Yeni öğrendiğim birşeyi sizlerle paylaşmak istedim.
Bende sigara içiyorum 28 yaşımdayım 14 yıldır resmen tiryakiyim.Ve 8 buçuk haftalık hamileyim.
Sigarayı bırakamıyorum. Bırakmayı denediğim zaman sinir stres sahibi oluyorum başıma ağrıllar giriyor.
Öğrendim ki sigarayı hamiler kalmadan en az 6 ay önce bırakmak gerekirmiş ki kanımız temizlensin.
Kanda dolaşan nikotin hamile kaldığın anda bıraktığın zaman günde birkaçtane içmenden daha zararlıymış.
Bazı doktorlar günde 10 taneye kadar izin veriyorlar. Ben davidofun 3 mg sini içiyorum. Tat falan aldığım yok resmen hava üflüyorum ama tiryakilik işte lanet olsunki yıllar evvel özentilikle başladığın bu meret şimdi beni bırakmıyor!!!
Vicdan azabı çekmiyor muyum elbet çekiyorum ama kendimi paralamamaya özen gösteriyorum. Çünkü kendimi üzmem beni daha çok strese sokacak, sigarayı bırakmam beni daha gergin stresli sorunlu bir insan yapacak. Her insanın vücudunun nikotine ihtiyacı varmış. Önemli olan abartmamak.
İnsan vücudu her içtiği sigaranın %50 sini alıyor ve bu kana karışıyor. Ki bunu atman en az 6 ay... Bol bol yoğurt yiyeceksin, ille benim gibi içmeden duramıyorsan en hafif sigarayı bulup içiyormuş gibi yapacaksın. Bazıları var ki: SEN NE BİÇİM İNSANSIN BEBEĞİNİ ZEHİRLİYORSUN ÖLDÜRECEKSİN falan gibi cümleler kurup canımı sıksa da takmamaya çalışıyorum. İnsan evladının kötülüğünü ister mi?
Benim annemde beni sigara içerek doğurmuş. Gayette tombalak bir bebekmişim ve şükürler olsun astım ya da benzeri hastalıklarım olmadı.
Teyzem 2 oğlunu sigarayla doğurdu. İkiside sağlıklı ve ikiside bırakın sigarayı kapalı paketi bile iğrendikleri için eline almazlar.
Daha çok böyle örnekler var...
Sigara lanet pislik ve zararlı bir meret!
Önemli olan bu pisliği içerken bile telafi edebilmek en aza indirgeyebilmek.
Kafaya takıp daha da kendini gerip üzmemek.
Allah yardımcımız olsun.
Ve şunuı unutmayalım asıl zarar hiç sigara içmeyen bir kadının hamile kaldıktan sonra sigarayı aşerip başlamasında. Çünkü vücudunun tanımadığı nikotinin kanına bulaşıp bebeğe zarar verme oranı çok daha fazla. İçen insanların vücudu nikotini tanıyor ve bağımlı.
Herşey Allah'tan belki bunlar tamamen züğürt teslellisi ama şunu unutmamak lazım ALLAH ne isterse o olacaktır.
Ben balkondan atlasam bile ecelimiz gelmediyse Allah ömür yazdıysa bana ve bebeğime hiç bişi olmaz.
Ama Allah bu kadar dediyse o kadardır.
Ondan eğildim kalktım, sigara içtim, düştüm kalktım vs... Bunlarla pek kafayı yormamalı, kendimizi STRESTEN uzak tutmalıyız.
RABBİM HEPİMİZE SAĞLIKLA BEBİŞLERİMİZİ KUCAKLARIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN.