bebeğini sünnet ettiren varmı aciiiillllllllll
biz 4 ay önce gün almıştık göztepe eğitim arastırmadan, haftaya olcaktı. doktorla gittim görüşmeye, genel anestezi yaptıklarını öğrendim, o zaman silin bizim randevumuzu dedim iptal ettirdim. ben lokal istiyorum, el kadar bebeği tam bayıltılmasını istemiyorum zaten doktorumuz da lokal yaptırın demişti.
kızım da 13 temmuz doğumlu, 4. ay kotrolunde kan ilacı verildiğini biliyorum..
kimi sağlık ocaklarında önce tahlil yapıyorlarmış, eksik görülürse veriliyormuş..
bize vermediler, açıkçası aklımda olmasına rağmen ben de sormadım..
d vitamini olarak monovit-d vermişlerdi sağlık ocağından..
bir de demir damlasının tadının çok kötü olduğunu duymuştum..
bi tadına bak istersen..
eğer öyleyse sütüne karıştır ver..
bir damla eksik içer ama midesi bulanmaz çocuğun..
bir de başka bi topikte okumuştum, kabız yapabiliyormuş :100:
bize de verdi doktorumuz kan damlası ferrum,
doktora deviti de veremiyorum süte karıstırıp veriyorum dedim, bunu da oyle yapayım mı dedim
olmaz dedi, süte karıştırılmaması gerekiyormuş, deviti verebilirsin sütle ama kan damlası olmaz dedi.
bi de kabız yada ishal yapabilir dedi, kakanın rengii değişebilir dedi.
oğlum kabız yada ishal olmadı ama kaka düzeni bozuldu, kıvamı değişmedi ama bazı gun yapamadıgı oluyo.
4 ayi doldurduktan sonra destekli otutabiliorsun bizim dr oturtabilirsin dedi 6. Aydan sonra yurutec kullanabilirsin kafayi belli bi sure tutup pat saliolar yurutecin onune vurur allah korusun once vucudunu dengede tutup oturmayi ogrensin sonra koy
bizim doktrumuz yürüteçi önermedi, biz hoppala aldık.
içinde oturuyo oyuncakları ile oyalanıyo, oyun halısı yerine hoppala bize daha uygun geldi cunki oğlum yatmayı sevmiyo, ayakta yada kucakta durmak istiyo, ayaklarını basmayı seviyo..
içine koyduk henuz hoplamıyo ama oyalanıyo hiç değilse birazcık. müziği de dikkatini çekiyo.
bugunle dun arasında da fark var ama, biraz biraz kendini sallamaya basladı, keşfettikçe daha iyi oynayacaktır diye düşünüyorm.