2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

çoook sevindim tebrik ediyorum güle güle büyütsün inş bebişini ama geçmişi okurken göremedm en son suni sancı vereceklerdi normal mi oldu doğumu sezeryan mı...darısı başımızaa :)

Maşallah senin kız bayaaa tombişmiş.Hayırlısı olsun tatlım sen ve bebek sağlıklı olun da doğum şekli çok da önemli değil.Şu anda hiç bişi belli değil tatlım.Yarın belli olacak ama sanırım önce suni sancı verecek olmazsa sezeryan geçiyor sanırım doktorumun aklından.Eğer yarın bekleyebilirz derse 2-3 den fazla beklemek istemediğimi söyleyeceğim ama doktoruma da güveniyorum hayırlısı olsun...

Sarılıktan bişey olmaz inş. canım.Darısı bizim başımıza, yaşayınca göreceğiz inş. biz de anlattığın duyguları....

Merhaba kizlarrr, bizde bugun kontrolden geldik. Nst de ufak sancilar cikyi ama ben pek hissetmiyorum, geri kalan hersey yolundaymis cok sukur:)

Miniciğim 7 temmuz
yusuf defne 7 temmuz
zeynep 10 temmuz
rezzan 13 temmuz
ben 12 temmuz
bu haftaki doğum listemiz
unuttuğum kmse varmı?
Ohh haftaya yogunuz valla kizlar, bir bir geliyor bebişler:)

Hayirlisiyla kavusursun bebegine insallah, darisi bizim basimiza:)

kızlar ben hastane çantama ped olarak orkid gece koydum. hem daha fazla emici hemde uzun diye... acaba yeterli olur mu bilmiorum hasta bezi mi almak gerekirdi??

nst den geldik sancılarımız var ama düzenli olarak 40 civarında düzensiz 100 ü bile gördük
suyumuz normal başı aşağıya tam inmemiş bol bol yürü dedi kilo almamış 3200 3300 arasında tam net söylemedi 10gün sonrasına gel dedi doktorun öyle konuşması moralimi bozdu
e bide k.validem bana senin sancın ağrın yokki dedi niye öyle diyosun ki dedim ağrısı olan gibi yürmüyormuşum
benm ağrım var ama sesimi çıkartıp üzmek istemiyorum sizi dedim (ağrım olduğunda dişimi sıkmaktan dişlerim sızlıyor anlayın halimi )
tabi tüm gün ordan oraya koşturup her işi kendim halledince hamileymişim gibi gelmiyorum muhakkak ha ağrımı söyleyip yatsam ne değişecek hiçbirşey yine tüm yük benm omuzumda

herkese merhaba umarım anneler ve bebişleri iyidir başta kozmatik olmak üzere tecrübeli annelere soruyorum göğüs yarasına ne iyi geliyor göğüslerim fena durumda hem yara oldular hemde süt kanalları boşalamadığı için şişti sütümü sağıyorum ama uçları kötü durumda kozmtik sende bi tarif vardı bana tekrar yazar mısın şu zeytin yağlı olanı

cnm bak bu söylediğimi harfiyyen uygularsan hiç bi sorun kalmaz allahın izni ile...
Hakiki zeytinyağı,
badem yağı,
bal...
Bu üçünü küçük kapalı bişeye karıştır ve koy...
Sonra her emzirmeden sonra sür...
Sürdükten sonra göğsün açık durma şansın varsa bırak göğsün açık ken çeksn bu karışımı eğer imkanın yoksa sürdükten sonra göğüs pedi koy ...
Emzirmeye başlarken soğuk suyla göğsünü yıkayabilirsin...
Ve emzirirken dikkat et
göğüslerinin dinlenebilmesi için bir emzirmede 10 dksağ,10 dk sol göğsünü şeklinde sırayla her iki göğsünüde emzir... Ve en son hangisini emzirdiğini unutmaki tekrar emzirme vakti geldiğinde en son emzirdiğini verme...

kızlar bu gün doktora gittim sancılarım var ama düzensiz çıktı bunlar doğum sancısı değil dedi.bebeğimle ilgili herşey yolunda fakat ufukta doğum yok.doktor 10 15 gün bile sürebilir dedi ilk çocukta olur dedi oysaki benim sabrım kalmadı.burada hep bebeğin içerde kaka yapıp yediğine dair yazılar okuyordum ve bu siteyede çok güveniyordum bu gün doktora sorduğumda bunları şehir efsanesi olduğunu böyle birşeyin doğru olmadığını söyledi şaşırdım kaldım valla.her neyse bebeğim iyi ama ben artık bu belirsizlikten dolayı iyice yorgun ve umutsuzum

Fame cnm bide ne olursa olsun yani aksın yada akmasın göğüs pedi koy...
çok pahalı bi marka gerekmez ben bebedor kullandım...
çünkü çok azda olsa göğsün aktığı taktirde üzerindeki atlet veya südyen göğsünü tahriş ediyo...
Göğüs pedi o tahrişi engelliyo...
BİDE MERAK ETTİM SÜT ARTTIRMAK İÇİN Bİ ÇAY FLN İÇİYOMUSUN ÇÜNKÜ BU TARZ ÇAYLARA İLK AYLAR İHTİYAÇ YOK ASLINDA VE SEN İÇEREK BEBEĞİN İÇEBİLECEĞİNDEN FAZLA SÜT ÜRETİYOSUN VE GÖĞÜS ŞİŞLİĞİNE NEDEN OLABİLİYOR...
BEN SADECE GECE GÜNDÜZ KOMPOSTO,SU,SIVI TÜKETEREK SÜT ARTMASINI SAĞLIYORDUM...

Son düzenleme:

canım Allah senden razı olsun evlatlarını sana bağışlasın umarım işe yarar denemediğim kalmadı ilk günden sütüm geldi iki gün emzirdim yara oldu pompayla almaya başladık yeterince sağılmadığı için şişti beze oldu yavruma hem kendi sütümü veriyorum yetmediği zamanlarda mama ama çok zoruma gidiyor her defasında ağlıyorum psikiolojim iyice bozuldu

takma canım.Benim de sancılarım var ama işimi görebiliyorum.İnsanlar sancım var deyince şu doğumun başladığı hani sancıdan duramayan bir insan bekliyorlar.

Saol canım hastanede bu silikon pedlerden verdiler inanılmaz güzel rahatlatıyo ilk gün yoktu sütyene yapışmış ucu dediğinde çok doğru yani ewet ya hastanede özel bitki çayı veriyolardı termosla onu suyu mevya suyunu içiyordum sütüm az değildi ama şimdi yok denecek kadar oldu fazla uğraştım sütüm olsun diye herhalde şimdi bende kompostoya başladım artık çayıda içmem ewe geldik bugün daha rahat olurum çok tşkler canım ya bir kardeş desteği gibi geldi sözlerin şimdi ailemden kimsede yok burda hasretim anlıcağın

fame sen ne güzel doğurdun bebişinle berabersin artık Allah ayırmasın ben hala bekliyorum ve hiç bir belirti yok

cnm zaten benim bu dediğim aslında daha yra yokken sürekli kullanılmalı...
Rabbim cümlemizden razı olsun inşallah hemencecik geçer yaran...
Sütün az mıki yetmediğini düşünüyorsun?
Sütün azsa içebildiğin kadar sıvı iç...
Ben o kadar abartmıştım ki sadece gece 5 litreye yakın kayısı erik kompostosu tüketiyordum...
Su hele hiç sorma...
Yemek olarakda tavuk suyundan çorba,yoğurtlu çorba,şehriye çorbası sürekli çorba içiyordum...
Ama bide şu varki emzirirken gerçekten sıra gözetmelisin birini verip diğerini vermediğin zaman hem sadece bi memeye bağımlı kalabiliyr...
Hemde göğsün hiç dinlemediğindn yara vs oluşuyor...

cnm yaaa biz kardeşiz zaten din kardeşi...
Desteksiz çok zor gerçekten...
Insanın psikolojisi hakikaten alt üst oluyo...
Yok doydumu doymadımı,altına yaptımı yapmadımı,piştimi,gazmı,sarılıkmı,derken bide gece gündüz uykusuzlukları nasıl normal kalınıyo gerçekten hayret...
Bu yüzden evde iş bile olsa bebek uyuduğu an sende en serin en rahat ettiğin yerde uyumaya bak...
Bebeğide yalnız bırakma birlikte uyuyun...
Uykunu alamayınca zombi gibi olursun stresin bebeğinede geçer...

Başlık fazla ukalaca görünebilir ama gerçekten işe yaradığını düşünmesem bunu size söylemem...
Bu yukarıda yazdığım karışımı yara olmasını beklemeden başlayın lütfen...
Bide emzirmek için anlatılan teknikleri okuyun,öğrenin...
Yoksa ilk 10-15 gün size ve bebeğinize işkenceye dönüşür...
Rabbim sağlıkla kucaklarımıza alıp yarasız,gazsız,sorunsuz emzirmeler nasip etsin hepimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…