- 26 Ocak 2008
- 1.183
- 2
-
- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #33.761
cevap yazan arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ederim uyarılarınızı dikkate alıcam :)))))) sizde de başlarda çok bulantı oluyormuydu ben neredeyse tüm günümü bulantı halinde geçiriyorum ve yemek de yiyemiyorum herkes şunu da ye bunu da ye diyorlar bebeğim için biliyorum ama inanın yiyemiyorum ne yapmalıyım...?
cevap yazan arkadaşlarıma çok ama çok teşekkür ederim uyarılarınızı dikkate alıcam :)))))) sizde de başlarda çok bulantı oluyormuydu ben neredeyse tüm günümü bulantı halinde geçiriyorum ve yemek de yiyemiyorum herkes şunu da ye bunu da ye diyorlar bebeğim için biliyorum ama inanın yiyemiyorum ne yapmalıyım...?
Merhabalar temmuz anneleri, sizler malum süreci bizden önce yaşadığınız için s fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Gecen Yazın tatile çıkabildiniz mi?Bebişle program yapmak çok zor. Kararsız ve bilgisizim suanda öncesinde mi cıkmalı sonrasındaysa ne kadar sonrasında? sizler tatil programınızı nasıl yapmıştınız?
malum bebiş inşallah sağlıkla yaz başlarında dünyaya gelmiş olacak.
Ben değil de eşim şimdiden bu yıl tatil de yapamayacağız diye hayıflanmaya başladı. Bebek doğduktan hemen sonrası olmaz tabi, doğumdan öncesinde de biz çok ağırlaşmış olacağız hem uçağa binme hem yurt dışına çıkma engeli vs. vs.de olacak..
Ama bebişler 3 aylık gibi olduğunda uçağa binebilir mi eylül,ekim tarihleri hava şartları ve bebişle seyehat riskli mi olur sakıncaları nasıl olur ?
Bu konularda fikriniz, gözlemleriniz ve tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Merhabalar temmuz anneleri, sizler malum süreci bizden önce yaşadığınız için s fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.
Gecen Yazın tatile çıkabildiniz mi?Bebişle program yapmak çok zor. Kararsız ve bilgisizim suanda öncesinde mi cıkmalı sonrasındaysa ne kadar sonrasında? sizler tatil programınızı nasıl yapmıştınız?
malum bebiş inşallah sağlıkla yaz başlarında dünyaya gelmiş olacak.
Ben değil de eşim şimdiden bu yıl tatil de yapamayacağız diye hayıflanmaya başladı. Bebek doğduktan hemen sonrası olmaz tabi, doğumdan öncesinde de biz çok ağırlaşmış olacağız hem uçağa binme hem yurt dışına çıkma engeli vs. vs.de olacak..
Ama bebişler 3 aylık gibi olduğunda uçağa binebilir mi eylül,ekim tarihleri hava şartları ve bebişle seyehat riskli mi olur sakıncaları nasıl olur ?
Bu konularda fikriniz, gözlemleriniz ve tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
selam kızlar...yeni sayılmam ama eskide sayılmam hamilelğmden beri takip ediyorum sizleri ve yazışmalrınızı çok bilgileniyorum vala.eskiden okumakla yetiniyordum şimdi sorcaklrımda var:) siteye yeni kayıt oldum benim oğlandan fırsat buldkça bakıyorum.21temmuzda dogum yaptım bnde.bizim sıpa büyüyor.şimdiye kadar anne sütüyle beslendk 8kilo 65cm oldk vala ek besnlere gecsemmi diyorum bnde sütüm yetiyor fakt tadlarada alışsn diyorum.doktorlar gerek görmyor kilosu iyi diye su bile verme diyor kararsızm sizce başlamalımıyım..gördgm üzere çoğnz ek besnlere gecmş.
slm güzel annişler. uzun zamandır giremiorum özledim sizleri ama başlıktanda anlaşılacağı gibi yaknda sıyırıcamkızım 3 gün sonra 5 aylık olucak. uykuları çok düzenliydi şimdi ise gündüz bütün günüm uyutmakla geçiyor. kucağımdan yerine koyuyorum uyanıo. cin gibi bakıo ama biliorum ki uykusu var. sabah 7 de uyandı taa 12:30'da uyudu fakat bu arada 10 kere uyutmaya çalıştım kendisini her 2 saatte bir yarım saat uyuyan kızım şimdi ne zaman ve ne kadar uyuyacağını bilmez bir hal aldı. ee akşam desen yine öyle. 8-8:30'da uyuyan çocuk 9:30-10 belli olmuo. halbuki gece uykusu çok iyiyidi. 8'de uyutuodum en geç o da taş çatlasa 9'da yatağında oluyor arada emziriyorum ve taa sabah 7'de uyanıodu. son 3 gündür çok düzensiz. gelişiminde bir problem yok, anne sütü alıyor, bir yeri ağrımıo ama neden böyle anlamıorum sizinde böyle oldu mu??inanın yorgunluktan ölücem ( kaç saat uyumalı acaba normali nedir? acaba büyüdükçe daha mı az gündüz uykusu uyuyacak? gece kaçta yatırıosunuz? lütfen yardım
merhaba anneler
benim kızımda 27 temmuzda doğdu. emiyor ama günde 2 öğünde mama veriyorum. malesef sütüm yetmiyor. 4. ay sonu kontrolümüzde doktorumuz ek gıdaya meyve suyu ve sebze püresiyle başlayalım dedi. fakat kızım meyve suyunu sevmedi sanırım. elma armut birde havuç suyu verdim. her vermemdem 1 saat sonra kusması oldu. normalde kusan bir bebek değil. bende ara verdim. sizler sebzeyle mi başladınız meveyle mi? sebze konusunda kararsızım. birde kaşık mamaları hakkında düşünceleriniz neler?
uyku konusunda bizimde düzenimiz yok malesef. bir hafta öncesine kadar 9-10 arası uyuyup 7 da kalkardı kızım. şimdi ise 11 i buluyor sabah 5 buçuk 6 da uyanıyor. uyutmaya çalışsamda nafile. gün içinde 2 saat arayla 1 er saatlik uykularımıza devam ediyoruz. değişikliğin nedeni büyüme atağı dedikleri şeymi bilemiyorum.
Ben de temmuz annesi olmak için çalışıyorum :)
ek gıdalar hakkında konuşuyorsunuz. meyve suyu vermek önerilmiyor.
Ek gıdaya geçiş meselesi / Beslenme / Milliyet Blog
selam kızlar...yeni sayılmam ama eskide sayılmam hamilelğmden beri takip ediyorum sizleri ve yazışmalrınızı çok bilgileniyorum vala.eskiden okumakla yetiniyordum şimdi sorcaklrımda var:) siteye yeni kayıt oldum benim oğlandan fırsat buldkça bakıyorum.21temmuzda dogum yaptım bnde.bizim sıpa büyüyor.şimdiye kadar anne sütüyle beslendk 8kilo 65cm oldk vala ek besnlere gecsemmi diyorum bnde sütüm yetiyor fakt tadlarada alışsn diyorum.doktorlar gerek görmyor kilosu iyi diye su bile verme diyor kararsızm sizce başlamalımıyım..gördgm üzere çoğnz ek besnlere gecmş.
canım bızde yenı basladık dokroeum ılk hafta meyve suyu vermemı onerdı mıktarıda kucuk cay kasıgı kadar. olmalıymıs 2. hafta ms ve kahvaltı dedı kahvaltıda 2-3 eti cicibebe yada tuzsuz etimek içine bir kıbrit kutusu kadar tuzsuz nor ve ıyıce un halıne getırılmıs ceviz. ılık suda ezıp vermelıymısım 3. hafta meyve suyu kahvaktı ve yoğurt . bu hafta bırde kayısıyı kaynatıp suzum mıkserden marmelat kıvamına gtırmemı kahvltısının ıcıne yada yogurduna bır kucuk kasık koymamı soyledı. 4. haftada bunların yanına sebze corbasına baslıycaz onuda dana etını kaynatıp suyuna sebzelerı koymamı ve pişirmemi pişmeye yakınca bır ıkı damla saf zeytın yağı koyayım dedi.
buarada portakal muz ve çilek bal kesınlıkle yasak sana yardımcı olabılmısımdır azda olsa umarım
kızlar benim profilimin altında hala hamilelik takvimi yazıyor:)) kızım 5 aylık oldu maşallah:) acaba kızımın yaş çizelgesini nasıl yapabilirim? bana yardımcı olabilecek var mı??