2012 Şubat Anneleri

yaramazlıklarıda günden güne artıyor valla napacağımı şaşırıyorum bazen
sabah bamya ayıkladım heryer bamya oldu tutup tutup havaya atıyo avuç avuç
anahtar deliğinin içinede bamya sokmuş çıkmıyoda küflenip kokacak
sabahta ocağın üzerine topunu attı ateştede çay vardı ateşe top deydi patladı anında yandı plastik yapıştı çok kötü koktu onla uğraştım temizlemek için canım çıktı

geçmiş olsun
kıyamam ya ikiside bebek daha
merak etme geçecek bu günlerde sabret bikaç aya rahatlarsın canım
Mutlaka canim ama o an insan kotu oluyor iste, bir ayimiz oldu kaldi 2 ayimiz su gaz olaylarimiz hayirlisi ile bi bitse
Ooo seninde bayaga olmus sonlara yaklasmissin kalmis 6-7 haftan hayirlisi ile, cok sagol canim bir kizim daha oldu isin garip yani ben premature buyuttum cok kucuktu 2 kg bile degildi bunda cogu seyde garipsiyorum:) yok sen bana bakma gozun hic kprkmasin benim yanimda kimsem yok tek basima bakiyorum o yuzden zorlaniyorum zaman zaman tikaniyorum cunku cok gazli hep agliyor kizima bazen yemek yedirtmiyor oyun oynatmiyor birde cazgir sorma daha sezeryandan asansorle odama cikarorken bebek hemsiresine bebegimi sordum cok iyi cok cazgir dedi orda cocuk dr ay bu cok fena olucak dedi o an ay ne oluyoruz dedim ay ilk kizimda cok cektim uykusu ve huysuzlugundan bu ondan beter olucak galiba dedim gazli cikti cok:)) bir duzen kurdunmu kolay ama ilk zamanlar zor yalan yok yardimci olucak varsa kolay, bu arada benimde iki sezeryan normal dogum yasak rahim zarar goruyor aman hersey olucagina varir varsin sezeryan olsun normal diye diretme yapmazlarda gerci sonra pisman olucagin seyler olmasin allah korusun,

Benimkide bu aralar cok haraketli surekli muzurluk pesinde bide benim tepemde surekli koltukta oturiyim hoop ustumde o birazda bebekten kaynaklaniyor gerci, bizim koldan yapti hemsire biri sisme yapiyor yuruyor zorlanir agri yapar dddi bende tamam dedim dogru sisti kizardi biraz buz koy demisti ama nerde kiyameti kopardi istemedi bende biraktim ben 2 gun havine calpol kucuge berfine fitil attim paranoxdu adi galiba ates sukur olmadi ama bugun 3 gun havin hala vizir vizir etti durdu bi sure devam ediyor kbebek geciyor hemen buyudukce zor valla basetmek surekli agliyor dun sabahtan aksama kadar acti inat etti huysuzlugundanda yemedi bisey,
Hugocum nasil becermis topu oraya atmaya enk gelmesi pes:))

dediğin gibi 30 dan sonrası anlamadan geçiyor.ama inan bi yandan geçmesini isterken,bi yandanda hiç geçsin istemiyorum.doğduğu zaman beni nelwer beklediğini çok iyi biliyorum çünkü.
derin temizlikle hiç işin olmyur bu arlar canım.istsemde yapamam.günlük temizlik dediğim,nekadar temizlik denilirse artık,sil süpür üstten üstten yapıyorum sadece.
seninde ameliyatına az kaldı ..hayırlısıyla atlat da..
bu aşı bizdede ateş yaptı ilk defa.normalde aşıdan sonra pek ateşlenmezdi.öyle olunca huzursuz oldu çocuk.

vet canım benimde azk aldı sayılır.sen ilk doğumunu kaçııncı haftada yapmıştın?bende bunda erken yapıcam gibi bi his var içimde.
inşallah olmaz.
senin yanında kimse yoktu dimi!benim annem oluucak ama nekadar kalır bilmiyorum.kalabildiği kadar kalsın..kayınvalğideme tahamül edemem heralde.
senin ikinci cadı daha bi cadı çıktı demekki..inşallah düzelir oda zmanala.
bizimde rahata ereceğimiz günler elbet gelecek canım.
bişey daha sorıyım.ikinci doğumunu kaç gün önceden yaptılar.yani tam olarak kaçıncı haftada aldılar,*

selam kızlar bende uzun zaman oldu gelmeyeli bu ramazan daha zor geçiyor ben oruc tutamasam da misafir alıyoruz yada eşi,me yemek zorlsnıyom.Artık oglum 2 yaş sendromuna girdi diyebilirim bazıları 18 aylıkken girermiş.,İnatlaşma,itiraz vs.. uyku problememiz hala devam gece çok kalkıyor uyku geçişleri tam bir kabus aşı olanlar ne guzel kurtulmuş bizimde ağustos 15 .Gelişimler nasıl b aylarda çok kilo yok galiba bizim yada eritiyor oturmadıgı için

Benim ilki 32 haftadaydi boyu 45 kg 1.910 gr di 9 gun kuvozde kalmisti bakimi sonrasinda cok zordu kulaklari elleri seffafti tam olusmadigi icin bide ocak cocuguydu kis ama sukur buralara geldik bak, kimsem yok tekim senin varsa ne guzel annem 5-6 gun kaldi bu dogumumda gitti, bu dogumumda 38 haftamda aldilar, benim ilkindede suyum bitip bebek sikismisti bundada sinirdaydi bebege yeticek kadar sezeryanda 38 haftada aliyolar genelde, aman yorma kendini normal temizlikte bile ben yoruluyordum kasilmalarim ve kasiklarim agriyodu zaten ufakliklar gun icinde yetiyor birazhergun yapma haftada 2 ye dusur ben oyle yapiyordum el supurgesiyle soyle bi geciyodum hergun, son zamanda 35 de falan iyice egilip kalkamaz olunca 1 e dustu:) mecbur ne yapiyim

Ay sorma bide o sendromumuz var benimkide ayni yapma diyorum bakip bazen inadina gozumun icine bakarak inadina yapiyor yemeklerimiz tam kabus puskurtuyorki hayatta kucukken bile yapmamistir kendini atiyor yemiyor muzurluk ariyor vs vs, gerci ustteki azilar alttan 2 tane azi ayni anda patladi digeride patladi patlicak kabarmis kirmizi onunda huzursuzlugu var gece agliyarak uyaniyor susmuyorda yanina gidene kadar, tam bi ciksa su azilarda uc vermis sadece

kızlar hepimize Allah kolaylık versin diyorum
2 yaş sendromundan ben de korkar oldum normal haliyle beni çok yoruyor
bi de o başlasa yandık yani :)
gunışığım hadi bi avazda inş
2. yi de yapıp sonra rahat edersin (tabi 3ü düşünmüyorsan:)
berfingen Allah yardımcın olsun canım
şu 6. aya kadar getirsen rahat edersin eski kötü günler nasıl geçmişti
bunlar da geçecek elbet
kızlar ben 2.ye şubat gibi hamile kalmayı düşünüyorum
annem de 3 yaşında hamile kal yoksa çok yorulursun diyo
3. yü düşünmüyorum bu arada
sizlerin de fikrini merak ediyorum ???

Herkese Günaydın;

Uzun zaman oldu siteye uğramayalı. Günışığım ben de 30. haftadayım, seninle aramızda 1 hafta var sadece:) doğum yaklaştıkça benim de panik atağım azmıyor desem yalan olur. kızımın kafası yukarıdaydı ve son gün döndü, normal doğum yaptım. ctesi günü kontrole gittim, bu küçük hanımın kafası aşağıdaydı, bu da yukarı dönmüş ablası gibi. artık tekrar aşağıya dönsün diye bekleyeceğiz. kızım dönmeden önce müthiş bel ağrısı çekmiştim, bunda da öyle olacak muhtemelen dedi dr. Günışığım; bildiğim kadarıyla sezeryan sonrası normal doğum için aradan sanrıım 3-4 sene gibi uzun bir zaman geçmesi gerekiyor. o yüzden senin için çok erken. hayırlısıyla doğsunlar da. doğum yaklaştıkça doğum sancıları, gazlı ve uykusuz geçen 4-5 ay aklıma geliyor ve kasılıyorum. iki çocuk zor olacak ama 1-2 sene sonra da inşallah rahat ederiz. görüşmek üzere.

Ben mesela 3 cuyu fikren dusunuyorum ama reelde ne zaman olur bilemem suan cok uzak daha berfinim bi ortaya ciksin bakalim cok kucuk daha, benim fikrim soyle suan 1,5 yasindalar subat diyosun sen dogum yapana kadar yaklasik 3 yasina girmek uzere olucak sendromunada alismis olursun bence mantikli

canim hayirli olsun seninde, tecrubeli olarak (2 cocuklu) biraz zorlaniyorsun mesela ben ne kadar havinimin yemek zamanlarini etkilemesin diye kucugunkini ayarlasamda alti temiz tok gazinida cikariyorum uyuyor misil misil ne zaman havinimle ilgilensem yada yemek olayina girsem uyuyan cocuk hoop kalkiyor su bi reklam varya tivibunun dizi seyredersin herseyy sozlesmis gibi falan ayni durum yani onlar sikinti oluyor gazli oldugu icin, havinde uyku sorunum vardi gaz yoktu bunda gaz var biri neyse bu tersi oluyor, havinim yikanmaya bayilir bu hic sevmiyor ciyak ciyak agliyor alisamadi hala , tekken daha zor ama 3 ay sonunda hersey duzene girmis olucak boyle dusunmek lazim gozunuzu korkutmayin simdiden ikinci cocugun o guzelligini yasayin, ayrica tecrubeliyiz oncelikle neden agladigini ne istedigini hemen anliyosun ilkinde panik oluyoduk o yuzden hersey daha kolay ve sistemli oluyor

hayırlı olsun berfincim; sen zor kısmını atlatmış sayılırsın. 2 çocukla uğraşmak gerçekten zor olmalı. büyük ilgi beklerken küçüğün sürekli kucakta olması, sıksık emzirmek insanı yoruyordur. ama aynı anda ortaya çıkınca da rahatlık olacak. cesur anne demek 3. yü düşünüyorsun:) Allah gönlüne göre versin. gerçi tecrübe konusunda haklısın. artık o ürkeklik gitti üzerimizden bu saatten sonra daha kolay çekip çeviririz inşallah. Sağlıkla büyüsünler de herşeyin başı o.

ayy canım ilki epey erken doğmuş benim gibi oda!bende 7 aylık 1250 gr doğmuşum!şimdiki korkum ondan kızım da bana benzer erkenden gelmek isterse diye.allahım yazmamış olsun.bakımları çok zor oluyormuş,sen daha iyi bilirsin.ilkini 38+3 de almışlardı.buda büyük ihtimalle öyle olur tabi herşey normal seyrinde giderse.sen negüzel atlattın doğumu..temizliği inan üsten üsten yapıyorum,kirlenen ve görünen yerleri desem yalan olmaz yani.çocukla bukadar ını kaldırıyor bünyem.
bu şubat bebişleri daha doğrusu artık kartladılar 2 yaş sendromunu erken yaşıyorlar galiba.benimki saçımı başımı yolmaya başladı şimdiden inattan.dün dayanamadım ellerine patlatım azıcık.içim cız etti,ağladım sonrada ama tüm sınırları zorluyor artık,başedemiyoorum.(

sağol canım..
bence güzel bi yaş hamile kalmak için.4 yaş için kıskançlık çok olur diye duymuştum.nitekim arkadaşımın bebeğiyle arası 4 yaş.inan bebekten çok büyükle başetmeye çalışıyor zavallım.benimkide erken olmasaydı 3 yaş isterdim aralarını.allah hayırlı zamanda versin canım..

aaa ben seni tamamen unutmuşum hamile olduğunu!!!bende giremiyorum hep,sende bayadır yoktun sanırım..berfin atlaatı,darısı bize.inan bende düşündükçe çok stres oluyorum.doğumdan,lohusalıktan,uykusuzluktan,kusmuklardan,gazdan,.........yine başa dönüyoruz desene!!en önemlisi sağlık ,allah sağlıklı sıhatli kucağımızda görmeyi nasip etsinde..bişekilde büyüyecekeler dimi ama!

iki yaş sendromumuymuş
yapma dedikçe ıh ıh deyip inadına gözünün içine baka baka yapıyorlar
sürekli herşeyi kendi yapmak başarmak istiyor başardığıda yok bu sefer sinir olup ağlıyorlar

birinciler yetmedi ikinciye enikliyosunuz
memoş gece uyanıyo sessizce kalkıyor zaten yağaımın hemen yanında beşik veeee popomu kalçamı ısırıyor
dün gece öyle korktumki tüylerim diken diken oldu
koca sesiylede gülüp geri yatıyor
tik oldu valla ani şeylerden çok korkuyorum
geçen günde eşim koltukta yatmış uyurken gitmiş ısırmış eşimde can acısıyla hoplayınca memoşta koltuktan uçtu kafasını yere çarptı çok ağladı

iki yaş sendromumuymuş
yapma dedikçe ıh ıh deyip inadına gözünün içine baka baka yapıyorlar
sürekli herşeyi kendi yapmak başarmak istiyor başardığıda yok bu sefer sinir olup ağlıyorlar

bide sinir yapıyorlar dimi!benimki kusurmaktan konuşmada pek bi gelişim göstermedi henüz!varsa yoksa biyerlere tırmansın..bişeyler anlatmaaya çalışıyor kendince ama kendi dilince!hiç anlamıyorumki!anlatamayınca sinirleniyor iyice.bi konuşsalar..çoğu şeyi artık çok anlıyor maşallah.dediklerimizi falan.işşine gelenleri tabi!ama ifade edemiyor henüz.
hadi gel parka çıkalım diorum anında kapıda bitiyor!bide askıdan şapkasını almaya çalışıyor,eline de ayakkablılarını alıyor.ama kapıyı aç demiyor.kapıyı yumrukluyor hemen açıyım diye!

:))))))))))))))))
kız alışmasın ısırmaya valla baş edemezsin.benimki de yüzümüzü ısırmaya çalışıyor.bi yapışıyor zor ayırıyoruz nerden alıştıysa.
sen şu ameliyattan sonra kaç sene çocuk yapamıyacaksın ,öyle bi sınırlama varmı?

kızlar bu gebeliğinizde tetenoz aşısı vuruldunuzmu??
ben ilkinde oldum.doktorum bunda gerek yok,iki gebelik arası çok az,diğer aşı seni korur dedi.
geçende umutun aşısı için sağlık ocağına gittiğimde hemşire tetenozunda var gelmişken vuralım dedi.kararsız kaldım ama vurdurmadım!sizler neyaptınız?

ben ikinciyi yapmayacağım için önemsemedim ama 1 yıl diye biliyorum
bu ameliyat sezeryan kadar derin kesilmiyor hemen deri altında yapılıyor
hamilelik sonrası birbirinden ayrılan kaslarda eski haline getirilip dikiliyor
bu ameliyatı doğum sonrası 1 yıl yapmıyorlar o ara karın son şeklini alıyor
yani doğumdan sonra 1 yıl karın kendi kendini topluyomuş
artık ne kadar topluyosa
alıştı ısırmaya geçen boynumu ısırdı et koparttı
diyorumya yapma desende yine inadına inadına yapıyo
bende inatlaşınca daha beter inatlaşıyo en son ağlıyo bağıra bağıra ama yine aynı yapmaya devam ediyor
tek çare kaçmak

anaammmm..et mi kopardı..dikkat et et benin falan varsa biyerlerinde koparmasın ısırarak!
kaçabildiğin kadar kaç ozaman.bende öyle yapıyorum,ama peşimden geliyor daha çok ,oyun sanıyor iyice bırakmıyor peşimi!!:)))
benimki beni tınmıyor hiç.hiç korkmuyor benden.eşim hiç bağırmaz yani çok nadir ama nedense tırsıyor ondan.ben bütüngün bağırıyorum alışkanlık yaptı sanırım..:))

ikiinciyi düşünmüyorum deme!!!senin kararın ama memoşu kardeşsiz bırakma bence!!!ikinci bebiş bukadar yaramaz ve gazlı-kolikli olmaz rahat bakarsın belkide..

benim eşim sorumsuz 40 yaşına girdi hala gezeyim tozayım aman bir iş bulmasın beni derdinde
rahatına düşkün
memoşun tüm yükü bende
bi tane daha olursa tek başıma ikisine birden yetemem
eşime kalsa ister tabiki nasıl olsa bakan benim ama ben istemiyorum ancak toparladım sayılır tekrar eski günlere dönmek istemiyorum evet bende üzülüyorum tek çocuk ama diğer türlü daha zor
eşimin 1 gün izni var o günde motorla gezme sevdasında oluyo balığa gidiyo diğer günler sabah beş buçuktan akşam 8 e kadar işte çalışıyo
az erken gelse motorla gezeyim der
anlayacağın o böyle ayrıca hep fit olmamı ister halden anlamaz doğumdan sonrada demediği kalmadı
onca çocukla uğraş koliğiyle uğraş birde üzerine hamile kaldın kilo aldın doğum yaptın kilo diye laf işit kötü davransın eşin
bu kadar kaldıramıyorum bana göre değil
zaten eğer bir çocuk daha olursa biz kesin ayrılırız
memoşun babasız büyümesini istemiyorum ben yaşamadım ama yaşayan gördüm anne babası ayrı olup annesine sarılan çocuk görüpte ağlayan çocuk gördüm o yetti bana
uzun siredir memoş sağlıklı ailede büyüsün diye elimden gelen herşeyi yapıyorum eşimle aramı düzültmek için herşeyi yapıyorum estetik bile yaptıracağım zor oluyo artık bende yaşlanıyorum bazen kafa kalmıyo
sakinlik huzur arıyorum
yoruldum...

Canım sen bastan beri çok sıkıtı çektin
hayatını biraz normale dönsün
şu ameliyatını falan ol
ondan sonra duruma göre bakarsın
eşin yardım etmeden olmaz
hele 2. olunca
memoş biraz daha büyüsün hele ... :)

canım ne olacak hamile kalsam doğum yapsam karın yine sarkacak
adam arıza işte takık bidahamı ameliyat olacağım o zaman iki çocuk olacak herşey daha zor o zaman
herşeyden önce ben gergin üzgün olacağım memo biyandan bebek biyandan şimdi bile gece spor yapabiliyorum zaten zor oluyo bir çocuk daha olsa belki uykuya zor vakit kalır spor filan hak getire
artı dediğim gibi eşime iş demede ne dersen de
şunu yap desen suratı asılır burnundan getirir psikolojik baskı çok yapar insana
ikinci çocuk olursa al çocukların ikisinide git daha iyi en azından moralini bozan biri olmaz zaten yıpranıyosun birde üzerine tuz biber olunca insan hayattan yaşamaktan vazgeçiyo
ben zaten bir kere kötü hale geldim dibe vurdum o zaman eşimin gerçek yüzünü gördüm tekrar görmeye gerek yok
iyi gün dostu sen iyiysen güçlüysen diksen kusursuzsan güzelsen iyi ama dipteysen bakımsızsan bozulmuşsan kötü
aynı şeyleri tekrardan yaşayacak gücüm yok
ben hiç ailevi sorun nedir bilmedim annemle babam hep iyiydi hep gülerdik aile çok önemli bak hala çabalıyorum o öyle işte spor yapmasan kilo alsan bozulsan herşeyi bianda siler bambaşka biri olur tek kelime konuşmaz tersler surat yapar
böyle ailede büyümesin üzülmesin istiyorum hala çabalıyorum inşallah düzelecek ameliyattan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…