- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #33.681
Kızlar merhaba!Aşılardan konuşulmuş,kilo,uyku düzeni.Gecen hafta karma aşısını oldu oğlum Ates yapmıyor,iki bacaktan vuruldu.Bence Ates düşürücü vermeyin,hafif Ates yapsa bile,cunku bağışıklığı icin belli bir dereceye kadar ates normal.Birde biz soğuk almıştık.Ihlamur,ayva,elma kaynatip biberonla verdim,cok şükür atlattık.Burunuda serum fizyolojik ile açık tuttunca emme problemide olmadı.4. Ayımızı doldurduk 7300 gr 64 cm oglum.3670 47 cm dogmustu.ilk 1,5 ay mama takviye yapmıştık,artik sutum yetiyor.Gece uykusuna emzirerek karanlık odada yatırıyorum,karanlıkta konuşmazsak karnı toksa kendi kendine uyuyor.Gun icinde sallayarak şekerlemelerini yapıyor.Pazartesi is bası yapacagım,bakalım nasıl olacak cunku emzirme düzenimiz yok,ne zaman acıkırsa veriyorum :) Birde yoğurt düzenli veriyorum,kendimize mayaladigimiz yoğurttan.yarım kahve fincanı yiyebiliyor artik,puskurte puskurte artik artik ağız açmayı ve yutmayı öğrendi :)milupanin kavanoz mamalarını denedim,4.aydan itibaren olanlarını.tarhana ve sebze corbasida veriyorum.Sutum yetiyor ama çalışacağım icin,birde doktor tavsiyesi ile başladık,bence iyi oldu,tavsiye ederim.3.aydan itibaren tattırarak başladım.Bir yerde okumuştum,afrikalı kabilelerde cocuk 3 yasına geldiginde bıçak kullanmayı ve av malzemelerini tanıyor,küçük kas grupları ona göre gelişiyor.Bizde 6-7 yasında ayakkabısını baglayamayanlar var.O yuzden doktorada sordum 3,5 aylikti oğlum oturmaya çalışıyor dedim,ama büyükler 6 aydan once olmaz oturtma dedi.Cocuğun hicbir doğal davranışını kısıtlamak yok dedi.Ben şahsen once kucağımda oturtuyordum,simdi yastık destekle oturuyor ama hacı yatmaz gibi devrildigi oluyor :)
Bu arada bir tecrubemi paylaşmak istiyorum,saglık ocağında bıngıldak kontrolünde kapandığını söylemişti ebe,uykusuz bir gecenin ardından doktoruna götürdüm,3 ayını gecmis 0,5*0,5 açıklık var dedi.Bence bosuna cocuk doktoru diye bir dal yok.Tabii birde ilaç dostu olmayan bir doktor olmasıda önemli :)cena,Libya'na bende ikinizin tam arasında kartalda oturuyorum.kızlar birde oyun halısı bence gereksiz,battaniyeyi seriyorum yayla gibi birde annesinin saklabanligi oldu mü oğlum keyfine diyecek yok...Yazmıyorum yazmıyorum yazınca destan oluyor :)))
Maaşallah rabbim nazarlardan korusun yavrunu biran once adapte olursunuz insaallah senin calismana