım
yenı yıldan sonra zamlar hep gelıyo herseye ıkılı teste doktorla lavaratoara 100 tl verdık
7 ocakta gıdınce 3 lu test yapıcakmıyız dıye sorucam kızıma 3 lu yapmamıstı 2 lu ıyı dıye


meyve yemek yedımde benım mıngım artık kıpır kıpır oluyo
aksam esımle meyve yedık bıı anca bı basladı kıpırtı esıme meyvecı bu delendı dıye guluyodum
 
peki sonrası ?
oradaki yırtılma yada kesik pansuman fln nasıl oluyor

Cnm pardon dün yoğunluktan giremedim yeni gördüm sorunu. Saat 06:25 te doğum yaptım. Odama geldim. Üzerimi değiştirdim. Gittim dr.umu buldum. Dedim beni çıkarın duramam ben burada, evime gitmek istiyorum. Tamam dedi öğleden sonra çıkarayım seni ama gezme böyle ayakta nazar değecek. Saat iki bile değildi daha evimize geldiğimizde. Banyoya girdim. Üzerimdeki eşofmanlarımı çıkardım,elimde çalkalayıverdim hemen. Üzerimi değiştirdim. Balkona çıktım asacağım baktım annemler geliyor. Gir çabuk içeri dedi annem. Anlamadım girdim. Meğer lausaların mezarları 40 gün açık olurmuş. Nazar değerse ne yaparız biz dedi annem.Deli gibi çıkmış bir de balkonlara. Dikiş evet bir iki dikişim vardı benim yırtılmadan kaynaklı. Ama az olduğu için herhalde hareketlerimi kısıtlamadı. Onun dışında antibiyotik verdiler mikrop kapmayayım diye onu kullandım. Ve bol bol duşa girdim ben. Başka pansuman falan olmuyor cnm. Neticede ameliyat kadar yoğun bir dikişim yoktu benim. Bir tek annem sarı toz diye birşey almış eczaneden. Biz zamanında bunu kullanırdık dedi. Kaynatılmış suya döküyorsun. Sapsarı oluyor. Sonra pamuk gibi birşeyle sürüyorsun. Annemin hatırı kırılmasın diye bir kez kullandım. Sonra ellemedim bile. Sonrasında da her işimi kendim yaptım. Ancak misafir geldiğinde çekildim odama. Nazar değmeyecek ya :) Onun haricinde evimin temizliğinden, akşam yemeğime hepsini kendim hallettim.
 



maşallahh size boncuğumuda takıyımm .allah bağışlasın yavrunuzu
 
arkadaşlar bir şey farkettim. cinsiyeti belli olan arkadaşlarınkine bir de çin takviminden bakayım dedim. ikisi tutmuyordu galiba. ben mi yanlış baktım acaba?
 
Normal dogumdan hıc korkmayın arkadaslar ılk bebekte ınsan nasıl dogurcam dıye ıster ıstemez dusunuyo ınsan
ama o kadar korkucak stres yapıcak bısı yok rahat rahat olup doguma gıdınce o kadarda anlatılan gıbı
korkulucak bısı olmadıgını goruyo ınsan ben hıc bagırmadım tek agladım oda heycan falan dan sanırım
kızımı dogurdum kızım cıkarken ıc rahmımı dırseyıle yırtmıstı az onu dıkmeye falan aldılar
ama dıs tarafta yırtıgım yoktu 2 dıkısım falan vardı sabah ayaktaydım kızıma baktım tolete gıtım
yemek yedım
gecen gece trt de sezeryanla normal dogumu konustular kızlar ozel hastanelerın yuzde 99 hep sezeryana
tesfık edıyomus bır sorun olmasa bıle sezeryanda bagırsak ıtapı olup hastanelere dusenlerı
bebeklerınde normal bebekler gıbı hazır olmadan dogdukları ıcın hastalıklar olanları gosterdıler
korkmayın eskıden herkez normal dogururdu sımdı turkıyede yuzde 90 dogumlar sezeryan dıyolardı
ınsallah allah yıne normal dogum nasıp eder banada hepımızede
 

Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum cnm. Var mı normal doğum gibisi ya. Zorunlu kalınmadıkça sezarynla doğumu asla düşünmüyorum. Sezeryan bir nevi ameliyat. Normal doğum adı üzerinde normal... Ertesi sabah kendinizi formda hissediyorsunuz. Kalkıyorsunuz, eğiliyorsunuz, yürüyorsunuz. Kendi işinizi kendiniz görüyorsunuz. Bende hiç bağırmadım. Dua ettim sadece Rabbim'e. Bir de yüzünü görünce sanki ben hiç sancı çekmemişim gibi hissettim:)
 



canım ıste o sıcacık vucuduna bebegını koyup ılk bakıs sevıs yokmu cok guzel
herseyı kızımı gorunce unutum aklım onda hemen bıtse ısler de onunla beraber olsam dıye dusundum hep
sezeryana dur demelıler mecburuyet yoksa para ıcın ınsanlarla dalga gecer gıbı normal yapamasın deyıp kesıyolar hemen benım kuzenım bebegını ters dogurdu canım bulgarıstanda yınede sezeryan yapmadılar
allahım hepımızle olsun kı kolayca dogumlar nasıp etsın agrısız sızısız 2 bebıslerımız dahada kolay olur dıyolar
allahın ıznıle ınsallah
 

Yaşayanlar tecrübesi olanlar anlatıyor bizde öğreniyoruz işte. Biz hiç bilmediğimiz için ister istemez korkuyoruz. Allah biliyor ya normal doğurabilmeyi çok istiyorum. Ama pek umudum yok bu konuda. Hem kendime güvenim yok hemde daha önceden geçirdiğim bacaklarımda tromboz rahatsızlığım var.
 

Demi ama o anki mutluluk yok mu. Dünya dursa umrunda değil insanın.Evet cnm yurtdışında bu konuda oldukça sertler ama öylede olmalı. Normal doğumda kadınlar 10 yıl gençleşir derler. İnanıyorum ben buna. Yenilenmiş hissetmiştim doğumdan sonra kendimi. Amin cnm tüm hamilelere allah bir avazda sağ salim nasip etsin inşallah bebişlerini.
 

Cnm Allah nasip etsin inşallah ama tabi ki sağlığını zorlayacaksa sezaryan olmak daha mantıklı.Zaten o an öyle birşey ki insanın korkmak aklına bile gelmiyor. Tek bir hedefe kilitleniyorsun sağ salim bebeğini kucağına almaya.
 



bılıyomusun canım aksam hazıran annelerınde arkadaslar sezeryanı oyle bı anlatıyolarkı
bandıra bandıra normalı nasıl kotuluyolardı bende normalı bu kadar kotuleyıp
nıye tesfık edıyosunuz sezeryana deyınce falan hepsı nerdeyse uzerıme kalktı
bazılarıda destekledı ama gel gor kı ınsanlar dusunemıyo
bızım orda derlerkı erkegın askere gıtmesın nasıl gururlu bısı se kadınıında normal dogurması oyle dıye
bır sorun varsa tabı sezeryan olmak zorunda ınsan onu bısı kımse demez
ama aksam bı gormelydın konusmaları keske yanımda olup gorselerdı bızı bızım gıbı korkupta guzel normal dogum yapa bılınılır dıye
 
çok haklısınızz .günümüzde sezeryan furyası varrr .rabbim kolaylıkla sağlıklı bebekler dünyaya getirmemizi nasip eder inşallah..
 

kızlar allah sizden razı olsun ben normal doğum istiyorum sezeryandan çok korkuyorum.ilk olduğu için nasıl olur bilmem ama gönlüm normalden yana biz üç kız kardeşiz iki ablamda sezeryan oldu mecburiyetten dedi doktorları hatta bir ablamın sezeryanda rahim toparlanmıyor diye rahmini bile aldılar.onların nasıl acı çektiğinin yakın şahidiydim.elbet mecbur olursa sezeryan tabiki ama ben ne oluyor ne bitiyor gözümle görmek yaşamak istiyorum yeterki bebeğime bişey olmasın ben sancı acı çekmeye razıyım.
 

Vallahi görüp yorum yapmak isterdim bende cnm. Bizim buralarda da öyledir. İlk hamileliğimde sağlık sektöründeydim. 3 tıp merkezinde onlarca ebe hemşireyle, kadın doğumcuyla sohpet etme şansı edindim. Birinin ağzından da sezaryan çok sağlıklıdırı duymadım. Sezaryan dr.lar için çok kolay tabi. Yarım saatte alıyorsun çocuğu tamam. Devletten de ona göre döner alıyorsun ama ya normal doğum öyle mi? Hastayı takip edeceksin, yönlendireceksin, bekleyeceksin. Resmen bir çok doktorun işine gelmiyor normal doğum e bizim birçok hemcinsimizinde canına minnet tabi. Olabilir insan korkusundan da sezaryan olabilir ama ben sezaryanın reklamı yapılabilecek birşey olduğuna inanmıyorum. Bizim ailede bir tek ablam sezaryanlıdır. O yurtışında oturuyor. Çok uzun süre açılma olmayınca mecburen sezaryana alındı. Hala der sızlıyor ameliyat yerim diye. Üzerine basa basa söylüyorum arkadaşlar netice de bu bir ameliyat... Allah vergisi bir doğurma yetimiz var bizim eğer bunu değerlendirmeye şartlar elverişliyse bence kesinlikle deneyin derim. 2 saat sonra ayakta geziyorsunuz. Sezaryan öyle mi. Aman gaz olmasın bilmem kaç saat yemek yasak. Narkozdan çıkıyorsun sadece su içiriyorlar sana. Hele birde tuvalete çıkamadım mı kıvran gaz sancılarından. Hepsinde değil tabi ama %90 oluyor bu sorunlar. Uzun süre yattığın yerde kendin kalkama, 6 ay ağır kaldırma vs.vs...
 

Amin cnm senden de razı olsun.Buda olayın en güzel tarafı zaten cnm. Herşeyi oldukça net hatırlıyorsun, takip ediyorsun. Allah nasip etsin inşallah sana da cnm bu duyguyu yaşamayı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…