Foruma girmeyeli o kadaaaaar uzun bir zaaman olmuş ki. En son hamileyken birşeyler yazmışım 2012 temmuz anneleri sayfasına. Bugün pek bir duygusal günümdeyim. eskileri yad etmek istedim ve tekrar sayfaya girdim. Nereden nereye diyorum, tam 9ayımı bu forumla geçirdim. Aynı sevinç ve sıkıntıları yaşayan insanların varlığını bilmek büyük bir destek oldu bana. Bebeğime kavuştuktan sonra fırsat bulamadım Sadece doğum anımı paylaşabilmiştim. Şimdi kızım 4.ayının içinde. Bende 2hafta önce işe başladım. O kadar zor geliyor ki ayrılmak. Hamileyken onu hep yanımda taşıyordum daha kolaydı o zaman ( kocaman göbeğime rağmen).
Bizim doğumdan beri var olan bir problememiz var. Sizlerde yaşadınız mı merak ediyorum. Bebeğim doğduktan sonra ki hafta her iki gözünde de hafif hafif çapaklanma başladı. Bir kaç gün sonra gece emzirmek için uyandığım sağ gözü bembeyaz akmıştı. o kadar çok korktum ki bir an için felaket senaryoları yazdım. Doktorumuz göz pınarlarının tıkalı olduğunu ve özellikle sezeryan doğumlarda ( sezeryan doğum yapmayı hiç ama hiç istedim, son an da acil sezeryana girdim ve doğum sonrasında günlerce normal doğum yapamadım diye üzüldüm ağladım, bir gün sezeryan nedeniyle böyle birşeyle karşılaşacağım aklıma geliyordu ) bu duruma daha sık rastlandığını belirtti. Ilık su ile göz bölgesinin temizlenmesini önerdi, antibiyotikli bir göz damlası başladı ve günde 4 kez olmak üzere gözüne masaj yapmamızı önerdi. 6.aya kadar %80 1 yaşa kadarda %90 düzelme olduğunu belirtti. 1hafta ilacı kullandık masajı uyguladık hafif bir azalma oldu ama geçmedi ve hala devam ediyor. 3 hafta önce iki gözünde de tamamen geçer gibi oldu sonra yeniden tekrarladı. bu arada zaman zaman doktorun önerisiyle ilaç tekrar kullandık. Onun dışında sütümle sildim, sütümü damlattım, çay ile sildim yani herşeyi denedim. Özellikle banyo sonrasında sağ gözünde ki çapaklanma daha da artıyor. Diğer günler çok daha az oluyor. Bu arada masaj uygulamayı ve ılık su ile temizlemeyi hiç bırakmıyorum. Her geçen gün endişelerim artıyor. 4,5 aylık olmak üzere ve hala geçmedi. Bu tür vakalarda belirttiğim yöntemler cevap vermez ise 1yaş sonrası anestezi ve sondalama ile göz pınarlarını açıyorlarmış. Doktorumuz 6.ayda göz doktoruna yönlendireceğini söyledi. Dün gece yatırmadan önce banyo yaptırdım ve sabah yine sağ gözü sap sarı uyandı. Yavrucum çapaklardan gözünü açamıyordu. Çok üzüldüm. Sonradan aklına birden geldi acaba şampuanı sebep olabilir mi diye? Mustela vücut ve saç için olanını kullanıyorum.Anatialerjik bir ürün ama yine de belli olmaz. Sizlerden böyle birşey yaşayan var mı? Ne yapmalıyım???, Göz doktoruna 6.ayını beklemeden mi götürsem????? Bir an önce çözüm bulmak istiyorum Artık kızım çok sıkılıyor gözleri temizlenip masaj yapılırken, izin vermemeye çalışıyor.